Apple Farming ing Nigeria: Pandhuan langkah-langkah

Foto penulis
Ditulis dening Berkah Okoro

 

Nyebar katresnan

Kaya akeh, sampeyan duwe pendapat manawa apel ora bisa ditanam ing Nigeria? Sinau babagan pertanian apel ing Nigeria liwat artikel iki. Iki menehi pandhuan langkah-langkah kanggo sampeyan miwiti farm apel.

Apples minangka salah sawijining woh-wohan sing paling dikarepake ing Nigeria lan ing saindenging jagad. Iki minangka woh-wohan sing bisa dipangan sing bisa dipangan kanthi cara sing beda lan isih nggawe panganan utawa panganan sing enak.

iklan

Bisa dipanggang, dipanggang, digawe dadi smoothies, digunakake kanggo saos, utawa dikonsumsi. Nanging kanthi cara apa wae, apel nyedhiyakake nutrisi sing migunani sing luar biasa migunani kanggo awak.

Mula, idiom populer, "apel saben dina nyegah dhokter."

Apple Farming ing Nigeria guide

Manfaat kesehatan saka mangan apel kalebu:

  • Apel mbantu nyuda resiko kanker, penyakit jantung, lan diabetes.
  • Apel mbantu nyuda kolesterol.
  • Apel ngemot antioksidan sing disebut quercetin, sing mbantu kekebalan.
  • Apel ngemot serat sing ora bisa dicerna, sing menehi rasa kenyang lan nyegah overeating lan bobote.
  • Apel migunani kanggo kesehatan otak amarga kandungan antioksidan.
  • Antioksidan Apple uga migunani kanggo nyegah kanker tartamtu lan penyakit Alzheimer lan Parkinson.
  • Apel mbantu kesehatan dental. Mangan apel bisa menehi ambegan seger.
  • Apel duweni sifat sing mbantu nyuda inflamasi.
  • Apel bisa ningkatake sirkulasi getih, njaga kulit katon enom lan kenceng.
  • Apel akeh vitamin C, sing migunani kanggo kulit lan rambut.

Amarga apel menehi akeh mupangat kanggo kesehatan, mula ora kaget kenapa apel dikonsumsi ing saindenging jagad, kalebu ing Nigeria.

Riset nuduhake manawa ana luwih saka 7,500 spesies apel sing dikenal ing saindenging jagad lan udakara 95 negara kanthi tingkat produksi apel paling dhuwur. China ana ing ndhuwur dhaptar minangka produser apel paling gedhe ing donya, kanthi output 42,426,578 ton saben taun.

Lan Amerika Serikat nomer loro kanthi produksi 4,997,680 ton saben taun. Loro-lorone negara nyedhiyakake luwih saka 50% saka total apel ing donya. Perkiraan produksi apel ing saindenging jagad saben taun yaiku 87,236,221 ton. Saiki wis akeh!

Nanging, miturut statistik, kira-kira 50,000 ton apel iki diimpor menyang Nigeria saben taun. Iki ora nggumunake amarga kita duwe populasi sing akeh lan ora ngasilake apel sing cukup ing negara kasebut.

Nanging amarga konsumsi apel saya tambah saben taun, lan kita kudu nyuda impor umume minangka negara, mula kudu golek cara kanggo miwiti tuwuh apel ing negara kasebut kanggo nyukupi kebutuhan sing saya tambah akeh.

Mulane, penting kanggo sinau babagan pertanian apel ing Nigeria lan cara kerjane.

Tani Apple ing Nigeria lan Cara Kerjane

Kaya ing ngendi wae ing saindenging jagad, pertanian apel ing Nigeria yaiku budidaya apel kanggo konsumsi pribadi lan komersial. Nanging, iki ora mung minangka sarana kanggo produksi apel nanging uga minangka dalan kanggo kesempatan bisnis.

Amarga apel digunakake kanggo nggawe macem-macem produk liyane kajaba produk panganan, produksie mbukak kesempatan bisnis sing luar biasa kayata produksi minuman jus, produksi kosmetik, lan produksi farmasi.

Jeli, acar, cuka sari apel, lan anggur abang minangka conto produk sing digawe saka apel.

Tani Apple ing Nigeria bisa dadi dicey sethitik yen siji ora informed bab carane tuwuh mau bener. Dadi, iki nuduhake manawa ana prekara sing relevan sing sampeyan kudu ngerti sadurunge miwiti budidaya apel ing Nigeria.

Apa iklim sing paling apik kanggo wit apel?

Wit apel tuwuh paling apik ing papan kanthi kahanan cuaca sing adhem. Nanging Nigeria dudu salah sawijining negara kanthi iklim sing adhem. Mulane apel arang tuwuh ing Nigeria; mung ana sawetara panggonan ing ngendi wit apel bisa ngrembaka.

Panggonan kaya dataran tinggi Jos, Mambila, lan Obudu wis dikenal duwe suhu adhem sing luwih dhuwur yen dibandhingake karo papan liya ing negara kasebut.

Suwene suwene apel tuwuh?

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Rata-rata, butuh udakara 4-5 taun kanggo tuwuh wit apel, gumantung saka ukuran lan macem-macem. Wit apel kerdil wiwit ngasilake woh loro nganti telung taun sawise ditanam. Nanging, wit apel ukuran standar bisa nganti limang taun sadurunge wiwit ngetokake woh.

Apa lemah sing paling apik kanggo budidaya apel?

Apel bisa tuwuh ing macem-macem jinis lemah, nanging lemah sing cocog kudu nduweni sifat-sifat ing ngisor iki: Sampeyan kudu dikeringake kanthi apik, diangake kanthi cukup, lempung, sugih bahan organik, lan duwe PH 5.5 nganti.

Apa wektu taun apel tuwuh?

Wektu paling apik ing taun kanggo nandur apel luwih awal supaya bisa dipanen, antarane September lan Oktober. Woh-wohan diwasa 130-150 dina sawise tahap mekar lengkap, gumantung saka macem-macem sing ditanam.

Apa macem-macem apel tuwuh apik ing Nigeria?

Apple Bell minangka macem-macem apel sing bisa ditanam ing Nigeria. Senadyan rasane rada beda, apel Lonceng mung nutriti lan migunani kaya varietas impor. Bisa duwe rasa manis lan asem. Intensitas rasa manis utawa asem gumantung saka kematangan.

Bell Apple Farming ing Nigeria

Apple Bell bisa ditanam ing paling ora 34 saka 36 negara, kajaba negara bagian lor Borno lan Sokoto. Iki ora kaya varietas liyane sing mung bisa tuwuh ing suhu sing adhem. Wis mangsa tandur saka September nganti April, lan biasane njupuk 3 minggu kanggo germination wiji.

iklan

iklan

Nanging, kaya varietas apel liyane, apel lonceng mbutuhake kelembapan lan curah udan tartamtu kanggo tuwuh.

Dadi kepiye carane miwiti kebon apel lonceng? Mangkene carane sampeyan miwiti.

Carane Miwiti Bell Apple Farming ing Nigeria: A Step-by-Step Guide

budidaya apel lonceng

1) Pamilihan Wiji

Nalika miwiti farm apel lonceng, paling apik kanggo njaluk wiji wit apel saka perusahaan kondhang, institusi tetanèn, utawa profesional sing wis ing bisnis ngembangaken apel lonceng. Iki supaya sampeyan bisa yakin babagan kualitas wiji sing sampeyan tuku.

Wiji apel lonceng gedhe lan coklat, lan wijine gampang tuwuh. Nalika tuku, kudu digunakake langsung utawa disimpen ing telung dina sawise panen. Ing kulkas, tunas apel lonceng bisa tahan nganti sawetara minggu.

2) Persiapan Tanah

Ing tahap iki, sampeyan kudu mutusake apa sampeyan pengin tanduran apel ing amben sing disiapake utawa ing wadhah. Apa wae, wiji sampeyan kudu ditandur ing njaba. Priksa manawa srengenge, lemah, lan papan sing cukup kanggo tuwuh. Biasane, wit apel mbutuhake sinar srengenge langsung watara enem jam utawa luwih saben dina.

 3) Nandur Wiji

Sadurunge nandur wiji apel, priksa manawa lemah sing digunakake kanggo nandur yaiku lemah sing nahan kelembapan nalika ngilekake banyu. Sembarang lemah sing digunakake kanggo tuwuh apel kudu paling ora subur lan duwe pH sing cedhak karo netral. Ing wektu iki, sampeyan uga ngeculake lemah supaya wiji duwe cukup ruang kanggo tuwuh sistem oyot. Gali bolongan sing ambane rong kaki lan lebokake wiji.

 4) Manajemen

Nalika isih enom, wit apel butuh saben 10 nganti 12 dina nalika isih enom banget. Mbanyoni bisa dikurangi dadi seminggu utawa saben rong minggu kanggo njaga kelembapan lemah nalika wit tuwuh.

5) Pembuahan

Fertilisasi kudu ditindakake sadurunge wit apel wiwit ngasilake tunas. Sampeyan bisa nggunakake pupuk nitrogen lan fosfor (NPK) utawa pupuk organik saka jaran, sapi, utawa wedhus.

6) Panen

iklan

Biasane, wit apel lonceng butuh kira-kira telung taun kanggo ngasilake woh. Saben panen bisa uga duwe paling ora 1000 woh, kanthi minimal rong panen saben taun.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Nanging, panen woh-wohan nalika wis diwasa dianjurake supaya ora kluster. Cabang wit apel kudu dipotong nalika tuwuh.

kesimpulan

Tani Apple ing Nigeria minangka alternatif liyane sing kudu dipikirake yen sampeyan pengin njelajah usaha pertanian liyane sing duwe bathi. Saliyane mbantu nyukupi panjaluk apel ing negara kasebut, sampeyan uga bakal entuk manfaat saka kesempatan bisnis sing akeh.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar