21 Bisnis sampeyan bisa miwiti karo siji yuta naira dina iki.

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apes, kahanan negara kita saiki. Potongan gaji, PHK, ora ana proyek, lan kacilakan terus-terusan. Lapisan perak kudu dadi wiraswasta. Pakaryan mandhiri tegese nglakoni bisnis dhewe lan ora ngandelake wong liya kanggo panganan saben dina. Sampeyan uga bisa miwiti bisnis sanajan kerja ing wong liya amarga kahanan sing durung mesthi ing mangsa ngarep. Artikel iki bakal njelajah sawetara bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira.

1) Ngoperasikake restoran

Siji bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira saiki yaiku bisnis restoran. Panganan minangka salah sawijining kabutuhan dhasar urip. Kabeh kudu mangan. Kanthi siji yuta naira, sampeyan bisa miwiti restoran sing sukses lan nemokake ing posisi sing apik kanggo patronase. Bisnis restoran uga duwe akeh keuntungan lan ing wektu sing cendhak, sampeyan bakal mesem menyang bank. Sawetara posisi sing apik kanggo mbukak restoran kalebu ing sadawane dalan, ngubengi sekolah utawa malah ngubengi klompok kantor. Iki minangka titik tambahan yen panganan sampeyan enak lan terjangkau. Kebersihan uga entuk titik sing apik bebarengan karo layanan pelanggan sing apik.

restaurant punika bisnis sampeyan bisa miwiti karo siji yuta naira

2) Peternakan unggas

iklan

Ing Natal 2020, manuk didol larang regane sangang nganti sepuluh ewu naira. Ora dadi rahasia manawa duwe unggas minangka salah sawijining perkara sing paling apik sing bisa ditindakake dening sapa wae ing jaman saiki. Iku bisnis sampeyan bisa miwiti karo siji yuta naira utawa malah kurang. Unggas bisa diatur lan kabeh sing dibutuhake yaiku bahan kanggo mbangun kandang, pakan, banyu lan medis.

Nanging, iki gumantung saka jumlah manuk sing pengin dikembangake ing wektu kasebut. Bisnis unggas ing Nigeria nyathet akeh bathi. Kanthi adol pitik lan endhog, sampeyan bakal mesem menyang bank ing wektu sing cendhak. Kelemahane bisnis iki yaiku jumlah perawatan sing dibutuhake manuk amarga penyakit bisa nyebar kanthi cepet ing populasi lan yen perawatan ora ditindakake, bisa ngilangi kabeh unggas. Iku wicaksana kanggo duwe dokter kewan teka kanggo mriksa wong-wong mau saben-saben.

Nalika sampeyan ngoperasikake unggas, sampeyan bisa dadi supplier manuk menyang restoran, hotel lan perusahaan liyane sing mbutuhake produk sampeyan.

Waca artikel rinci babagan Carane Miwiti Bisnis Unggas Ing Nigeria Kene.

unggas iku bisnis sampeyan bisa miwiti karo siji yuta naira

3) Pusat kebugaran lan gimnasium

Kanthi ngelem babagan kesehatan lan kabugaran, akeh wong sing mlaku-mlaku ing dalan lan gim supaya bisa fit.

Nduwe gimnasium minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira. Sampeyan bisa uga ora entuk kabeh peralatan bebarengan nanging nyetel panggonan lan menehi saran lan layanan bisa diwujudake. Treadmill lan siji utawa loro peralatan liyane uga bisa dituku. Kanthi wektu, sampeyan bisa nggedhekake panyiapan kanggo nyakup katering kanggo kabutuhan panganan sing sehat kaya smoothie lan panganan rendah karbohidrat.

Pusat Fitness

4) Toko Pengantin

Impen meh saben bocah wadon enom yaiku duwe pesta dongeng. Akeh wanita bakal pindhah menyang sembarang dawa kanggo ngamanake sugih impen. Iki ngendi sampeyan teka minangka pemilik toko pengantin. Sampeyan bisa adol lan nyewa gaun pengantin, kerudung, makutha lan liya-liyane. Kauntungan saka bisnis iki yaiku kurang kompetisi sing ana gandhengane.

web:  Carane Sukses lan golek dhuwit karo Oriflame

Kanggo nggawe bisnis toko pengantin bisa digunakake, nemokake ing papan sing apik minangka kunci. Sampeyan uga perlu banget kanggo njupuk survey wong sing manggon ing saubengé wilayah bisnis lan ngerti carane nyetel prices ditempelake ing bisnis. Iku ora ekonomi kanggo manggon ing lingkungan kelas menengah lan nampilake prices kanggo eselon ndhuwur.

5) Panganan beku.

Ora saben wong bisa menyang pasar. Duwe bisnis panganan beku kasedhiya ing kene. Sampeyan bisa menehi hasil karo panganan laut beku, manuk lan liya-liyane.

Cukup umum kanggo ndeleng wong adol manuk beku Nanging, sayuran beku utawa seger ora katon umum kajaba ing mall ageng. Iki bisa menehi bisnis sampeyan luwih apik tinimbang bisnise. Sampeyan bisa sesambungan karo pamilik unggas kanggo nyedhiyakake pitik lan kalkun sing wis diresiki lan disemboweled kanggo didol. Iwak, kepiting lan udang uga bisa ditambahake karo sayuran.

Siji yuta naira kanggo nyetel bisnis bisa kanggo tuku freezer jero gedhe, generator kanggo daya lan kanggo nyewakake papan. Sampeyan uga pantes kanggo nambah manawa bisnis iki bisa ditindakake kanthi kepenak ing omah sampeyan.

Uga Waca: Cara Nggawe Omah Sampeyan Siap Didol, Ing 8 Langkah Gampang.

Hasil gambar untuk Panganan beku

6) Usaha butik/toko barang bekas.

Kanggo miwiti butik, sampeyan ora kudu ngenteni nganti sampeyan nyedhiyakake label desainer. Iki minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira.

Sandhangan sing luwih murah, luwih cepet didol. Sampeyan uga penting kanggo njupuk survey ringkes babagan lingkungan bisnis lan ngerti rega sing bakal dilampirake menyang barang dagangan sampeyan.

7) Toko Roti / Roti

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Miwiti bisnis roti ora angel banget. Sampeyan kudu ora dadi tukang roti. Sampeyan bisa makaryakke wong kanggo nindakake nalika sampeyan fokus ing aspek liyane saka bisnis. Iku uga banget oke kanggo miwiti cilik.

Ing bisnis, orisinalitas minangka kunci. Spicing munggah bisnis karo resep-resep lan gaweyan minangka plus ditambahaké. Amarga jajanan bebarengan karo omben-omben, sampeyan bisa uga kalebu bar smoothie.

8) Impor

Ora ana rahasia manawa para importir nggawe gedhe ing bisnis iki. Iki minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta. Sampeyan bisa ngimpor barang dagangan kaya sandhangan sing cukup digunakake, gadget sing cukup digunakake lan liya-liyane kanggo didol menyang pengecer lan grosir.

Sawetara wong uga nggawe gedhe kanthi ngimpor barang dagangan saka China. Sampeyan bisa tuku barang kanthi rega sing murah banget saka produsen lan entuk bathi sawise didol ing Nigeria.

Kekurangan bisnis iki yaiku repot ngresiki barang ing Pelabuhan kanthi layanan imigrasi. Kajaba iku, bisnis kasebut uga duwe bathi.

iklan

iklan

Punika Artikel Detil Cara Miwiti Bisnis Impor Mini Ing Nigeria lan Nggawe Penjualan

9) Bisnis Logistik

Iki abad 21 lan sawetara wong milih comfort liwat kaku kanggo bali lan kasebut ing srengenge. Nduwe perusahaan logistik minangka bisnis sing nguntungake, utamane ing kutha-kutha gedhe.

web:  Kepiye carane Venmo entuk dhuwit? Saben rincian sing sampeyan kudu ngerti

Dhuwite akeh kanggo tuku sepedha kanggo kiriman. Penting kanggo dicathet yen sampeyan ora kudu nindakake bisnis dhewe. Sampeyan bisa makaryakke wong sing bisa nindakake karya nunggang sak kutha kanggo ngirim barang.

Mikir Miwiti Perusahaan Logistik? Punika Artikel Detil Kanggo Nuntun Sampeyan: Cara Miwiti Perusahaan Logistik (Bisnis Pangiriman) Ing Nigeria

10) Budidaya iwak

Iki minangka bisnis sing bisa ditindakake kanthi kepenak ing latar mburi omah. Meh saben omah ing Nigeria saiki duwe peternakan iwak.

Budidaya iwak minangka bisnis sing nguntungake. Iku bisnis sampeyan bisa miwiti karo siji yuta naira. Sampeyan bisa nyedhiyakake kanggo pamilik restoran, individu, lan malah hotel lan restoran. Kanggo macem-macem, sampeyan bisa garing iwak lan adol minangka iwak garing.

Kabeh sing melu budidaya iwak yaiku tuku fingerlings, mbangun kolam lan ngurus iwak sing mbutuhake pakan. Salah sawijining kekurangan bisnis iki yaiku mbutuhake bolongan.

Budidaya iwak minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira

11) Supermarket

Gagasan Supermarket kanggo umume wong Nigeria minangka pusat blanja sing gedhe. Supermarket ora kudu gedhe.

iklan

Bisnis iki bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira. Sampeyan bisa miwiti karo apa sing ora bisa ditindakake dening wong ing lingkungan sampeyan. Kauntungane duwe supermarket yaiku para pelanggan ora kena tawar-menawar amarga rega tetep kudu dibayar.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Hasil gambar untuk super market nigeria

12) Aksesori telpon lan bisnis hardware komputer.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Perusahaan sing nyekeli daya ing Nigeria ndadekake pangisi daya telpon lan pangisi daya laptop ora bisa tahan suwe. Sawetara individu utamane siswa mbutuhake earphone lan earbuds kanggo ngrampungake pakaryan ing papan sing rame. Iki minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira.

Kanggo unggul ing bisnis iki, penting kanggo nemokake toko sampeyan ing papan sing apik. Saliyane pangisi daya lan kuping, sampeyan uga bisa ngedol kertu memori, pangisi daya mobil, flash drive, OTG lan liya-liyane. Ora ana watesan babagan apa sing bisa didol ing bisnis iki. Sampeyan uga bisa duwe pinggiran liwat liyane ing bisnis kanthi nawakake layanan ndandani telpon.

13) Usaha percetakan lan penerbitan.

Salawasé bumi isih ana, ora bakal ana mantèn, pemakaman, seminar, festival lan liya-liyane. Perayaan iki ana hubungane karo bisnis percetakan amarga kudu nyetak kertu manten, brosur manten, spanduk lan liya-liyane. Gereja lan sekolah uga mbutuhake layanan sampeyan kanggo nyetak majalah lan brosur kanggo dheweke. Siswa mbutuhake proyek kasebut dicithak; penulis uga perlu buku sing diterbitake. Iki carane nguntungake bisnis iki.

Kanggo unggul ing bisnis iki, sampeyan butuh katrampilan lan mripat kanggo rinci amarga iki bakal nggawe sampeyan luwih dhuwur tinimbang kanca-kanca. Katrampilan ora kudu teka saka sampeyan amarga sampeyan bisa nggunakake tenaga kerja kanggo nindakake pakaryan kasebut. Sampeyan uga kudu mapan ing posisi sing apik kanggo narik pelanggan.

14) Bisnis POS

iklan

Iki minangka bisnis liyane sing nguntungake ing Nigeria. Iki minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira. Iku menehi MediaWiki ing trickles alon lan anteng. Kunci sukses ing bisnis iki yaiku nemokake toko sampeyan ing papan sing apik kaya pasar utawa wilayah sing ora ana bank.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  9 Bisnis sampeyan bisa miwiti karo 200k ing Nigeria Dina iki

Kakurangan bisnis iki yaiku sampeyan kudu nggawa awis lan risiko sing ana gandhengane.

Bisnis POS minangka bisnis sing bisa diwiwiti kanthi sejuta naira

15) Bisnis dry cleaning

Akeh wong outsource umbah-umbah. Mlebet ing bisnis iki ngasilake bathi gedhe. Sukses ing bisnis iki uga mbutuhake posisi sing apik.

Wigati dimangerteni manawa sampeyan ora bisa nindakake bisnis iki dhewe, mula penting kanggo makaryakke individu sing bisa nulungi sampeyan.

Peralatan sing dibutuhake kanggo bisnis iki kalebu mesin cuci, pengering, garis kanggo nyebar sandhangan lan akeh ember lan mangkok kalebu pelunak kain, pamutih lan deterjen.

iklan

Mikir Bisnis Dry Cleaning? Punika Artikel Detil Cara Miwiti Bisnis Pembersihan Kering Ing Nigeria.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

16) Bisnis Fotografi

Nggawe studio foto minangka bisnis liyane sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira. Kanggo ngadeg metu ing bisnis iki, iku perlu kanggo berkembang mripat kanggo rinci, skill lan profesionalisme. Sampeyan bisa makaryakke wong kanggo nindakake bisnis iki kanggo sampeyan. Kanggo sukses ing bisnis iki, sampeyan butuh posisi sing apik lan staf sing ramah pelanggan.

Kanthi wektu lan ekspansi, sampeyan bisa nggunakake layanan make-up artis ing omah lan stylist kanggo nyukupi kabutuhan pelanggan.

Sampeyan bisa uga seneng maca: Kepiye Tuwuh Bisnis Fotografi Komersial Ing 8 Langkah Gampang?

AtlanticRide

17) Salon Barongan

Kanthi siji yuta naira, sampeyan bisa kanthi gampang nyiyapake salon barbing sing paling canggih. Kaya sawetara bisnis liyane, katrampilan lan layanan pelanggan sing apik dibutuhake kanggo sukses ing bisnis iki.

iklan

18) Salon rambut

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kanggo miwiti salon rambut, katrampilan, kebersihan lan lokasi yaiku sing kudu dipikirake. Sampeyan uga kudu nawakake macem-macem layanan sing bisa uga kalebu pedikur, manikur lan perawatan tenunan lawas. Katrampilan kasebut bisa saka tangan sing disewa. Sampeyan uga bisa ngedol tenun lan ekstensi rambut dhewe ing salon.

19) Layanan reresik

Iki bisnis sampeyan bisa miwiti karo siji yuta naira utawa malah kurang. Bisa mbantu sampeyan miwiti layanan reresik. Layanan kasebut bisa dadi layanan reresik omah utawa kantor.

Kanggo nggawe gedhe ing bisnis iki, publisitas sing nyukupi dibutuhake lan nggunakake sawetara tangan kanggo mbantu sampeyan. Sloppiness lan telat ngirim ora ngejarke minangka rujukan saka tutuk uga dadi cara dawa kanggo publicize bisnis.

20) Bisnis ngumbah mobil

Sawetara pamilik mobil utamane ing kutha-kutha sing sibuk, outsource kanggo ngumbah mobil. Kanthi siji yuta naira, sampeyan bisa nggawe bisnis cuci mobil sing canggih. Lokasi bisnis minangka faktor sing bakal nemtokake suksese bisnis kasebut.

21) Pusat bisnis/ usaha fotokopi.

iklan

Kanthi siji yuta naira, sampeyan bisa nggawe bisnis iki kanthi nyaman. Sawetara layanan sing bisa ditawakake kalebu printing lan typesetting, fotokopi lan liya-liyane.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nemokake bisnis iki ing wilayah kaya sekolah, wilayah kantor lan wilayah bisnis liyane nyumbang kanggo sukses bisnis iki. Sampeyan bisa uga kudu nggarap utawa nglatih wong sing bakal mbantu ngilangi stres bisnis saka sampeyan.

kesimpulan

Ana sawetara bisnis sah sing bisa diwiwiti kanthi siji yuta naira ing Nigeria. Kabeh sing dibutuhake yaiku netepi saran babagan lokasi lan katrampilan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar