Dhaptar bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan bubar pindhah menyang Malaysia utawa looking kanggo pindhah menyang Malaysia? Pancen, Malaysia minangka salah sawijining negara sing paling sregep ing Asia Tenggara kanthi ekonomi sing saya akeh, artikel iki bakal nuntun sampeyan babagan carane manggon lan miwiti bisnis ing Malaysia minangka wong manca.

Miwiti Business ing Malaysia ora nate gampang, akeh wong manca sing thukul ing negara gedhe iki ing sawetara taun kepungkur sing bisa nggali ekonomi inti negara iki lan sukses, mula postingan iki kanggo sampeyan yen sampeyan rumangsa Malaysia minangka papan. sampeyan pengin nandur modal

Kaping pirang-pirang, akeh wong manca ing Malaysia sing kejiret ing antarane ekonomi bisnis lan akeh sing ora ngerti bisnis apa sing kudu diwiwiti ing jagad iki sing ora bakal mbuwang wektu.

Uga saka 13% wong manca sing pindhah menyang Malaysia, padha biasane duwe idea kanggo ide bisnis kanggo nandur modal, nanging pitakonan liyane iki wong uga takon, apa idea sandi layak kanggo ngleksanakake Foreign ing Malaysia?

Malaysia

Njupuk iki saka kula "Ana akeh kesempatan kanggo njelajah ing Malaysia, mung ana akeh bisnis sing bisa sampeyan miwiti minangka wong manca ing Malaysia, mula ayo njupuk wektu kanggo maca kiriman iki nalika kita nggali bisnis kanthi investasi sing apik. worth ing Malaysia.

Sadurunge miwiti bisnis ing Malaysia minangka wong manca, nimbang faktor penting ing ngisor iki.

Dadi yen sampeyan pindhah menyang Malaysia utawa wis manggon ing Malaysia looking for kesempatan paling apik kanggo nyilem menyang pasar tenaga kerja, iku aman kanggo ngomong sing saiki bisa uga ora duwe informasi cukup bab kesempatan kene lan ekosistem, supaya ora nggawe kesalahane kita. wis curated kirim kanggo sampeyan.

Dadi tanpa ado maneh, mugi kula nuduhake sawetara anggit wicaksana kanggo njelasno kok mikir bisnis kanggo miwiti ing Malaysia.

  1. Babagan pisanan sing kudu diamati sadurunge miwiti bisnis ing Malaysia yaiku biaya kanggo miwiti bisnis kasebut
  2. Titik kapindho sing kudu dipikirake yaiku, apa bisnis mbutuhake lisensi perdagangan?
  3. Apa lokasi utawa kutha sampeyan pengin manggon ing?
  4. Masalah apa sing ditindakake wong manca sing miwiti bisnis ing Malaysia?
  5. Apa struktur bisnis bakal dianggep minangka 100% entitas asing?

Yen sampeyan bisa menehi jawaban positif kanggo 5 poin ing ndhuwur, mula sampeyan kudu miwiti ngrancang pangembangan bisnis.

Nanging apa sing kita maksud persis? Ayo ndeleng poin-poin sing wis kasebut ing ndhuwur kanthi konkrit.

1. Ngamati biaya bisnis:

bisnis sampeyan bisa miwiti ing Malaysia minangka checklist manca

Pendekatan sing wicaksana kanggo wong manca sing pengin miwiti bisnis ing Malaysia yaiku mriksa dhisik biaya miwiti macem-macem kesempatan bisnis sing saiki.

Ing kasunyatan, iki minangka tantangan sing diadhepi dening wong manca ing Malaysia, paling asring ora bisa ngumpulake modal sing cukup kanggo nyonggo bisnis tartamtu ing Malaysia lan biasane dadi watesan sing kudu diadhepi.

Contone, bisnis bisa uga mbutuhake ndhaptar supaya bisa lancar, nanging isih ana pinggiran, umume biaya registrasi bisnis kanthi Modal resmi sing dibutuhake kanggo gabung karo Perusahaan Malaysia minangka salah sawijining tantangan finansial sing bisa ditindakake. kanggo sampeyan.

Ing kasus bisnis sing arep diwiwiti minangka jinis sing nyakup distribusi produk lan layanan, biaya sampeyan bakal kalebu biaya waralaba, pelatihan lan persetujuan uga rekrut karyawan (wong) sing bakal mbantu sampeyan ing proses sing dawa, banjur ana biaya sing ana gandhengane karo tuku barang.

Tantangan finansial umum liyane sing bisa sampeyan temoni yaiku norma miwiti bisnis ing endi wae, yaiku biaya ruang kantor / toko (biasane 2 wulan sewa lan biaya sarana 1 wulan).

Kanggo sing duwe rencana mbangun ruang kantor dhewe ing Malaysia kanggo miwiti bisnis, mula kudu kuwatir babagan biaya renovasi, sing bakal gumantung saka jinis bangunan, peralatan, lan perabotan.

Pungkasan, ana uga masalah finansial sing dibutuhake kanggo jumlah wiwitan sing dibutuhake kanggo mbukak akun Bank kanggo bisnis sampeyan ing Malaysia, dhuwit sing dibutuhake kisaran saka RM1,000 nganti RM5,000 gumantung saka bank.

Iki minangka sawetara tantangan finansial sing bisa uga ana ing perjalanan sampeyan.

2. Bisnis sing mbutuhake lisensi dagang:

Nalika mriksa bisnis kanggo miwiti ing Malaysia minangka wong manca, ana perlu kanggo nliti yen sampeyan kudu ndhaptar bisnis kanggo entuk lisensi perdagangan.

Iki mesthi penting yen sampeyan arep dadi gedhe, bisnis sing pengin entuk kapercayan, utawa sing melu keuangan lan properti pelanggan, utawa bisnis sing serius, penting yen bisnis kasebut didaftar ing Malaysia.

Minangka gantos kanggo miwiti biasa bisnis waralaba, wong-wong sing narik metu minangka perusahaan bakal mbutuhake lisensi perdagangan, supaya katon ing bisnis sing rencana kanggo miwiti kasebut kanthi teliti, lan ngerti jenis lisensi perdagangan sampeyan bakal perlu.

3. Lokasi utawa kutha ngendi sampeyan pengin miwiti bisnis ing Malaysia?

Ana bukti yen Malaysia wis muncul minangka salah siji saka lingkungan paling apik kanggo wiwitan, Enterprises Cilik-menengah UKM contone duwe sethitik tax sumelang.

Uga sukses bisnis tartamtu sing arep diwiwiti kalebu lokasi tartamtu sing pengin didagangake. Temokake ing ngendi papan sing paling apik kanggo wiwitan, analisa kesempatan kosmopolitan ing kutha kasebut, akses distribusi sing gampang lan banjur miwiti bisnis sampeyan.

4. Apa masalah utama wong manca miwiti bisnis ing Malaysia ngadhepi?

Iki penting banget, akeh wong manca sing nyilem bisnis tanpa ngerti apa sing bisa ditindakake ing negara iki lan cara kerjane, uga sampeyan bisa sinau saka kesalahane wong manca sing uga makarya kanggo miwiti bisnis ing Malaysia.

Lan sing kudu dielingi yaiku, sampeyan kudu mirsani sadurunge miwiti, aja kesusu miwiti bisnis. Sawetara kesempatan bisa uga ora kanggo sampeyan, golek kesempatan sing paling cocog kanggo nggunakake minangka wong manca. Kadhangkala ana bisnis contone sing ora diidini pemerintah kanggo wong manca. Dadi riset lan ngerti pasar lan supaya ora nggawe akeh kesalahan.

5. Apa struktur bisnis bakal dianggep minangka entitas asing?

Jawaban kanggo pitakonan iki gumantung yen sampeyan arep miwiti bisnis dhewe utawa melu wong liya, bisa uga warga Malaysia, banjur struktur kepemilikan bakal diputusake.

Ati-ati ing bagean iki utamane yen sampeyan duwe 100% bisnis, konsultasi karo pengacara lan priksa manawa sampeyan nyiyapake bisnis kanthi bener lan supaya ora nemoni kerugian ing mangsa ngarep.

Dhaptar bisnis sing bakal diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca

Saiki kita bakal menehi sampeyan dhaptar 7 bisnis sing wis diteliti kanthi apik kanggo miwiti ing Malaysia minangka wong manca sawise ndeleng sawetara kahanan operasi bisnis sing wis kita rembugan ing ndhuwur saiki ayo nyilem menyang bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia.

Bisnis kasebut duwe pasar sing apik lan sampeyan bisa sukses kanthi apik, perkara liyane sing kita sebutake yaiku panjaluk layanan sing bakal ditindakake, lan amarga kita ngerti iki uga minangka faktor penting sing kudu ditimbang sadurunge miwiti bisnis, mula kita mutusake nganalisa kanthi ati-ati lan menehi sampeyan bisnis kanthi panjaluk pasar sing apik.

  1. Bisnis potong rambut kanggo wiwitan cilik
  2. Bisnis restoran
  3. Perusahaan fashion
  4. Usaha ruangan
  5. Nawakake layanan profesional
  6. Smartphone lan gadget ndandani kanggo wiwitan cilik
  7. Warung kopi

Dhaptar ide bisnis 7 ing ndhuwur minangka bisnis sing cocog kanggo wong manca sing pengin manggon ing kene. Ide bisnis sing wis kasebut umume ora mbutuhake biaya panyiapan sing gedhe lan sawetara ora mbutuhake lisensi perdagangan.

Tegese sampeyan bakal nindakake kanthi apik lan bisa miwiti kanthi gampang yen sampeyan nganggep salah sawijining bisnis sing kasebut ing ndhuwur.

Dadi akeh wong sing pindhah saka Nigeria lan bagean liya ing donya tansah kuwatir babagan jenis bisnis sing bakal diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca, lan kaya sing ana akeh. platform investasi ing Nigeria lan wilayah liyane ing donya ana uga platform investasi ing Malaysia.

Saiki ayo nuduhake sawetara informasi liyane babagan carane nindakake bisnis kasebut.

1. Bisnis cukur rambut ing Malaysia: 

bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca yaiku bisnis potong rambut

Gunting rambut minangka bisnis sing apik, kenapa kita sijine iki pisanan ing dhaftar kita ora adoh-fetched, iku paling gampang kanggo miwiti lan durung banget nguntungake.

Kanggo iki, ora perlu duwe lisensi perdagangan anggere sampeyan duwe katrampilan, lan yen ora ana papan kanggo sinau potongan rambut ing Malaysia.

Dadi yen sampeyan mung manggon ing, sadurunge mikir kanggo miwiti bisnis banget serius sampeyan bisa nyoba kesempatan bisnis tartamtu.

Untunge, bisnis cukuran rambut tansah dadi layanan sing dikarepake dhuwur sing tegese sampeyan bakal bisa nggedhekake ekonomi. Pilih lokasi sing apik banget lan nyiyapake salon cukur rambut, entuk peralatan sing cocog sing sampeyan butuhake, lan sampeyan lagi ana ing bisnis.

Siji saran sing ora bakal gagal kanggo wong manca sing miwiti bisnis ing Malaysia yaiku, yen sampeyan anyar ing ruang bisnis, goleki wong sing bisa dipercaya kanggo nuduhake seluk beluk, sampeyan uga bisa mriksa dhewe lan ndeleng carane iku bisa ing bagean bawana iki.

2. Bisnis Restoran:

Miwiti bisnis restoran ing Malaysia

Gagasan nomer loro babagan bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia yaiku mbukak restoran, kanthi skala preferensi lan paling gampang diwiwiti, iki minangka salah sawijining bisnis sing bakal terus maju amarga panganan minangka kabutuhan saben dina lan sampeyan bisa miwiti. gedhe utawa cilik.

Yen sampeyan rencana mbukak restoran sing gedhe banget ing Malaysia minangka wong manca utawa malah lokal, sampeyan bisa uga kudu ndhaptar bisnis kasebut.

Sawisé iku, sampeyan bisa uga kudu nyewa wong sing bisa nggawe masakan apik kanggo warga Malaysia, kanggo njaluk roti panggang apik metu saka bisnis nyoba kanggo kalebu menu kanggo wong manca kaya sampeyan lan iki bakal nggawe sampeyan luwih sukses ing mbukak bisnis restoran.

Nanging yen sampeyan rencana miwiti cilik, sampeyan ora mbutuhake lisensi perdagangan, sampeyan mung bisa nemokake pojok utawa nyewa papan lan miwiti bisnis restoran, lan yen ana wutah, sampeyan bisa nggedhekake bisnis restoran dadi gedhe.

3.      Perusahaan Fashion:

bisnis sampeyan bisa miwiti ing Malaysia minangka wong manca iku bisnis fashion

Sabanjure ing dhaptar bisnis sing bakal diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca yaiku bisnis fashion.

Saben uwong seneng fashion, wong nganggo gaun saben dina, apa, kanggo wong manca sing manggon ing Malaysia utawa kanggo warga lokal, sampeyan uga bisa nyilem menyang papan fashion.

Kanggo sukses sampeyan kudu riset lan dadi manawa ing jinis pilihan fashion wong nggawe amarga sampeyan dudu asli Malaysia, utawa nyewa wong asli Malaysia kanggo bisa karo sampeyan ing perusahaan fashion.

Bisnis iki obah banget lan uga gampang kanggo nyetel anggere sampeyan duwe biaya tengen needed kanggo nyetel.

4.      Bisnis umbah-umbah:

Laundry minangka bisnis sabanjure ing dhaptar bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia, kanggo bisnis iki, sampeyan ora mbutuhake katrampilan sing rumit lan sampeyan ora perlu kuwatir babagan entuk lisensi perdagangan, kabeh sing dibutuhake kanggo nyiyapake kantor ing a Panggonan ngendi sampeyan yakin ana populasi apik banjur sampeyan bisa miwiti bisnis umbah-umbah.

Bisnis gampang kanggo mbukak, lan mbutuhake modal sethitik kanggo narik munggah, supaya yen sampeyan wong manca ing Malaysia duwe wektu hard kanggo nemtokake jinis bisnis kanggo miwiti, sampeyan bisa nimbang bisnis umbah-umbah.

5. Nawakake layanan profesional:

Ngomong babagan layanan profesional sing kasedhiya ing macem-macem kategori, pitakonane yaiku wilayah sing bakal sampeyan pas?

Contone, sampeyan bisa kerja ing organisasi minangka insinyur gumantung saka kualifikasi sampeyan, ing bank, ing organisasi sosial, minangka tukang ledeng minangka tukang kayu, guru lan dhaptar terus.

Delengen yen sampeyan duwe kualifikasi sing tepat banjur golek kesempatan sing cocog, geser menyang lan sampeyan kudu sukses.

Ana kemungkinan cilik yen sampeyan nggoleki golek kerja ing organisasi dibandhingake karo miwiti dhewe, kabeh gumantung saka jangkauan lan kapentingan sampeyan.

6. Ndandani Smartphone lan gadget:

Bisnis iki uga gampang banget, yen sampeyan duwe ketrampilan mbenakake telpon, laptop, lan gadget mula bisnis iki bisa kanggo sampeyan, cukup golek papan kanggo nyiyapake kantor utawa toko lan sampeyan bisa miwiti nggawe urip.

Bisnis iki apik kanggo wiwitan; sampeyan ora duwe sumelang rt liwat lisensi perdagangan.

7. Miwiti warung kopi:

Miwiti bisnis warung kopi

Bisnis pungkasan sing diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca sing bakal kita bareng karo sampeyan dina iki yaiku miwiti warung kopi. Kita nyatakake iki amarga iki minangka salah sawijining bisnis sing menarik kanggo diwiwiti ing Malaysia kanthi bathi sing apik.

Kabeh sing ditindakake yaiku mbukak toko ing wilayah sing rame, ing sekitar pusat perbelanjaan lan sampeyan bakal mesem ing pungkasan saben dina kerja amarga bisnis kopi entuk bathi.

kesimpulan

Muga-muga artikel iki babagan bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia bisa migunani. Mangga menehi komentar ing ngisor iki babagan pikirane, bantahan, lan kontribusi sampeyan. matur nuwun.


Nyebar katresnan

2 pikirane babagan "Dhaptar bisnis sing bisa diwiwiti ing Malaysia minangka wong manca"

  1. Sugeng siang lan sugeng riyadi,,,
    Aku maca informasi migunani ing situs sampeyan,
    Aku wong Iran 64 taun lan bojoku, 55,
    Kita wis kesah menyang Malaysia kaping pindho sadurunge minangka turis.
    Saiki kita arep nyiyapake bengkel produksi cilik kanggo nggawe permen Iran, donat, puff krim lan cupcakes, uga toko produk bengkel ing Malaysia. Aku wanted kanggo ngerti carane akeh iki bakal biaya pamaréntah, lan bantuan sampeyan kanggo njaluk lisensi lan kabeh ijin kanggo karya,, Pira bakal biaya total kanggo njaluk lisensi jajanan lan roti (bengkel lan toko lan ijin karya. ) tanpa mangu-mangu.
    Mangga menehi saran, bengkel lan toko butuh, siji Lisensi utawa loro,
    lan sampeyan bisa nyedhiyakake manajemen finansial lan layanan dhukungan kanggo perusahaan kita sajrone manggon ing Malaysia?
    matur nuwun,,
    Regards,
    Dastgiri

    Reply
    • Halo, sayangé, iki minangka pandhuan kanggo nulungi sampeyan navigasi ing negara kasebut, kita ora mbantu wong entuk lisensi. Mugi informasi mbantu sampeyan ing lelampahan sanadyan.

      Reply

Ninggalake Komentar