Apa aku bisa nggunakake Klovinal ing wayah esuk?

Foto penulis
Ditulis dening Precious Onuekwusi

 

Nyebar katresnan

Klovinal

Klovinal yaiku pessary vagina karo Lactobacillus Spores, Clotrimazole, lan Metronidazole. Iku nambani infèksi jamur lan bakteri bawok kaya Vulvovaginal Candidiasis (uga disebut "toilet infection"), Bacterial Vaginosis, lan Trichomonas Vaginalis. 

Uga mbantu mulihake kembang bawok sing sehat. Bakteri sing manggon ing area vagina diarani flora vagina. Spesies Lactobacillus mbentuk sebagian besar flora vagina normal.

Lactobacilli njaga kesehatan vagina kanthi nggawe asam laktat, hidrogen peroksida, lan bahan kimia liyane sing nyegah ragi lan organisme sing ora dikarepake supaya ora berkembang.

Carane A Klovinal Vaginal Pessary Digawe

Saben tablet Klovinal ngemot ing ngisor iki:

Metronidazole BP 500 mg, 

Clotrimazole BP 100 mg, lan 

Lactobacillus spora 150 yuta. 

Saliyane bahan aktif sing kadhaptar ing ndhuwur, Klovinal Pessary uga duwe cukup bahan sing ora aktif sing disebut eksipien.

Iku katon kaya peluru lan putih utawa putih. Wangun peluru nggampangake para prawan lan wong sing wis aktif sacara seksual kanggo nyelehake ing tempek.

Iku apik kanggo njaga infèksi bawok saka bali.

Obat-obatan liyane sing umum digunakake kanggo ngobati infeksi vagina kaya candidiasis, vaginosis, lan trikomoniasis yaiku Sabreten, Mycoten, Canesten, lan candid V6.

Amarga mung duwe Clotrimazole, mung bisa nambani infeksi jamur, mula ora "spektrum sing amba." Clotrimazole ora bisa nglawan penyakit sing disebabake dening bakteri utawa protozoa.

Deloken sisan: Ngrokok Kadaluwarsa Rokok; Efek ing Badan.

Cara nggunakake Klovinal Vaginal Pessary

  • Ngresiki tangan.
  • Luwih becik yen sampeyan ora mlebu ing Pessary. Yen pambungkus foil katon alus, sampeyan bisa nggawe luwih kaku kanthi mbukak banyu adhem utawa dilebokake ing kulkas nganti sawetara menit.
  • Njupuk pessary saka strip.
  • Copot plastik utawa foil sing nutupi Pessary.
  • Bend dhengkul lan sijine sikil metu ing ngarepe sampeyan.
  • Nggunakake driji, alon-alon sijine Pessary minangka adoh sing bisa mulyo tekan.
  • Yen wis rampung, wisuh tangan maneh.
  • Lay mudhun ing posisi iki kanggo bab siji jam.

Tips carane nggunakake Klovinal Vaginal Pessary uga

  • Sapisan dina, gunakake driji utawa aplikator kanggo nglebokake siji Klovinal PessaryPessary kanthi jero sabisa menyang saluran vagina. Sampeyan kudu digunakake paling sethithik enem dina, luwih becik sadurunge turu.
  • Sanajan gejala sampeyan ilang sawise sawetara dina utawa haid diwiwiti, sampeyan isih kudu ngombe obat iki saben dina sajrone dhokter sampeyan ngandhani. Yen sampeyan mandheg njupuk obat kasebut kanthi cepet, infeksi kasebut bisa bali maneh, saya tambah parah, lan luwih angel diobati.
  • Dhiskusi karo dhokter sadurunge njupuk Klovinal yen sampeyan ngandhut. Wanita ngandhut ora kena nggunakake obat iki amarga bisa nyebabake cacat bawaan.

Efek Samping Klovinal

AtlanticRide
  • Burns
  • Perasaan panas banget
  • Perasaan stinging ing area genitalia.
  • Nyeri cilik
  • Cramps ing weteng ngisor
  • Noda saka bocor sawise wis bubar
  • Penyakit lan muntah.

Akeh wanita sing wis nggunakake Klovinal ing jaman kepungkur meh tansah ngrasakake nyeri ing weteng ngisor sawise njupuk. Iki bisa uga bener adhedhasar laporan anekdot babagan efek samping. Bisa uga ana efek samping sing durung dilaporake.

Penting kanggo dicathet yen sampeyan ora kudu nggunakake douches, tampon, cuci vagina, mutiara yoni, feminine wash, baking soda, cuka sari apel, spermisida, utawa produk vagina liyane nalika njupuk Klovinal Vaginal Tablet.

Farmakodinamika Klovinal

Clotrimazole

Clotrimazole minangka obat antijamur sing bisa digunakake sacara topikal utawa intravaginal. Iku mateni ragi lan dermatofit lan duweni efek ing bakteri Gram +, utamane Staphylococci lan Trichomonas.

Clotrimazole dianggo kanthi ngganti cara lipid ing tembok sel jamur supaya banyu mlebu lan metu.

Metronidazole

Metronidazole tumindak marang Trichomonas Vaginalis lan protozoa liyane. Iku bakal nyisihaken saka bakteri.

Iki digunakake kanggo nambani lan nyegah infeksi anaerob lan infèksi sing disebabake protozoa sing gampang dipateni. Metronidazole nambani infèksi bakteri kayata vaginosis bakterial (vaginitis nonspesifik).

Lactobacillus spora

Vagina minangka ekosistem ganti sing biasane duwe kira-kira sepuluh koloni bakteri saben gram cairan vagina.

Lactobacilli nggawe sebagian besar bakteri normal ing awak. Lactobacilli ngrusak glikogen dadi asam laktat lan asam organik liyane. Iki njaga pH vagina antara 3.8 lan 4.2.

Lingkungan asam njaga bakteri lan organisme liyane sing bisa mbebayani amarga akeh banget.

Amarga infeksi vagina kaya vaginosis bakterial, trikomoniasis, lan kandidiasis vulvovaginal, flora Lactobacilli mudhun, lan pH vagina munggah luwih saka 4.5.

Mambu lawas utawa amis asale saka bakteri sing ora butuh oksigen kanggo urip. Spora minangka wujud Lactobacillus. Iki ngasilake flora vagina lan njaga pH antarane 3.8 lan 4.2.

Farmakokinetik Klovinal

Nalika Clotrimazole dilebokake ing kulit, bakal mlebu ing epidermis. Nanging, administrasi vagina wis nuduhake penyerapan sistemik sithik utawa ora ana.

Metronidazole saka Pessaries vagina diarani kurang diserap. Lactobacillus sporogenes ngasilake flora vagina.

Dosis kanggo Klovinal Pessary

Siji Pessary KLOVINAL kudu dilebokake ing cervix sapisan dina. Sampeyan kudu digunakake kanggo enem dina, luwih ing wayah wengi sadurunge turu.

Pitakonan Paling Sering

1. Apa aku bisa nggunakake Klovinal ing wayah esuk?

Klovinal tablet bawok kudu digunakake luwih ing wayah wengi sadurunge arep turu. 

2. Apa nglebokake Klovinal lara?

Ora lara nalika sampeyan masang. Sanajan mangkono, sawetara wong ngalami efek samping ing ngisor iki:

  • Kobong entheng, gatel, lan nyengat ing area vagina
  • pruritus lokal

3. Bisa Klovinal nyegah meteng

Klovinal Pessary digunakake kanggo nambani trikomoniasis, vaginosis bakterial, lan kandidiasis vulvovaginal, sing kabeh infeksi vagina.

Ora mandheg meteng. Ora, ora. Ora ana bagean sing bisa nyegah meteng.

Mangga gunakake metode kontrol lair standar supaya ora ngandhut. Iki kalebu pil, implan, kondom, lan liya-liyane.

4. Apa prawan bisa nggunakake Klovinal Vaginal Pessary?

Prawan lan sapa wae bisa nggunakake. Padha kudu kasebut kanthi teliti, sijine ing tempek liwat bolongan cilik.

5. Apa aku bisa nggunakake Klovinal sajrone haid?

Nggunakake Klovinal utawa pessary liyane sajrone haid ora apik amarga Pessary bisa dibuwang dening aliran haid.

Ing sawetoro wektu, yen sampeyan wis nggunakake Klovinal Pessary sadurunge haid, sampeyan bisa ngalih menyang perawatan lisan yen kasedhiya utawa tetep nggunakake Klovinal Pessary nganti dhokter ngandhani sampeyan mandheg. Yen sampeyan ora yakin apa sing kudu ditindakake, sampeyan kudu tansah nelpon dhokter.

kesimpulan

Klovinal, kaya sing katon ing artikel kasebut, digunakake kanggo ngobati infeksi jamur lan bakteri. Kaya saben obat liyane, kudu dijupuk kanthi resep dokter. 

Wong duwe reaksi beda kanggo obat-obatan. Klovinal mung nduweni efek samping sing entheng, nanging sawetara wong bisa uga sensitif marang siji utawa luwih bagean kasebut.

Yen sampeyan alergi marang Clotrimazole, Metronidazole, utawa spora Lactobacillus, sampeyan ora kudu nggunakake Klovinal. Mangga ngandhani dhokter sampeyan yen sampeyan duwe efek samping.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar