Apa Mikrobiologi Bisa Dadi Dokter?

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere

 

Nyebar katresnan

Sampeyan bisa uga kaget amarga akeh wong sing mikir yen ahli mikrobiologi bisa dadi dokter. Asring, pitakonan kasebut bisa diilhami dening upah saka loro profesi kasebut.

Luwih saka setengah dokter ing AS entuk rata-rata 208,000 dolar saben taun miturut Biro Statistik Tenaga Kerja AS. Iki meh 3 kaping gaji rata-rata ahli mikrobiologi sing entuk rata-rata 79,260 dolar. 

iklan

Nalika nggawe awis apik banget, profesi ilmu medis luwih apik yen diilhami dening semangat tinimbang penghasilan.

Apa sampeyan mikir babagan nggawe ngalih kanggo awis ekstra utawa kanggo katresnan saka Profesi, Aku kene kanggo mbantu njawab pitakonan sing wis ing atine. Ayo dadi miwiti karo ngerti loro profesi.

Deloken sisan: Nggolek Ganti Karir? Punika Carane! [9 Tips kanggo Sukses]

Sapa sing ahli mikrobiologi?

Ahli mikrobiologi.

Ahli mikrobiologi minangka ilmuwan sing nyinaoni pertumbuhan, interaksi, lan karakteristik macem-macem wujud urip mikroskopis. Bentuk urip mikroskopis iki kalebu bakteri, virus, jamur, nematoda, lsp.  

Sapa Dokter?

Dokter medis minangka dokter sing dilisensi sing dilatih kanggo nyegah lan nyuda penyakit. Dokter medis uga mbantu njaga kesehatan. 

Gambar sing nuduhake carane nggawe ahli mikrobiologi dadi dokter.

Iki loro bisa uga koyone duwe sawetara perkara sing padha, Nanging, iku lapangan ilmu sing beda-beda sing mung bisa kerja bareng. Contone, ahli mikrobiologi bisa kerja ing bagean laboratorium rumah sakit kanggo ngenali organisme sing nyebabake penyakit sing bisa mbantu diagnosa medis.

Yen rong bidang ilmu iki beda, sampeyan bisa uga mikir yen ahli mikrobiologi bisa dadi dokter.

Apa Mikrobiologi bisa dadi Dokter?

Jawaban singkat yaiku YA. Nanging, mung ana siji cara sing bisa nggawe ahli mikrobiologi dadi dokter yaiku kanthi entuk gelar medis. Sampeyan uga kudu nyukupi kabeh syarat sing dibutuhake kalebu entuk lisensi kanggo praktik obat.

Ing artikel iki, aku bakal nerangake sawetara langkah sing kudu ditindakake kanggo ngalih saka mikrobiologi menyang obat. 

4 langkah sing kudu ditindakake nalika ngalih saka Mikrobiologi menyang Kedokteran

1. Entuk MBBS

Njupuk sing dibutuhake pendidikan, sing ing kasus iki minangka gelar medis minangka langkah pisanan kanggo dadi dokter. Iki mbutuhake udakara 4-5 taun kanggo ngrampungake. Kabar apik yaiku ora ana watesan umur kanggo entuk gelar dadi ora masalah apa sampeyan umur 25 utawa 40. Kickstart aplikasi kasebut lan miwiti lelungan menyang sekolah medis. 

Muga-muga, kawruh babagan ilmu biologi bakal nggawe sekolah medis luwih gampang kanggo sampeyan. 

2. Lulus ujian lisensi

Sawetara ujian lisensi kudu ditindakake supaya bisa dadi dokter. Ujian Lisensi Medis Amerika Serikat (USMLE) lan Ujian Lisensi Medis Osteopatik Komprehensif ing Amerika Serikat (COMPLEX) minangka ujian utama sing kudu dilewati sajrone perjalanan dadi dokter.

Bagian pisanan saka ujian kasebut ditindakake nalika sekolah kedokteran. Bagean pungkasan bisa ditindakake mengko, sajrone residensi.

ujian lisensi kanggo mbisakake microbiologist dadi dhokter.

3. Pilih spesialisasi lan aplikasi kanggo residensi:

Sawise ngrampungake sarjana kedokteran, sampeyan isih kudu ngrampungake residensi ing cabang kedokteran tartamtu sing sampeyan minati. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Karesidenan medis mbutuhake wektu 3 nganti 8 taun kanggo ngrampungake. Sajrone wektu iki, bagean pungkasan saka ujian lisensi bisa rampung. 

4. Entuk sertifikasi papan kanthi spesialisasi medis sampeyan

Sawise ngrampungake pendhudhuk sing dibutuhake, sampeyan bisa nglamar ujian dewan supaya bisa disertifikasi ing spesialisasi sampeyan. Iki ditindakake liwat American Board of Medical Specialties. Iki menehi sertifikat dadi dhokter ing lapangan tartamtu lan ngidini sampeyan praktik obat kanthi mandiri ing AS.

Ngelingi iki, yen sampeyan minangka ahli mikrobiologi lan sampeyan mikir babagan owah-owahan dadi dokter medis, tindakake langkah-langkah kasebut lan ing sawetara taun, sampeyan bakal nindakake praktik dhewe minangka dokter. 

Rahasia iku kanggo njupuk langkah kandel pisanan. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar