Biografi Mercy Chinwo, lagu, bojo, regane net, umur

Foto penulis
Ditulis dening Esosa

 

Nyebar katresnan

Biografi Mercy Chinwo cukup wigati. Dadi sapa Mercy Chinwo? Dheweke dadi musisi Injil, penulis lagu, aktris, lan uga dikenal dadi kontestan Idol Nigeria ing taun 2012. Akeh wong sing duwe bakat mbangun awake dhewe wiwit cilik, mula ora kaget yen Mercy Chinwo wiwit nyanyi wiwit cilik. Dheweke wis gabung karo paduan suara gereja nalika isih cilik lan nganti saiki, semangate nyanyi kanggo Kristus ora ilang. 

Biografi Mercy Chinwo

Biografi lan Urip Awal Mercy Chinwo

Wong tuwane nglairake dheweke tanggal 5 September 1990, ing Port Harcourt ing River State, Nigeria. Mercy Nnenda Chinwo yaiku aktris Nigerian. Dheweke ora ngandhani akeh babagan kulawargane, nanging dheweke minangka anak nomer papat lan putri pertama ing garis keturunan langsung. Senadyan kasunyatane dheweke ora ngungkapake identitas wong tuwane, dheweke nyatakake yen bapake tilar donya nalika isih cilik. Kanggo mbantu dheweke lan sedulur-sedulure, dheweke nganggep musik dheweke luwih serius amarga dheweke minangka putri sing sepisanan.

Biografi Mercy Chinwo: Pendidikan

Chinwo lair lan gedhe ing Port Harcourt, ing ngendi dheweke sekolah ing sekolah dasar lan menengah. Universitas Port Harcourt ing River State banjur nampa lamaran dheweke. Sadurunge pindhah menyang Port Harcourt, dheweke mlebu Akademi Ultimate Victory. Nalika ing universitas, dheweke njaga kelas dheweke rahasia saka kabeh wong. Dadi, kita ora ngerti apa sing dheweke sinau.

Urip Pribadi: Bojo, Pacar, lan Anak

Mercy saiki durung omah-omah lan ora duwe pasangan sing penting. Kajaba iku, dheweke durung nate omah-omah lan ora duwe anak sing bisa dicritakake. Dheweke wis milih tetep jomblo kanggo wektu iki supaya bisa menehi perhatian luwih akeh kanggo ngembangake urip profesional.

Artis Injil sing duwe bakat duwe omah, nanging spesifik omah kasebut durung ditetepake. Eezee Conceptz, label musik sing ditandatangani, menehi Lexus minangka hadiah kejutan 2 taun kepungkur.

songs

Kaya sing wis kasebut sadurunge, Mercy wiwit nyanyi minangka bagéan saka paduan suara gereja nalika umur 8 taun. Ya, dheweke biyen dadi anggota paduan suara ing komunitas Kristen sing dadi anggota. Mengko, dheweke pindhah menyang koor diwasa sadurunge miwiti karir musik full-time dhewe.

Lagu debuté, "Testimony," dirilis ing 2015, lan singel nomer loro, "Igwe," dirilis ing 2016. Ing 2017, dheweke entuk kontrak rekaman karo Label Musik Injil Eezee Conceptz. Dheweke wis nerbitake rong album, sing pertama yaiku "The Cross My Gaze" ing taun 2018 lan sing nomer loro yaiku "Puas" ing 2020.

Ing 2018, dheweke ngrilis single "Excess Love," sing cepet dadi salah sawijining trek sing paling sukses. Ora mung lagu kasebut misuwur ing negarane, nanging uga misuwur ing saindenging jagad. Swarane sing apik nambah kaendahan lagu kasebut, lan akeh wong sing seneng nyanyi bareng karo dheweke. "Omekanaya," "No More Pain,"Lan Chinedu," sing uga dadi hit, ana ing antarane telung lagu liyane sing diterbitake taun kasebut. Ing taun 2019 dheweke nerbitake telung singel sing luwih sukses, kalebu "Kekuwatan Milik Yesus, "Akamdinelu," lan "Oh Yesus," yaiku lagu populer liyane saka diskografi dheweke. Antarane lagu sing dirilis ing taun 2020 yaiku Obinasom, Kosi, Tasted of Your Power, lan Na You dey rule, sing kabeh kasedhiya ing Spotify.

Mercy ora mung kontes ing Nigerian Idols, dheweke dinobatake dadi juara kompetisi Nigerian Idols. Sing nggumunake. Kesempatan kanggo tampil ing film "House of Gold", disutradarai dening Yvonne Nelson, sing uga dadi salah sawijining bintang film kasebut, menehi dheweke setaun sabanjure. Majid Michael, Omawumi, lan sawetara aktor liyane muncul ing film kasebut minangka karakter pendukung.

AtlanticRide

Awards

Mercy wis entuk akeh banget ing urip profesional sajrone pirang-pirang taun dheweke aktif. Nalika CLIMAX Awards dianakake ing 2018, dheweke dijenengi Artis Injil Paling Apik ing Taun. Dheweke dijenengi Afrika Gospel New Artiste of the Year ing Festival Penghargaan Injil Afrika (AGAFEST) ing 2019, sing dianakake ing Johannesburg, Afrika Kidul. Kajaba iku, lagune, "Excess Love," entuk Penghargaan Artis Wanita Afrika Injil lan Penghargaan Lagu Injil Afrika ing taun sing padha. Ing 2020, dheweke dijenengi Gospel Artist of the Year ing Penghargaan AFRIMMA, sing dianakake ing Lagos, Nigeria.

Net Worth, Gaji & Pangentukan Mercy Chinwo ing 2022

Mercy Chinwo minangka salah sawijining pemain Injil sing paling sukses ing Nigeria, ngasilake jutaan dolar saben taun. Dheweke dilaporake duwe regane net luwih saka $ 150 yuta. Dheweke wis nglumpukake rejeki sing akeh liwat karyane minangka musisi Injil uga aktor. Dheweke uga menyang macem-macem acara, ngendi dheweke menehi ganti rugi karo dhuwit.

Biografi Mercy Chinwo

Sawetara Fakta Menarik Sampeyan Kudu Ngerti babagan Mercy Chinwo

Wong wadon iku taat lan nyembah ing Gréja Kedutaan Besar Kristus ing Nigeria.

Dheweke tetep ana ing sawetara platform media sosial, kalebu Twitter, Instagram, lan Facebook.

Mercy Chinwo iku salah siji saka pemain musik paling kondhang ing Nigeria, lan popularitas wis nyebar ing saindhenging donya. Dheweke minangka wanita sing wedi marang Gusti Allah sing didorong dening kepinginan sing kuat kanggo ngladeni Gusti Allah lan nuduhake Injil liwat media musik. Dadi misuwur bisa nyedhiyakake kesulitan dhewe, nanging Mercy wis ngatasi kabeh alangan nganti saiki. Amarga dheweke dadi wong Kristen sing taat, dheweke dadi wanita sing seneng banget lan seneng banget ing saben aspek uripe.

Dadi, muga-muga sampeyan nemokake biografi Mercy Chinwo sing migunani lan nggumunake? Aku lan aku ora bisa bantuan nanging tresna crita dheweke. Dheweke wiwit saka ngisor lan saiki wis dikenal ing saindenging negoro. Kisah urip Mercy Chinwo minangka inspirasi. Dheweke wis ngalami akeh lan isih bisa tekan ndhuwur. Dheweke minangka salah sawijining pahlawan sing nyoba ngganti Nigeria siji-sijine liwat musik. Iku luar biasa, ta?  


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar