Biaya mbangun bungalow 4 kamar turu ing Nigeria

Nyebar katresnan

 Yen sampeyan wis surfing internet kanggo biaya sakabèhé kanggo mbangun bungalow 4 kamar turu ing Nigeria ora ana gunane, banjur Sugeng teka mudhun menyang Atlanticride dina iki 

Yen sampeyan wis ngunjungi sawetara situs web kanggo analisis lan biaya sakabèhé kanggo mbangun apartemen 4 kamar turu nanging ora bisa nemokake respon sing yakin, artikel iki mesthi dadi pandhuan.

Nanging, penting kanggo elinga yen kita bakal menehi perkiraan rega bahan sing bakal digunakake adhedhasar apa sing bisa ditemokake ing wilayah kita dhewe ing kene.

Tegese, bisa uga ana bedane sethithik - apa sing luwih dhuwur utawa luwih murah - karo apa sing diwenehake ing kene. Siji-sijine sing mesthine yaiku kita ora bisa salah kabeh.

Mung amarga artikel iki ditulis sawise nindakake survey lan riset ekstensif babagan biaya mbangun bungalow 4 kamar turu. 

Biaya sakabèhé kanggo mbangun bungalow 4 kamar turu ing Nigeria

Aja kaget yen aku pitutur marang kowe yen ora ana rega tetep sing bisa digunakake kanggo mbangun bungalow 4 kamar turu amarga ana bedane.

Wong ing Lagos utawa Abuja bisa nglampahi minangka akeh minangka N60,000,000 kanggo mbangun 4 bedroom bungalow nalika wong ing Osun utawa bisa nglampahi minangka kurang minangka N10,000,000. 

Dadi, beda ing biaya asring kena pengaruh sawetara faktor sing kalebu; lokasi properti, biaya bahan bangunan, kualitas bahan bangunan, cara konstruksi, biaya pengerjaan, lsp.

Dadi duwe ing Puncak bumi sampeyan bisa nglampahi luwih saka iku utawa ing ngisor rong rega ing ndhuwur nalika mbangun bungalow 4 kamar turu sampeyan dhewe.

Biaya mbangun bungalow papat kamar turu ing Nigeria

Pecah bangunan bungalow 4 kamar turu ing Nigeria

Perkiraan jumlah sakabèhé sing dibutuhake kanggo mbangun bungalow 4 kamar turu bakal dipérang dadi patang kategori, yaiku:

  • Tuku tanah
  • Earthworks lan Penggalian
  • Bahan kanggo dhukungan Earthworks
  • Blinding
  • Pondasi Pondasi
  • Blockwork ing Yayasan
  • Lantai Ground Slab
  • Tenaga Kerja kanggo Blok karya Ndhuwur DPC
  • Lintel Casting
  • Atap
  •  Plastering, wiring, plumbing, langit-langit, lawang lan jendhela mbenakake tahapan.

1) Tuku tanah

Sampeyan bakal setuju yen sampeyan ora bisa mbangun omah ing vakum. Mula, sing pertama ditindakake ing pambangunan flat 4 kamar turu yaiku tuku lemah.

Biaya kanggo tuku lemah ora bisa dikira kanthi presisi, amarga dodolan tanah gumantung saka jumlah hektar, plot, lingkungan, lan lokasi sing tepat ing papan kasebut.

Nanging rata-rata sampeyan bisa entuk rong plot ing wilayah sing adoh (kutha cilik lan dudu desa) kanthi regane #1.5 yuta.

2) Tanah lan Penggalian

Sawise sampeyan wis entuk tanah, sampeyan kudu ngresiki situs kasebut kanthi ngilangi lemah ndhuwur, nyetel, penggalian parit, ngisi mburi, Isi laterit, lsp.  

Nindakake kabeh karya iki ing tanah sing dituku bakal biaya sampeyan kira-kira # 705,360.

3) Materi kanggo Dhukungan Tanah

Nalika nindakake pagawean tanah, ana sawetara bahan penting sing dibutuhake kanggo nindakake operasi kasebut kanthi sukses.

Antarane bahan-bahan kanggo panyengkuyung kerja tanah yaiku papan 1″ x 12″ x 3.60m, papan 4″ x 4″ x 3.60m kanggo strut, 2″ x 2" x 3.60m kanggo papan penyangga, paku, anti rayap, tahan lembab. membran lsp.

Nanging, bahan kasebut kira-kira regane # 373,800 kanthi biaya kerja lan tenaga kerja.

4) Syarat Materi kanggo Buta

Kanggo wuta, perlu semen lan ton watu, sing kira-kira regane #56,700 kalebu pengerjaan.

5) Pondasi Pondasi

Bab liya sing kudu dipikirake babagan biaya mbangun bungalow 4 kamar turu yaiku bahan lan biaya nggawe pondasi.

Ing kene, perlu tas semen, ton bledug watu lan ton granit kanggo nindakake operasi kasebut.

Mangkono, biaya dhasar dhasar lan biaya tenaga kerja kira-kira #506,750.

6) Blockwork ing Yayasan

Perkiraan biaya kanggo nggawe blok pondasi kanggo bangunan bungalow 4 kamar turu ing Nigeria kira-kira regane #157,250.

7) Slab Lantai Dasar

Kanggo slab lantai lemah standar, rasio samesthine 1:2:4 lan sijine kabeh bahan needed menyang wawasan, iku uga bakal biaya #1,215,225.

Elinga yen kita teka ing jumlah dhuwit sawise sijine loro bricklaying lan carpentry karya menyang wawasan.

8) Blok karya Ndhuwur DPC

Perkiraan biaya pemblokiran sing bakal dilebokake ing ndhuwur DPC yaiku #639,850. Dhuwit iki kalebu tuku semen, pasir, lan barang-barang liyane sing dibutuhake kanggo gawe.

9) Lintel Casting

A lintel standar kanggo bungalow 4 bedroom biasane casted ing aspek saka 1: 2: 4. Lan sijine kabeh bahan needed menyang wawasan, biaya Estimasi kanggo tahap iki #339,355

10) Roofing A 4 Bedroom Bungalow

Ing titik iki, penting kanggo nyatakake yen biaya mbangun bungalow 4 kamar turu ing Nigeria uga bakal beda-beda saka jinis roofing utawa bahan sing bakal digunakake.

Sampeyan ora bisa mbandhingaké nggunakake roofing Seng biasa kanggo nggunakake roofing Aluminium. Gaya logging uga beda-beda lan kabeh iki mbutuhake dhuwit akeh.

Nanging, total perkiraan biaya kanggo tahap gendheng rata-rata diitung kanthi biaya #2,049,820.

 11) Plastering, wiring, plumbing, langit-langit, lawang lan jendhela mbenakake tahapan

Yen sampeyan wis ing tahap iki, sampeyan wis meh ing puteran pungkasan kanggo mbangun bungalow 4 kamar turu.

Tahap iki mbutuhake sampeyan plester, kabel, jendhela lan lawang lan plumbing mbenakake, lan kothak bangunan kanggo menehi tampilan luwih penake.

Perkiraan biaya ing kene uga beda-beda, adhedhasar kualitas bahan sing bakal digunakake. Kanggo ngrampungake omah sing sederhana, sampeyan butuh jumlah total # 6,650,510

Wigati dicathet yen taksiran ing ndhuwur kalebu jendhela (jendela aluminium) bukti maling, lawang (kayu lan baja) lan langit-langit POP.

Lan uga, biaya karya plumbing, ngeduk bolongan rendhem, tuku tank storex, lukisan, lan sentuhan finishing liyane.

Ringkesan Biaya Bangunan Apartemen 4 Kamar Tidur ing Nigeria

Tuku lemah ——–––––––– # 1,500,000
Penggalian Lan Tanah ———————– 705,360
Dhukungan Earthwork ——————————-NGN 373,800
Buta ———————————————NGN 56,700
Pondasi Footing——————————NGN 506,750
Blockwork In Foundation ————————NGN 157,250
Slab Lantai Dasar ———————————NGN 1,215,225
Lintel ———————————————NGN 339,355
Blockwork Ndhuwur DPC—————————NGN 639,850
Gendheng ———————-NGN 2,049,820
Rampung Karya————————————NGN #6,650,510
Sub total——————————————NGN 14,194,620

kesimpulan

Saka analisis lan pitungan biaya sakabèhé kanggo mbangun bungalow 4 kamar turu ing Nigeria, kita teka ing jumlah kira-kira #14,194,620.

Elinga yen taksiran mung kanggo konstruksi saka wiwitan nganti pungkasan. Furnitur lan tuku elektronik omah ora kalebu.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar