Beras paling apik ing Nigeria | Ora kaya sing sampeyan pikirake

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Ana macem-macem pilihan ing pasar, nanging kanthi jujur, sampeyan kudu milih sing endi? Kiriman iki nyedhiyakake rincian beras paling apik ing Nigeria.

Sadurunge kita mudhun menyang iku, ayo menehi sawetara wektu kanggo ngerti kahanan beras saiki ing Nigeria.

Beras paling apik ing Nigeria

iklan

Negara Produksi Beras ing Nigeria 

Beras minangka panganan sing penting ing macem-macem rumah tangga ing Nigeria. Saka wong mlarat nganti sugih, sega tetep dadi panganan. Rata-rata, warga Nigeria mangan sega kaping pindho saben minggu. 

Ing taun 2015, pamrentah Nigeria nggawe undang-undang sing nglarang impor beras liwat kabeh wates tanahe. Kenging punapa? Sarana kanggo ngedongkrak produksi lokal. Akibaté, ana watesan kanggo ndhukung pembangunan, lan kalebu: 

  • Watesan akses importir menyang mata uang asing
  • Larangan impor panganan saka negara tanggane, lan
  • Pasang pajak 70% kanggo beras sing diimpor liwat pelabuhan, bandara, lan pelabuhan. 

Kira-kira rong taun sabanjure, larangan kasebut dadi anyar. Pamrentah federal nempatake watesan lengkap babagan impor beras kanggo ndhukung produksi lokal. Kajaba iku, produksi lokal uga bakal ningkatake konsumsi lokal. 

Akibate, langkah iki mbantu nambah jumlah merek sing ngasilake beras ing Nigeria. Lan penting kanggo ngerti endi sing paling apik kanggo pemasaran lan konsumsi.  

Beras paling apik ing Nigeria 

Tanpa wektu tundha, iki 11 beras paling apik ing Nigeria:

1. Kebanggaan Ibu 

Salah sawijining jeneng ing ruang produksi beras, lan akeh sing luwih seneng tinimbang merek liyane. Relatif murah amarga diprodhuksi sacara lokal.

Olam Nigeria Limited minangka produser Mama Pride. 

Perusahaan iki ngasilake beras ing macem-macem wilayah lokal ing Nigeria 

Iku organik, tanpa aditif kimia, dadi dhuwur ing gizi. 

Wis parboiled lan gampang masak mulane ngirit wektu lan konsumsi bahan bakar. 

Ora kaya beras lokal, ora ana watu. Dadi sampeyan ora kudu ngalami stres nalika milih. 

2. Beras Anambra 

Beras paling apik ing Nigeria - Beras Anambra

beras pemenang penghargaan. Menang Beras Produk Afrika paling apik ing 2016.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Beras Anambra diprodhuksi, dikemas, lan disebarake saka Negara Bagian Anambra, Tenggara, Nigeria. 

Pamrentah kanthi sengaja nyengkuyung warga lokal sing gelem ngrangkul pertanian lan produksi panganan sing stabil iki. Akibaté, silihan lan dhukungan liyane diwenehake.

Uga, iku beras parboiled nggawe masak relatif luwih gampang. Iku beras dawa.

Iku nutritious lan watu free.

3. Nasi Gajah

Salah siji sing paling apik kanggo dianggep ing Nigeria. Merek iki wis tahan uji wektu amarga wis beroperasi luwih saka 25 taun. Sega gajah iku beras sortex

iklan

iklan

Kotorane dibuwang saka sumbere, tegese ora ana watu sing ditemokake amarga dheweke wis ngurus. 

Sega iku apik kanggo dinikmati lan ngandhut nutrisi kayata vitamin lan mineral. 

Beras gajah dikemas ing macem-macem ukuran, kalebu 25kg lan 50kg. 

4. Omah 

Iki diprodhuksi dening Umza International Farms, dumunung ing Kano State. 

Disebut minangka beras full-grain kualitas premium. 

Nasi goreng lan tanpa watu. 

Iku bebas lemak lan akeh nutrisi, kalebu kalsium lan magnesium. Uga, iku mbantu kanggo ndhukung kesehatan jantung. 

Iku cukup terjangkau lan bisa ditemokake ing pasar. Iki ndadekake pilihan kanggo akeh rumah tangga.

5. Beras Adamina 

iklan

Beras iki ditanam lan diolah ing Minna, Negara Bagian Niger. Adamina Farms Limited, perusahaan sing misuwur kanggo tani, pangolahan, lan konsultasi, tanggung jawab kanggo budidaya. Iku beras parboiled lan bebas saka keluwihan pati. Ngirit sampeyan mbuwang gas lan wektu kanggo masak. Uga, watu gratis lan enak kanggo konsumsi. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

6. Nasi Banteng Agung 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Beras iki diprodhuksi dening West Africa Cotton Company (WACOT) Limited, perusahaan pangolahan beras sing domisili ing Argungu, negara bagian Kebbi.

WATCOT nduweni pabrik beras ultra-modern kanthi kapasitas pangolahan 120,000 ton saben taun. 

Beras sing diasilake lan dikemas yaiku beras kualitas premium buatan Nigeria. 

Iku beras nonstick nalika disiapake. 

iklan

Uga, iku beras parboiled, nggawe gampang kanggo masak. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kajaba iku, sugih serat lan mbantu njaga sistem pencernaan sing sehat.  

Beras Big Bull kasedhiya ing 5kg, 10kg, 20kg, lan 50kg lan bisa dituku ing macem-macem toko ing saindenging negara. 

7. Nasi Goreng 

Nasi goreng. Gampang kanggo masak lan aman kanggo konsumsi. Kualitas premium

Diprodhuksi ing Coscharis Farms ing Anambra State. Perusahaan iki kerja sama karo komunitas tani ing Sabon Gida ing Abuja kanggo nandur pari. 

iklan

Salah sawijining beras pribumi sing paling apik ing Nigeria. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Budidaya kasebut kalebu pembuahan sing sehat supaya bisa dipangan dening macem-macem rumah tangga. 

8. Nasi Goreng 

Merek beras iki asale saka Ekiti State liwat Igbemo Rice Processing Company Limited. Beras Igbemo minangka beras coklat lan dikenal duwe manfaat kesehatan sing signifikan. Iku sugih ing magnesium sing menehi kekuatan kanggo balung.

9. Sega Labana 

Salah sijine sing paling apik yaiku Beras Labana. Labana Rice Mills Limited ngolah lan ngemas panganan iki. Perusahaan iki minangka perusahaan pangolahan beras sing bersejarah amarga pisanan ing Birnin Kebbi, Negara Kebbi. 

Sega Labana uga minangka sega parboiled, tegese gampang dimasak lan ngirit wektu. Uga, iku tahan kanggo weevils, supaya sampeyan ora kudu wedi infestation. 

iklan

Kajaba iku, beras sing kuwat lan ora lengket nalika disiapake. Sampeyan bisa dipercaya beras Labana kanggo kluwarga. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Pungkasan, beras Labana didol ing macem-macem ukuran, kalebu 5kg, 10kg, 25kg, lan 50kg. 

10. Nasi Ofada

Beras Ofada dijenengi saka kutha Ofada, sing diproses lan dikemas. Kutha iki dumunung ing Negara Ogun. 

Beras iki unik lan wis entuk pangenalan gedhe sajrone pirang-pirang taun. 

Ing acara-acara sosial kayata pesta pernikahan, sega Ofada kanthi macem-macem saos minangka panganan sing paling disenengi wong.

iklan

Nanging, ngakses panganan iki ora mung kanggo fungsi sosial. Sawetara restoran duwe menu saben dina. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Uga, sampeyan bisa tuku Ofada mentah ing pasar lokal ing saindenging negara. Beras Ofada sacara alami diperkaya karo mineral lan vitamin. Uga, iku éca, lan sampeyan mesthi pengin duwe ing jadwal dhaharan kluwarga. 

11. Pilihan Mama 

Iki minangka merek beras liyane sing teka saka salah sawijining perusahaan pertanian terkemuka ing Nigeria, OLAM Nigeria Limited. 

Iku kuwat, ora lengket, gampang dimasak, lan bebas saka watu. Kajaba iku, beras iki nduweni nutrisi sing luar biasa amarga ngandhut Vitamin B, karbohidrat, lan mineral. 

Kesimpulan: Beras paling apik ing Nigeria  

Rega sega ing jaman saiki fluktuatif kaya angin. Dadi, angel nyritakake regane tas beras saiki. Sampeyan bisa uga tekan pasar saiki lan nemokake biaya sing beda banget karo sing dikarepake. 

iklan

Nanging, kirim iki babagan beras paling apik ing Nigeria wis mbatesi merek sing bisa digoleki ing macem-macem toko, lan iki bakal menehi regane dhuwit. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar