25 Beasiswa Puisi kanggo Pujangga Muda

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Ketoke, beasiswa puisi kanggo pujangga sing semangat lan enom minangka cara sing luwih apik kanggo nyengkuyung lan menehi pitutur marang para pujangga katrampilan intelektual. Sawise kabeh, dhuwit lan nilai materi menehi inspirasi lan motivasi.

Apa sampeyan nemokake panglipur nggunakake pena kanggo ngandhani pikirane liwat garis? Apa sampeyan pujangga sing seneng banget nggunakake pikirane lan tembung kanggo nggawe prabédan?

iklan

Yen ya, kita duwe kabar apik kanggo sampeyan. Saliyane kepuasan nulis, sampeyan uga kudu menehi nilai dhuwit kanggo menehi katrampilan puisi.

Mula, kita njupuk wektu kanggo riset lan nyusun dhaptar iki 25 Beasiswa Puisi paling dhuwur kanggo pujangga enom lan semangat. Sampeyan ora bisa ngomong, taun iki bisa dadi taun terobosan gaib ing puisi.

Uga, beasiswa puisi dikenalake kanthi sengaja kanggo ningkatake katrampilan kreatif pujangga enom, kanggo menehi platform supaya bisa dingerteni lan dirungokake ngluwihi kurungan alami.

Ora mung kuwi, macem-macem penghargaan puisi lan beasiswa uga ditetepake kanggo nawakake pujangga platform paling apik, kanggo sungu lan nyampurnakake kreatifitase. Menarik ora?

Beasiswa Puisi Top kanggo panulis

Napa Beasiswa Puisi kanggo Pujangga Muda?

Geguritan, sajrone pirang-pirang taun, digunakake kanthi wujud lan cara sing beda kanggo ngandharake panemune pangripta babagan macem-macem masalah.

Nanging, ana akeh pujangga ing njaba kanthi pikiran sing apik, nanging swarane ora bisa dirungokake.

Sampeyan ngerti kenapa? Amarga wong-wong mau ora duwe dhuwit, ora ana dhuwit kanggo nambah katrampilan. Dadi, konsep beasiswa puisi kanggo nambah bakat pujangga enom iki dadi sorotan.

Kajaba iku, beasiswa puisi nyedhiyakake bahan lan bathi dhuwit kanggo para panulis supaya luwih njelajah jagad nulis. Dhuwit iki dudu utangan; padha Padha rodo, hadiah kanggo pelamar sing pantes wong.

Lan kita kabeh ngerti yen sing nggawe pujangga yaiku kemampuan kanggo komunikasi pikiran lan pikiran liwat nggunakake tembung.

Kuwi sing nyambungake pujangga lan pamaca. Tegese, tembung minangka pirantine penyair lan ing wektu sing padha nyritakake pikirane penyair babagan subyek tartamtu.

Top 25 Beasiswa Puisi lan penghargaan kanggo pujangga enom.

Cekakipun, yen skenario ing ndhuwur nggambarake sampeyan utawa sampeyan ngerti pujangga gedhe sing digunakake kanggo nyelehake bayangan lan pamikiran jero babagan masalah lokal sing ana ing lingkungan sampeyan?

Yen ya, banjur anggep dhaptar beasiswa paling dhuwur ing ngisor iki kanggo para pujangga enom sing padha:

1. Thomas Merton Puisi Concurso Suci

Yayasan iki nawakake papat penghargaan kanggo panulis saben taun liwat kontes puisi. Hadiah awis regane antarane $ 100 nganti $ 500 saben pemenang.

Sanajan kita bisa menehi tag tulisan iki minangka beasiswa kanggo pujangga enom, kasunyatane ora ana watesan umur kanggo kontes iki. Geguritan kudu nduweni tema lan nada kenabian, agama, utawa kontemplatif.

2. Lomba Geguritan Warna

Uga, kontes Puisi Colourism minangka kesempatan liyane kanggo para pujangga sing andhap asor bisa dirungokake. Kontes kasebut nyakup tumindak rasisme lan prasangka marang warna kulit utawa tekstur rambute wong.

Intine, geguritan slam nduweni ancas kanggo nyemangati lan mrengut marang tumindak diskriminasi. Penghargaan hadiah kisaran saka $100 - $250.

3. Kontes Buku Pertama Pers Unicorn

Ing kene, para kontestan bakal ngirim manuskrip puisi (saka karya sing durung diterbitake) ing wangun buku kanggo dipikirake.

Pemenang sing begja bakal diwenehi awis $250 minangka hadiah lan bukune (antologi) bakal diterbitake dening Unicorn Press.

4. Pablo Neruda Hadiah kanggo Puisi

Kontes puisi kanggo pikiran enom iki disponsori dening Universitas Tulsa (UT) lan diarani Hadiah Pablo Neruda kanggo puisi.

Panggonan pisanan bakal mulih kanthi hadiah dhuwit $ 2,000 lan sing juara bakal diwenehi $ 1,000. Siswa SMA, sarjana lan lulusan kabeh layak.

5. Penghargaan Norman Mailer College Puisi

Kanggo melu lomba puisi iki, sampeyan kudu duwe maksimal 10 kaca puisi.

Pemenang bakal diwenehi hadiah dhuwit $ 2,500 plus eksplorasi menyang New York. Nanging, beasiswa kasebut mung kasedhiya kanggo mahasiswa sepenuh wektu ing kuliah komunitas.

6. Bebungah Puisi Poulin Jr

Yen katrampilan nulis sampeyan ora liya, sampeyan bisa mulih kanthi hadiah $ 1,000 sing bakal ditindakake dening BOA Edition, Ltd yen sampeyan menang kontes iki.

Kajaba iku, antologi sampeyan bakal diterbitake dening BOA Edition, Ltd kanthi gratis lan sampeyan bakal diwenehi kontrak buku standar kanthi tingkat royalti.

7. Sinau Antarane Beasiswa Garis Slam

Slam puisi sewu dolar sing bakal diadili dening tim hakim sing dipilih. Lima pujangga paling dhuwur bakal diumumake minangka pemenang.

Maneh, bathi dhuwit kanggo para pemenang yaiku $ 1,000 lan diwenehake saben taun kanggo mbantu dheweke nutupi biaya kuliah.

Beasiswa Puisi kanggo pujangga enom

8. Hadiah Puisi Morton Marr

Yen sampeyan duwe minat babagan puisi, sampeyan bisa nglamar Hadiah Puisi Morton Marr. Hadiah kasebut biasane diwenehake dening Southwest Review saben taun.

Nilai hadiah yaiku $ 1,000 kanggo pemenang lan $ 500 kanggo runner up. Peserta kudu 18, sarjana utawa mahasiswa pascasarjana.

9. Penghargaan Seni lan Penulisan Skolastik: Penghargaan Portofolio Medali Emas

Kajaba iku, Penghargaan Scholastic mung milih karya sing nuduhake keunikan, katrampilan teknis, visi utawa swara pribadi, lan orisinalitas.

Kanggo melu, para kontestan kudu teka saka kelas 7-12, Amerika utawa Kanada. A jumlah whooping $190000 ana kanggo carted adoh dening 46 pemenang.

10. Beasiswa Olahraga njobo

Ora kaya Beasiswa puisi liyane, Misi Beasiswa Olahraga Luar Ruangan yaiku menehi penghargaan marang panulis kanthi ulasan lan tips sing ora bias babagan macem-macem sepeda, skuter, lan peralatan olahraga ruangan liyane.

Minangka prasaja, sing menang kontes iki bakal mulih karo $2,000 kanggo nutupi biaya kuliah lan persediaan liyane.

11. Ruth Lily lan Dorothy Sargent Rosenberg Poetry Fellowships

Dadi Majalah Puisi lan Yayasan Puisi, dheweke ngorganisir Ruth Lily lan Dorothy Sargent Rosenberg Poetry Fellowships taunan.

Pemenang saka puisi slam bakal dianugerahi jumlah whooping $ 25800 minangka beasiswa hadiah awis kanggo pemenang siji.

12. Beasiswa Puisi Lelungan Amy Lowell

Mulane, Amy Lowell minangka pujangga Amerika sing tilar donya ing taun 1925. Nanging, dheweke nggawe beasiswa taunan ing wasiat kanggo ndhukung lelungan ing luar negeri kanggo pujangga kelahiran Amerika sing wasis.

Loro pemenang bakal dipilih lan saben wong bakal dianugerahi hadiah awis $15,125.

13. Anna Davidson Rosenberg Poetry Award

Iki minangka Anugrah Puisi taunan kanggo Puisi babagan pengalaman Yahudi. Kontes iki diadegaké ing taun 1987 dening Nedda Fratkin, Marvin Rosenberg lan Violet Ginsburg kanggo ngelingi ibuné, Anna Rosenberg.

Ing taun 2020, kompetisi puisi disponsori dening Majalah Poetica, minangka Tulisan Yahudi Kontemporer lan telung pemenang diwenehi beasiswa $3000.

14. Beasiswa Puisi Daya Slam

Kasedhiya kanggo pujangga enom ing Amerika Serikat sing bisa nulis puisi asli babagan topik slam beasiswa sing diwenehake dening panitia.

Pendhiri percaya yen puisi duwe kabeh sing dibutuhake kanggo ngganti jagad iki. Nanging, kontes Puisi minangka kompetisi online, ora kaya program beasiswa liyane.

15. Kurt Brown Bebungah

Kasedhiya kanggo pujangga sing pengin nekani konferensi panulis, festival, pusat, retret, utawa residensi. Mung 3 pemenang sing bakal dipilih kanthi tambahan hadiah $500.

Kabeh entri kudu unik, karya penulis (sing bebas plagiat), adhedhasar nilai, lan kudune durung diterbitake ing ngendi wae sadurunge.

16. Lomba Geguritan SMA Negeri

Salah sijine Beasiswa Puisi kanggo siswa sekolah menengah AS yaiku Kontes Puisi Sekolah Menengah Nasional.

Saben siswa sing melu bakal ngirim geguritan 20 larik utawa luwih saka topik apa wae sing dipilih. Kabeh puisi pemenang bakal diterbitake.

Sembilan siswa bakal dipilih kanthi jumlah $ 322 minangka penghargaan hadiah.

17. 1-800-Dana Beasiswa Kursi Roda

Siswa sarjana Amerika lan Internasional kanthi rata-rata 3.0 utawa luwih dhuwur layak kanggo melu penghargaan iki.

Kabeh peserta kudu 16 utawa luwih. Penghargaan $ 500 bakal diwenehake kanggo rong pemenang saben taun.

Sampeyan kudu eling yen pilihan bakal diwenehake marang peserta sing cacat mobilitas. Cukup adil, ta?

18. Beasiswa Plancongan Puisi Amy Lowell

Iki minangka beasiswa sing ngakoni warisan sing ditinggalake dening Amy Lowell, pujangga Amerika sing nyerahake hantu kasebut ing taun 1925.

aplikasi kene

19. Hadiah Narasi

Minangka jeneng lomba geguritan, hadiah Narasi. Tinimbang dadi beasiswa, iki minangka penghargaan hadiah awis lan minangka salah sawijining cara para pujangga bisa entuk dhuwit saka nulis.

Iki mbukak kanggo pujangga utawa panulis anyar utawa anyar sing karya seni wis ditampilake ing Narasi ing taun kepungkur.

Nilai lan entuk dhuwit ing beasiswa puisi iki kira-kira $ 4,000, minangka hadiah sing nyengkuyung sing asring diwenehake dening Majalah Narasi.

Mung karya paling apik dening penulis anyar utawa anyar sing bakal diterbitake ing majalah kasebut. Tenggat wektu aplikasi kanggo nglamar biasane 15 Juni saben taun.

20. Hadiah Puisi Internasional Wakil Kanselir Universitas Canberra

Apa wae, Hadiah Puisi Internasional Wakil Kanselir Universitas Canberra minangka Beasiswa Puisi liyane sing dibukak kanggo pujangga enom.

Elinga yen kontes puisi iki mung mbukak kanggo peserta antarane 18 taun lan liwat. Entri ditampa saka ngendi wae ing ndonya lan sampeyan ora kudu dadi pujangga sing mapan sadurunge mlebu.

Beasiswa kanggo puisi disponsori dening Universitas Canberra saben taun lan nilai total yaiku AUD $ 20,000.

Sing luwih gampang, sing menang bakal entuk AUD $15,000 lan juara nomer loro (puisi runner-up) bakal diwenehi AUD $5,000.

21. Beasiswa Puisi Mung

Sejatine, Beasiswa Just Poetry minangka kesempatan beasiswa sing mbukak mung kanggo siswa sekolah menengah lan Guru Puisi Sekolah Tinggi Amerika.

Biasane, beasiswa kasebut disponsori dening Just Poetry the National Poetry Quarterly. Mula, lomba geguritan kaperang dadi telung kategori.

Ana "Easterday Poetry Award" ing ngendi pemenang entuk $ 500.00 kanggo regane. Ana 4 Pemenang "Best of Issue" kanthi hadiah beasiswa $ 500 minangka nilai.

Siji bakal dipilih saben waktu, lan pungkasan, 4 Pilihan Pilihan Editor ngendi Panggonan pisanan bakal diwenehi hadiah beasiswa $100 (1 dipilih saben waktu).

Kabeh, total nilai Beasiswa Just Poetry kanggo panulis lan puisi sing semangat yaiku $ 1,100.

22. Lomba Puisi Autumn House

Kajaba iku, ana uga Kontes Puisi Autumn House lan minangka salah sawijining Beasiswa Puisi sing paling apik sajrone dekade pungkasan. Iku lomba sing mbukak kanggo kabeh pujangga.

Dikelola dening Puisi Autumn House saben taun. Kanggo episode 2021, staf Autumn House sing dadi pembaca awal, lan Cornelius Eady dadi hakim pungkasan.

Ing Autumn House Poetry slam, Panggonan pisanan nampa publikasi apik banget saka pasangan manuskrip lengkap karo $2,500 kanggo regane.

Realistis, pecahan hadiah awis iki yaiku, dhuwit $ 1,000 nglawan royalti, ditambah tulung $ 1,500 utawa hibah lelungan kanggo promosi buku kasebut.

Kabeh peserta sing lolos ing final bakal dianggep kanggo publikasi puisi. Kiriman puisi kudu 50-80 kaca, yen kira-kira.

23. Kontes Buku Pertama Pers Unicorn

Kanggo Kontes Buku Pertama Unicorn Press, Naskah Puisi awujud buku sing durung diterbitake ing ngendi wae bisa diajukake kanggo pertimbangan.

Yen sampeyan begja dadi juara, sampeyan bakal nampa hadiah awis $250 lan sampeyan uga bakal duwe buku diterbitake dening Unicorn Press. Lomba puisi iki mbukak kanggo siswa kabeh umur.

24. Thomas Merton Puisi Concurso Suci

Khusus, Thomas Merton Sacred Concurso minangka lembaga sing nawakake papat penghargaan liwat kontes puisi saben taun. Geguritan kudu asli lan kudune durung diterbitake sadurunge.

Tema lan nada sing bakal digunakake sajrone geguritan bakal diwenehake dening panitia lan pemenang sing beruntung bakal entuk hadiah awis $500 kanggo regane. Runner up liyane bakal entuk $ 500 saben.

Cathetan pungkasan

Nalika ana ton Beasiswa Puisi ing kana, sing kasebut ing ndhuwur wis dadi program tahunan sing ditindakake saben taun.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar