Top 5 Bank Kuwat Ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan butuh dhaptar bank sing paling dipercaya kanthi aset sing apik banget ing Nigeria? Yen ya, sampeyan mung teka ing papan sing bener amarga artikel iki bakal mbukak 5 bank paling kuat ing Nigeria.

Nanging sadurunge, sampeyan kudu ngerti manawa kabeh bank komersial ing Nigeria minangka institusi finansial sing dilisensi kanggo menehi layanan finansial lan uga dadi perantara ing antarane pihak ing kabeh transaksi finansial. 

Nalika ana luwih saka cukup institusi financial ing negara, Bank paling kuat ing Nigeria kanggo rembugan ing ngisor iki nglumpuk sawise seri riset ing kabeh bank-bank kasedhiya ing Nigeria.

Nanging sing dipilih kanthi tangan ing ngisor iki minangka bank sing paling dipercaya, paling gedhe, lan paling kuat miturut merek, total aset, kepuasan pelanggan, kapitalisasi pasar, jumlah cabang, galeri ATM, ketenaran nasional bank kasebut, sistem perbankan online, lsp.

Isi sing gegandhengan

Top 5 Bank Komersial Kuwat Ing Nigeria

1. Bank Akses | N8.7 triliun Aset

Sampeyan mbokmenawa guessed GT Bank utawa First Bank, nanging Access Bank duwe aset luwih akeh tinimbang liyane.

Bank Akses, tanpa mangu-mangu, minangka salah sawijining limang bank paling gedhe lan paling kuat ing Nigeria babagan aset, simpenan, utangan, layanan pelanggan, lan jaringan cabang.

Bank kasebut duwe akeh cabang ing Nigeria lan sistem perbankan internet dheweke kudu dianggep. Nyatane, nglayani pangguna liwat limang (5) segmen bisnis yaiku; Institusional, Komersial, Layanan Transaksi, Perbankan Eceran, lan pasar finansial

Ing April 1st, 2019, Access Bank ngumumake persetujuan penggabungan karo Diamond Bank, lan wiwit iku, bank kasebut wis dadi perusahaan lemah lan solid minangka bank komersial paling gedhe ing Afrika.

Bank paling kuat ing Nigeria yaiku Bank Akses

Salajengipun, sawise pungkasan penggabungan dheweke karo Diamond Bank, Access Bank menehi tandha rencana kanggo institusi perbankan sing digedhekake ing negara kasebut lan iki nglairake pemasok administrasi keuangan sing gedhe banget lan apik banget.

Ing Desember 2020, Access Bank duwe aset sing regane akeh N8.7 triliun. Ekuitas pemegang saham kira-kira kira-kira $ 4 milyar. Sing gedhe banget, ta?

Pancen ana crita yen bank iki bisa ngganggu sawetara wektu, nanging padha kuwat.

Ninggalake komentar ing ngisor iki babagan apa sing sampeyan pikirake babagan bank iki. Apa sampeyan duwe akun karo dheweke?

2. Zenith Bank | N8.5 triliun Aset

Sabanjure ing 5 bank paling kuat ing Nigeria dhaftar Zenith Bank. Institusi finansial iki duwe co-op ahli finansial sing gedhe banget ing Nigeria uga negara-negara Anglophone Afrika Kulon liyane.

Nduwe sawetara papan kerja bisnis lan luwih saka 500 cabang ing kabeh negara bagian Nigeria kalebu Wilayah Ibu Kota Federal. Uga duwe serep ing Ghana, Inggris, Gambia, Uni Emirat Arab, China, lan Sierra Leone.

Zenith Bank nduweni layanan perbankan seluler sing ramah pangguna lan perwakilan layanan pelanggan dheweke duwe disiplin hubungan manungsa sing apik ing antarane akeh perkara liyane.

Bank paling kuat nomer 2 ing Nigeria yaiku Zenith

Ora diwatesi, Zenith Bank dilisensi kanggo ngoperasikake ijol-ijolan mata uang asing dening Bursa Saham Nigeria lan uga kadhaptar ing Bursa Saham London.

Ing upaya kanggo nggawe dhaptar bank paling gedhe ing Nigeria, Zenith Bank nglumpukake ₦ 6.35 triliun ing 2019 minangka total aset lan N8.5 triliun ing 2020.

Sequentially, ekuitas pemegang saham bank kasebut, regane udakara ₦ 850,353 yuta ing 31 Desember 2020.

3. United Bank For Africa (UBA) | N7.7 triliun Aset

United Bank for Africa Plc (UBA) uga mlebu ing dhaptar institusi finansial paling kuat ing Nigeria. Minangka bank pan-Afrika utama lan co-op administrasi keuangan, bank kasebut pancen nindakake keajaiban ing sistem perbankan Nigeria.

Saenipun, UBA minangka Grup perbankan paling fleksibel lan paling apik ing Afrika kanthi kegiatan sing prayoga ing luwih saka 20 negara Afrika lan papan kerja bisnis ing telung lokasi finansial donya, yaiku; London, New York, lan Paris.

uba

Wiwit terobosan bank kasebut, terus berkembang lan iki bisa dideleng lan diakoni nalika rampung 2020 kanthi total aset N7.7 triliun. Iki uga entuk Pinjaman Net sing regane N3.2 triliun lan pangembangan 20.2% YoY sing apik banget ing buku advance.

4. First Bank of Nigeria | N7.7 triliun Aset

Minangka jeneng kasebut, First Bank of Nigeria (FBN) Limited minangka sing pertama lan salah sawijining bank utama ing Nigeria. Nyatane, bisa uga bank paling apik ing Nigeria amarga layanan kelas siji uga umur dawa.

First Bank nawakake ruang lingkup administrasi keuangan perusahaan lan ritel sing luar biasa lan adoh liwat 44,000 ing toko bisnis sing luwih saka 17 yuta akun pelanggan.

Sajrone limang (5) taun berturut-turut - 2011, 2012, 2013, 2014, lan 2015 - FirstBank dijenengi Merek Bank Paling Apik ing negara kasebut dening majalah The Banker sing populer sing diduweni dening Financial Times Group.

Bank paling kuat nomer 4 ing Nigeria yaiku Bank Pertama

Saliyane kasunyatan manawa Bank Pertama duwe kantor pusat lan sawetara cabang liyane ing Nigeria, uga ngoperasikake jaringan bisnis sing amba ing luwih saka 750 wilayah bisnis ing bawana Afrika, Inggris, lan papan kerja delegasi liyane ing Beijing, Abu Dhabi, lan Johannesburg.

Duwe institusi finansial iki ing dhaptar bank-bank paling apik ing Nigeria ora salah, bank kasebut pancen urip kanthi reputasi. Ing 2019, First Bank duwe aset total N5.2 triliun lan tanggal 31 Desember 2020 total asete wis tambah akeh nganti N7.7 triliun.

5. GTB | N4.9 triliun Aset

Dhaptar 5 institusi finansial paling kuat ing Nigeria ora bakal rampung kanthi nyebutake Guaranty Trust Bank (GTB) Plc sing misuwur. Sanajan bank kasebut dadi pusat perhatian ing taun 1990, wiwit diadegake, Gtbank wis nemokake kaluhuran, tuwuh, nuduhake katrampilan lan pengalaman paling apik.

Sacara informatif, GTB minangka bank kanthi transportasi sing dipercaya babagan pengaturan finansial sing apik banget lan inovatif, lan dhukungan pelanggan sing apik banget kanggo ngrekam pembangunan sing apik lan basis penggemar sing apik.

GTB

Kajaba iku, GTBank dianugrahi sawetara penghargaan domestik lan internasional ing taun 2016 kanggo administrasi lan pangembangan produk. Majalah Keuangan Donya dianugerahi minangka Grup Perbankan Paling Apik, uga nampa penghargaan minangka Bank paling inovatif ing Afrika saka "The Banker Magazine (Afrika)", lan liya-liyane.

Nganti saiki, Guarantee Trust Bank ngoperasikake aset sing regane regane ₦4.9 Triliun kanthi dhukungan pemegang saham kira-kira ₦600 Milyar.

kesimpulan

Nalika sawetara institusi keuangan ing Nigeria sing mengkono uga ing syarat-syarat mode operasi sing, dhukungan pelanggan, lan liyane, nanging ing ndhuwur rembugan punika 5 bank paling kuat ing Nigeria sapunika.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar