Ballasts daur ulang kanggo awis: Pandhuan Scrapping Definitif

Foto penulis
Ditulis dening Uzoamaka Ezenobi

 

Nyebar katresnan

Ballast minangka bahan semi-mbebayani sing bakal ana ing tong sampah utawa TPA nalika bisa didaur ulang lan dikirim maneh menyang sirkulasi. Sampeyan bisa uga takon, "Yagene aku ora tuku sing anyar?" Iki pitakonan gedhe, Nanging, sampeyan bisa nindakake karo awis sethitik liyane nalika arep kanggo daur ulang ballasts kanggo awis.

Apa Ballast?

Miturut Pusat Riset Pencahayaan, ballast minangka alat sing digunakake kanggo ngatur jumlah arus ing sirkuit. Iki minangka piranti listrik sing ngontrol lan ngatur aliran listrik menyang lampu, lampu neon, utawa piranti listrik liyane. Ballast minangka piranti sing ngisolasi lampu ing njero lan ngowahi arus langsung dadi arus bolak-balik kanggo digunakake ing piranti kasebut.

Iki minangka ballast cahya flourescent sing bisa didaur ulang kanggo awis.

Jinis Ballasts

A. Ballast Magnetik

iklan

Iki minangka ballast sekolah lawas sing asring angel diakses lan didandani. Ballast Magnetik rentan kanggo spike voltase utawa irungnya lan bakal miwiti kanggo tarik daya sanajan padha ora diuripake ing kabeh.

Iki minangka conto ballast magnetik kanggo flourescent.

B. Ballast Elektronik

Ballast iki bisa ditemokake ing pirang-pirang lampu lan perlengkapan anyar uga sing lawas. Ballast iki biasane digunakake ing lampu darurat, tandha metu darurat, lan sistem weker. Ballast elektronik ora ngemot jumlah bahan sing mbebayani ing unit kasebut.

Iki minangka ballast elektronik sing uga bisa didaur ulang kanggo awis.

Fungsi Ballast

1. Ngatur Arus menyang Lampu

Lampu ora duwe regulator, dadi ballast sing ngatur jumlah cahya ing neon. Arus sing digunakake lampu kudu diatur lan stabil kanggo nyegah karusakan ing lampu kasebut.

web:  Cara Nulis Essay Universitas sing Pantes A +

Mulane wis dadi standar kanggo nggunakake ballast ing lampu neon, LED, lan lampu neon. Tanpa ballast ing lampu, lampu bakal dadi panas banget lan pungkasane kobong. 

2. Nyedhiyani Tegangan Cekap kanggo Lampu

Gagal nyedhiyakake voltase sing dibutuhake kanggo lampu sing diwenehake bisa nyebabake lampu mati, njeblug, utawa nggawe sparks. Mulane ballast umume digunakake ing lampu lan lampu neon.

 3. Stabilisasi Saiki

Ballasts digunakake kanggo mesthekake aliran pancet daya kanggo lampu. Mulane ballast umume digunakake ing lampu lan lampu neon. Ballast mbantu nyetabilake arus ing lampu supaya bisa njaga tingkat cahya sajrone sawetara wektu sanajan voltase utawa frekuensi ganti, utawa nalika mundhak.

Apa Ballast bisa didaur ulang kanggo awis?

Gambar iki mung ilustrasi yen ballast bisa didaur ulang kanggo awis.

Ya, sampeyan bisa daur ulang ballast kanggo awis. Iku penting kanggo ngati-ati karo dhewe lan sakcedhake yen sampeyan arep kanggo daur ulang ballasts kanggo awis. Yen sampeyan marang dening organisasi sing mbayar kanggo daur ulang saka lampu lawas, kanggo ngirim salinan panrimo bebarengan karo bagean saka ballast.

Yen sampeyan ora duwe informasi iki ing tangan, njupuk gambar saka bohlam utawa perlengkapan lan simpen ing kasus iki dikenali minangka mbebayani dening perusahaan sing ngumpulake lan daur ulang kanggo sampeyan.

Keamanan Sampeyan Kudu Ngerti

Polychlorinated biphenyl (PCB) sing ngemot ballast dadi kuwatir yen bocor. Bakal dibuwang minangka sampah sing mbebayani. Ballast diprodhuksi liwat 1979 ngemot PCB iki.

PCB nyebabake akeh tantangan kesehatan kaya ciloko ati, kelainan kulit, masalah reproduksi, lsp. PCB uga bisa niru hormon alami lan ngganggu sistem endokrin.

Iki nyebabake bebaya kesehatan kanggo para penghuni lan larang regane kanggo ngresiki mulane Badan Perlindungan Lingkungan (EPA) duwe pendapat manawa kita kudu mbusak PCB saka lingkungan kanggo nyegah inhalasi utawa paparan kulit.

web:  Dhaptar Perusahaan Minyak ing Nigeria lan gajine

Dadi aja ngedol ballast sing digawe sadurunge taun 1980, tinimbang mbuwang yen ora bocor. Nanging yen ana bocor, banjur dibakar. 

Apa pratandha yen Ballast iku ala?

Gambar iki nuduhake pratandha yen ballast iku ala.

i. Cahya Kelip-kelip

Cahya bakal kedhip utawa surem, sok sanajan lampu dipateni. Ballast bisa ngetokake kumelun listrik sing bisa gampang katon amarga asale saka ballast kasebut. Sampeyan uga bakal mambu soko kobong kaya jampel overheated.

ii. Buzzing Noise

Yen ballast nggawe swara humming aneh, creaks, utawa retak iki kudu dadi alesan kanggo ngganti peralatan lawas langsung.

iii. Output cahya kurang

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki minangka salah sawijining pratandha sing paling mumetake. Ballast ora bakal menehi cukup cahya. Cara sing paling apik kanggo nyoba iki yaiku masang lampu anyar lan ndeleng manawa lampu kasebut sumunar utawa ora. Output cahya sing sithik iki uga bisa disebabake dening faktor liyane.

Yen sampeyan krungu kresek nalika lampu diuripake, utawa yen lampu kedhip lan surem, iki bisa dadi sabab kanggo ngganti ballast. 

iv. Kasekengan Tetep Tingkat Cahya

Lampu kasebut umume ora njaga tingkat padhange sing padha amarga voltase, frekuensi, utawa arus ganti utawa mudhun. Sawetara ballast bisa duwe sensor dibangun sing ngukur kualitas daya sing diwenehake lan nyetel dhewe.

v. Lampu Tundha sawise Diuripake

Yen lampu wis suwe banget kanggo urip, yen butuh wektu suwe nganti cahya katon, utawa yen ana tandha-tandha kegagalan ballast liyane, wektune kanggo ngganti ballast.

Apa Ballast Nduwe Nilai Scrap? 

Ya, ballast sing ora bocor. Sampeyan bisa daur ulang ballast iki kanggo awis. Dheweke duwe sawetara nilai kethokan. Ballast ana ing antarane piranti elektronik liyane, saengga dikarepake kanggo daur ulang. Padha worth saperangan saka dolar.

iklan

Apa sing bisa dak lakoni karo Ballast lawas? 

iklan

Ballast ing lampu neon, bebarengan karo kabeh peralatan, bisa didaur ulang. Sanajan piranti kasebut ora rusak, ballast isih nduweni nilai. Umume, perusahaan sing ngumpulake elektronik bekas bakal nampa ballast lawas kanggo didaur ulang.

web:  Carane Investasi ing FGN Savings Bond

Pira Biaya Ballast?

Nilai ballast beda-beda gumantung saka jenis ballast kasebut. Ana sawetara jinis ballast sing bakal nemtokake rega kaya ballast magnetik. Ballast iki biaya antarane $13 kanggo $20 kanggo ballast rata-rata.

Sapa sing Tuku Ballast?

Yen sampeyan duwe ballast bekas sing ora perlu maneh nanging isih bisa digunakake, adol iku kesempatan sing apik kanggo entuk dhuwit kanthi cepet.

1. Iklan Baris Online

Sampeyan bisa ngedol ballast ing kene. Sampeyan mung kudu ngresiki, mbusak partikel bledug, banjur njupuk gambar ballast sampeyan. Nggawe gambar narik kawigaten mripat. Pungkasan, kirim gambar ballast sampeyan bebarengan karo katrangan merek lan model.

2. Hubungi Koran Lokal Panjenengan

Nalika sampeyan ngubungi koran lokal, pasang iklan ing situs web kanthi alamat email lan nomer telpon banjur enteni dikontak dening calon panuku.

3. Adol menyang Pusat Daur Ulang Peralatan Listrik

Iki minangka cara liya kanggo ngedol ballast sampeyan. Yen sampeyan adol menyang perusahaan daur ulang, dheweke bakal daur ulang lan nggawe lingkungan luwih aman nalika sampeyan mesem ing omah kanthi dhuwit.

4. Situs web Lelang

Iki minangka cara liyane sing apik kanggo ngedol ballast sampeyan. Gawe akun ing situs web banjur kirim gambar ballast sampeyan kanthi katrangan. Uga, lebokake informasi kontak sampeyan yen ana sing kepengin tuku.

kesimpulan

Kanggo daur ulang ballasts kanggo awis bakal sijine liyane dhuwit ing kanthong sampeyan bisa digunakake kanggo barang liyane. Aja nglirwakake utawa nglirwakake. Dhuwit sing ditampa saka wong-wong mau bisa digunakake kanggo barang liya. Kajaba iku, luwih becik daur ulang amarga iki minangka salah sawijining cara kanggo njaga lingkungan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar