Leke Adeboye: Apa Sampeyan Ora Ngerti Babagan Dheweke

Foto penulis
Ditulis dening Berkah Okoro

 

Nyebar katresnan

Sapa Leke Adeboye? Artikel iki menehi informasi babagan sapa dheweke lan sawetara fakta menarik sing mbokmenawa sampeyan durung ngerti babagan dheweke.

Adeboye, utawa dikenal minangka Leke Adeboye, yaiku putrane Pastor E. A Adeboye, Pengawas Umum Gréja Kristen Gusti Allah sing ditebus (RCCG). Dheweke minangka putra ragil lan anak pungkasan ing antarane papat sedulur. Dheweke uga Asisten Eksekutif Senior kanggo bapake, Pengawas Umum RCCG.

iklan

RCCG (The Redeemed Christian Church of God) iku sawijining megachurch lan denominasi Pentakosta sing didegaké déning almarhum Pdt. Josiah Akindayomi ing Lagos, Nigeria. Banjur, denomination liwat Egbe Ogo-Oluwa (Kamulyaning Allah).

Nanging sawisé pandhita séda tanggal 2 November 1980, nalika umuré 71 taun, Pastor EA Adeboye ditahbisaké dadi Pengawas Umum pasamuwan tanggal 21 Januari 1981.

Wiwit kuwi, Enoch Adeboye dadi pandhita ing pasamuwan RCCG ing saindenging jagad, lan putrane sing paling enom, Leke Adeboye, mbantu tugas administratif ing tingkat paling senior.

Leke Adeboye: Apa Sampeyan Ora Ngerti Babagan Dheweke

Leke Adeboye: Apa Sampeyan Ora Ngerti Babagan Dheweke

Leke Adeboye: Taun-taun Awal

Leke Adeboye lair ing Lagos tanggal 20 Mei 1982, nanging tuwuh ing kamp Penebusan ing Negara Bagian Ogun sawise kulawargane pindhah menyang kana nalika umure 3 wulan.

Dheweke miwiti pendhidhikan menengah ing Command Secondary School ing Apata, Ibadan, lan banjur lunga menyang Kent Canterbury ing Inggris kanggo ngrampungake pendhidhikan menengah.

Sawise rampung kuliah, dheweke mlebu ing Universitas Hertfordshire ing Inggris kanggo nggayuh gelar ing Aerospace Technology and Engineering. Dheweke banjur entuk gelar Master ing Manajemen Proyek Teknik saka Universitas Bournemouth ing Inggris.

Karyane

Kerja tegese pelayanan lan bisnis kanggo Leke Adeboye.

Leke minangka pandhita sing ditahbiskan ing Gréja Kristen Tebusan Gusti Allah. Wiwit ditahbisake pastoral ing Januari 2008, dheweke wis nyekel sawetara jabatan menteri lan fungsi minangka kepala agama ing macem-macem kapasitas.

Kanggo siji, dheweke dadi direktur global saka Keluarga Bibit Pendeta, ing ngendi dheweke dadi mentor, pelatih, lan koordinator kanggo komunitas pemuda sing sregep ing saindenging jagad saka luwih saka 26 negara.

Dheweke uga angon RCCG, The Bridge, pasamuwan muda karo mandat anyar kanggo njupuk Injil kanggo nyawa ilang. RCCG The Bridge minangka salah sawijining gereja Wiji Urip sing nyedhiyakake generasi enom sing sregep. Panjenenganipun punika kepala pandhita pasamuwan.

Kaya sing diarani, PLA dadi Asisten Eksekutif Utama kanggo Pengawas Umum Gereja Kristen Tebusan Gusti Allah. Dheweke njupuk peran kasebut kanthi panggilan sing jelas saka Gusti Allah, ora amarga hubungan kulawarga sing padha.

Sadurunge diangkat dadi PA kanggo bapake, dheweke wis kerja ing Accenture Consulting ing proyek karo Komisi Petroleum Nasional Nigeria (NNPC). Dheweke uga wis lungguh ing papan perusahaan. Bakat kanggo bisnis ndadekake dheweke dadi pengusaha sing seneng banget sing kerja sama karo institusi swasta lan umum ing saindenging jagad.

Leke Adeboye duwe pakar keamanan lan protokol lan akademi pelatihan keamanan sing diarani Lima. Organisasi iki wis nglatih luwih saka 100 petugas keamanan lan protokol lan misuwur kanthi keunggulan.

Hobbye

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Leke Adeboye duwe karep kanggo motor lan olahraga ekstrim. Nanging, miturut dheweke, perkawinan wis nyebabake keterlibatan dheweke ing kegiatan kasebut. Leke uga seneng dolanan drum ing wektu luang.

Nikahipun

Leke Adeboye nikah karo koki sing apik banget, Titilope Rachel Adeboye, tanggal 28 Desember, dheweke dadi CEO OASIS Suya Eatery lan Shawarma, uga Mimi's Confectionary.

Titilope Adeboye minangka lulusan Komunikasi Massa kanthi Gelar Master ing Bisnis Internasional ing Universitas Loughborough. Pernikahané Leke Adeboye dikaruniai anak telu—Imisioluwa Adeboye, Adunoluwa Adeboye, lan Elisha Adeboye.

Kulawargane

Kulawarga langsung Leke Adeboye kalebu bapake, Enoch Adejare Adeboye, lan ibune. Foluke Adenike Adeboye lan telu sadulure, Adeolu Adeboye, Bolu Adubi (née Adeboye), lan Dare Adeboye. Nanging kanthi tiwas Dare Adeboye tanggal 4 Mei 2021, Leke isih duwe sedulur loro.

Bapake Enoch Adejare Adeboye yaiku pandhita Nigeria lan pengawas umum Gereja Kristen Tebusan Gusti Allah. Nanging sadurunge iki, dheweke dadi Profesor Matematika ing Universitas Lagos. E. A Adeboye diakoni minangka salah siji saka 50 sing paling berpengaruh ing donya lan kasebut minangka salah siji saka 100 sing paling berpengaruh Afrika.

iklan

iklan

Ibune, Foluke Adenike Adeboye, uga dadi pandhita. Dheweke dadi televangelist, speaker konferensi, lan penulis sing kerja bareng karo bojone kanggo ngembangake pelayanan. Saran lan bimbingan dheweke wis menehi inspirasi jutaan wong ing saindenging jagad.

Leke Adeboye duwe sedulur telu: loro sedulur lanang lan mbakyu. Seduluré sing sepisanan, Pastor Adeolu Adeboye. Dheweke duwe Wise Man Apparel, perusahaan fashion kanthi kantor ing saindenging Nigeria.

Sedulure sing nomer loro yaiku Pastor Oluwadamilare Adeboye. Sadurungé tilar donya, dhèwèké dadi pastor RCCG sing ngurusi urusan Pemuda Nasional. Dheweke uga sing ngoordinasi kabeh jaringan Fellowship Kampus Tebus ing saindenging negara.

Adhine yaiku Bolu Adubi. Dheweke uga dadi pandhita RCCG, saiki manggon ing Amerika. Sawisé matine Dare Adeboye, salah siji saka seduluré lawas, Leke Adeboye, wis loro sedulur lawas; kakang lan mbakyu.

Leke Adeboye: Nya Net worth

Siji mikir yen wiwit Leke Adeboye katon minangka pribadine sing duwe pengaruh, regane net bakal gampang ditemtokake, nanging ora kaya ngono.

Nanging, nalika mutusake regane net Leke Adeboye tetep dadi tantangan, kulawarga Adeboye saiki dianggep minangka kulawarga sing sugih lan misuwur. Bapake Leke, Pastor EA Adeboye, regane luwih saka $130 yuta.

Oluwagbemileke Adeboye diakoni minangka salah siji saka 100 warga Nigeria sing paling berpengaruh. Dheweke wis entuk luwih saka akeh ing umur enom. Dheweke percaya yen dheweke bakal sukses ora amarga dheweke bersaing karo sapa wae, nanging amarga tujuane yaiku urip lan mati kosong.

.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar