7 Prekara sing Sampeyan Kudu Nggawe Langsung Nalika Kelangan Pakaryan

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Iki bisa uga katon minangka wayahe paling ala ing urip sampeyan, nanging yen sampeyan kelangan pakaryan - sampeyan ora piyambak. Ing sawetara titik ing urip akeh wong, kedadeyan paling ora sapisan. 

Mungkin sampeyan ndeleng teka, utawa wis kedaden lan kenek sampeyan metu saka biru. Yen mangkono, sampeyan kudu ngolah fakta, banjur maju.

Iku ora tansah gampang kanggo nindakake; nanging, langkah sabanjure sampeyan njupuk iku penting yen sampeyan pengin golek proyek luwih sanalika bisa. 

Gunakake pitung tips iki kanggo nuntun sampeyan ing dalan iki, lan "mundur" iki bakal dadi springboard kanggo sing luwih apik!

Bab-bab sing Sampeyan Kudu Nggawe Langsung Nalika Kelangan Pakaryan

1. Aja Reaksi; nanggapi

Apa sampeyan tau ngomong "ing wayahe" sing sampeyan getun mengko? 

Iku reaksi emosional, lan iku normal. Nanging uga ora mesthi apik.

Yen sampeyan kelangan pakaryan, sampeyan ora kudu ilang profesionalisme. Reaksi naluriah nalika meksa lagi panas ing wayahe ngandika kathah bab karakter sampeyan. Iki uga nggawe reputasi sing bakal ngetutake sampeyan nalika sampeyan kudu njaluk rekomendasi kanggo proyek liyane.

Yen sampeyan ora nyana PHK, bakal luwih tantangan kanggo njaga poker pasuryan, nanging apa sing paling apik. Njupuk sawetara wektu kanggo ngolah warta dhisik, supaya sampeyan ora duwe reaksi emosi sing dhengkul. (Ora apa-apa kanggo tetep meneng, uga.)

Nanggepi tegese sampeyan wis duwe wektu kanggo mikir lan tenang. Akal sehat sampeyan duwe kontrol maneh, lan sampeyan bisa nggawe balesan profesional kanthi pitakonan sing cocog.

2. Njaluk Details

Yen sampeyan bisa mikir kanthi bener, sampeyan bisa takon. Iki bisa uga mung dijupuk kanggo njaluk jawaban. 

Priksa manawa sampeyan wis ngrancang apa sing kudu sampeyan ngerti, kayata:

  • Napa sampeyan dipecat? Apa iku pribadi utawa perusahaan downsizing?
  • Apa manajer sampeyan bakal nulis surat rekomendasi?
  • Apa ana pesangon? 
  • Suwene keuntungan sampeyan bakal tetep aktif?

Kabeh pitakonan iki ora mung relevan - iku penting. 

Ngerti sebabe sampeyan dipecat lan yen sampeyan bisa dipercaya manajer sampeyan dadi referensi sing positif bakal nyebabake langkah sabanjure. Lan bayaran pesangon lan tunjangan nemtokake sepira panas geni ing panelusuran proyek sampeyan kudu.

3. Nggawe Struktur

A lady nangis sawise dheweke ilang karya

Sampeyan bisa uga aran kaya moping kanggo sawetara dina. Aja ngomong dhewe menyang; iku ora sehat.

Mesthi wae, yen sampeyan bisa mbayar, mesthine kudu njupuk sawetara "dina liburan" lan ngelingake yen urip iku apik. Banjur entuk rutinitas golek kerja. 

Ora butuh sedina muput kanggo nggoleki papan kerja lan ngirim aplikasi. 

Sajrone blok wektu kerja standar liyane, ngrampungake tugas liyane sing gegandhengan karo proyek, kayata:

  • Anyari resume lan miwiti nglamar kanggo proyek
  • Deleng lan nganyari akun media sosial profesional sampeyan
  • Priksa lemari lan laci kanggo mesthekake yen sampeyan duwe sandhangan kanggo wawancara
  • Skim media sosial pribadhi lan nyingkirake apa wae sing bisa nyerang majikan ing mangsa ngarep

Bakal nggodho nggunakake wektu istirahat kanggo nonton acara TV favorit. Sing luwih tekad sampeyan saiki dadi produktif, luwih sithik wektu sampeyan golek kerja.

4. File kanggo Pengangguran

Sanajan sampeyan ora rencana terus pengangguran, iku apike kanggo file kanggo langsung. Kajaba sampeyan duwe proyek sing wis diantrekake, bisa uga butuh sawetara wektu kanggo nggoleki. Iku mbantu kanggo duwe income sethitik teka nalika sampeyan lagi nggoleki.

Sanalika status pengangguran sampeyan dudu salah sampeyan lan sampeyan nyukupi syarat kerja lan upah negara sampeyan, sampeyan bakal nduweni kualifikasi. 

Biasane, iki tegese sampeyan kudu nggarap papat pisanan saka limang "kuartal tanggalan" sadurunge sampeyan ngajokake pratelan. (Sing paling sethithik setaun ing pakaryan.)

Hubungi program pengangguran negara sampeyan. Dheweke bakal takon babagan spesifik, kayata jeneng lan alamat majikan lan nalika sampeyan kerja ing kana.

Perlu sawetara minggu, supaya luwih cepet sampeyan miwiti proses, keuangan sampeyan bakal luwih aman.

5. Evaluasi Anggaran Sampeyan

Suwene sampeyan bisa nindakake tanpa kerja? 

Analisis anggaran sampeyan kanggo ngerteni.

Pisanan, miwiti kanthi jumlah aset sing ana ing tangan saiki. 

Apa ing mriksa lan tabungan sampeyan? Apa sampeyan entuk pesangon?

Saiki sampeyan duwe jumlah kasebut, gawe dhaptar biaya saben wulan sing penting. Kalebu hipotek utawa nyewa, keperluan, lan biaya panganan dhasar.

Banjur, gawe kolom liyane kanthi biaya tambahan kaya tagihan kertu kredit. Apa wae sing sampeyan bisa telat tanpa mengaruhi urip sampeyan bakal ana ing kolom kapindho.

Yen sampeyan njupuk asuransi ing salah sawijining tagihan, hubungi perusahaan kasebut lan kabari yen sampeyan lagi nganggur. Dheweke bakal nundha pembayaran lan bunga.

Deleng loro dhaptar sampeyan lan goleki ngendi sampeyan bisa nyuda nganti sampeyan entuk penghasilan maneh.

Maca: Program Internasional Siswa CIA

6. Priksa-In Kanthi Jaringan Panjenengan

Ora apa-apa kanggo tekan jaringan sampeyan lan takon yen dheweke ngerti ana bukaan.

Nalika sampeyan menehi katrangan babagan dhasar kenapa sampeyan golek proyek anyar, aja nganti akeh rincian. Ati-ati banget supaya ora ngeluh dhewe utawa ngomong ala babagan majikan sadurunge.

Sambat babagan carane nggegirisi mantan bos sampeyan bakal nggawe sampeyan katon kurang saka lintang uga. Iku siji bab rant kanggo BFF Panjenengan, sing ora bakal marang nyawa utawa ngadili sampeyan. Nanging kenalan acak bisa ngerti wong sing ngerti wong, lan tembung nemu watara.

Coba njaga obrolan sing positif. Iku nuduhake sampeyan ing cahya sing luwih apik, lan sampeyan bakal luwih kamungkinan kanggo njaluk Rekomendasi.

7. Tetep Nyambung menyang Donya

Sing terakhir sing arep ditindakake yaiku dadi klise saka wong sing dipecat lan dadi kentang sofa. 

Nindakake apa wae kanggo tetep nyambung menyang jagad njaba. Ya, sampeyan bisa tetep ing omah nalika ngrampungake panelusuran kerja. Nanging, sanajan sampeyan ora seneng, ucapake ya ing acara sosial lan kumpul - kajaba ora ngluwihi anggaran sampeyan.

Kirim SMS utawa telpon kanca lan kulawarga yen sampeyan lagi sedhih. Yen sampeyan lagi numpak sepur melas, cekel dhisik, sadurunge ninggalake stasiun, lan mlumpat!

Sampeyan bakal duwe proyek anyar enggal, kajaba sampeyan medhot kabeh saka donya.


kesimpulan

Nalika sampeyan kelangan pakaryan, ana akeh beban emosional sing ana. 

Wedi, isin, isin, lan nesu iku kabeh reaksi normal. Nanging karo tips iki, sampeyan ora bakal duwe wektu kanggo wallow ing. Panelusuran sampeyan kanggo proyek anyar sing luwih apik wis diwiwiti!

Pengarang Bio:

AtlanticRide

Brittany yaiku Asisten Manajer Properti ing Atrium lan Duta Pemasaran Senior karo Manajemen Marquette. Dheweke duwe gelar Sarjana Hubungan Masyarakat saka Illinois State University lan mung pindhah menyang kutha saka burbs lor. Dheweke seneng njelajah restoran lan toko lokal lan njupuk asu dheweke, Lady, mlaku-mlaku ing pinggir tlaga. Brittany wis makarya ing papat komunitas Marquette beda lan bungah kanggo ketemu tanggi anyar ing IMD.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar