Apa umur idin ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Secara informatif, ana kabar salah sing salah sing nyebar ing internet babagan umur idin ing Nigeria.

Sayange, akeh wong Nigeria sing disalahake dening sawetara situs web sing diduweni lan dikelola dening wong non-Nigerians. Mula, kita bakal mbukak umur nyata idin ing Nigeria saiki.

iklan

Nanging sadurunge iku, penting banget kanggo nerangake kanthi ringkes apa tegese "umur idin" dhewe.

Umur idin mung bisa ditegesake minangka umur nalika bocah lanang lan wadon kudu bisa setuju utawa menehi idin kanggo hubungan intim.

Tegese, umur tartamtu nalika bocah kasebut wis tekan tahap puber lan bisa setuju utawa setuju kanggo nikah utawa nuroni dhewe.

Tahap pertumbuhan manungsa iki dianggep minangka umur idin. Nanging, kita bakal nimbang sawetara pranata hukum babagan iki.

Ngerti umur idin kanggo omah-omah utawa hubungan intim minangka wong Nigeria iku penting banget. Elinga yen nindakake jinis karo bocah sing umure kurang saka 16 taun, sanajan dheweke setuju.

Dadi ngerti umur idin miturut pranata hukum iku penting banget.

Utamane, ing ngendi rudo pekso, pedofilia, lan pelecehan seksual wis saya tambah akeh ing masyarakat kita saiki. Mangkono, umur idin wis dadi subyek debat.

web:  Pentinge ngerti dhewe | 8 alasan kanggo ngerti sapa sampeyan
Apa umur idin ing Nigeria

Umur nyata lan bener idin ing Nigeria nalika nulis artikel iki 18. Iki dibuktekake ing bagean 31 (3) (a) saka undhang-undhang Hak Anak 2003 nyatakake yen.

Bagean 31 (3) (a) Undhang-undhang Hak Anak, 2003 nyedhiyakake kaya ing ngisor iki "Yen ana wong sing didakwa nglanggar (hubungan seksual sing ora sah karo bocah) miturut bagean iki (31 saka tumindak sing padha), iku ora penting. sing nerak pracaya wong sing umur utawa luwih saka wolulas tauns. "

Miturut pranata sing kasebut ing ndhuwur, jelas yen Undang-undang kasebut ora kanthi tegas nyatakake yen umur idin ing Nigeria yaiku 18 taun.

Nanging, kabeh bagean 31 saka Undhang-undhang Hak Anak nyatakake yen umur 18 taun minangka ciri khas sing mbedakake wong diwasa karo bocah.

Ing cathetan iki, yen umur wolulas taun banjur kasebut, umur kasebut minangka faktor penentu manawa ana wong sing bisa menehi idin utawa ora nglakoni jinis.

Nalika ana akeh argumentasi lan debat babagan iki mung amarga hukum ora cukup jelas, penting kanggo dicathet yen padha. UU Hak Anak nemtokake umur minimal kanggo nikah 18 taun.

Sacara hukum, nggunakake Aturan Mischief kanggo napsirake Bagean 31 saka Undhang-undhang Hak Anak, 2013, wong bakal ngerti babagan piala sing dikarepake kanggo dibenerake.

Bab liya sing kudu ditimbang yaiku kasunyatan manawa konstitusi sing dadi hukum paling dhuwur ing negara kasebut uga ora ngerti babagan umur minimal idin ing Nigeria.

web:  Logo Negara Kano; gambar, katrangan LAN MAKNA

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Apamaneh, Bagean 7 saka RUU Pelanggaran Seksual nglarang hubungan seksual karo bocah sing umure 0 nganti 18 taun.

Bagian 7 saka RUU Pelanggaran Seksual nyatakake yen;

Wong sing nglakoni tumindak sing nyebabake penetrasi karo bocah iku kaluputan saka pelanggaran sing diarani najis..

Wong sing nglakoni najis karo bocah sing umure sewelas taun utawa kurang, bakal dihukum penjara seumur hidup.

Wong sing nglakoni najis karo bocah umur rolas nganti limalas taun, kudu dikunjara seumur hidup.

Sapa sing nglakoni najis karo bocah sing umure umur nembelas nganti wolulas taun, kudu dikunjara seumur hidup.

Ing urat sing padha, Undhang-undhang Panyebab Matrimonial uga bisu babagan umur minimal kanggo omah-omah ing Nigeria.

Bagean 3 (1) (e) Undhang-undhang sing padha, sing nyatakake alasan kenapa perkawinan sing dikontrak bisa batal ab initio mung nyebutake 'umur kanggo nikah'.

Apa "umur nikah" tegese miturut Undhang-undhang iku ambigu lan ora dingerteni. Mbok menawa, iki pitakonan hukum sing mbutuhake interpretasi yudisial.

iklan

iklan

Nanging, Bagean 18 (1) Undhang-undhang Perkawinan kanthi jelas lan kategoris nemtokake umur minimal kanggo nikah nalika idin dibutuhake 21.

Saka kabeh Undhang-undhang lan Undhang-undhang sing ditindakake ing Nigeria saiki, Undhang-undhang Hak Anak minangka sing paling jelas sing nyatakake umur minimal kanggo omah-omah yaiku 18.

Nanging, Undhang-undhang iki mung diadopsi dening 24 saka 36 Negara Nigeria.

web:  Pira rega paspor internasional Nigeria anyar? Lan suwene suwene kanggo entuk?

Bagian 18 saka Child's Rights Act 2003 nyatakake, "Ora ana wong sing umure kurang saka 18 taun bisa nikah sing sah, lan kanthi mangkono perkawinan sing dikontrak dadi batal lan ora ana pengaruh apa-apa."

Praktek perkawinan ing Nigeria

Liyane saka marriage Inggris (populer dikenal minangka putih marriage), ana sistem liyane saka marriage ing Nigeria.

Sistem perkawinan kasebut kalebu perkawinan Muslim lan perkawinan Tradisional. Iki rong jinis perkawinan uga diakoni dening hukum kita.

Ing sawenehing negara, umure penganten mung cacahe, sing wigati yaiku perkembangane awak wadon.

Sawetara suku uga omah-omah karo bocah-bocah wadon umur 12 nganti 15 taun. Nanging, perkawinan kasebut kedadeyan sawise bocah wadon wis umur diwasa.

iklan

Ing sisih lor Nigeria lan ing sawetara komunitas Muslim, perkawinan ditindakake miturut hukum Islam utawa Syariah.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Penganten putri bisa umur 11, 13, utawa 15 taun. Sanajan ora ana paksaan utawa larangan kanggo omah-omah ing umur kasebut.

Kajaba iku, idin kanggo nikah kuwi kudu saka bocah wadon dhewe lan ora saka wong tuwane.

Lan dheweke kudu siap kanthi fisik, mental, fisiologis, lan fisiologis kanggo nikah. Yen kabeh iki ilang, mula dheweke ora cocog.

kesimpulan.

iklan

Elinga yen umur nyata idin ing Nigeria yaiku 18 lan dudu 11 amarga wis salah informasi dening akeh situs web manca.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar