Apa skalabilitas Bitcoin?

Foto penulis
Ditulis dening James

 

Nyebar katresnan

Ing kene yen kita ngomong babagan skalabilitas bitcoin, iki minangka masalah sing wis dibangun ing komunitas kasebut wiwit wiwitan bitcoin. Masalah kasebut muncul ing taun 2017 kanthi ketidakmampuan bitcoin kanggo nangani transaksi volume sing tambah akeh nalika awis bitcoin dipisahake saka bitcoin. Klik gambar ing ngisor iki kanggo ndhaptar lan miwiti dagang bitcoin.

AtlanticRide

iklan

Nanging, iki nalika BCH mlebu ing jagad crypto. Nanging dina iki kita bakal ngerti bedane antarane awis bitcoin lan bitcoin. Lan pendekatan apa sing ditindakake cryptocurrencies iki kanggo ngatasi masalah skalabilitas?

Apa Masalah Skalabilitas Bitcoin?

Umume teknologi pamblokiran ing saindenging jagad uga duwe masalah sing alon banget. Nanging, iki mung bisa dingerteni nalika ngerti wektu sing ditindakake bank kanggo ngolah transaksi debit lan kertu kredit. Ing sisih liya, nalika nerangake bitcoin, mung enem transaksi per detik sing diverifikasi. Iki, ditambah karo kasunyatan manawa jaringan bisa nutupi jumlah transaksi sing bisa diproses, watesan ukuran blok kanthi blok anyar ditambahake ing rantai kanthi interval rata-rata saben sepuluh menit.

Jumlah pangguna jaringan bitcoin lan nerbitake transaksi terus berkembang sing dadi masalah utama. Amarga luwih akeh transaksi sing ditanggepi saben dina, watesan bitcoin kanggo jumlah transaksi sing bisa diverifikasi saben detik tegese transaksi bisa luwih suwe kanggo diproses.

web:  Dasar analisis crypto [Pandhuan Pamula]

Dilaksanakake lan diusulake solusi kanggo kesulitan skalabilitas

Yen ana masalah skalabilitas ing teknologi cryptocurrency, perkembangane dadi alon banget. Contone, dianggep ora duwe bathi kanggo toko lan restoran kanggo nampa pembayaran ing token amarga kemungkinan skalabilitas lan masalah sing ana gandhengane karo tundha liyane. Lan nalika kahanan kaya mengkono, kabeh pangembang cryptocurrency ngarahake ngrampungake masalah skalabilitas kanthi lengkap. Kanggo ngrampungake ing kene kita wis ngrembug sawetara perkara sing bisa mbantu solusi kasebut.

Gedhe ukuran blok dadi wolung megabyte

Proposal iki diajukake ing taun 2015 sawise diskusi karo akeh ahli lan perusahaan. Umumé, ana crita gedhe sing ana gandhengane karo solusi iki ing wektu kasebut. Ing ngendi kumpulan pangembang milih nggawe dhuwit digital liyane kanggo ndeleng konvensi bitcoin, kanthi nggawe pamblokiran nganti wolung megabyte.

Kajaba iku, siji kumpul liyane dianggep nggawe mata uang liyane kanthi konvensi dhewe tanpa ngluwihi blok kasebut. Nanging yen katon, ana ora setuju antarane pangembang ing persetujuan iki lan perusahaan. Ing sisih liya, klompok pangembang pisanan kalebu wong-wong sing banjur nggawe Bitcoin Cash, lan klompok liya kalebu perusahaan Blockstream sing duwe SegWit minangka protokol, lan tujuane yaiku pemukiman.

Jaringan cemlorot

Ing kene yen kita ngomong babagan Jaringan Kilat, protokol sing node lan saluran digunakake ing jaringan cryptocurrency. Kajaba iku, entuk manfaat utamane yaiku cara dilengkapi kanggo mode progresif.

Kasunyatane ing kene sampeyan bisa uga mbutuhake rong simpul lan saluran ing antarane kanggo nindakake transaksi. Loro-lorone kelenjar kasebut banjur nyetel dhuwit tartamtu kanggo njaga saluran kasebut, sing digawe saka jumlah sing disimpen. Sanajan Jaringan Lightning ana ing tahap versi alpha, iku wis dianggep minangka konsiliasi skalabilitas paling apik kanggo masalah kasebut.

web:  Carane Entuk Bunga Apik ing Aave

kesimpulan

Skalabilitas wis muncul minangka masalah utama kanggo kabeh cryptocurrencies. Ing jaman saiki, umume investor nggoleki akeh cara kanggo ngatasi kekurangan kasebut. Mulane, ing artikel iki, rembugan review paling bakat lan paling dikenal. Umumé, masalah skalabilitas sing kedadeyan ing cryptocurrencies bakal ditanggulangi kanthi bertahap. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar