4 Perkara sing Bisa Ditindakake Yen Wis Rampung SMA

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Rampung sekolah menengah asring nggawa akeh emosi. Akeh wong sing rumangsa lega, bangga, lan rada pait.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Banjur ana pitakonan gedhe: apa sing bakal kelakon? Sawise kabeh, kabeh wong kaya-kaya nyana yen sampeyan wis ngerti kabeh, nanging apa sampeyan ngerti apa sing arep ditindakake sawise sekolah menengah? Sampeyan bisa uga duwe opsi luwih akeh tinimbang sing sampeyan pikirake. Untunge, kita kene kanggo nuduhake karo sampeyan, mula terus maca yen sampeyan butuh inspirasi babagan apa sing bisa ditindakake yen sampeyan wis rampung sekolah menengah.

Sing Bisa Ditindakake Yen Wis Rampung SMA

1. Sinau

iklan

Mesthi, rute sing paling umum sing ditindakake wong sawise sekolah menengah yaiku kanggo nerusake sinau. Iki minangka ide sing apik kanggo wong-wong sing wis ngerti apa sing arep ditindakake ing urip. Nanging, sampeyan isih kudu ngerteni sawetara rincian kayata ing ngendi sampeyan bakal sinau uga apa sing bakal sampeyan sinau, lan yen sampeyan bakal nglamar sekolah sing populer, sampeyan kudu nggawe manawa aplikasi sampeyan katon.

Paling ora sampeyan ora kudu nindakake iki dhewe, amarga ana profesional sing bisa mbantu. Delengen Ivy mlebu kuliah kanggo ndeleng apa padha bisa kurban sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sinau uga bisa melu njupuk taun celah, yaiku sing sampeyan wis krungu akeh babagan. A taun longkangan melu njupuk adoh saka pasinaon kanggo entuk sawetara pengalaman urip. Sawetara nemokake iki minangka cara sing sampurna kanggo ngerteni yen dheweke pancene pengin nerusake sinau ing universitas utawa malah ngalih jalur karir kanthi lengkap.

Nanging kanggo sawetara, luwih becik ora njupuk setaun supaya ora mbuwang wektu lan malah milih pilihan kerja utawa lelungan. Bisa uga luwih gampang mikir babagan jinis kerja apa sing pengin ditindakake kanthi mriksa dhaptar proyek paling apik kanggo para remaja.

2. Work

Mbokmenawa sampeyan wis ngerti proyek apa sing pengin ditindakake, lan sampeyan ora mbutuhake kualifikasi kasebut. Yen ngono, sampeyan bisa uga pengin langsung mlumpat menyang pasar kerja.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Dadi, sanajan sampeyan pengin sinau, kerja suwene utawa rong taun isih bisa dadi ide sing apik, amarga sampeyan bakal entuk pengalaman lan entuk dhuwit. Sampeyan bisa uga aran mokal kanggo sampeyan nampa proyek anyar metu saka SMA tanpa pengalaman, nanging ana sawetara cara kanggo nindakake.

Yen sampeyan ora yakin arep miwiti nggoleki proyek ing ngendi, golek wektu kanggo mriksa proyek apa sing populer ing kalangan wong enom. Sampeyan uga bisa mbukak akun ing Indeed kanggo ndeleng apa proyek becik sampeyan ana, lan yen ora, sampeyan uga bisa miwiti golek opsi liyane.

Mbokmenawa ora gampang kanggo ngandhani wong tuwa yen sampeyan lagi golek kerja, nanging elinga yen dheweke mung pengin sing paling apik kanggo sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

3. volunteer

Taun gap saiki populer banget, lan yen sampeyan ora pengin kerja sajrone taun jurang, sampeyan kudu nyoba dadi sukarelawan.

Ana akeh alasan kenapa iki minangka ide sing apik. Pisanan sampeyan bakal nggawe prabédan. Kapindho yaiku sampeyan bakal nemokake cara kanggo ngisi wektu sampeyan. Lan katelu iku lilo tanpo pekso katon apik ing proyek utawa College aplikasi. Coba tumindak sukarela sing bakal sampeyan nikmati - kayata dadi sukarelawan ing papan perlindungan kewan yen sampeyan seneng kewan. Sampeyan bisa malah dadi sukarelawan ing luar negeri.

Sukarelawan uga entuk manfaat kanggo sampeyan minangka wong kanthi menehi pengalaman sing apik lan mulang sampeyan akeh katrampilan sing migunani. Iki bakal mbantu sampeyan ing karir mbesuk, apa sampeyan milih nerusake sinau utawa ora.

4. Travel

Pungkasan, sampeyan bisa pindhah menyang rute tradisional lan njupuk taun longkangan ngendi sampeyan lelungan menyang macem-macem tujuan. Iki apik yen sampeyan ora yakin apa sing arep sinau utawa malah yen sampeyan pengin sinau amarga bakal menehi sawetara wektu kanggo nemokake passion lan mikir bab apa sing arep kanggo urip.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Sampeyan bisa uga kudu ngirit kanggo lelungan utawa nyoba lelungan menyang papan sing bisa digunakake nalika lelungan supaya sampeyan duwe cara kanggo mbayar biaya.

Yen sampeyan pindhah rute iki, dadi manawa kanggo njaga mripat metu kanggo apus supaya sampeyan bisa golek agensi travel palsu.

Sampeyan Ora Kudu Kelet Ing Siji Pilihan

Mesthi wae, ora mung kudu nindakake salah siji saka perkara kasebut. Sampeyan bisa pindhah rute taun longkangan lan uga aplikasi kanggo universitas ing wektu sing padha, contone. Ingkang paling penting yaiku sampeyan nggawe manawa sampeyan nindakake apa sing dikarepake, mula aja kuwatir yen sampeyan rumangsa kelangan saiki. Butuh wektu kanggo ngerti apa sing arep sampeyan lakoni karo urip sampeyan, nanging untunge, ana akeh pilihan kanggo sampeyan.

Seneng-seneng lan pilih salah siji sing paling cocog karo sampeyan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar