Apa Salju ing Afrika? 8 Negara Afrika sing Ora Bisa Dipercaya Ngendi Salju

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Ya, ana salju ing Afrika nanging ora kabeh wilayah ing Afrika ngalami salju. Salju uga ora tiba ing musim sing padha kaya ing Eropa, Asia lan Amerika.

Afrika minangka bawana paling panas ing planet iki, nanging uga minangka salah sawijining sing paling jembar lan macem-macem. Saindhenging dawa lan ambane bawana, ana macem-macem habitat, suhu, lan pola cuaca. Nanging, sampeyan bisa uga mikir, "apa ana salju ing Afrika?"

Sebagéyan gedhé Afrika ora tau ngalami salju. Wilayah bawana sing paling anget dumadi saka 60% ara-ara samun lan dharatan garing, ing ngendi ana udan sing sithik, lan arang banget adhem nganti tekan titik beku. Nanging ana wilayah ing bawana sing salju tiba saben taun.

Suhu luwih murah, lan udan luwih kerep ana ing wilayah kanthi elevasi dhuwur sing nyebabake udan salju sing kerep.

Awan tuwuh ing sakubengé puncak gunung sing luwih dhuwur nalika hawa panas lan lembab munggah. Sawetara gunung ing Afrika bisa ditutupi salju ing saindhenging taun amarga salju salju luwih cenderung kedadeyan ing papan sing dhuwur.

Biasane lokasi kasebut ngalami salju ing sasi mangsa amarga sawetara negara Afrika ngalami suhu sing luwih adhem sajrone sasi tartamtu, utamane sing luwih adoh saka Equator.

Artikel iki bakal nyorot sawetara negara sing ana salju saben taun. Sampeyan bakal kaget carane macem-macem bawana Afrika. Terus maca.

Salju ing Afrika

Napa akeh negara ora ngalami Salju ing Afrika

Salju ora tiba ing umume negara Afrika amarga suhu dhuwur sing dialami negara-negara kasebut. Salju mung tiba nalika suhu 0 ℃ utawa kurang; Nanging, suhu rata-rata negara paling adhem ing Afrika antara 16-18 ℃, dadi angel kanggo salju tiba. 

Afrika nduweni salah sawijining kondisi cuaca sing paling rumit. Saben wilayah dipengaruhi dening sawetara faktor sing nyebabake kadhemen, panas, garing, utawa udan. Kaping pisanan, mayoritas bawana, sing dawane saka 35° S nganti watara 37° LU, dumunung ing tlatah tropis. 

Ing sadawane wilayah tropis kanker, panas srengenge tetep lan kuat. Akibaté, Afrika wis anget, iklim panas nang endi wae, nanging sisih lor utamané ditondoi dening aridity lan suhu dhuwur. Mung ing sisih lor lan sisih kidul kidul Afrika sing ngalami cuaca sing luwih cerah, lan iki minangka bagean sing biasane ngalami salju.

Khatulistiwa meh misahake bawana dadi setengah, nggawe zona iklim sing simetris ing sisih kiwa. Ing tengah Afrika sisih lor, wangun sel tekanan dhuwur subtropis quasi-permanen sing nyebabake suhu panas banget, nalika ing Afrika Kidul, sabuk tekanan dhuwur ing tanah suda nalika srengenge paling dhuwur.

Nalika mangsa ing Afrika?

Ora kaya ing Eropah lan wilayah sedheng liyane ing ngendi musim dingin dumadi ing antarane Nopember lan Februari, sasi mangsa ing umume Afrika beda-beda.

Musim dingin dumadi ing negara-negara Afrika Kidul wiwit wulan Juni nganti Agustus. Suhu ing wayah wengi lan esuk ing Namibia, Swaziland, Lesotho, Zimbabwe, lan Afrika Kidul bisa mudhun banget, nyebabake salju.

Ngelingi kahanan iklim sing beda-beda sing ditemokake ing Afrika, sawetara bagéan Afrika uga ngalami musim dingin ing pungkasan taun, kaya ing wilayah Sedheng. Bagéan iki dumunung ing sisih lor Afrika, kalebu Sahara, Maroko, Aljazair, lsp. 

Uga maca: Apa Negara sing duwe Iklim Sedheng? Ndhuwur 8

Negara sing ngalami salju ing Afrika

1. Afrika Kidul

Amarga lingkungan sing jembar lan maneka warna, Afrika Kidul ngalami macem-macem kahanan cuaca. Tlatah dhuwur-dhuwur, kayata tlatah Cape lan Drakensberg, nyathet temperatur sing sithik banget sing cocog kanggo pangembangan salju, dene dataran tinggi Highveld duwe musim dingin sing adhem tanpa salju.

Akibaté, iku ora aneh kanggo ndeleng salju ing Drakensberg lan puncak gunung Cape ing mangsa. Wilayah kaya tanjung Kulon lan tanjung Lor ngalami salju paling akeh, kanthi salju paling sethithik limang dina saben taun sing bisa nganti 30 milimeter.

Ora kaya ing belahan bumi sisih lor sing adoh, ing mangsa musim dingin antarane November lan Februari, mangsa ing Afrika kidul diwiwiti ing wulan Juni lan tahan nganti Agustus. Salju tiba ing wilayah pegunungan, nanging musim dingin umume garing lan ora ana kelembapan.

Ing wilayah Afrika Kidul sing ana salju, wulan Juni minangka wiwitan musim dingin. Wilayah kadhemen ngalami rata-rata dhuwur 12.3 ℃ nganti 4.7 ℃. Suhu bisa mudhun nganti 4 ℃ ing sasi sabanjure kanthi rata-rata 6 milimeter salju.

Ing sasi pungkasan mangsa, biasane Agustus, suhu alon-alon wiwit munggah, lan nganti 8 milimeter salju bisa direkam sadurunge suhu dadi anget maneh. 

2. Lesotho

Lesotho minangka siji-sijine negara ing Afrika sing dikurung daratan dening sawijining negara, nanging saiki mung siji-sijine sing unik babagan negara iki. Iki uga minangka salah sawijining negara Afrika sing ngalami salju salju saben taun. 

Negara iki, sing diubengi dening Afrika Kidul, minangka siji-sijine ing donya sing dhuwure luwih saka 1,000 meter. Titik paling ngisor ing negara iki kira-kira 1400 meter saka permukaan laut. Iki minangka salah sawijining panyebab utama iklim sing adhem ing negara kasebut.

Cuaca ing negara iki beda-beda ing saindhenging taun. Nanging dibandhingake karo umume negara ing wilayah kasebut, pirang-pirang wulan luwih adhem.

Mangsa mangsa dumadi saka Juni nganti Agustus. Sajrone wektu kasebut, suhu mudhun banget, lan dataran tinggi ngalami salju salju. Musim dingin ing Lesotho minangka wektu paling adhem ing taun. Ing tengah mangsa, suhu paling ngisor bisa tekan 0 °C (32 °F), lan dhuwur bisa tekan 16/19 °C (61 °F).

Maseru, ibukutha Lesotho, ngalami salju salju ing saindhenging taun kanthi akumulasi nganti 13milimeter. Kajaba iku, wulan Juni minangka wulan sing paling adhem ing kutha, kanthi Januari dadi sing paling panas.

Salju ing Lesotho.

3. Maroko 

Maroko, sing dumunung ing tutuk Segara Mediterania, minangka negara sing paling cedhak karo Eropa. Eropah lan Maroko dipérang déning Selat Gibraltar sing ambane 13 kilometer.

Ing saindhenging wilayah, Maroko nduweni macem-macem kondisi iklim. Musim dingin lembab, lan wilayah pesisir nduweni iklim Mediterania.

Ing kontras, wilayah pegunungan nduweni iklim kontinental lan alpine, kanthi musim dingin sing keras, salju lan iklim semi-gersang ing lokasi kaya Marrakech. Saka Desember nganti Maret, wong Maroko bisa ndeleng salju ing wilayah pegunungan.

Wilayah kaya Rabat (ibukutha) lan Ifrane ngalami suhu sing paling adhem lan uga ana wektu salju. 

Sasi paling adhem ing Maroko yaiku Januari, kanthi dhuwur rata-rata 10.7 derajat Celsius ing Rabat lan paling ngisor -1 derajat Celsius ing Ifrane, sing ana ing pagunungan. Titik paling dhuwur ing Pagunungan Atlas wiwit salju.

Musim dingin ing Maroko rampung ing wulan Maret, lan suhu musim semi wiwit muncul. Suhu rata-rata kurang ing Rabat yaiku 10.4 derajat Celcius, lan jumlah udan rata-rata 0.47 inci.

4. Kenya (Gunung Kenya)

Equator mbagi Kenya, sing jembaré 580,367 kilometer persegi, dadi rong bagéan sing meh padha. Iklim Kenya dipérang dadi telung wilayah sing béda:

  • Iklim tropis ing pesisir
  • Iklim sedheng ing pegunungan lan dataran tinggi Kenya
  • Iklim garing ing wilayah lor negara

Salju ora biasane tiba ing Kenya, nanging nutupi Gunung Kenya, puncak paling dhuwur ing negara kasebut, ing saindhenging taun.

Eldoret, sing dumunung ing 6,900 kaki (2,100 meter) ing ndhuwur segara, ngalami 42.5 inci udan saben taun (1080 milimeter). Ing wilayah sing dhuwur, badai es, kabut, lan kabut asring kedadeyan. Salju dadi perlengkapan tahunan ing panggonan sing luwih dhuwur tinimbang 13,779 kaki (4200 meter), kaya Gunung Kenya.

Gunung Kenya

5. Tanzania (Gunung kilimanjaro)

Tanzania, sing ana ing sangisore garis Khatulistiwa, ngalami variasi suhu sing amba ing macem-macem wilayah. Tanzania, negara sing sugih ing kaendahan alam, wis akèh kanggo kurban preduli saka iklim sawijining.

Ana luwih saka 14 zona konservasi sing kapisah ing negara kasebut, akeh sing duwe gunung berapi aktif sing bisa digayuh kanthi hiking menyang kawah. Safari minangka olahraga populer ing papan kasebut. 

Gunung Kilimanjaro minangka simbol Afrika sing nggumunake lan nggumunake lan minangka salah sawijining gunung paling gedhe ing donya. Iki digawe saka telung pucuk sing kapisah; Kibo, Mawenzi, lan Shira, sing bebarengan manggoni area 4,000 kilometer.

Gunung iki minangka tujuan wisata paling populer ing Tanzania lan narik puluhan ewu pengunjung saben taun saka luar negeri lan ing Tanzania.

6. Uganda (gunung Rwenzori)

Uganda biasane duwe iklim tropis kanthi rong musim udan lan rong musim garing. Asring ing njaba udakara 21 derajat Celsius. Ing dhuwuré 5109 mèter sadhuwuring segara, Gunung Rwenzori duwé salju kang nutupi pucuké.

Senajan salju tiba banget arang banget ing Uganda, Pagunungan Ruwenzori, kang dumunung ing kono lan nuduhake tapel wates karo Republik Demokratik Kongo, minangka sawetara titik paling dhuwur ing bawana lan tekan dhuwure nganti 5,109m (16,761 kaki). Dheweke uga duwe gletser ing lereng ndhuwur.

Gunung Rwenzori

7. Ethiopia (gunung Simien)

Amarga ukuran sing amba, Ethiopia ngadhepi macem-macem kahanan iklim. Dataran dhuwur ing Ethiopia nduweni cuaca sing nyenengake kanthi variasi suhu musiman. Mangsa garing lan udan minangka rong divisi iklim.

Senajan udan paling pinunjul dumadi antarane Juni lan September, mangsa udan dumadi saka Maret nganti September. Ethiopia ora njaluk salju; Nanging, gunung paling dhuwur ing Ras Dashen, ing dhuwuré 14,928 kaki (4550 mèter ing sadhuwure segara), kadhangkala ana salju.

Ethiopia ora nemu salju, nanging akeh udan ing saindhenging taun. Volume udan gedhe dumadi ing dataran tinggi Ethiopia wiwit wulan Juni nganti September.

Kanthi suhu rata-rata 10.8 derajat Celsius, Agustus minangka salah sawijining wulan paling adhem ing Ethiopia.

Pagunungan Simien, dumunung ing antarane 4,437m - 4,550m ing sadhuwure segara, minangka salah sawijining bagéan paling cilik ing Afrika sing ngalami salju biasa. 

8. Namibia

Namibia sok-sok njaluk salju, nanging iki kedadeyan sing ora umum. Lan ora ana liyane saka sprinkle alus, ora cukup kanggo njalari gendheng sapa ambruk.

Ana rong musim ing iklim subtropis Namibia: mangsa sing cendhak, panas, udan lan mangsa sing luwih suwe, adhem, garing. Ing mangsa adhem adoh banget garing, nalika mangsa udan anget banget kanggo salju.

Apa ana salju ing Afrika nalika Natal?

Ya, salju ing Afrika nalika Natal nanging mung ing titik tartamtu. Iki minangka titik kaya gunung Kilimanjaro utawa gunung Kenya ing ngendi salju nutupi pucuk gunung kasebut ing saindhenging taun.

Bagéan liya ing Afrika sing ana salju nalika Natal yaiku sisih lor sing adoh kaya Maroko. Sanajan kedadeyan kasebut arang banget, kedadeyan kasebut kedadeyan.

The Dusun Aljazair Ain Sefra asring diarani minangka "gapura menyang ara-ara samun," ana salju ing 19 Desember 2016. Kutha iki, sing ndunungi watara 35,000 jiwa, dumunung ing antarane Pagunungan Atlas lan Sahara sisih lor. Kedadeyan iki sadurunge kedadeyan ing wilayah sing padha ing Februari 1979.

Salju ing Afrika
Gambar salju ing ara-ara sahara sing dijupuk saka NASA

Tembung pungkasan

Musim salju ana ing Afrika, nanging sampeyan mbokmenawa ora butuh sekop salju amarga ora tahan suwe. Sampeyan temtu bakal mbutuhake sawetara sandhangan cocok, lan yen sampeyan ana Bejo, sampeyan bisa nemokake sawetara resort ski kanggo melu ing sawetara olahraga salju.

Pancen angel golek wektu sing nggegirisi kanggo lelungan menyang bawana sing wiyar lan luar biasa iki, nanging musim dingin ing Afrika pancen paling apik.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar