Istri Aliko Dangote: Apa Kita Ngerti Babagan Dheweke

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Apa sing kita ngerti babagan bojone Aliko Dangote?

Aliko Dangote minangka salah sawijining tokoh bisnis sing paling misuwur ing Nigeria, Afrika, lan ing saindenging jagad. Dheweke kondhang amarga kepinteran bisnis lan carane dheweke wis nyebar ing macem-macem industri.

iklan

Nanging, nalika nerangake urip sesambetan, ana sethitik informasi sing masyarakat umum ngerti sethitik.

Kita bakal nuduhake informasi sing wis dijupuk babagan bojone saka temuan kita.

Wong ireng paling sugih saiki ing bumi karo net worth $ 13.4 milyar lan peringkat 132nd (ing 29/7/2022) ing dhaptar wong paling sugih ing donya, Aliko Dangote wis ana ing rong hubungan perkawinan nganti saiki. Yaiku, dheweke wis nikah kaping pindho.

Bojone Aliko Dangote

Wong wadon loro ing ngisor iki dikenal minangka garwane Aliko Dangote:

1. Hajia Zainab

2. Mariya AD Muhammad Rufai

Saiki, ayo goleki sawetara informasi babagan serikat pekerja.

Istri Aliko Dangote: Hajia Zainab

Aliko Dangote gadhah garwa ingkang sepisanan, Hajia Zainab, ing taun 1977 nalika yuswanipun namung 20. Sumber ingkang benten nyariosaken bilih wanita nom-noman punika dipuntujokaken kaliyan piyambakipun.

Kesatuan antarane Aliko Dangote lan garwane sing sepisanan ngasilake anak wadon loro, nanging omah-omah kasebut pungkasane nempuh tembok bata.

Istri Aliko Dangote: Mariya AD Muhammad Rufai

Maju, Dangote ora kendhat anggone ngudi katresnan bebojoan. Dheweke nikah karo bojone sing nomer loro, Mariya, sawetara taun sabanjure.

Mariya AD Muhammad Rufai minangka pengusaha lan putri saka mantan Komisioner Urusan Wanita lan Layanan Kemanusiaan ing Negara Bagian Bauchi. Nanging, pengalaman sadurungé teka menyang muter maneh - padha pegatan.

Aliko Dangote lan Nafisat Yar'adua

Laporan kasebut nyatakake yen mogul bisnis kasebut tresna marang Nafisat Yar'adua, putri saka almarhum mantan Presiden Nigeria, Umaru Musa Yar'adua; mesthi, kang ngajokaken, nanging respon dheweke ora sarujuk.

Dheweke ora setuju karo panjaluke Aliko Dangote. Iki paling kamungkinan amarga Nafisat lan Dangote putri iku kanca.

Nafisat Yar'adua pungkasane nikah karo mantan gubernur Negara Bauchi, Alhaji Isa Yuguda, ing taun 2009. Pernikahan kasebut ndadekake Nafisat, wanita enom umur 21 taun, dadi garwane kaping papat saka mantan gubernur.

Aliko Dangote lan Sylvia Nduka

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Ing taun 2012, ana spekulasi babagan pertunangan karo Sylvia Nduka, mantan ratu ayu.

Sylvia Nduka kadhang-kadhang kesawang urip mewah, kayata lelayaran nganggo jet Aliko Dangote. Kajaba iku, disebutake manawa dheweke wis ngganti jenenge ing Instagram, nambahake 'AD' ing mburi Sylvia Nduka. AD ing kene tegese Aliko Dangote. Nanging, laporan sabanjure ujar manawa hubungan kasebut ora ana maneh.

Aliko Dangote lan Bea Lewis

Bea Lewis iku wong Afrika-Amerika. Dheweke dadi pengusaha lan model. Tanggal 1 Januari 2021, dheweke ngaku ing akun Twitter dheweke duwe hubungan karo Aliko Dangote. Uga, dheweke ngandhani yen Dangote duwe pengaruh positif ing babagan etika kerja lan sabar.

Aliko Dangote lan Autumn Spikes

Yen sampeyan mikir sampeyan wis cukup ndeleng urip hubungan Aliko Dangote, sampeyan bisa uga kudu nambah iki menyang dhaptar.

Autumn Spikes uga ngaku dheweke duwe hubungan karo egghead bisnis. Mbokmenawa kanthi cara kanggo nggawe serep pratelan, dheweke nuduhake gambar dheweke lan Aliko Dangote kanthi umum. Gambar sing dienggo bareng kudune file pribadi amarga nuduhake bokonge Aliko.

iklan

iklan

Minangka asil saka rasa isin umum iki, Aliko Dangote nuntut Autumn Spikes amarga "fitnah lan nglanggar perjanjian." Saiki, kita ora duwe nganyari babagan status hubungane (yen wis ana).

Pungkasan, ing kategori iki, ora jelas karo sapa Aliko Dangote saiki. Mungkin dheweke duwe hubungan karo wong nang endi wae; kita ora yakin amarga ora ana jejak kasebut.  

Anak Aliko Dangote

Ing kene ana 4 anak Aliko Dangote, yaiku:

1. Mariya Dangote

Dheweke anak mbarep lan putri pisanan Dangote. Yaiku putri saka garwane pisanan Aliko Dangote, Hajia Zainab. Dheweke wis sinau kanthi apik amarga wis entuk gelar Master saka Universitas Coventry, Inggris. Saiki, ora ana akeh rincian babagan urip bebrayan.

2. Halima Dangote

Iki anak nomer loro lan putri nomer loro saka Aliko Dangote. Uga, dheweke putri nomer loro saka Hajia Zainab, garwane pisanan Aliko Dangote. Kajaba iku, dheweke saiki dadi Direktur Eksekutif ing Dangote Group.

Dheweke sinau Pemasaran ing American Intercontinental University ing London lan banjur nerusake menyang Webster Graduate School kanggo Master dheweke.

Ing taun 2008, Halima nikah karo Sulaiman Sani Bello, lan saiki wis duwe anak wadon loro.

3. Fatima Dangote

Putri pungkasan Aliko Dangote yaiku Fatima, sing dadi pengacara lan uga tukang roti. Dheweke saiki mbukak pabrik ing ngendi dheweke nggawe cupcakes ing Lagos.

iklan

Ing urip bebrayan, dheweke nikah karo Jamil Mohammed Abubakar. Jamil iku putrane mantan Inspektur Jenderal Polisi, Abubakar Dikko Mohammed. Jamil uga pilot.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

4. Abdulrahman Fasaasi

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Kaget babagan jenenge, Fasaasi? Abdulrahman iku putrane Aliko Dangote nanging dudu putra kandung. Dheweke anak angkat nanging dianggep minangka salah sawijining putrane.

Bojone Aliko Dangote

Aliko Dangote lan putriné

Kesimpulan: Istri Aliko Dangote: Apa Kita Ngerti Babagan Dheweke

Apa sampeyan saiki duwe pitunjuk babagan bojone Aliko Dangote? Mesthi, sampeyan kudu. Ing artikel iki, kita ora mung ngrembug babagan urip bebojoan, nanging uga sinau babagan urip anak-anake.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar