25 alasan ora pensiun ing Costa Rica

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Ora ana sing salah yen sampeyan pensiun ing negara sing sampeyan pilih sawise kerja pirang-pirang taun, nanging aku bakal menehi 25 alasan kanggo ora pensiun ing Costa Rica.

Jagad kita iki ganti, lan owah-owahan cepet banget tinimbang sing kita kenal. Utamane, kanggo wong sing umur pensiun - 50 ndhuwur.

Semanten ugi apes menawi kita sedaya sampun ngertos babagan biaya gesang ingkang mulyo ing papan panggenan.

Mula, kahanan sing durung mesthi babagan perawatan kesehatan, pangopènan, keamanan sosial, lan stabilitas sakabèhé, kadhangkala perlu owah-owahan lingkungan.

Tanpa mangu-mangu, langit minangka watesan kanggo edan. Ana ngulandara - nyata - lurking nang wong kuwi sing gelem tangi lan pensiun ing Costa Rica.

Kanggo apa worth, aku bakal menehi ton alasan mestekake ora kanggo pensiun ing Costa Rica ora preduli kahanan.

Mesthi, aku ngelingi kasunyatan sing gagasan kanggo ngganti lingkungan lan nglebokake dhewe menyang budaya liyane menarik; nanging uga medeni.

Mundhak nganti swara anyar lan murmur saka Costa Rican lingkungan sampeyan mesthi bakal njaluk sampeyan metu saka omah awal.

Alasan utama ora pensiun ing Costa Rica

Ana macem-macem alasan kenapa sampeyan ora kudu pindhah menyang Kosta Rika yen sampeyan pengin supaya ora bali menyang omah.

Alasan kasebut tanpa wektu tundha yaiku:

1. Alangan basa

Ing pirang-pirang cara, urip ing Kosta Rika minangka pensiunan ora gampang lan gampang. Ana alangan basa iki.

Sampeyan bakal setuju yen ora nganggo basa lokal utawa umum asring dadi pimpinan kabeh masalah kanggo para ekspatriat sing anyar teka.

Yen sampeyan ngerti sampeyan ora bisa ngomong utawa ngerti basa Spanyol, luwih becik sampeyan pensiun ing papan liya kajaba Costa Rica.

2. Ora ana pusat atraksi khusus

Saliyane kasunyatan manawa musim nonton paus bungkuk paling dawa ing donya ana ing Kosta Rika, ora ana sing khusus maneh.

Yen sampeyan mutusake pensiun ing Costa Rica, dielingake manawa ora ana sing bisa dideleng ing kene. ora ana apa-apa.

Ing kurang sampeyan niru kesenengan ing bosen lan nindakake siji bab maneh lan maneh, banjur pindhah menyang Costa Rica.

3. Panganan elek.

Nyuwun pangapunten kanggo Ticos, nanging panganan ing Costa Rica pancen ala. Paling ora, kanggo ekspatriat lan rasa pensiunan manca.

Ora ana iwak seger, woh-wohan tropis ora nyenengake, ora ana sayuran sing dipilih, ora ana apa-apa.

Kajaba yen sampeyan sinau cepet lan ora pengin nyampur karo panganan, iki mung dadi alesan kanggo ora pensiun ing Costa Rica.

4. Ora duwe toleransi marang budaya liya.

Aku wis ora kanggo Costa Rica bener, nanging temonan lan riset ngandika kathah bab Ticos.

Kosta Rika duwe toleransi sethithik utawa ora ana ing budaya liya. Dheweke tansah ndeleng cara urip sing luwih apik lan unggul.

Nanging yen sampeyan ora peduli babagan budaya sampeyan, Kosta Rika mesthine ora dadi tujuan pungkasan.

5. Ora duwe rasa ngulandara

Mungkin amarga Kosta Rika minangka negara donya katelu, kabeh sing ana katon lokal lan jejune.

Ora ana rasa petualangan, ora ana sirkus sing nyenengake utawa nyenengake kanggo nyegah stres saben dina utawa saben minggu.

6. Kabeh dadi mundane

Aku yakin sampeyan ora pengin obah "nglangi ing sumber panas vulkanik" utawa "mlaku-mlaku gunung berapi aktif" saka dhaptar tugas pensiun.

Yen aku bener, Costa Rica dudu papan sing cocog kanggo pensiun sawise pirang-pirang taun kerja lan layanan.

7. Pesisir tansah rame

Ing Kosta Rika, ora ana akeh pantai ing sebagian besar kutha lan provinsi.

Lan sethitik kasedhiya tansah crowded lan babar blas unattractive. Sampeyan meh ora nemokake papan kanggo nyelehake andhuk.

8. Banget turis

Mbokmenawa amarga sesi nonton paus bungkuk sing biasane ditindakake ing Kosta Rika, negara kasebut dadi turis.

Ya, sanajan ing negara kasebut ora ana pusat wisata, nanging uga turis.

9. Iku liwat-diregani

Kabeh ing Kosta Rika larang regane, utamane kanggo para ekspatriat ing negara kasebut. Iku biasane liwat-diregani saka apa padha tenan worth.

Dadi, kajaba sampeyan duwe akeh dana lan rencana pensiun kanggo nyukupi urip sampeyan, aja nganti Kosta Rika.

10. Kakehan over-run karo expats

Senajan iki ora akeh masalah, nanging aja kaget yen sampeyan ndeleng expats liwat-ndeleng urusan paling bisnis ana.

11. Kahanan dalan ala

Sanajan sawetara aspek urip Ticos mesthi dadi jagad pertama, dalan utamane ora ana ing antarane.

Dips, potholes, lan retak tandha paling saka dalan sing mobil bisa rusak nunggang lan nyopir liwat mau.

Mula, kekurangan iki minangka salah sawijining alasan kanggo ora pensiun ing Kosta Rika. Sampeyan ora bisa mbuwang mobil saben dina sing diberkahi.

12. Peraturan imigrasi sing ketat

Simpen yen sampeyan pensiun karo pensiun, utawa duwe investasi substansial utawa rencana kanggo mbukak bisnis ing Costa Rica, entuk residensi bisa dadi angel.

Rute paling gampang kanggo entuk ijin residensi ing Costa Rica yaiku liwat program rentista utawa pensionado, lan mung kasedhiya kanggo pensiunan kanthi pensiun saben wulan luwih saka $600 saben wulan.

13. Tingkat kejahatan sing luwih dhuwur

Tingkat Ticos lan ekspatriat supaya ati-ati lan waspada babagan propertie, mula bakal ana sing mikir yen Kosta Rika aman.

Manuk cilik tau ngandhani yen nalika pisanan teka ing Kosta Rika, dheweke ora ngerti manawa ana bar ing meh kabeh jendela.

Nyatane, katon kaya sawetara omah sing sengaja dibangun ing tembok penjara dhewe.

Ora lucu, tingkat kejahatan ing Kosta Rika ngluwihi ati-ati.

14. Gaya Urip "Pura Vida".

Tembung "Pura Vida" tegese urip Murni. Costa Rican banget loropaken, anteng, lan ora kesusu.

Iki uga kanggo meh bisnis. Kanggo soko sing kudu njupuk sampeyan setengah jam, amarga saka gaya urip Pursue Vida, bakal njupuk 2 jam.

15. Fees impor larang regane

Temuan nuduhake yen Costa Rica minangka negara cilik kanthi 19,700 mil persegi. Negara iki nduwe populasi sakabèhé mung 5 yuta wong dibandhingake New York City, luwih saka 8 yuta.

Sing dikandhakake, ora akeh perusahaan manufaktur ing Kosta Rika. Umume produke asale saka China.

Dadi, ngimpor barang menyang Kosta Rika saka endi wae ing jagad iki larang banget.

16.Internet

Kaya wong-wong Amerika utawa nasional saka negara-negara ing donya pisanan, dheweke ngrusak internet kanthi cepet lan uga masyarakat kanthi teknologi canggih sing larang.

Iki ora kedadeyan ing Kosta Rika. Mayoritas wong Costa Rican malah ora duwe komputer amarga ora perlu.

17. Rega Gringo

Ing Kosta Rika, tembung gringo biasane digunakake kanggo wong manca utawa ekspatriat sing dudu Ticos lan Kosta Rika.

Dadi yen sampeyan mutusake ninggalake omah minangka gringo utawa pindhah menyang negara liya, angel adol properti sampeyan tanpa rega murah.

Sawise kabeh, makelar real estate ing Costa Rica ora diatur, mula ana sawetara perawatan diskriminasi ing industri kanggo gringos.

18. larang banget

Sejujure, manggon ing Kosta Rika ora murah kaya sing dikira wong. Ing Amerika Tengah, Kosta Rika tetep dadi negara paling larang.

19. Lalu lintas elek

Dalan ing Costa Rica ala, lan masalah lalu lintas ora ana sing kudu ditulis ing omah.

Dadi considering carane cilik Costa Rica punika, lalu lintas iku salah siji saka iku pisanan sing anyar weruh nalika padha ndharat.

Alasan kenapa sampeyan ora kudu pensiun ing Costa Rica

20. Kakehan birokrasi

Meh kabeh ing negara iki mbutuhake proses administratif lan proses iki mbutuhake tampilan pribadi.

Apa sampeyan pancene mikir sampeyan bisa ngatasi kabeh iki?

21. Penerimaan teknologi sing ora apik

Rungokake kanthi teliti, minangka wong teknologi, aja pindhah utawa pensiun ing Costa Rica.

22. Asu keblasuk brouhaha

Negara iki minangka papan kanggo asu dalan sing kurang gizi lan kesasar. Aja ngidini dhewe utawa sawetara saka sampeyan didhukung menyang pojok.

23. Alon perhatian ing rumah sakit umum

Sanajan ana masalah utawa kahanan darurat, bisa uga ngenteni suwe banget kanggo nampa perawatan medis ing Kosta Rika.

Sanadyan iki ora mesthi kedadeyan, nanging ngalami neraka sadurunge njaluk perawatan ing rumah sakit umum minangka kerugian kanggo Kosta Rika.

24. Cuaca iku trivia

Bisa uga, iki dudu perkara sing ala kanggo kabeh wong, nanging yen sampeyan ora seneng udan, aja nganti Kosta Rika ing wulan Oktober.

Minangka wong sing kepengin pensiun ing Kosta Rika, sampeyan bisa uga ngimpi babagan gunung, sinar matahari, pesisir, lan istirahat.

Sasi Oktober dadi masalah cilik ing sawetara kutha sing paling akeh perkara kasebut ketinggalan.

25. Ora omah

Salah banget yen milih Kosta Rika lan dudu negara hak kelahiran minangka papan pensiun sing dikarepake.

Costa ora ana ing omah lan mulane, paling gedhe saka kabeh alasan kanggo ora pensiun ing Costa Rica sing kasebut nganti saiki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar