Alamat IP lan Jeneng Domain

Nyebar katresnan

Sampeyan bisa uga nemokake istilah 'alamat IP' lan 'jeneng domain' ing internet utawa sajrone obrolan. Mbok, sampeyan rada bingung babagan apa tegese utawa apa sing digunakake. Yen sampeyan kepingin weruh apa tegese jargon teknologi iki, iki kiriman kanggo nuntun sampeyan.

Apa Alamat IP?

Cukup, alamat IP uga dikenal minangka alamat Internet Protocol digunakake kanggo ngenali piranti hardware ing jaringan. Alamat IP ngandhani komputer liyane piranti sing wis njaluk file tartamtu, utawa ngirim pesen. Ing tembung liyane, ngidini piranti kanggo nyambung menyang siji liyane lan ngirim data liwat internet utawa jaringan lokal. Alesan kenapa kita kudu ngerti alamat IP yaiku 'internet' minangka papan sing gedhe.

Kaya ewonan omah ing dalan siji. Bisa uga mbingungake tukang pos kanggo ngandhani sapa sing pesen saka Amazon. Mulane kita diwenehi nomer kothak, sing menehi tandha omah lan ngidini tukang pos ngirim utawa ngumpulake bingkisan kanggo kita.

Fungsi internet persis kaya dalan. Komputer lan piranti seluler duwe alamat IP kanthi mayuta-yuta piranti sing disambungake. Piranti sampeyan diwenehi alamat IP kanggo ngidini komputer/piranti liyane ngirim informasi marang sampeyan utawa njaluk informasi saka sampeyan.

Tuladha alamat IP

Analogi umum yaiku nomer telpon. Kita duwe nomer telpon kanggo saben omah, kaya alamat IP. Alesan kenapa kita kudu ngerti nomer apa sing ditugasake ing omah kita yaiku supaya kita bisa nelpon kanca lan lali ngendi dheweke manggon. Ora perlu ngerti jenenge lan alamat omahe, mung butuh nomer telpone.

Apa Jeneng Domain?

Ora kaya alamat IP sing khusus kanggo kode alfanumerik, jeneng domain minangka kombinasi karakter sing dipasang ing alamat IP sampeyan minangka cara kanggo ngenali panyedhiya layanan sing diwenehake ing internet. Ora diragukan manawa manungsa luwih milih jeneng tinimbang nomer. Ora perlu ngerti alamate wong, mung jenenge.

Jeneng domain kaya jeneng 'omah'. Kita bisa ngerti ngendi wong manggon kanthi jeneng domain, kaya sinau alamat omah kanthi ndeleng jeneng lan nomer dalan.

Jeneng domain luwih cendhek lan luwih gampang dieling-eling tinimbang alamat IP. Ing ringkesan, Yen sampeyan nganggep situs web minangka omah, mula jeneng domain sampeyan bakal dadi alamate. Contone, Google.com lan Facebook.com minangka jeneng domain, dene alamat IP sing dadi tuan rumah bakal dadi nomer dalan omah. 

AtlanticRide

Kepiye Piranti entuk Alamat IP?

Nganti saiki, sampeyan wis ngerti apa alamat IP lan jeneng domain. Ayo goleki sethithik babagan carane piranti entuk alamat IP. Kepiye carane piranti entuk alamat IP?

Sampeyan guessed! Kanthi nyambungake menyang internet.

Alamat IP kaya alamat dalan. Alamat IP diterjemahake menyang jeneng domain pangguna (situs web) sing nggawe proses luwih gampang kanggo pengunjung lan pemilik situs web. Alamat IP iki biasane diwenehake dening panyedhiya layanan internet lan bisa uga statis utawa dinamis.

Coba deleng sawetara conto: www.google.com -> Google Domains, www.yahoo.com -> Yahoo Domains. Iki mung tegese jeneng sawise "www" yaiku jeneng domain situs web. Ing conto ing ndhuwur, google lan yahoo minangka jeneng domain kanggo situs web sing kadhaptar.

Alamat IP biasane ditulis ing wangun numerik utawa alfanumerik sing dipisahake karo titik. Contone, kiriman blog iki bisa dadi format 192.168.0.1. Saben nomer / alamat duwe tujuan unik lan digunakake kanggo tujuan sing beda.

Kisaran IP 

Ana macem-macem blok alamat IP sing bisa diwenehake piranti. Paling umum, alamat IP ana ing kisaran tartamtu lan tujuane kanggo mesthekake yen saben piranti duwe alamat IP siji. Blok alamat IP piranti minangka barang sing diwenehake dening ISP utawa wong sing duwe jaringan kasebut.

Wong sing tanggung jawab kanggo blok alamat IP (jarak) bisa uga duwe alamat IP dhewe. Biasane menehi alamat menyang piranti ing blok alamat IP sing diwenehake. Dadi, wilayah apa sing kalebu macem-macem alamat IP?

Blok alamat IP nyakup saben piranti sing nyambung menyang internet liwat spesifik kasebut ISP. Pramila ISP tartamtu bisa duwe akeh piranti sing disambungake menyang internet.

IPv4 lan IPv6 minangka rong jinis alamat sing dipetakan menyang lokasi sing padha.

kesimpulan

Alamat IP lan jeneng Domain bisa bebarengan, lan pangerten iku penting banget kanggo navigasi internet.

Deleng uga Cara mbukak blokir IP sampeyan


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar