Alamat IP Diblokir-Apa tegese?

Nyebar katresnan

TechTarget nemtokake alamat IP minangka nomer sing "ngidentifikasi jaringan komputer" ing Internet. Identifikasi iki perlu kanggo nuntun paket liwat atusan ewu host nggunakake Internet Protocol (IP).

Sampeyan bisa uga wis weruh yen sampeyan ngakses sawetara situs web, sampeyan bakal metu kanthi otomatis. Iku amarga administrator situs web mbokmenawa mblokir alamat IP sampeyan sementara utawa malah permanen. Alamat IP sampeyan bisa diblokir utawa diblokir ing internet. Ayo dadi pirembagan bab apa alamat IP.

Internet Protocol yaiku alamat komputer sampeyan ing internet. Iku ngirim data antarane piranti ing jaringan. Alamat IP minangka senar alfanumerik sing dawa, dipisahake karo titik, sing ngenali komputer sampeyan ing Internet.

Nanging, iki ora ateges sampeyan bakal tansah duwe alamat IP sing bisa dideleng ing saindenging jagad. Kaya sampeyan ndhelikake alamat omah saka wong liya, firewall bakal ndhelikake informasi babagan alamat IP sampeyan. 

Firewall bakal nglindhungi sampeyan saka piranti jahat ing internet sing pengin nyolong identitas utawa nyolong informasi saka sampeyan tanpa ngerti. Yen sampeyan diblokir saka internet, bisa dadi frustasi lan angel ngerti alamat IP sampeyan.

Apa Arti IP Diblokir?

Pamblokiran alamat IP minangka fitur keamanan sing mungkasi sambungan antarane koleksi alamat IP tartamtu lan mail, web, utawa server Internet. Biasane, iki ditindakake kanggo nyegah host lan situs sing ora dikarepake ngakses server utawa simpul lan ngrusak jaringan utawa piranti tartamtu. Iki minangka cara kanggo mblokir akses pangguna internet adhedhasar geolokasi lan reputasi IP.

IP sing diblokir

Watesan alamat IP asring digunakake kanggo mbatesi akses jaringan utawa minangka langkah keamanan marang peretas lan serangan DDoS. Nanging, uga wis digunakake kanggo mbatesi akses pangguna internet menyang konten lan layanan web tartamtu.

Kanthi ujar kasebut, pamblokiran IP minangka alat keamanan sing migunani kanggo jaringan lan sambungan internet sampeyan. Pamblokiran ngalangi jaringan ngakses utawa nampa lalu lintas sing ora dikarepake saka Internet lan njaga sambungan sampeyan kanthi aman. Pamblokir IP kudu bisa mbedakake antarane sambungan sing dikarepake lan sing ora dikarepake.

Kepiye cara IP sing diblokir?

firewall

Fungsi pamblokiran IP kanthi fokus ing alamat IP tartamtu utawa kisaran sing Panyedhiya Layanan Internet, situs web utawa layanan pengin dilarang. Iki ditindakake liwat firewall paling wektu.

Nalika piranti sing disambungake nyoba ngubungi server web, kayata kaca web, alamat IP kasebut dibandhingake karo dhaptar blokir. Firewall ngalangi akses menyang piranti tartamtu yen nomer IP cocog karo salah sawijining alamat sing dilarang.

Sejatine, alamat IP sing diblokir biasane disetel ing DynDNS utawa sistem DNS dinamis supaya bisa digayuh kanthi jeneng host khusus.

Carane ngerti yen IP sampeyan diblokir

IP sing diblokir biasane kedadeyan amarga kegiatan ala, reputasi spamming, utawa email massal. MXToolbox lan multirbl.valli.org minangka alat sing sampeyan gunakake kanggo mriksa yen IP utawa jeneng domain sampeyan nglawan dhaptar blokir sing dikenal. Piranti kasebut bisa mbantu sampeyan ndeleng manawa situs sampeyan wis dipasang ing siji. 

Alamat IP sing diblokir
Nalika alamat IP sampeyan diblokir ing situs tartamtu, sampeyan bisa ndeleng pesen kaya iki ing layar nalika nyoba ngakses situs kasebut.

Ana uga macem-macem situs web sing kasedhiya ing ngendi sampeyan bisa mriksa alamat IP utawa domain karo macem-macem blocklist lan whitelist, kayata DNSWL.

kesimpulan

Pamblokiran alamat IP minangka alat keamanan sing migunani kanggo jaringan lan sambungan internet sampeyan. Pamblokiran ngalangi jaringan ngakses utawa nampa lalu lintas sing ora dikarepake saka Internet lan njaga sambungan sampeyan kanthi aman. Yen sampeyan ngerti yen IP sampeyan wis diblokir, aja gupuh lan ndeleng carane mbukak blokir IP sampeyan.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar