Yuan digital ngusulake China cara kanggo ngindari USD.

Foto penulis
Ditulis dening Paul

 

Nyebar katresnan

Kasunyatane, ing latihan tentara ing Taiwan, negara china wis miwiti invasi ing pulo iki sing negara kasebut dianggep minangka provinsi murtad. Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging pejabat keuangan ing china sing ora duwe masalah uga wis siyap kanggo miwiti perang.

Negara kasebut ngerti kepiye Amerika ngetrapake sanksi marang bank-bank Rusia ing negarane. Invasi pamrentah China ing Taiwan uga bisa nyebabake langkah-langkah sing padha, kayata pembekuan latihan perbankan China ing negara-negara unites.

Ing perang saiki antarane China lan Taiwan, ora ana sing ngerti sapa sing bakal menang. Nanging yen kita nganggep kamenangan dhuwit, mula Amerika mesthi bakal menang. Prakara nyatane, ketergantungan negara china ing greenback banget gawe frustasi kanggo pemerintah China.

Ora mung nemtokake kerentanan China kanggo macem-macem sanksi, nanging uga nyedhiyakake negara China menyang macem-macem impuls makroekonomi Amerika. Wong sinau online babagan Yuan digital lan carane padha karo mata uang tradisional.

Akeh-akehe para perwira iku pancen wangkal yen negarane kudu ngandelake dhuwit manca. China tansah nyoba ngiklanake awis yuan. Nanging kemajuan iki dihalangi dening aliran modal negara sing ora bisa dikendhaleni. Iki minangka alesan manawa macem-macem bankir nganggep yen yuan bakal cepet dadi substitusi kanggo greenback.

Ana macem-macem target liyane saka china sing tekanan ekstra. Yen kita ngomong khusus, teknisi china mikir kanggo mbangun sistem dana sing gampang banget babagan tuku lan adol kanca. Dheweke uga ngarep-arep yen sistem kaya ngono bisa nggawe mata uang luwih pengaruh ing pasar internasional tanpa kompromi kontrol ibukutha China.

Apa E-yuan siap njupuk USD?

Yuan digital ora kaya cryptocurrencies, mula padha duwe nilai sing padha karo yuan fisik. Bank Rakyat China minangka bank pisanan sing ngetokake mata uang digital negara kasebut, tegese China menang ing balapan kasebut.

Nalika kedaulatan dolar luwih dhuwur, nanging wis dadi mata uang cadangan internasional ing donya wiwit taun 1944. Saiki, China minangka mitra dagang paling gedhe ing ekonomi donya, nanging mata uang kasebut mung nyekel 2 persen saka mata uang cadangan donya.

Disparitas gedhe ing perdagangan lan status mata uang ing ekonomi donya minangka alesan kanggo keprihatinan sing mundhak kanggo China. Kajaba iku, supremasi dolar menehi kekuwatan Amerika Serikat kanggo ngetrapake sanksi marang perusahaan China lan macem-macem risiko liyane kanggo China.

Ayo sinau babagan kemajuan E-yuan Cina!

Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging bank rakyat china mbentuk layanan pembayaran antar bank lintas wates ing taun 2015. Iki digawe kanggo menehi tantangan sistem pembayaran sing didominasi dolar. Wiwit bank-bank gedhe nampa, CIPS mbantu transaksi mata uang yuan kanggo nggampangake global tanpa alangan.

Sampeyan kudu ngerti manawa upaya kanggo internasionalisasi yuan uga duwe risiko amarga CIPS kalebu 1300 peserta yen mbandhingake karo masyarakat telekomunikasi finansial antar bank ing saindenging jagad, sing duwe meh 10000 peserta. Nanging kanggo nggayuh tujuan kasebut, china mikir nggunakake yuan digital ing operasi. China uga kudu nambah jaringan CIPS lan efektifitas kanggo ningkatake internasionalisasi yuan digital.

Sampeyan kudu ngerti yen internasionalisasi yuan digital uga penting kanggo sukses inisiatif sabuk lan dalan, yaiku proyek gedhe ing china. Iki minangka rencana strategis kanggo nyambungake koridor ekonomi utama ing negara-negara kaya Afrika, Eropa, lan Asia.

Iki bakal ngidini perdagangan luwih akeh lan bakal mbukak macem-macem kesempatan investasi ing antarane negara China lan negara 70 liyane sing kalebu ing proyek iki. Tujuan utama proyek iki yaiku ngembangake keuntungan gedhe kanthi nggunakake infrastruktur ekonomi sing melu. Salajengipun, yuan digital bakal ngidini negara china ngetokake utang luwih akeh ing wangun RMB, lan bisa nguatake jaringan liwat pembayaran utang. Bangsa kasebut wis ngupayakake nambah panggunaan RMB kanggo proyek iki.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar