17 Pros lan Cons Urip ing Yuma Arizona

Foto penulis
Ditulis dening Esosa

 

Nyebar katresnan

Dadi sampeyan pengin ngerti pro lan kontra urip ing Yuma, Arizona? Sampeyan mbokmenawa kepincut karo negara Tembaga, negara canyon gedhe Arizona. Inggih, sampeyan ana ing postingan blog sing bener. 

Ayo sinau sethithik babagan Yuma, Arizona. Yuma nduwe populasi luwih saka 90,000 jiwa lan ana ing pojok kidul-kulon negara ing Border AS-Mexican. Wilayah Statistik Metropolitan Yuma nduwe populasi 170,887 jiwa ing sensus 2010, dadi salah sawijining wilayah metropolitan paling gedhe ing Amerika Serikat.

Yuma minangka kutha sing nyambungake titik-titik ing luwih saka siji. Iki minangka salah sawijining titik paling ngisor ing negara kasebut, ing ngisor permukaan laut. Nanging kutha iki ngalami fluktuasi suhu sing paling ekstrim, kanthi suhu paling dhuwur sing direkam yaiku 117 derajat. Yuma mbentang ing 5 mil saka tanah, kang luwih cilik saka sawetara kutha, lan kanggo nggawe munggah kanggo iku, ngandika lokal iku 5 mil sudhut! 

Dadi, apa pro lan kontra urip ing Yuma, Arizona? Iki minangka pitakonan sing akeh wong butuh jawaban. 

Saiki kita wis metu saka dalan, aku bakal nuduhake karo sampeyan poin-poin penting sing kudu ditimbang:

17 Pros lan Cons Urip ing Yuma Arizona

Ing endi wae sampeyan pindhah menyang donya, mesthi bakal ana pro lan kontra kanggo manggon ing lokasi tartamtu kasebut. Iki amarga ora ana papan ing bumi iki sing sampurna. Begjanipun, yen sampeyan pindhah menyang Yuma, Arizona (AZ), sampeyan bakal duwe pengalaman cantik apik sakabèhé. Nanging ayo ngomong babagan weteng Yuma sing luwe, oke? Amarga saben kutha, ora ketompo carane becik katon ing kawitan marketing, wis soko serem lurking ngisor sawijining lumahing.

Pros

Yuma Arizona minangka kutha sing apik banget kanggo manggon. Wong-wong sing pindhah menyang Yuma biasane tetep suwe amarga ditarik menyang komunitas, cuaca lan biaya urip sing terjangkau. Dadi, ayo goleki keuntungane urip ing Yuma.

Pros lan cons manggon ing Yuma

1. Kutha taksih tuwuh

Yuma Arizona punika Mid-Sized City sing ndeleng wutah populasi cilik nanging konsisten, kang sajujure, iku apik. Kanthi populasi luwih saka 93 ewu wong, sampeyan ora perlu kuwatir yen manggon ing jalur cepet kaya sawetara kutha gedhe ing Arizona. Akeh wong sing pindhah menyang Yuma amarga cuaca sing anget lan biaya urip sing murah.

2. Iku Komunitas Enom lan Beragam

Iku uga worth kang lagi nyimak sing Yuma wis akeh populasi enom. Ana akeh sing kudu ditindakake ing Yuma kanggo wong enom, mula sampeyan ora kudu kuwatir yen mboseni. Klompok umur iki dadi luwih saka 41% populasi Yuma, dadi klompok demografi paling gedhe ing kutha kasebut. 

web:  Manggon ing Apollo Beach Florida: 17 Pros lan Cons

Lan dheweke komunitas sing beda-beda kanthi 55% wong Hispanik, 35% wong kulit putih, 4% wong ireng lan 2.4% wong Asia.

3. Bisa urip

Yen sampeyan ndeleng pro lan kontra urip ing Yuma Arizona, kauntungan iki mesthi ngalahake saben con ing dhaptar. Yuma, Arizona, iku livable lan aku ora mung ngomong iki kanggo seneng-seneng. Fitur sing nuduhake papan bisa dienggoni yaiku nalika tingkat kejahatan, pendidikan, lan kesehatan. Yuma wis ditingkat minangka salah siji kutha paling mbebayani ing Arizona. Nanging apa sampeyan ngerti yen ing 2017, Yuma ngalami lonjakan kejahatan? Nalika bener, tingkat kejahatan Yuma luwih dhuwur 70% tinimbang ing kutha-kutha liyane ing taun 2017. Tingkat kejahatan terus mudhun ing taun-taun pungkasan. Nyatane, tingkat kejahatan mudhun meh 50% wiwit taun 2017 nganti 2018. 

Sistem pendidikan ing Yuma uga paling dhuwur. Yen sampeyan nggoleki distrik sekolah kanthi guru lan program sing luar biasa, banjur goleki wae tinimbang Distrik Sekolah Menengah Yuma Union. Ora mung dheweke duwe program Fine Arts sing menang penghargaan, nanging uga nawakake akeh kelas AP lan kesempatan Enrollment Dual liwat Arizona Western College.

Pungkasan, nanging mesthine paling ora, kesehatan minangka fitur apik liyane sing ndadekake papan bisa dienggoni lan Yuma duwe sawetara dokter / fasilitas sing paling apik! Yen sampeyan butuh apa wae utawa medis.

4. Biaya Urip Sedheng

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Biaya urip ing Yuma luwih murah tinimbang rata-rata nasional - 32.4% luwih murah tinimbang wilayah liyane ing Amerika Serikat. Nyewa rata-rata kanggo apartemen rong kamar mung $705 saben wulan, lan biaya sarana udakara 23% luwih murah tinimbang ing wilayah liyane ing negara kasebut. 

5. Omah gampang dituku

Tuku omah pancen gampang dituku ing Yuma, Arizona, lan mung iku kauntungan sing apik kanggo manggon ing kana. Iki amarga rega real estate terjangkau, mula luwih becik tuku omah tinimbang nyewa.

Ing pasar real estate Yuma, rega omah rata-rata $145,000. Iki minangka bargain yen dibandhingake karo rata-rata California $396,500. 

6. Sarana transportasi ingkang sae

Transportasi apik banget ing Yuma, Arizona, dadi luwih gampang lelungan. Kutha iki nawakake sampeyan ora mung transportasi sing paling apik nanging uga kepenak. 

Lan alat transportasi sing apik iki uga nggawe gampang lelungan. Dadi yen sampeyan seneng lelungan, sampeyan bisa metu saka Yuma tanpa repot, lelungan sing nyenengake lan bali. Ora ana misteri manawa transportasi darat sing paling umum ing Yuma, Arizona, nyopir. Lan iku ndadekake pangertèn, considering ana dadi akeh macem panggonan kanggo pindhah ing kadohan driving, ora kanggo sebutno ing wates kutha Yuma. Nanging kadhangkala sampeyan mung ora bisa pas mobil karo kabeh barang lan doggies pengin njupuk ing vacation utawa ngulandara. Sampeyan bisa tansah numpak helikopter! 

7. Sampeyan bisa ngunjungi alam 

Alam ngubengi Yuma, Arizona,. Sampeyan bisa arung jeram utawa mancing ing Kali Colorado, nanging sampeyan uga bisa ngunjungi ara-ara samun lan ngrasakake apa tegese Yuman. Akeh wong sing ora ngerti carane apik tenan Yuma, Arizona. Sampeyan bakal weruh kenapa saben wong kudu ngunjungi!

web:  Syarat visa kanggo warga Nigeria: Cara nglamar visa

8. Cuaca apik

 Yuma minangka Kutha Paling Sunni ing Bumi, lan ya, kutha Arizona iki cocog karo jenenge. Kutha iki dumunung ing sisih kidul-kulon Arizona ing dhasar slope kulon ing sisih kidul-kulon Kaibab Plateau ing sadawane Kali Colorado. Dheweke duwe sinar srengenge lan langit sing cerah meh 300 dina saben taun, dadi yen sampeyan rumangsa kewalahan urip ing kutha gedhe lan pengin pindhah menyang papan sing luwih apik, elinga pepadhamu ing sisih kidul - bener, Yuma!

9. Panggonan fun kanggo manggon

Yen sampeyan are looking for a kutha Tetep anteng lan seneng-seneng, Yuma iku salah siji panggonan apik kanggo nimbang. Yuma duwe macem-macem festival taunan kanggo nikmati, kayata Lettuce Days, sing ngrayakake panen paling gedhe ing kutha. Ing Lettuce Days, ewonan wong nglumpuk ing taman kasebut ing tanggal 6 Oktober kanggo ngrayakake panen sing ditresnani sing ndadekake para petani ing saindhenging wilayah iki sibuk kabeh taun - wiwit saka wiji sing disebar ing musim dingin banjur dipanen ing musim gugur sadurunge diangkut menyang toko minggu. mengko.

10. Panggonan sing apik banget karo wong sing ramah

Yuma Arizona minangka komunitas sing ramah, sing ndadekake papan sing apik. Yuma nduweni akeh fitur apik kayata taman lan jalur sing apik sing ora bakal nggawe sampeyan ora seneng olahraga. Kajaba iku, cedhak karo pantai. Ora preduli yen sampeyan minangka gelandangan pantai sing gedhe utawa mung wong sing seneng ndeleng gambar pantai sing apik ing Instagram — kabeh wong bisa seneng pantai ing Yuma, Arizona.

cons

Aku manggon karo pepatah populer, "Urip ing ngendi sampeyan seneng, ora ing ngendi sampeyan nyaman." Dadi, nalika aku nggawe dhaptar pro lan kontra urip ing Yuma, Arizona, aku mikir yen lokasi kasebut bakal dadi pro-rife. Maksudku, iku prasaja banget (ndeleng apa aku ana?). Wis loro tanggi: California lan Meksiko. Apa maneh sing dikarepake? Nanging apik tenan minangka Yuma Arizona, wis downsides sawijining. Dadi ing ngisor iki kontra urip ing Yuma, Arizona.

Pros lan cons manggon ing Yuma

11. Yuma kena kekeringan

Ya, aku ngerti yen aku wis ngomong babagan pro lan kontra urip ing Yuma, Arizona, nanging sampeyan bisa uga kudu mikir babagan iki. Salah sawijining kekurangan urip ing Yuma, Arizona, yaiku negara sing garing. Kali Colorado nyedhiyakake banyu kanggo kabeh lahan pertanian ing wilayah kasebut lan tanpa udan sing konsisten, para petani ing kene ngliwati wektu sing suwe tanpa banyu. Wilayah Yuma entuk udan kira-kira patang inci saben taun, nanging kanthi musim panas sing panas, iki ora cukup kanggo nyukupi panen kaya kapas.

12. Bisa godhok ing mangsa panas

Iku bakal nggodhok ing mangsa panas ing Yuma, Arizona. Suhu ing wayah awan bisa tekan luwih saka 100 derajat, sing ndadekake ora nyaman ing njaba nganti suwe. Yen ngandika, panas mung tahan kanggo wektu cendhak lan sampeyan isih bisa seneng dhewe nalika ndeleng kabeh wisata apik sing Yuma nawakake. 

13. Pengangguran Dhuwur 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Tingkat pengangguran ing Yuma luwih dhuwur tinimbang negara liya (lan Arizona) kanthi 9.2%. Negara bagian Arizona nduweni tingkat pengangguran 7.7%, miturut data resmi 2016. Data kasebut asale saka Biro Statistik Tenaga Kerja AS (BLS) Statistik Pengangguran Wilayah Lokal (LAUS). Miturut situs web, LAUS nyedhiyakake "tampilan kutha-kutha ing tingkat pengangguran lan statistik tenaga kerja lokal." Iki bisa dadi masalah kanggo wong sing golek kerja, utawa pindhah menyang kutha kanggo kerja, utawa golek urip ing kana. 

web:  20 Panggonan Paling Apik ing Nigeria kanggo Liburan menyang Nigeria (Update 2022)

14. Tingkat income kurang

Pendapatan taunan wong sing manggon ing kutha Yuma kurang dibandhingake karo wong liya sing manggon ing Arizona. Iki warta apik kanggo sapa wae sing golek papan sing murah kanggo pensiun. Kanthi penghasilan pribadi rata-rata udakara $32,000, ana akeh kesempatan kanggo nyimpen dhuwit sing kasedhiya kanggo wong-wong sing pindhah menyang kene. Nanging iki dudu penghasilan sing apik kanggo wong enom.

15. Tarif pajak sing luwih dhuwur

Ana akeh warga Yuma, Arizona sing mikir bakal mbayar pajak sing luwih murah yen manggon ing kene. Sawetara malah ngira yen pajak negara lan lokal bisa luwih murah amarga wilayah sing luwih deso. Apa wae, ora bisa uwal yen pajak penjualan Yuma Arizona kalebu sing paling dhuwur ing negara kasebut ing mburi papan kaya New York City, Chicago, Hawaii lan liya-liyane. Luwih saka 10%, lan kadhangkala 10.6%. Siji-sijine alesan sampeyan bakal nemokake urip sing luwih terjangkau ing kene amarga nilai properti uga sithik, mula pembayaran hipotek sampeyan ora bakal ilang. Nanging yen sampeyan pengin ngirit pajak lan entuk nilai sing paling apik kanggo dhuwit sampeyan, mula iki dudu papan kanggo sampeyan.

16. Tingkat Kemiskinan Dhuwur

Tingkat kemiskinan ing kutha Yuma meh 20 persen, sing ngluwihi rata-rata nasional 13%. Tingkat kemiskinan sing dhuwur amarga pengangguran lan faktor liyane. Nanging iki sing apik: yen sampeyan serius nggarap wong sing duwe masalah finansial, ana sawetara organisasi sing butuh bantuan sampeyan.

17. Drivers nggegirisi

Dalan antarane Tucson lan Phoenix wis sawetara pembalap elek. Nyatane, Yuma duwe sopir sing ora sabar. Akeh wong sing sambat babagan urusan karo driver Yuma saben dina ing antarane Tucson, Arizona lan Phoenix, Arizona. Biasane diwiwiti kanthi apik, nanging yen sampeyan tekan pinggiran Phoenix lan jam sibuk, pembalap Yuma dadi agresif banget lan nyoba balapan. 

Dadi kanthi pro lan kontra iki manggon ing Yuma Arizona, sampeyan bakal nimbang manggon ing kene? Sampeyan ora kudu wedi. Kaya kabeh papan ing donya sing duwe kaluwihan lan kekurangan, Yuma uga. Aku ngerti yen manggon ing Yuma, Arizona, ora kanggo kabeh wong, dadi yen sampeyan mikir babagan pindhah menyang Yuma, Arizona, sampeyan kudu nimbang sawetara perkara sadurunge mutusake. Ana akeh bagéan saka Yuma Arizona kang ndadekake panggonan iki khusus, nanging ana uga sawetara iku koyone sing padha bisa dadi ala ing kawitan, nanging padha ora nemen dadi ala minangka padha bisa koyone. Sawise ngandika kabeh iki, lan ngerti Pros lan cons manggon ing Yuma, Arizona, sampeyan isih bakal manggon ana? Ayo kula ngerti ing komentar yen sampeyan pengin utawa ora.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar