Panggonan sing paling apik kanggo lungguh ing teater Imax

Foto penulis
Ditulis dening Soliu

 

Nyebar katresnan

Ketoke, kursi Imax cukup larang. Dadi, logis yen sampeyan nyoba nemokake papan sing paling apik kanggo lenggah ing teater Imax.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Paling ora, iku mung siji-sijine cara sampeyan bisa entuk pengalaman paling akeh lan nikmati dhuwit nalika isih ana.

iklan

Milih kursi sing paling apik lan trep ing teater IMAX bisa dadi tugas sing angel, nanging nyatane, gampang yen sampeyan ngerti rumus kasebut.

Dadi, kiriman blog iki bakal mbantu sampeyan milih papan sing paling apik kanggo lenggah ing teater IMAX. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

panggonan paling apik kanggo lungguh ing téater IMAX

Apa sing Ndadekake Teater IMAX Istimewa?

Kanggo miwiti, makna lengkap "IMAX" yaiku "Gambar MAXimum." Lan iki mung ateges layar ing bioskop IMAX luwih gedhe tinimbang bioskop bioskop rata-rata.

Ngerteni apa sing ndadekake kursi IMAX apik banget lan luar biasa iku padha karo ngerteni apa sing ndadekake teater IMAX beda karo bioskop Bioskop liyane ing wiwitan.

Ing kasunyatan, layar IMAX 40% luwih gedhe tinimbang layar bioskop rata-rata. Dadi pamirso ndeleng luwih akeh babagan gambar kasebut kanthi jelas nalika nggambarake film.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Faktor sing kudu ditimbang sadurunge milih kursi Imax

Kaya klise lawas, "panganan siji wong iku racun wong liya," dhaptar papan sing paling apik kanggo lenggah ing teater Imax bisa uga ora trep kanggo sawetara.

Mula, kita bakal nyorot sawetara faktor sadurunge milih kursi Imax. Banjur, sampeyan bisa nggawe dhaptar yen dhaptar kita ora kepenak kanggo sampeyan.

Saiki, ayo dipikirake faktor-faktor kasebut! 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

#1. Efek Keystone utawa Distorsi

Salah sawijining perkara sing kudu ditimbang sadurunge milih kursi Imax yaiku distorsi keystone. Iki biasane kedadeyan nalika nggambarake film ing area sing miring. 

Distorsi utawa efek keystone iki ora bakal ngidini gambar katon ing layar Imax kanthi bener amarga ing endi wae bakal katon "rata" kajaba koreksi keystone digawe.

Ing ngendi koreksi keystone digawe, sampeyan isih bisa ndeleng sawetara gambar sing rata. Dadi sing paling apik yaiku ngindhari kursi kanthi watu kunci.

#2. Proyeksi 3D

Bioskop IMAX nggunakake proyeksi 3D, dadi yen sampeyan durung nate ngrasakake proyeksi 3D sadurunge utawa ing ngendi sampeyan ora seneng film pungkasan sing ditonton ing 3D, sampeyan bisa uga pengin milih posisi sing luwih apik.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

#3. Sistem swara

Sampeyan bisa uga pengin nimbang sistem swara uga sadurunge milih panggonan lungguh ing téater Imax.

IMAX nggunakake sistem swara proprietatif kualitatif kanggo ngirim soundscapes immersive paling apik kanggo pamirso. 

Sistem swara iki nduweni rolas saluran sing 7 diselehake ing sakubenge teater lan lima sing isih ana ing ndhuwur teater.

Dadi, lungguh ing cedhak salah siji saka 7 pamicara sing diselehake ing saubengé teater bisa klelep speaker liyane, saéngga mengaruhi gendang kuping lan proyeksi swara film ing umum.

Panggonan sing paling apik kanggo lungguh ing teater Imax kanggo ngoptimalake pengalaman kasebut

Tanpa wektu tundha, ayo cepet golek papan sing paling apik kanggo lenggah ing teater Imax tanpa gangguan utawa distorsi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

#1. Preferensi sampeyan

Penting banget kanggo nyatakake yen pilihan sampeyan mesthi bakal dadi apa sing bisa dianggep paling apik kanggo sampeyan ing babagan iki. 

Individu duwe pilihan lan pilihan sing beda-beda sing nggawe keputusan babagan kursi ing teater sing paling apik kanggo dheweke nalika nonton acara favorit. 

Prinsip sing padha ditrapake kanggo teater Imax. Dadi, papan sing paling apik kanggo lungguh ing teater Imax mesthi bakal dadi pilihan sampeyan. 

Nanging, yen sampeyan ora yakin apa sing apik kanggo sampeyan, potongan iki menehi pandhuan kanthi nyorot faktor sing kudu ditimbang sadurunge milih kursi ing Imax. 

Dadi sadurunge milih sing paling apik, luwih becik sampeyan gulung munggah lan maca maneh faktor kasebut supaya luwih ngerti.

#2. Kursi tengah

Nggunakake teater panggung minangka conto, kursi paling apik ing teater Imax umume ing tengah, dudu ing ngarep utawa ing kursi mburi.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Saliyane pilihan sampeyan, ana sawetara kursi tartamtu ing teater Imax sing luwih apik tinimbang liyane. Bagéyan saka kursi iki sing ana ing tengah.

Kursi tengah iki biasane ana ing larik papat utawa kaping lima ing mburi. Dadi yen sampeyan lungguh ing tengah, kudu vertikal utawa horisontal. 

Kursi iki, tanpa mangu-mangu, minangka papan utama kanggo lenggah ing babagan proyeksi film lan kontinensi swara. 

Ing kana, sampeyan bakal entuk sesanti lan audio sing paling akurat tanpa gangguan utawa gangguan. 

#3. Baris mburi

Panggonan liya sing becik kanggo lungguh ing teater Imax kanggo pengalaman sing luwih apik yaiku baris mburi. Iki minangka alternatif kanggo baris tengah, sanadyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nalika larik mburi ora dianggep minangka papan sing paling apik, sampeyan bisa uga seneng pemandangan saka kana. 

Sampeyan bakal nutupi kabeh layar ing siji dijupuk tanpa perlu muter sirah miring karo visual apik lan gambar ambane. 

Yen sampeyan ora seneng nggunakake baris mburi kanthi alasan siji utawa liyane, pilihan sampeyan bakal dadi pilihan sing luwih apik.  

#4. Larik ngarep

Nalika lungguh ing baris ngarep teater Imax, visual 3D bakal katon luwih cedhak karo sampeyan nanging ilang ambane.

Nanging lungguh ing baris mburi bakal nggawe visual 3D katon luwih adoh saka sampeyan nanging luwih ambane. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Menapa malih, iku biasane cilik kanggo layar téater Imax sing nalika lungguh nyedhaki iku, visuals bakal isi munggah paling tampilan karo tambah kecemplung. 

Akibaté, nutupi kabeh visual bakal dadi masalah kanggo sampeyan amarga manungsa ora diwenehi sesanti tanpa wates. 

Iki minangka salah sawijining sebab kenapa ora disaranake lungguh ing baris ngarep ing teater Imax, amarga akeh penonton sing ngalami pengalaman ngeluh rasa ora nyaman. 

Bayangake stres nalika ngobahake mripat lan gulu ngiwa nengen kanggo nutupi layar lan ngunggahake sirah supaya cocog karo tingkat dhuwur layar.

Ora mung kuwi, sound system sing ditata ing ngarep bakal klelep sing diselehake ing mburi lan pinggir bale, nggawe swara sakabèhé ora seimbang. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Mula, kajaba sampeyan ora duwe pilihan ing baris pisanan, sampeyan mesthi dadi pilihan pungkasan nalika milih papan lungguh ing Imax.

Iku pungkasan ing dhaftar panggonan paling apik kanggo lungguh ing téater Imax kanggo alesan.

Nyingkiri yen sampeyan bisa. Nanging kaya sing wis dakcritakake sadurunge, pilihan sampeyan kudu dadi kursi sing paling apik. 

Dadi, yen baris pisanan minangka pilihan sampeyan, mula iku kursi paling apik ing Imax dhewe.

kesimpulan

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Nalika sawetara pamirso luwih seneng baris ngarep kanggo baris mburi, baris mburi minangka pilihan liyane; kanggo sawetara, pinggiran lan garis tengah pilihan pokok.

Diwenehi ukuran lan peripherals saka IMAX téater, apa sampeyan njagong nyedhaki layar utawa adoh saka iku, pilihan tansah Panjenengan. 

Dadi, papan sing paling apik kanggo lenggah ing teater Imax yaiku sing paling disenengi. Nanging, sampeyan bisa nggunakake kiriman iki minangka pandhuan kanggo milih papan sing paling disenengi.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar