Trek Base Camp Everest ing Juli

Foto penulis
Ditulis dening Roshan

 

Nyebar katresnan

Apa trek base camp Everest ing wulan Juli bisa? Bisa uga ing saindhenging taun, nanging sampeyan kudu nyiapake itinerary lan peralatan trekking sing tepat miturut musim trekking. 

Juli minangka pertengahan sasi musim monsun ing Nepal. Iki uga trekking offseason ing Nepal. Mangkono Trekking base camp Everest trail kurang crowed saka trekkers. Sampeyan bakal entuk pengalaman musim monsoon ing Nepal. Yen sampeyan minangka pacangan alam sing tentrem, trek base camp Everest ing wulan Juli minangka wektu sing cocog kanggo trek. 

Gunung Everest

Nanging, ora udan sedina muput kajaba mung sawetara dina. Biasane udan ing wayah sore lan wengi. Nanging wayah esuk lan awan cerah lan cerah.

Sawise udan ing wayah wengi, cuaca cerah lan pemandangan alam sing nggumunake lan gunung sing ditutupi salju. Uga, nalika sampeyan trek ing papan sing luwih dhuwur, curah udan bakal suda. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Trekking ing Mt. Everest ing Juli wis kauntungan lan kerugian. Sajrone trek, tiket pesawat gunung ora bakal overbooked. Trek off-season kurang akeh wong sing lelungan. Yen sampeyan seneng trek solo, Juli bakal dadi wulan paling apik ing trek kasebut. 

Yen sampeyan duwe peralatan lan klambi sing tepat sajrone trek wilayah Everest ing wulan Juli bakal luwih nyenengake lan nyenengake.

Everest Base Camp Cuaca ing Juli

Juli minangka trek musim monsoon ing Nepal. Mangsa muson diwiwiti ing pertengahan Juni ing Nepal. Iki minangka wulan paling udan ing Nepal. Nanging, musim monsoon pas karo musim panas ing Nepal, saengga menehi cuaca sing luwih cacing. Biasane udan ing wayah sore lan wengi. 

Amarga cuaca sing luwih anget, trekking ing papan sing luwih dhuwur minangka trek sing nyenengake. Sajrone trek kasebut, sampeyan ora bakal ngalami hawa adhem ing trek wilayah Himalaya. Kajaba iku, trek sing luwih dhuwur uga kurang persepsi. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Trek liwat 4000m dhuwur banget kurang kamungkinan saka udan. 

Tapak kem dhasar Everest ing Juli suhu bakal munggah menyang 17℃ (62℉) lan bisa mudhun kanggo 2℃ (36℉) ing wayah wengi.

Kantong turu tingkat nol bakal cukup sajrone trek EBC ing wulan Juli. Sampeyan uga bisa njaluk selimut ekstra sajrone trek musim udan ing Nepal. Aja nginep ing tarub.

Gunung Everest

Kauntungan saka Everest Base Camp Trek ing wulan Juli

Kene kita kadhaptar sawetara keuntungan sak Everest base camp trek ing Juli. 

Kurang Trekker

Musim gugur lan musim semi minangka trek musim puncak ing Nepal. Kanggo mbandhingake musim puncak lan trek off-season sawetara trekker ing sadawane trail trekking nalika monsoon. 

Sampeyan duwe wektu sing cukup kanggo nikmati alam, lan ora ana sing bakal ngganggu sampeyan ing trek kasebut. Omah teh nyedhiyakake layanan sing paling apik. Yen ana wong sing seneng lingkungan sing tentrem lan ora seneng karo alam crowed, Juli minangka trekking paling apik ing EBC. Iki bakal dadi pengalaman paling apik ing urip kanggo nyegerake jiwa lan pikiran.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kaendahan sing narik ati 

Sawise udan ing wayah sore lan wengi, wayah esuk cuaca bakal cerah tanpa mendhung. Lan sampeyan bisa ndeleng pemandangan alam sing nggumunke lan gunung sing ditutupi salju. 

Kajaba iku, lingkungan Juli dadi ijo, lan hawane uga katon.

Sajrone musim monsoon ing sadawane trekking, sampeyan seneng kembang liar sing mekar kanthi warna-warni. 

Uga, sampeyan bakal entuk keanekaragaman hayati sing luar biasa ing sadawane trekking.

Off-mangsa Diskon 

Ing wulan Juli, sawetara omah teh nawakake diskon ing mangsa. Sampeyan bisa entuk rega sing luwih murah pesawat tiket karo layanan akomodasi. 

Nanging, rega omah teh wis tetep. Yen sampeyan njaluk, sampeyan bisa njaluk diskon ing ember padusan panas, telpon daya, etc. 

Kajaba iku, sampeyan bakal entuk diskon sing diwenehake dening agensi perjalanan. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Kajaba iku, sampeyan bakal gampang entuk hotel sajrone trek off-season. Sampeyan bakal entuk rasa hormat khusus lan panganan sing enak tinimbang trek musim puncak.

Nyekseni festival kaya SauneSankranti

SauneSankranti minangka wulan pertama Shrawan ing Nepal. Iku tiba ing pertengahan Juli. 

Sawise kebon Ashad, petani ngumbah lendhut lan nerusake mangan panganan sing enak ing dina iku. 

Jelajahi macem-macem negara sampeyan bakal entuk pengalaman budaya lan tradisi sing beda. Budaya lan tradhisi lokal bakal nambah pesona ekstra nalika lelungan ing Nepal.   

Wong wadon lunga menyang kuil, utamané Pashupatinath, kanggo ngurmati Gusti Siwa.

Sampeyan bisa ndeleng wong wadon nganggo saree ijo utawa kurta, gelang ijo, lan inai ing tangan.

Gunung Everest

Trek Base Camp Everest kesulitan ing Juli

Juli minangka trek musim monsoon kanthi trek dhuwur, lan cukup angel lan tantangan sajrone trek kasebut. Amarga udan deres, serangga bisa nandhang sangsara sajrone trek kasebut. Sadawane trek ing wilayah ngisor, sampeyan bakal kena infeksi lintah lan nyamuk.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Trekking trail bisa lendhut lan lunyu. Dadi sampeyan duwe pasangan prau anti banyu sing apik. 

Amarga cuaca sing ala, sampeyan ora bisa perang ing wektu, lan jadwal sing direncanakake bakal kena pengaruh.  

Dhaptar kemasan EBC Trek Ing Juli 

Nalika ngemas barang, sampeyan bisa uga lali sawetara barang penting saka peralatan trekking. Dadi sampeyan kudu ati-ati kanggo ngemas sandhangan kanggo trek Everest Base camp ing Juli. Srengenge mangsa panas, udan monsoon, lan hawa adhem ing dhuwur, lsp.

Sampeyan kudu ngemas kanthi wicaksana lan pinter. Yen sampeyan ngemas kabeh unsur sing dibutuhake, trekking sampeyan bakal luwih nyaman lan petualangan. 

Iki minangka dhaptar umum peralatan trekking sing sampeyan butuhake sajrone trek kasebut.

  • jas hujan
  • kathok dowo udan
  • Sarung ransel udan
  • Trekking Poles (penting banget)
  • Sepatu anti banyu / Gaiters
  • Waterproof Sunscreen
  • Kacamata hiking anti banyu
  • Down lan Jaket Fleece
  • menang
  • Gloves
  • Topi Anget (kanggo wengi)
  • Socks
  • kamera
  • Ponsel
  • Pangisi daya portebel
  • Obor Kepala
  • Gendul banyu
  • Tablet Banyu Purifying
  • Kantong turu
  • cemilan
  • Trash Bag
  • Kit Kebersihan Pribadi: Sampo, Spons, Odol, Sikat Gigi, Kertas Toilet
  • Topi Sun
  • Balm lip
  • Moisturizer
  • Cepet Pangatusan Towels
  • Ngumbah Bubuk
  • Kit Medis
  • DEET ngemot semprotan bug
  • Salt
  • Sitik
  • Notebook lan Pen

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Hiring Guide lan Porter ing EBC Trek 

Nyewa panuntun lan porter kanggo safety lan lelungan petualangan ing trek wilayah Everest. Trekking trail fallowing mati diantemi trail kasar lan kadhangkala diblokir dening longsor. Ana kasempatan kanggo kalah. 

Pandhuan bakal menehi informasi sing tepat babagan rute trekking lan layanan akomodasi sing paling apik sajrone trek sing luwih dhuwur. Trekking ing papan sing luwih dhuwur pancen angel lan angel nalika sampeyan mlaku ing jalur trekking. Dadi panuntun bisa nulungi sampeyan. 

Dheweke bakal mbantu sampeyan nerjemahake basa lokal nalika ngomong karo wong lokal lan ngenalake budaya lokal. Kajaba iku, dheweke bakal nulungi darurat yen ana penyakit ketinggian lan kahanan sing ora dikarepake. 

Ing tangan liyane, porter bakal nggawa beban sing abot. Bakal migunani kanggo nikmati alam tanpa beban bagasi sing abot. Sampeyan bisa menehi wektu liyane kanggo njelajah kaendahan alam lan urip, lelampahan paweling.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

kesimpulan

Juli minangka sasi paling udan ing Nepal, mula iki bisa nyebabake komplikasi kanggo trek sampeyan. Sampeyan kudu nyiapake dhewe kanggo lelungan sing aman lan petualangan ing trek base camp Everest. 

Kajaba iku, jalur trekking relatif kurang rame lan luwih tentrem. Iku serves gedhe kanggo pacangan tentrem. Sampeyan bisa melu trek base camp Everest ing wulan Juli. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar