Bisa Gunakake Pengawal TV Kanthi Kulkas?

Foto penulis
Ditulis dening Precious Onuekwusi

 

Nyebar katresnan

penjaga tv

Fluktuasi daya kedadeyan luwih kerep tinimbang sing sampeyan bayangake, lan lonjakan daya cilik iki bisa ngrusak peralatan, utamane kulkas sampeyan. Mulane, nandur modal ing njaga TV dianjurake kanggo menehi perlindungan sing paling apik kanggo peralatan sampeyan.  

Ing artikel iki, kita bakal nerangake kenapa sampeyan butuh penjaga TV kanggo kulkas.

Apa Pengawal TV?

penjaga kulkas

Pengawal TV nyetabilake daya sing mili liwat piranti sing nglindhungi saka lonjakan daya dadakan. Umume piranti omah bisa digunakake karo AVS (Automatic Voltage Switchers), sing nduweni kemampuan saka 13Amps nganti 30Amps. 

Nalika voltase kurang, ngethok daya, lan nalika bali menyang normal, iku otomatis nyambung maneh. Bisa kanthi gampang nguwasani piranti apa wae ing omah apa wae ukurane, saengga bisa mlaku kanthi lancar. Kompresor piranti apa wae, kalebu kulkas, mesthi bakal cilaka dening voltase sithik. 

Pengawal medhot daya kanggo nglindhungi peralatan nalika daya mudhun ing tingkat normal. Kajaba iku, pemugaran daya normal njupuk sawetara wektu. 

Iki njamin piranti ora bakal kerep urip lan mati sajrone fluktuasi. Iki uga bakal mesthekake yen ora kena mundhak nalika listrik bali sawise listrik mati.

Deloken sisan: 5 Faktor Nalika Milih Penyedia Listrik

Nalika Aku Bisa Nggunakake Pengawal TV?

Pitakonan ora babagan kapan nggunakake penjaga nanging ing ngendi nggunakake. Ora kabeh piranti, kaya lampu, mbutuhake penjaga TV. Nanging, piranti sing luwih gedhe kaya kulkas butuh siji amarga mbutuhake daya sing tetep.  

Sembarang elektronik sing bakal larang kanggo ndandani kudu diwenehi proteksi sing cukup. Kajaba iku, piranti sing ora pengin ilang yen ana mundhak daya kudu digunakake karo penjaga TV utawa kulkas.

Kepiye Kulkasku Dipengaruhi dening Spike Daya?

Fluktuasi daya bisa nyebabake kobong listrik saliyane ngrusak kulkas sampeyan. Kulkas sampeyan bisa uga ngalami arus listrik amarga lonjakan daya sing kuat. 

Iki nyebabake panas lan bisa nyebabake komponen kulkas dadi panas banget. Komponen overheat amarga busur listrik sing disebabake dening lonjakan daya sing signifikan. 

Mikroprosesor lan papan inverter digunakake kanggo nggawe kulkas. Lonjakan daya bisa ngrusak bagean kasebut, lan sawetara bagean plastik bisa uga ilang. 

Lonjakan daya sing luwih lemah bisa mboko sithik ngrusak kulkas, ngrusak fungsine lan nyuda umure. Mulane, penting kanggo nggunakake penjaga kanggo nyegah kacilakan listrik lan nglindhungi kulkas.

Apa Keuntungan Nduwe TV / Kulkas?

Saliyane nglindhungi kulkas saka karusakan lonjakan listrik, Pengawal TV nawakake kaluwihan ing ngisor iki:

1. Ngalangi voltase kurang saka ngrusak mesin pembeku

Lonjakan voltase dhuwur lan fluktuasi voltase sithik bisa ngrusak kulkas. Akibaté, yen ana sumber daya kurang, penjaga TV bakal mateni kulkas kanggo nyegah karusakan. Iki bakal njaga kompresor ing kulkas supaya ora panas banget.

2. Terjangkau lan Gampang Gunakake

Pengawal kulkas terjangkau lan gampang diakses. Dheweke uga gampang digunakake amarga fitur plug-and-play. Bisa digunakake kanthi cara sing padha karo adaptor. Iku uga gampang kanggo operate amarga padha ora duwe mekanisme majeng.

3. Prolongs umur kulkas kang

Banget mundhak daya asring kedadeyan lan bisa nyebabake karusakan akumulasi. Iki mboko sithik bakal nyuda umur kulkas. Nanging, sampeyan bisa ngindhari iki kanthi nggunakake penjaga TV, sing uga bakal nambah umur migunani piranti kasebut.

4. Kurang Biaya Pangopènan 

Pengawal kulkas nglindhungi kulkas lan mikroprosesor, mbatesi voltase sing berlebihan. Kanthi nindakake iki, sampeyan bakal nggawe telpon pangopènan luwih sithik.

Sing Perlu Dicathet Sadurunge Tuku Pengawal TV.

Ana sawetara faktor kritis sing kudu ditimbang sadurunge tuku penjaga. Ayo nuduhake kabeh sampeyan kudu ngerti sadurunge tuku;

1. Umur umure

Swara wektu, penjaga bisa weakened nalika pangayoman deteriorates lan tiba ing ngisor tingkat aman. Nanging, sawetara bakal terus operate sanajan rusak. 

Iki pungkasane bakal ngrusak kulkas nalika mundhak daya. Mula, ngganti mesthi dadi keputusan sing apik amarga bisa uga rusak sajrone kedadeyan listrik sing signifikan kaya trafo sampeyan njeblug. 

Yen njaga TV wis lawas lan wis digunakake kanggo dangu, sampeyan nimbang ngganti. Padha worth ngganti amarga padha luwih murah.

2. Warranty

Pengawal kulkas biasane duwe garansi winates. Sawetara produk high-end malah menehi garansi kanggo nutupi karusakan apa wae sing disebabake dening gelombang utawa kilat menyang peralatan sing disambungake lan bakal ndandani utawa ngganti nganti biaya tartamtu. Garansi kasebut bisa uga ora perlu, nanging mesthi luwih apik kanggo duwe.

kesimpulan

Sanajan regane akeh, kulkas bisa tahan nganti pirang-pirang dekade kanthi perawatan sing tepat. Mulane, nggunakake njaga TV minangka safety sing bisa digunakake kanggo njamin umur dawa. Kanthi njaga kulkas sing tepat, sampeyan bisa nyegah kulkas dadi lemah. Uga bisa mbantu nyegah kacilakan listrik.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar