AS waspada karo dhuwit yuan digital China!

Foto penulis
Ditulis dening Paul

 

Nyebar katresnan

Yuan Digital lagi dirembug saiki amarga iki minangka mata uang terpusat pisanan sing diterbitake dening China. Potensi mata uang digital iki fantastis amarga nyakup kabeh aspek sing ora ana cryptocurrency. Sing paling apik yaiku entuk dhukungan saka bank sentral china sing njaga mata uang iki saka volatilitas liar.

Pungkasan, china ngluncurake dhuwit digital, lan perkara kasebut minangka mata uang digital bank sentral pisanan. Akeh negara wis wedi karo yuan digital. Kajaba iku, China uga nawarake yen mata uang digital duweni potensi dadi tingkat sengketa sabanjure karo administrasi AS.

Ora bisa dipungkiri manawa China lan AS padha-padha kuwat kanthi ekonomi, lan duwe kekuwatan militer sing luar biasa. Dadi yen sampeyan arep nggunakake Yuan digital, sampeyan bisa nggunakake platform sing sah kaya yuanpaygroup.site.

Bebarengan karo kompetisi iki saiki, china uga duwe senjata liyane: yuan digital. United stated banget prihatin babagan kekuwatan china sing terus saya tambah ing bidang teknologi lan inovasi. Dheweke uga fokus ing nggawe dolar digital, lan Washington wis nggarap proyek iki.

Dampak yuan digital Cina ing AS!

Kita kabeh ngerti babagan hubungan ala antarane China lan Amerika Serikat amarga tansah ana ing media. Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging 73 persen wong ing Amerika ora duwe sudut pandang sing apik babagan China lan rakyate.

Sadurungé, persentase iki luwih murah, nanging saiki saingan nyata banget antarane China lan AS. Ora mung ing tingkat umum nanging uga ing tingkat politik. Persaingan mata uang antarane AS lan China amarga introduksi mata uang digital paling anyar saka China. Iki minangka aset sing dadi ancaman kanggo negara-negara kulon.

AS lan negara-negara kulon liyane ngaku yen China nggawe mata uang digital iki kanggo nggedhekake wewenang ing sistem pembayaran, lan dheweke pengin ngawasi kabeh transaksi pangguna.

AS wedi banget karo ekonomi digital sing bakal dadi China, lan ana akeh sebabe. Contone, proyek dalan sutra digital kalebu skema sabuk lan dalan china. Ing proyek iki, china mikir mbayar yuan digital menyang negara liya, sing bakal ngancam AS amarga china ngembangake panggunaan mata uang digital.

Ora bisa dipungkiri yen mata uang digital China luwih unggul tinimbang sawetara risiko sing ana gandhengane karo keamanan siber lan privasi. Kajaba iku, bisa uga nggawe rasa wedi babagan cara ngumpulake data. Bank-bank duwe akses lengkap menyang data pangguna, lan wong isih mikir apa yuan digital bakal menehi proteksi privasi kanggo wong-wong mau utawa ora.

China wis ngupayakake proyek iki lan nandur modal akeh modal kanggo entuk posisi ing mata uang cadangan global. Kita kabeh ngerti yen dolar Amerika Serikat minangka mata uang cadangan saiki sing entuk papan iki ing pungkasan perang donya 2. Nanging, negara china wis mulai nguwasani dominasi miturut pesen saka sawetara ahli pasar.

Bubar, negara kasebut uga ngusulake Rusia lan Arab Saudi kanggo tuku minyak lan mbayar ing yuan Cina. Kasunyatane, komoditas iki wis dicadhangake kanggo dolar AS wiwit taun 1970. Dheweke wis ana hubungane karo lenga sing jenenge minyak iki dadi petrodollar.

Pengaruh finansial China sing saya tambah, uga kemampuan kanggo nantang dolar, amarga kemajuan ing bidang pembayaran seluler, adopsi jaban rangkah uga nggawe yuan digital. Kabeh iki dilakokno tanpa ngubungake utawa nggunakake sistem finansial AS.

Para ahli ngaku yen mata uang digital sing didhukung China, bebarengan karo pamblokiran, bisa mbukak lawang kanggo nawakake tingkat pengawasan sing luwih dhuwur ing saben transaksi sing ditindakake dening wong-wong China. Kajaba iku, pamrentah China uga bakal duwe akses menyang rincian babagan jumlah dhuwit sing ditindakake. Yuan digital uga mbantu kanggo nglacak apa wong mbayar pajak kanthi bener utawa ora.

Kontrol sing china duweni yuan digital uga bakal ngidini panguwasa ngowahi konsep apa wae sing ana gandhengane karo kerja cryptocurrencies. Contone, dheweke uga bisa fokus kanggo ngganti kode dhasar sing dipasang ing pamblokiran utawa ngowahi fitur transaksi mbalikke.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar