9 Universitas Katolik sing Pinunjul ing Nigeria

Nyebar katresnan

Pendhidhikan penting ing saben masyarakat, lan pasamuwan ing Nigeria nggawe prabédan gedhe ing wilayah iki kanthi nyiyapake universitas katolik lan mesthekake yen dheweke mesthi berkualitas.

Saiki, sistem sekolah non-publik paling gedhe ing Nigeria kalebu institusi Katolik. Pendhidhikan Katulik wis ana ing Nigeria sadurunge ana bangsa. Pendhidhikan misionaris iki nduweni pijakan sing kuat nalika sekolah Katolik Roma pisanan dibukak ing pungkasan abad XIX.

Nekani kuliah utawa institusi Katolik akeh kaluwihan. Ayo kita nliti sawetara universitas Katolik sing luar biasa ing Nigeria.

Uga maca: 7 Universitas Internasional sing Gampang Sampeyan Bisa Mlebet

Universitas Katolik ing Nigeria

1. Universitas Madonna

Universitas Madonna minangka salah sawijining universitas katolik sing paling dhuwur

Universitas Katolik pisanan ing Nigeria yaiku Universitas Madonna (MU). Ing Komisi Universitas Nasional disetujoni. Universitas Madonna Nigeria nduweni telung kampus: kampus Elele sing ana ing Elele, negara Kali, kampus Okija ing negara bagian Anambra, lan kampus Akpugo ing Enugu.

Universitas Madonna duwe kursus lan program sing ndadékaké gelar saka perguruan tinggi lan fakultas sing diakoni déning pamaréntah. 

College Nigerian umur 23 taun iki nduweni proses penerimaan selektif adhedhasar ujian mlebu, kalebu biji lan cathetan siswa saka sekolah sadurunge.

Tingkat acceptance Madonna antarane 70 lan 80%, kang ndadekake sekolah cukup apik. Siswa internasional olèh nglamar ing Universitas Madonna.

Kajaba saka fasilitas lan layanan akademik lan non-akademik, dheweke nawakake perpustakaan, omah, pusat rekreasi, lan layanan administrasi.

2. Universitas Caritas

Universitas Caritas

Universitas Caritas diwiwiti ing 2005. Iki minangka perguruan tinggi swasta ing pinggiran kutha Enugu. Institusi kasebut diwiwiti ing 2005 lan ana hubungane karo iman Kristen-Katolik.

Komisi Universitas Nasional Nigeria uga wis ngakoni Universitas Caritas. Universitas kasebut duwe kelas lan program sing mimpin menyang gelar saka perguruan tinggi lan fakultas sing diakoni pemerintah.

College Nigerian umur 17 taun iki nduweni proses penerimaan selektif adhedhasar ujian mlebu lan cathetan akademik siswa saka sadurunge. 60-70% sing nglamar ditampa, dadi sekolah sing cukup selektif.

Siswa saka sak ndonya olèh nglamar. Ing CAU, siswa bisa nggunakake macem-macem layanan lan fasilitas akademik lan non-akademik.

3. Universitas Sriwijaya

Universitas Spiritan

Universitas Spiritan minangka perguruan tinggi swasta sing dibukak ing 2017 lan ora entuk bathi. Universitas kasebut ana ing Umunneochi, Abia, ing pinggiran kutha cilik sing akeh pesona. Komisi Universitas Nasional wis resmi ngakoni sekolah iki.

Universitas Spiritan ing Nneochi duwe kursus lan program sing ngarahake gelar sing diakoni pemerintah, kayata gelar sarjana.

College Nigeria iki wis ana limang taun lan duwe proses diakoni selektif adhedhasar ujian mlebu lan gelar sadurunge. Kanthi tingkat panampa 40-50%, dheweke minangka universitas kanthi tingkat kompetisi sing cukup dhuwur.

Siswa internasional olèh nglamar. Siswa ing Universitas duwe akses menyang macem-macem fasilitas lan layanan akademik lan non-akademik.

4. Universitas Godfrey Okoye

Universitas Godfrey Okoye

Uskup Enugu (Emeritus), Pdt. Dr. AO Gbuji, minangka wong pisanan sing ngusulake manawa Keuskupan Katolik Enugu miwiti Universitas Katolik. Dheweke ngandhani kabeh imam ing keuskupan babagan ide kasebut.

Dheweke pengin universitas kanthi jeneng "Cor Unum" kanggo nuduhake kepiye kabeh kegiatan pendidikan ing keuskupan disambungake.

Sawise institusi kasebut nglamar Komisi Standing Universitas Swasta lan Komisi Universitas Nasional lan ngliwati sawetara pemeriksaan, pungkasane disetujoni.

Tanggal 27 Oktober 2009, Sekretaris Eksekutif Komisi Universitas Nasional kanthi resmi ngandhani pemilik, Uskup Katolik Enugu, yen Universitas Godfrey Okoye wis diwenehi persetujuan sementara kanggo miwiti minangka universitas swasta ing Nigeria. Iki amarga syarat wis ketemu.

Syarat-syarat persetujuan kasebut ditulis kanthi teliti. Pemilik uga dijaluk teka ing kantor NUC ing Abuja dina Selasa, 3 November 2009, kanggo njaluk lisensi sementara.

Sasampunipun pikantuk ijin Universitas tanggal 3 November 2009, Pdt. Prof. Christian C. Anieke dados Wakil Rektor.

Universitas iki biasane nawakake studi sarjana sains lan duwe pusat kewirausahaan, kalebu sawetara program sertifikat.

5. Universitas Dominika

Universitas Dominika minangka salah sawijining universitas katolik paling dhuwur ing Nigeria.

Universitas Dominika, Ibadan (DU) minangka perguruan tinggi Kristen-Katolik swasta ing kutha Ibadan, Nigeria. Universitas Dominika minangka perguruan tinggi swasta sing dibukak ing 2016 ing Ibadan, Oyo.

Universitas Dominika ing Ibadan duwe kelas lan program sing ndadékaké gelar sing diakoni pemerintah. Kajaba iku, siswa bisa nggunakake macem-macem layanan lan fasilitas pengajaran lan non-ajar ing sekolah.

6. Universitas Veritas

Universitas Veritas

Universitas Veritas minangka salah sawijining sekolah swasta sing paling apik ing Nigeria. Ana ing Abuja, ibukutha negara kasebut. Universitas, sing digawe ing 2007, disetujoni dening Komisi Universitas Nasional.

Ing 1999, Universitas Veritas didegaké déning Konferensi Uskup Katolik Nigeria. Lokasi permanen Universitas kasebut ana ing Bwari, yaiku ing Dewan Wilayah Wilayah Ibu Kota Federal ing Abuja.

Universitas Veritas ngajari para siswa supaya nduweni moral sing kuat, mandhiri, lan sinau katrampilan bisnis supaya para siswa lan masyarakat Nigeria bisa entuk manfaat saka sosial lan ekonomi.

Universitas nyoba kanggo menehi mahasiswa pendidikan sing luwih dhuwur lan pendhidhikan uga-bunder yen padha cukup pinter kanggo sinau ing kono lan duwe skills sosial tengen.

7. Universitas Gregorius

Universitas Gregory

Universitas Gregory, Uturu, minangka perguruan tinggi swasta ing Uturu, ibukutha negara Abia. Universitas iki, sing dibukak ing 2012 lan umur sepuluh taun, wis diakoni kanthi resmi dening Komisi Universitas Nasional.

Universitas Gregory ing Uturu duwe kursus lan program sing ngarahake gelar sing diakoni pemerintah. Kajaba iku, siswa ing Universitas duwe akses menyang macem-macem fasilitas lan layanan akademik lan non-akademik.

8. Universitas Agustinus

Universitas Augustine

Universitas Augustine, Ilara, uga dikenal minangka AUI, minangka universitas Katolik swasta ing kutha Ilara ing wilayah pamarentah lokal Epe ing Lagos State. Iki uga dikenal kanthi akronim, AUI. 

Pamrentah Federal Nigeria nyetujoni Universitas ing Februari 25, 2015, liwat Komisi Universitas Nasional.

Universitas kasebut duwe kursus kanggo sarjana lan uga mbukak program online. Ing 2016, sekolah kasebut njupuk klompok siswa pisanan.

9. Universitas Tania

Tansian University

Universitas Tansian (TANU) ana ing kutha Nigeria ing Umunya, sing ana ing Wilayah Pamrentahan Lokal Oyi ing Negara Bagian Anambra.

Iku sekolah pribadi kanggo Kristen. Sadurunge lokasi permanen didegaké ing Umunya, iku wiwit minangka situs sauntara ing Oba, kang ing Idemili South Local Government Area. Pdt. Ms. Prof. John Bosco Akam miwiti ing taun 2009. Panjenengané tilar donya ing taun 2021.

Universitas iki nduweni udakara enem fakultas sing nawakake macem-macem gelar sarjana. Siswa lokal lan internasional olèh nglamar.

Garis ing ngisor

Ana akeh mupangat yen mlebu ing universitas utawa perguruan tinggi Katolik. Gréja Katulik duwé reputasi kang tansah ngutamakaké pendhidhikan. Dadi, ora nggumunake yen gereja katolik disambung karo sawetara institusi paling apik ing negara kasebut.

Muga-muga, dhaptar iki bisa mbantu sampeyan mutusake universitas endi sing bakal ditindakake yen sampeyan wis nate mikir babagan mlebu universitas katolik.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar