9 Kesalahan Camping utama sing kudu dihindari

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Camping bisa dadi gedhe kanggo awak lan nyawa. Iku pengalaman unik, kasempatan kanggo nyambung maneh karo batin lan alam.

Camping ningkataké daya tahan lan mbangun sambungan jero lan migunani antarane wong ing trip camping. Bisa dadi cara sing apik kanggo decompress lan nglampahi sawetara wektu tanpa stres.

Mesthine, kabeh iki mung bener yen sampeyan duwe peralatan sing tepat lan wis siyap kanggo kemah ing ngarep. Mesthi, ana sawetara tips lan hacks camping DIY, nanging perencanaan sing ora apik bisa ngowahi pengalaman sing nyenengake dadi sedhih.

Pramila sampeyan kudu mriksa dhaptar kesalahan kemah utama sing bisa ditindakake, bebarengan karo cara kanggo nyegah.

Kesalahan Camping utama sing kudu dihindari

Apa riset

Yen sampeyan ngerti papan perkemahan sing arep dituju lan fasilitas apa sing nunggu sampeyan sawise sampeyan tekan ing kana, sampeyan bakal luwih gampang mutusake apa sing kudu dikemas kanggo trip camping.

Kajaba iku, yen sampeyan ora nginep ing perkemahan resmi, sampeyan kudu nggawe manawa lokasi sing dipilih cocog kanggo musim lan wektu taun sing bakal teka ing kana.

Priksa apa fasilitas sing cedhak. Apa ana dhokter ing cedhak sampeyan? Kepiye babagan toko umum utawa papan liya sing bisa migunani?

Yen sampeyan nginep ing properti wong liya, priksa manawa sampeyan duwe idin saka pemilik properti sadurunge nggawe tenda.

Kabeh persiapan iki nindakake perkara sing padha - sawetara riset sadurunge bisa nyisihake akeh masalah yen sampeyan tekan tujuan kemah.

Pilih tarub sing cukup gedhe

Nalika sampeyan tuku tenda anyar, aja cepet-cepet percaya karo ukuran sing ditulis ing paket kasebut.

Mesthi, tarub 3-wong cukup gedhe kanggo wong telu kanggo ngapusi ing njero, nanging ora nganggep kabeh peralatan lan sandhangan ekstra sing dibutuhake nalika lelungan.

Aturan umum yaiku tuku tenda sing ngaku cukup gedhe kanggo siji wong ekstra. Mangkono, sampeyan bakal duwe papan panyimpenan sing cukup ing njero, lan kabeh sing manggon bakal bisa turu ing jero tenda kanthi nyaman.

Aja nglirwakake kenyamanan

A bagean pinunjul saka mréntahaké camping mesthi asalé saka kasunyatan sing kudu atos munggah dicokot nalika sampeyan lagi nglaras njobo gedhe. Nanging, iki ora ateges sampeyan kudu sengsara nalika kemah.

Camping kasur angin lan turu kloso ana kanggo alesan. Padha ana kanggo nggawe pengalaman camping luwih nyaman, supaya nggawe paling mau.

Pilih kantong turu sing pas kanggo sampeyan

Nalika nerangake kepenak lan turu sing apik, milih tas turu sing pas bisa dadi faktor penentu.

Sampeyan pengin tas turu ing "zona Goldilocks" - ora panas banget, nanging uga ora kadhemen.

Priksa spesifikasi ing kantong turu sing potensial nalika sampeyan lagi blanja. Umume tas turu sing berkualitas duwe tandha sing jelas sing nyathet kabeh musim sing cocog.

Camping Kantong turu

Yen sampeyan nglampahi wektu ing papan sing adhem ing wayah wengi, pilih varian 4 musim. Ing tangan liyane, yen iku anget ing tarub utawa camping Panjenengan, sampeyan bakal OK karo tas turu 2 mangsa.

Simpen panganan kanthi bener

Kabeh sing perlu kanggo njaluk semut kanggo ngunjungi camping lan milih kanggo tetep ana sawetara breadcrumbs kesasar. Sing luwih gedhe jumlah panganan sing ditinggalake ing njaba lan ora disimpen kanthi bener, sing luwih gedhe masalah.

Kanggo ngindhari tamu sing ora dikarepake kayata manuk, serangga, lan rodents (ora kalebu kewan sing luwih gedhe) lan supaya adoh saka papan kemah sampeyan, priksa manawa sampeyan ora duwe panganan sing dibuwang.

Simpen kabeh panganan lan sisa ing kothak kelangan utawa tas garing.

Ngresiki lan nyimpen peralatan nalika sampeyan bali menyang omah

Maklum, kabeh sing pengin ditindakake yen sampeyan bali menyang peradaban yaiku mundur, santai lan nikmati kabeh mupangat sing wis ora kejawab nalika sampeyan lunga.

Iki ora ateges ora apa-apa mung mbuwang kabeh peralatan kemah lan lali kabeh nganti tekan wektune kanggo lelungan kemah liyane.

Nggawe upaya kanggo ngresiki, ngatur lan nyimpen peralatan camping kanthi bener. Mengkono bakal nylametake sampeyan sawetara wektu sing penting mengko lan nyisihake stres nalika sampeyan metu camping maneh.

Kajaba iku, perawatan sing luwih apik babagan peralatan kemah sampeyan, luwih suwe.

Priksa manawa saben piranti wis resik lan garing sadurunge disimpen. Piranti teles bisa bosok lan ilang waterproofing, ora kanggo sebutno mambu ora enak.

Sampeyan kudu ngumbah, garing, lan nyimpen kabeh ing panggonan sing tepat yen sampeyan bali menyang omah.

Aja ngemas barang akeh banget

Nalika dadi nyaman ing trip camping prakara, aja overdo iku.

Ana prabédan substansial antarane jumlah iku sing perlu kanggo plesiran akhir minggu lan ekspedisi Kutub Utara. Rencana sing cocog.

Kanggo lelungan cendhak, sampeyan mung kudu nggawe manawa kabutuhan dhasar sampeyan wis kepenak. Anggere sampeyan duwe pangan, papan perlindungan, lan banyu, sampeyan bakal bisa nglampahi sewengi adoh saka comfort saka ngarep.

Kaya akeh perkara ing urip, laku ndadekake sampurna. Luwih akeh lelungan kemah sing sampeyan lakoni, luwih apik sampeyan bakal ngerti apa sing penting kanggo kepenak sampeyan lan apa sing bisa ditindakake tanpa.

Sampeyan bakal mbutuhake cahya luwih akeh tinimbang sing sampeyan pikirake

Obor cilik bisa cukup kanggo sampeyan menyang jamban ing tengah wengi, nanging kanggo pengalaman camping sing nyenengake, sampeyan butuh luwih saka iku.

Coba nandur modal ing sawetara lampion camping. Iki minangka cara sing apik kanggo madhangi njero tenda lan digunakake minangka sumber cahya portabel yen sampeyan kudu metu ing wayah wengi.

Tuku obor sirah uga. Iku apik kanggo duwe amarga padha madhangi garis alam saka ngarsane nalika ngijini sampeyan kanggo duwe loro tangan free.

Pungkasan, aja nggunakake obor sing dibangun ing telpon minangka sumber cahya. Padha ora padhang lan bakal nguras baterei telpon ing wektu cendhak.

Yen sampeyan pancen kudu ngandelake, kudu duwe baterei eksternal portabel sing bisa digunakake kanggo ngisi daya telpon.

Elinga yen sampeyan duwe wektu sing apik

Mesthi, ndeleng kabeh kesalahan potensial kasebut ing dhaptar bisa dadi rada medeni. Nanging, elinga yen tujuan utama perjalanan kemah yaiku kanggo seneng-seneng.

Aja dianggep minangka dhaptar tugas lan tugas sing kudu sampeyan rampungake supaya bisa nyenengake.

Elinga lungguhan, santai, lan nikmati pemandangan lan perusahaan wong ing sekitar sampeyan.

Senadyan kabeh ancang-ancang, iku bisa - lan mbokmenawa bakal - salah ing sawetara titik, nanging kabeh iku bagéyan penting saka pengalaman camping. Dadi, santai wae.

Aku Rebecca, penerjemah, seneng lelungan, lan kutu buku. Pakaryanku wis menehi kesempatan sing luar biasa kanggo lelungan menyang puluhan negara ing saindenging jagad, lan nulis Draft Kasar menehi kula kasempatan kanggo nyoba kanggo nuduhake sawetara wong.


Nyebar katresnan

1 pemikiran ing "9 Kesalahan Kemah Utama sing Perlu Dihindari"

Ninggalake Komentar