20 Supermarket paling apik ing Nigeria

Foto penulis
Ditulis dening Oluwaseun Ayo

 

Nyebar katresnan

Artikel iki minangka run-through rinci saka supermarket paling apik ing Nigeria.

Ana atusan yen ora ewu supermarket ing Nigeria, nanging ora kabeh digawe dhaftar. Iki amarga padha ora ketemu kritéria tartamtu kanggo milih sing kita dianggep pas dadi supermarket paling apik ing Nigeria.

iklan

Dadi, sing ana ing dhaptar iki dipilih adhedhasar popularitas sing ana gandhengane karo arus lalu lintas sing dhuwur. Yaiku, dheweke minangka toko blanja sing paling disenengi ing Nigeria.

Supermarket ing Nigeria

Ing Nigeria, akeh supermarket ditemokake ing pusat perbelanjaan, lan mall biasane ana ing wilayah kutha.

Iki amarga mall biasane ngalami lalu lintas dhuwur lan alasane jelas: ora mung siji kelas barang sing ditemokake ing mall. Ing mall, sampeyan bakal nemokake butik, restoran, pusat game, bioskop, toko perabot, toko komputer, toko telpon lan aksesoris, spa kecantikan, apotek, lsp. 

Minangka asil lalu lintas, supermarket seneng lalu lintas sing mlebu ing pusat perbelanjaan, lan Lagos, Abuja, lan Port Harcourt minangka titik panas nganti Nigeria.  

Nanging, sawetara supermarket ora duwe basis ing mall. Dheweke minangka supermarket mandiri, lan layanan sing efisien lan konsistensi ndadekake dheweke minangka salah sawijining sing paling dianggep ing negara kasebut.

Supermarkets paling apik ing Nigeria

Saiki ayo nyilem dhaptar supermarket paling apik ing Nigeria. Iki kalebu:

1. Shoprite

Iki minangka supermarket paling gedhe ing Nigeria. Nyatane, ora mung paling gedhe nanging paling populer ing antarane kabeh. Sampeyan meh ora bakal nemokake mall gedhe ing kutha apa wae ing Nigeria tanpa anane Shoprite. 

Shoprite minangka merek blanja sing diduweni Afrika Kidul sing dikenal ing macem-macem wates nasional.

Ing Nigeria mung, Shoprite duwe macem-macem toko ing macem-macem negara. Nanging, ana sawetara negara sing ora ana Shoprite. Nanging, sawetara negara duwe luwih saka loro. Contone, Lagos State ora kurang saka telung toko, nalika status padha ing Abuja.

web:  Top 13 perusahaan teknologi ing Afrika Kidul

Mantra kasebut dipusatake ing babagan nyuda rega barang. Kajaba iku, toko Shoprite cukup gedhe kanggo nampung barang-barang kluwarga penting sing sampeyan butuhake. Toko duwe macem-macem bagean sing nggawe navigasi sampeyan gampang.

2. Supermarket Pangeran Ebeano

Supermarket iki minangka bisnis kemitraan antarane sedulur loro, lan miturut informasi sing diwenehake, kemitraan kasebut adhedhasar persetujuan 50-50. Sedulur loro ing perjanjian iki yaiku Pak Sunday Egede lan Pak David Ojei.

Persetujuan kasebut ditandatangani ing taun 2009, lan kawruh lan pengalamane nduweni peran penting kanggo ngatur urusan supermarket.

Supermarket Pangeran Ebeano saiki duwe 5 toko ing Nigeria sing ana ing Abuja lan Lagos. Visi kasebut ora mung ngembangake bisnis sing sukses, nanging uga mbantu para pemuda supaya bisa entuk kerja lan maju.

3. SPAR 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Jeneng asli SPAR yaiku DESPAR, akronim kanggo slogan "Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig" sing diterjemahake ing basa Inggris minangka "Kabeh entuk manfaat kanthi harmonis."

SPAR, supermarket sing diduweni Walanda, ana ing macem-macem negara ing saindenging jagad. 

Multinasional iki didegaké ing Walanda lan wis operasi wiwit 1932. Ora kurang saka 13,500 toko ing 48 negara, kalebu Nigeria. 

Toko SPAR ana ing kutha-kutha utama ing Nigeria. Panggonan kasebut kalebu Lagos, Abuja, Port Harcourt, Enugu, lan Calabar. 

Uga, dheweke adol produk kayata peralatan masak, panganan mentah, dekorasi omah, lsp. 

iklan

4. Panganan 

iklan

Supermarket populer iki diadegaké ing 1982 lan minangka bisnis Nigerian sing diduweni kabèh.

Saiki beroperasi ing sisih kidul-kulon Nigeria, kanthi 13 toko sing nyebar ing telung negara. Sampeyan bakal nemokake FoodCo ing Lagos, Ibadan, lan Abeokuta.

Supermarket FoodCo pisanan dibukak dumunung ing Bodija, Ibadan.

Barang konsumen sing ditawakake ana ing macem-macem kategori, kalebu panganan akeh, cemilan, produk kesehatan lan kaendahan, lan barang dagangan umum. 

Babagan liyane sing sampeyan kudu ngerti babagan FoodCo yaiku sampeyan ora perlu ngunjungi toko fisik sadurunge entuk sing dibutuhake. Dheweke duwe toko online ing ngendi sampeyan bisa pesen lan ngirim barang menyang ngarep lawang. 

Umume outlet FoodCo duwe fitur sing padha. Dheweke duwe kombinasi supermarket, restoran, toko roti, lan pusat hiburan ing sak panggonan. 

web:  Pira menit ing setahun? Carane math rampung

5. Justrite 

Supermarket iki minangka rantai blanja utama ing Nigeria, kanthi cabang utamane ing sisih kidul-kulon negara.

Iki minangka supermarket eceran ing ngendi macem-macem barang didol kanthi rega sing kompetitif.

iklan

Ing taun 2000, Justrite mbukak superstore pisanan ing Ota, negara bagian Ogun, lan wis berkembang dadi luwih akeh cabang. Saiki, ora kurang saka 14 toko sing nyebar ing South West Nigeria. Kantor pusat dumunung ing Ota ing ngendi toko pisanan uga dumunung. Kajaba iku, sampeyan bisa tuku online.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

6. Supermart.ng 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Iki minangka supermarket online ing Nigeria. Sasarane yaiku kanggo mesthekake blanja kanggo kabutuhan sampeyan gampang lan gampang, mula dheweke nggunakake model bisnis blanja lan pangiriman omah online. 

Kanthi Supermart, sampeyan bisa seneng pangiriman persediaan ing dina sing padha yen sampeyan ana ing Lagos. 

Uga, dheweke duwe situs web sing bisa nelusuri kabutuhan lan pesen kanthi cepet. Saliyane situs web, sampeyan bisa ndownload aplikasi seluler kanggo akses luwih cepet menyang toko online. 

Supermarket online iki uga nawakake tawaran paling apik babagan diskon kanggo produk eceran. 

iklan

Yen menyang pasar lan mbuwang wektu lan energi sing apik kanggo mlaku-mlaku lan rega barang ora cocog kanggo sampeyan, mula sampeyan kudu nimbang Supermart amarga ngirim barang sing dipesen menyang sampeyan ing dina sing padha, utamane yen sampeyan ana ing wilayah sing penting. Lagos kayata Ajah, Lekki, Yaba, lsp. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

7. Adiguna

Kacathet ing antarane supermarket paling apik ing Nigeria yaiku Addide. 

Addide miwiti operasi bisnis ing 2008 lan duwe toko pisanan ing Lagos State, Akoka. 

Padha dodolan omben-omben, panganan, kosmetik, lan liya-liyane. Addide cepet mundhak lan nawakake barang sing ora kasedhiya ing sawetara toko liyane ing Nigeria. 

Pangiriman layanan Addide uga paling dhuwur. Investasi ing teknologi nggawe operasi cepet lan dipercaya. Kajaba iku, perusahaan iki duwe toko ing macem-macem wilayah ing Lagos, lan personel layanan pelanggan uga dilatih kanggo nyedhiyakake layanan sing apik. 

8. Hubmart

iklan

Supermarket iki unik amarga merek duwe departemen sing beda-beda sing mlaku bebarengan. Dheweke duwe Hubcafe, pusat istirahat, Hubcare, sing ngurus kepinginan kesehatan lan kaendahan pelanggan, lan Hubdeli, restoran ing ngendi sampeyan bisa ngakses panganan sing anyar dimasak. 

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

web:  Logo River State: gambar, gambaran lan makna

Kajaba iku, sampeyan uga bisa entuk asil pertanian seger, daging seger, omben-omben, iwak, wedang, lan cemilan. 

Pungkasan, dheweke duwe layanan perawatan pelanggan sing apik lan dikenal kanthi akeh. Toko kasebut ana ing macem-macem lokasi ing Lagos. 

9. Supermarket Saben dinten

Supermarket iki minangka anak perusahaan saka Everyday Group, konglomerat sing nyedhiyakake macem-macem layanan, kalebu layanan hotel, real estate, telekomunikasi, lsp. 

Saben dina Group, ing Dr. Charles Dimnwaobi, ngadegake supermarket ing 1994, lan toko duwe macem-macem produk kualitas didol ing prices competitive. Uga, layanan pelanggan sambutan; sampeyan bakal pengin ngunjungi sembarang outlet sing bola-bali.

iklan

Ing supermarket iki, sampeyan bisa kanthi gampang blanja miturut kategori. Kategori kasebut kalebu Ombenan, Pangan & Sembako, Farmasi, Parfum, Kecantikan & Dandanan, Bayi, Bocah-bocah & Dolanan, Fashion & Aksesoris, Perkakas Rumah Tangga, lan Telpon & Aksesoris.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Supermarket saben dina saiki duwe limang cabang ing Port Harcourt, Rivers State, lan loro ing Owerri, Imo State.

10. Alun-alun Pasarean

Supermarket iki miwiti bisnis ing 2015 lan wis nyebar menyang enem negara ing Nigeria.

Khususé, ana ing Lagos, Enugu, Imo, Rivers, Benin, lan Bayelsa.

Ing sembarang outlet Market Square, sampeyan bakal nemokake item ing macem-macem kategori: Woh-wohan & Sayuran, Sembako, Anggur & Spirits, Kosmetik, Homewares, Kue-kue, lan Perkakas Omah.

iklan

Padha duwe tawaran apik tenan sampeyan bisa dipercaya ing kabeh kaping, lan sampeyan uga bisa toko saka toko online.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Supermarkets paling apik ing Nigeria

Supermarket liyane ing dhaptar supermarket paling apik ing Nigeria kalebu:

11. Supermarket Bimta

12. Toko CCD

13. Supermarket Escapade

iklan

14. Toko Game

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

15. Supermarket Genesis

16. Supermarket Homebiz

17. Jendor Superstore

18. Supermarket Trifarms

iklan

19. Supermarket Yem-Yem

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

20. supermarket Blenco

kesimpulan

Nigerians ora duwe kabeh supermarket ing Nigeria. Wong manca duwe sawetara, lan iki amarga populasi sing saya tambah akeh ing negara kasebut nyedhiyakake pasar gedhe kanggo konsumsi barang sing ditemokake ing supermarket.

Dhaptar ing ndhuwur ngemot supermarket paling apik ing Nigeria preduli saka pemilike. Ing supermarket sing digarisake iki, sampeyan bakal nemokake macem-macem barang sing didol kanthi bener kanggo narik kawigaten para pembeli potensial. Sawetara barang sing ditampilake kanggo dodolan ing saben supermarket kalebu kosmetik, elektronik, wedang, cemilan, sandhangan, sepatu, omben-omben, minyak wangi, lan liya-liyane.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar