20 Cara kanggo Ndeteksi Agen Perjalanan Palsu ing 2022

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan tau nemoni biro perjalanan palsu? Taun kepungkur, kancaku mbayar dhuwit akeh menyang akun pribadhi. Dheweke mesthine dadi CEO agensi perjalanan sing digarap dheweke, nanging kabeh palsu. Loro agensi travel lan CEO.

Dheweke ngaku yen dheweke bisa njaluk visa menyang Norwegia sajrone rong minggu, nanging sawise mbayar, dheweke ora krungu saka wong kasebut maneh lan ora ana Alamat kantor. Oalah, aku bakal nerusake crita iki ing artikel kasebut.

iklan

Nanging, ora dadi pengalaman sing apik kanggo tiba ing tangan agensi lelungan palsu nalika nggawe rencana perjalanan sampeyan. Lelungan bisa nyenengake lan ora kaku yen sampeyan duwe layanan agensi perjalanan sing asli amarga akeh wong sing kelangan dhuwit lan wektu kanggo penipu lan penipu sing ngaku dadi agen perjalanan sing sah. Pelancong sing ora curiga dimangsa dening penipu kaya sing nyamar dadi panyedhiya layanan perjalanan.

Umume agensi lelungan palsu iki beroperasi tanpa jeneng kadhaptar lan alamat kantor fisik. Tanpa jeneng sing kadhaptar lan lokasi kantor fisik, meh ora bisa dilacak agensi lelungan palsu kasebut.

Yen sampeyan wis urusan karo agensi travel sing gagal kanggo ngirim sawise sampeyan wis nggawe pembayaran ngarep, sampeyan bakal ngerti iku pengalaman nglarani. Kanggo sampeyan sing durung tiba ing tangan wong kaya ngono, aja ngenteni nganti sampeyan nindakake sadurunge njupuk langkah-langkah pencegahan.

Agen lelungan palsu bakal tansah katon surem

Ana kemungkinan sampeyan bakal kelangan dhuwit menyang agensi lelungan palsu kajaba sampeyan sinau carane ngenali lan ndeteksi. Tujuan saka artikel iki yaiku kanggo mbantu sampeyan ngenali sipat sing dituduhake dening umume agensi lelungan palsu kasebut. Supaya ora dadi mangsa menyang agensi travel palsu iki, goleki tips ing ngisor iki.

20 Cara Sampeyan Bisa Ndeteksi Agen Lelungan Palsu

1. Ora Ana Kantor Fisik

Agen perjalanan palsu mesthi isin duwe lokasi kantor fisik. Agen perjalanan sing asli kudu duwe lokasi kantor karo sawetara staf kanggo nangani keterlibatan bisnis saben dina. Agen lelungan palsu arang bakal ngalami stres amarga duwe bangunan kantor fisik amarga gampang kanggo wong mbukak.

Dadi, nalika sampeyan nggoleki agensi lelungan kanggo rencana perjalanan, priksa manawa sampeyan ngerti lokasi kantor fisik lan ora ketemu ing restoran. Duwe kehadiran online ora cukup; sapa wae bisa nggawe situs web. Yen sampeyan krungu agensi lelungan ngandhani yen dheweke ora duwe lokasi fisik, luwih becik sampeyan adoh saka dheweke.

2. Akreditasi sing bisa diverifikasi

Nalika dealing karo agensi travel, tansah mriksa kanggo ndeleng apa padha terakreditasi utawa ora. Sanajan ora kabeh agensi lelungan duwe sertifikasi, sing asli kudu dadi anggota asosiasi sing wis kadhaptar lan diakoni.

Yen sampeyan duwe kawruh kasebut, sampeyan njamin yen sampeyan lagi nemoni agensi perjalanan resmi. Berurusan karo agensi perjalanan sing akreditasi mesthi luwih apik amarga sampeyan bisa ngirim laporan menyang asosiasi sing diakoni.

Sampeyan uga bisa takon kanggo ndeleng dokumen registrasi perusahaan, lisensi bisnis, etc. Yen padha dadi kuwatir utawa defensif marang panyuwunan, sampeyan kudu ngati-ati. Nggawe wong nuduhake dokumen sing bakal menehi rasa aman sadurunge sampeyan dalan-cara karo dhuwit.

Related Artikel: 10 Agen Lelungan Paling Ndhuwur Ing Nigeria Sing Bisa Disetujui Visa

3. Apa menehi hasil apik banget kanggo dadi bener?

Paling asring, agensi lelungan palsu iki menehi tawaran sing nyenengake kanggo para wisatawan sing ora curiga. Sampeyan kudu ati-ati banget kanggo ngenali "hadiah Yunani" kasebut saka agensi lelungan palsu kasebut. Yen kesepakatan kasebut pancen apik banget, mula sampeyan kudu mikir kaping pindho sadurunge mbayar.

Penawaran kasebut narik akeh wisatawan amarga regane terjangkau. Sampeyan ndeleng, sawetara agensi lelungan ngiklanake yen sampeyan bisa njaluk visa menyang Balkan kanthi rega $200 nalika negara sampeyan ana ing Afrika.

Ya, yen sampeyan dadi korban saka tawaran kasebut, mula sampeyan uga kudu ngupayakake rakus. Cukup jelas yen transaksi kasebut ora mungkin lan ora bisa kedadeyan, nanging sampeyan kudu mbayar.

Aturan jempol yaiku, yen kesepakatan katon apik banget, mesthine bener.

4. Priksa review customer

Saben agensi perjalanan sing asli, asli, lan apik kudu duwe ulasan pelanggan sing memuji lan menehi rekomendasi layanan. Yen ora ana review, mula sampeyan bisa nemoni agensi lelungan palsu.

Tansah mriksa rekomendasi lan review ing situs web. Pengalaman pelanggan sing wis ana bakal ngandhani meh kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan agensi lelungan.

5. Apa mode operasi?

Mode operasi agensi travel bakal menehi pitutur marang kowe yen palsu utawa ora. Contone, yen agensi lelungan nyengkuyung sampeyan njupuk trabasan, mula sampeyan kudu nonton.

Yen dheweke menehi piwulang babagan carane ngalahake checkpoints imigrasi, iku gendera abang, lan sampeyan kudu mundur. Nalika dealing karo agensi lelungan apa wae, aja nganti lali karo apa wae sing katon utawa katon curiga. Ora ana agensi perjalanan asli sing bakal ragu-ragu babagan urusane.

6. Situs web palsu

Kanthi akeh agen perjalanan online sing bisa dipercaya, agensi lelungan palsu wis wiwit paralel lan palsu saka situs web asli. Padha nggawe situs web palsu lan mateni wong-wong mau sajrone pirang-pirang wulan supaya bisa scam lelungan sing ora curiga.

Sampeyan kudu adoh saka situs web sing ora duwe sekuritas ing kaca web kasebut. Nalika ngisi rincian sampeyan ing situs web apa wae, priksa manawa situs kasebut aman lan ati-ati banget, supaya ora menehi informasi babagan kertu kredit utawa debit ing situs web kasebut.

7. Dadia maca sing sregep nggatekake rincian

Nalika mbukak situs web agensi perjalanan sampeyan, priksa kabeh syarat lan kahanan sadurunge mbayar. Ngerti apa sing sampeyan bayar sadurunge mbayar dhuwit kanggo kursus. Kadhangkala, sampeyan bisa uga duwe perjalanan sing apik menyang tujuan sampeyan, nanging bakal entuk biaya tambahan sing bisa dihindari.

8. Priksa manawa agensi menehi fakta lan rincian

Tansah takon rincian lan fakta babagan lelungan saka agensi lelungan. Agensi kudu bisa nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake informasi babagan visa, itinerary lengkap, lan biaya kabeh trip.

Aja mbayar kanggo lelungan apa wae agensi tanpa duwe kabeh rincian kasedhiya. Agen lelungan palsu ora gelem menehi katrangan babagan perjalanan sampeyan. Nalika sampeyan miwiti sok dong mirsani prilaku kuwi, sing paling kamungkinan ing tangan scammers.

9. Nindakake panaliten kanthi jero

Sadurunge mapan ing agensi lelungan apa wae, lakoni manawa sampeyan wis mandiri. Paling asring, sampeyan bakal bisa ndeleng merek sing dipercaya lan asli ing antarane telusuran paling dhuwur ing Google. Kajaba iku, sampeyan uga kudu goleki ing media sosial. Umume agensi perjalanan sing duwe reputasi duwe kaca sosial sing wis diverifikasi.

10. Waspada karo trabasan, padha ora tau nyata

Nalika agensi lelungan sampeyan miwiti nglatih sampeyan kanthi cara tartamtu kanggo ngapusi pejabat imigrasi utawa ngliwati trabasan, mesthine bakal ngrancang nyuwek sampeyan.

Yen agensi lelungan menehi saran supaya sampeyan lelungan kanthi cara tartamtu nalika cara liya sing paling akeh digunakake lan ditampa sacara umum, iki bakal nuwuhake pitakonan babagan keaslian agen perjalanan kasebut. Nalika padha takon sampeyan nindakake samubarang liwat backdoor, sampeyan paling kamungkinan ing tangan fraudsters posing minangka agensi travel asli.

11. Padha kasurung kanggo aplikasi kanggo visa sanajan sampeyan duwe wis ditolak

Iki minangka salah sawijining cara sing gampang lan gampang kanggo ngenali agensi lelungan palsu. Padha bakal tansah nggusah sampeyan kanggo aplikasi kanggo visa nalika padha weruh sing sampeyan padha nolak visa, lan kahanan kanggo nolak ora diganti.

Sing dikarepake yaiku dhuwit, lan dheweke ora peduli yen sampeyan nglawan dalan sing ilang utawa ora. Dheweke bakal nindakake kabeh kanggo ngyakinake sampeyan, sanajan wis jelas yen sampeyan ora bakal entuk visa.

12. Crita sing ora bisa diverifikasi, tansah muni apik banget kanggo dadi bener amarga padha ora.

Agensi palsu iki bakal cepet nyritakake crita-crita gaib babagan carane bisa nulungi pelamar sadurunge ngamanake visa. Dheweke mesthi ora bisa menehi bukti babagan crita kasebut. Kabeh sing dikarepake yaiku supaya sampeyan bisa dipercaya karo dhuwit sampeyan. Ati-ati banget yen sampeyan nemoni agensi perjalanan kanthi crita kaya ngono.

13. Dheweke ora gelem komunikasi liwat saluran tartamtu

Sampeyan bakal nemokake dheweke ora gelem komunikasi karo sampeyan liwat email, SMS, utawa saluran liyane sing bisa nyimpen lan njupuk obrolan. Padha nindakake iki tansah kanggo tameng piyambak saka blowback sembarang. Agen lelungan apa wae sing duwe sikap kaya ngono kemungkinan palsu lan ora ngapusi pelanggan sing ora curiga.

14. Nyengkuyung sampeyan kanggo mbayar dokumen palsu

Aja tiba kanggo iki, iki gendera abang total nalika dealing with agensi travel. Ora ana agensi perjalanan sing asli utawa asli sing bakal njaluk sampeyan mbayar dokumen palsu amarga duwe reputasi sing kudu dilindungi. Wakil saka agensi lelungan palsu bakal kurang peduli babagan reputasi lan mung kepengin golek dhuwit saka wong sing ora curiga.

15. Ora ngerti apa-apa babagan tujuan sampeyan

Nalika rembugan karo agensi travel lan padha katon ora krungu utawa ngerti apa-apa bab tujuan wisata sampeyan, sampeyan kudu maju kanthi ati-ati. Yen dheweke bener-bener ana ing bisnis lelungan kaya sing diklaim, dheweke kudu ngerti siji utawa loro babagan tujuan sampeyan. Bayangna ngandhani agensi sampeyan yen sampeyan pengin lelungan menyang Karibia, lan dheweke takon, "ing endi?" Kawruh tujuan minangka kualitas sing diduweni kabeh agensi perjalanan.

16. Negesake sampeyan ora kudu ngubungi dheweke nanging dheweke bakal ngubungi sampeyan

Iki minangka tandha sampeyan kudu mundur lan lunga saka perjanjian kasebut. Wakil asli saka agensi perjalanan kudu kasedhiya ing kabeh wektu. Sampeyan kudu bisa ngubungi dheweke sajrone jam kerja lan entuk tanggapan kanthi tepat. Saben sampeyan krungu "aja nelpon utawa hubungi kula, aku bakal ngubungi sampeyan" saka wakil agensi travel, iku tandha sampeyan bisa uga ana ing tangan sing salah.

17. Nuntut sing mbayar awis kanggo wong-wong mau

Nalika agensi travel njaluk sampeyan mbayar awis tinimbang liwat kertu kredit sampeyan kudu nonton. Agen lelungan sing duwe reputasi nampa pembayaran kertu kredit saka lelungan. Agen lelungan palsu luwih seneng nampa awis amarga padha ngerti meh ora ana cara pembayaran bisa dilacak. Sampeyan kudu cukup pinter supaya ora dadi korban organisasi palsu kasebut.

Uga maca: Pandhuan Singkat babagan Njaluk Visa Siswa Kanada kanthi Izin Kerja

18. Ulasan katon palsu lan ora nyata

Iki minangka cara liya kanggo ngenali agensi lelungan palsu. Dheweke nuduhake ulasan palsu, nanging ulasan kasebut ora katon nyata. Dheweke bisa uga duwe review lan testimoni ing situs web nanging sejatine. Kadhangkala, agensi lelungan palsu iki mbayar wong kanggo ninggalake review positif ing situs web kanggo ngyakinake pelanggan anyar. Sadurunge njupuk jeneng reviewer anonim, ngeduk sethitik kanggo ngerti yen akun reviewer uga nliti agensi liyane.

19. Padha ngeyel kanggo nindakake bisnis mung liwat telpon

Ora ana masalah karo ngomong karo agensi travel liwat telpon nanging sampeyan kudu curiga yen iku mung cara komunikasi ditampa dening agensi travel. Tanpa kontrak ditulis utawa email sing bisa dirujuk nalika ana masalah, ora bakal ana bukti yen sampeyan nindakake bisnis karo dheweke. Iku bakal dadi tembung marang sampeyan, lan ora ana kemajuan sing bisa ditindakake.

20. Susah ngrungokna omonganmu

Umume agensi lelungan palsu iki nglatih agen babagan cara ngyakinake para pelanggan supaya bisa ngrewangi. Asring agen kasebut kepengin banget kanggo ngyakinake sampeyan yen dheweke gagal nggatekake apa sing sampeyan ucapake. Kabeh sing dikarepake yaiku nyritakake kepiye dheweke dadi sing paling apik lan bisa nulungi sampeyan tekan tujuan sampeyan tanpa gangguan utawa stres. Yen sampeyan nemoni wong sing kaya ngono, mula naluri sampeyan dadi pandhuane.

Kesimpulan babagan Ndeteksi Agen Perjalanan Palsu

Kita wis menehi sampeyan tips penting babagan cara ngenali lan ngindhari agensi lelungan palsu. Masalahe yaiku wong-wong cenderung dibuwang karo tawaran sing nggodha sing ditindakake dening agensi palsu kasebut. Tansah ngati-ati lan ngati-ati nalika nemoni agensi lelungan lan uga ngati-ati karo sipat sing disorot ing kene. Sing paling penting, percaya karo naluri sampeyan nalika ngatasi.


Nyebar katresnan

11 pikirane babagan "20 Cara Ndeteksi Agen Perjalanan Palsu ing 2022"

  1. Aku hubungi perusahaan iki kanggo nggawe loro pesenan kapisah mungsuh Mon lan aku. Tak menyang bandara lan padha NO rekaman pesawat sandi. Nyoba nelpon wong-wong mau lan padha terus nggandhol munggah ing kula, Aku nyoba kabeh aku bisa kanggo njaluk dhuwit bali $4,500 kanggo kita loro.

    Reply
  2. Sedulurku uga, kecampur karo biro perjalanan palsu lan pungkasane kelangan dhuwit akeh. Mesthi, ora sampurna, nanging kedadeyan luwih saka sing sampeyan bayangake. Mulane, penting banget kanggo ngati-ati karo wong sing kaya ngono.

    Reply

Ninggalake Komentar