17 Panggonan paling apik kanggo ngedol Alat sing Digunakake Lokal lan Online

Nyebar katresnan

Wong rata-rata duwe peralatan luwih akeh tinimbang sing dibutuhake, sing bisa uga dadi dhuwit sing bisa ilang. Apa wae sing kudu didol, ana pasar. Adol barang bekas minangka salah sawijining cara kanggo entuk dhuwit lan ana papan sing paling apik kanggo adol alat bekas.

Mulane, sapisan-pisan sampeyan bisa netepake endi sing ora bakal digunakake maneh lan ngerti ngendi arep adol. Dadi yen sampeyan pengin mbebasake ruang ing omah utawa kantor lan entuk dhuwit, sampeyan ana ing papan sing bener. Sampeyan bisa ngganti alat sing digunakake kanggo dhuwit ing panggonan ing ngisor iki.

8 Panggonan kanggo ngedol Alat sing Digunakake Lokal

i. Omah Lelang

Omah lelang nggawe barang bekas sampeyan entuk dhuwit kanthi awis. Ing lelang barang sampeyan, priksa manawa kondisine apik supaya ora regane murah. Yen sampeyan duwe produk sing apik lan dikarepake, omah lelang minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo ngedol alat bekas. Conto barang sing bisa sampeyan adol ing kene yaiku piranti listrik, piranti antik, kothak piranti, lan peralatan liyane sing kuwat.

ii. Pasar Loak lan Irit

Nyewa stan ing pasar loak bisa dadi pilihan sing paling apik yen sampeyan duwe akeh barang lawas sing pengin disingkirake. Ing taun-taun pungkasan, pasar loak wis dadi populer. Pasar iki nyedhiyakake para penjual kesempatan kanggo ketemu lan sesambungan karo wong.

Ing pasar irit, biasane barang-barang didandani dening para penjual sadurunge didol. Iki nuduhake kreatifitas saka para penjual. Dadi yen sampeyan kreatif, sampeyan bakal entuk akeh dhuwit saka adol barang kasebut. Conto barang sing bisa ditemokake ing pasar iki yaiku elektronik lawas. 

Uga maca: 20 Supermarket paling apik ing Nigeria

iii. Pegadaian

Iki minangka toko sing tuku barang bekas. Dheweke gampang ditemokake lan uga bisa ditemokake kanthi online. Iku cara sing gampang kanggo ngedol barang lawas kanthi cepet. Dadi, yen sampeyan duwe barang lawas sing pengin didol, coba gadai. Pegadaian wis kabukten minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo adol barang bekas ing lokal.

Gambar iki nuduhake toko gadai ing ngendi sampeyan bisa ngganti alat sing digunakake kanggo dhuwit.

iv. Garasi lan Yard Sales 

Penjualan garasi komunitas yaiku ing ngendi wong ketemu kanggo tuku lan adol barang-barang sampah lan barang sing ora dikarepake. Wong-wong ora nganggep dodolan pekarangan minangka sumber dhuwit utawa papan kanggo dodolan barang bekas.

Nanging, iki minangka papan sing paling apik kanggo adol barang lawas. Ing dodolan garasi, sampeyan bisa nelpon tanggi lan takon yen dheweke butuh barang. Ora kabeh wong bakal ngomong ya, mula sampeyan kudu pindhah menyang wong sabanjure nganti sampeyan nemokake panuku.

v. Toko Kiriman

Toko konsinyasi bisa dadi pilihan sing paling apik yen piranti sampeyan apik lan ora mbutuhake ndandani. Ana sawetara perkara sing kudu dingerteni nalika adol alat kanthi cara iki.

Piranti sing digunakake bakal ditaksir dening toko kanggo ndeleng pira sing bisa didol. Toko bakal nangani ngirim barang kasebut lan, yen perlu, mbalekake kanthi mail. Yen kabeh barang wis didol, sampeyan bakal nampa cek, nanging mung nalika toko wis dibayar kanthi lengkap dening wong sing tuku barang sampeyan.

Gambar iki nuduhake sampeyan ana toko kiriman ing tetanggan.

vi. Lingkungan Cilik lan Toko Hardware

Toko hardware minangka sumber liyane kanggo adol barang bekas. Ing kene, sampeyan kudu duwe barang sing cocog karo toko. Ora kabeh toko hardware lingkungan cilik nyedhiyakake layanan iki, nanging akeh sing luwih seneng ndarbeni alat sing digunakake kanggo adol maneh utawa adol kanggo sampeyan minangka ijol-ijolan komisi sing bakal diwenehake.

Dadi, nalika sampeyan mikir mbebasake sawetara papan, ngerti yen toko hardware minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo adol alat sing digunakake.

vii. Habitat For Humanity Restore

Habitat for humanity restore minangka cara liyane sing apik kanggo ngedol alat sing digunakake. Pemulihan nawakake umum perabot anyar lan bekas, peralatan, aksen omah, lan liya-liyane kanthi diskon sing signifikan saka rega eceran. Pelanggan uga bisa mbalekake barang sing ora dibutuhake lan dibayar kanthi awis utawa kredit toko. Mulihake toko bisa ditemokaké ing panggonan kaya California, Florida, Indiana, etc.

vii. Pusat Daur Ulang Alat

Minangka jeneng kasebut, sampeyan bisa njupuk alat sing digunakake menyang pusat daur ulang. Kadhangkala dheweke bakal mbayar utawa njupuk kanthi gratis. Iki apik banget yen sampeyan duwe alat sing wis lawas sing sampeyan pengin nyingkirake. Sampeyan bisa ndeleng piranti lan elektronik bekas ing pusat daur ulang. Dadi, yen sampeyan duwe alat sing digunakake, bukak lan ijolake dhuwit kanthi cepet.

Pasar wis ngluwihi mung pasar fisik. Tekane internet wis nggawa tuku lan adol ing lingkungan virtual. Akibaté, wong tetep nyaman ing omah lan adol barang lan layanan bekas kanthi mencet tombol telpon. Kita wis nyawiji dhaftar 9 panggonan ngendi sampeyan bisa ngedol barang bekas online.

9 Panggonan kanggo ngedol Alat sing Digunakake Online

A. eBay

eBay minangka toko online ing ngendi sampeyan bisa ngedol apa wae. Iku pasar paling gedhe ing donya. Iku gratis kanggo gabung dening para panuku lan bakul. Kaping pisanan, eBay diwiwiti minangka panggonan lelang ing ngendi para panuku nawarake barang lan penawar paling dhuwur menang item kasebut. Sembarang barang bekas bisa didol ing eBay. Ing kene, presentasi barang sampeyan penting banget nalika sampeyan adol. 

Nalika adol alat bekas ing eBay, jujur. Banjur menehi katrangan rinci babagan alat sing didol. eBay nduweni pamirsa sing akeh kanthi jutaan sing ngunjungi situs web saben wulan sing nuduhake sampeyan bisa kanthi gampang adol alat sing digunakake. Situs web iki ngisi ragad kanggo listing lan komisi.

Gambar iki nggambarake situs web online eBay.

B. Amazon

Panggonan liya sing apik kanggo adol alat sing digunakake online yaiku Amazon. Amazon minangka pengecer online paling gedhe ing donya lan nawakake platform sing apik kanggo nggayuh para panuku. Gampang kanggo nawakake alat sing digunakake kanthi gratis ing situs kasebut, sing narik akeh pamaca. 

Didol ing Amazon Luwih gampang yen sampeyan ngerti carane dhaptar barang sampeyan. Para panuku bisa entuk rega sing apik kanggo alat sing digunakake iki amarga ora ana dodolan utawa pajak. Amazon wis mbuktekake sajrone pirang-pirang taun dadi salah sawijining papan sing paling apik kanggo adol alat sing digunakake.

Gambar kasebut nggambarake manawa sampeyan bisa ndeleng alat sing digunakake ing Amazon nggunakake ponsel sampeyan.

C. Pancawarna

Kanthi Poshmark, sampeyan bisa adol alat-alat bekas kayata sandhangan, barang-barang rumah tangga, kosmetik, lan barang-barang liyane. Gratis kanggo ndhaptar lan adol alat sing digunakake. Siji atribut sing mbedakake Poshmark yaiku duwe komponen adol sosial sing apik banget. Sampeyan bisa ngetutake pangguna lan penjual sing disenengi. Kajaba iku, dheweke duwe "pesta," yaiku kegiatan dodolan sing sampeyan bisa melu lan dadi tuan rumah.

Aplikasi Poshmark gampang digunakake, lan sampeyan bisa kanthi cepet nambah dhaptar produk menyang pasar. Sampeyan bakal diwenehi kabar kapan item sing kadhaptar didol bebarengan karo informasi pengiriman pelanggan.

D. Pasar Facebook

Jaringan sosial Facebook, sing bubar dijenengi Meta, uga dadi toko online, kabeh amarga pasar Facebook. Sampeyan bisa nargetake populasi liwat lokasi sampeyan lan nemokake wong ing sekitar sampeyan sing kasengsem karo penawaran produk sampeyan. 

Ing pasar iki, sampeyan kudu mriksa pedoman sing ngatur saben grup sadurunge nggawe postingan. Facebook minangka salah sawijining platform media sosial paling gedhe, pasar bisa dadi cara sing apik kanggo adol alat sing digunakake kanthi cepet.

Pasar Facebook minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo adol alat sing digunakake.

E. Ditawakake 

Ditawakake minangka situs gratis liyane sing bisa adol alat sing digunakake. Iki ngidini pangguna adol barang pribadi kaya sandhangan, perabot, utawa buku. Kanggo nggunakake situs iki, sampeyan kudu nganti 18 taun munggah nanging yen sampeyan isih cilik, sampeyan bakal diawasi dening wong diwasa yen sampeyan kudu nggunakake Offered munggah.

Iki minangka papan sing apik kanggo ngedol barang lawas. Ing Ditawakake, ora ana rega dhaptar sing dilampirake. Kaya Craigslist, iku pasar online ing ngendi sampeyan bisa ngirim dhaptar gratis kanggo nemokake panuku sing sampurna utawa entuk manfaat saka tawaran apik saka penjual sing cedhak.

F. Decluttr

Apa sampeyan pengin nyisihake sawetara elektronik sing wis lawas? Sampeyan kudu nggunakake Decluttr. Situs web iki biasane fokus ing DVD, CD, game, lan ponsel. Sampeyan malah ora perlu verifikasi adol yen adol langsung menyang Decluttr. Iki nggawe platform luwih dipercaya.

Adol ing Decluttr gampang lan menehi label pengiriman gratis kanggo para penjual supaya bisa ngirim produk yen pengin nerusake adol. Yen sampeyan pengin mbebasake ruang, declutter ana kanggo mbantu.

Iki minangka gambar situs web Decluttr, sing minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo adol alat sing digunakake.

Dhaptar G. Craig

Wangsulan: Bab ingkang paling wigati kanggo mbudidaya nalika adol ing Craigslist iku pelanggan bakal nyoba kanggo rembugan rega item sabisa. Lan sampeyan kudu siyap metu saka dalan kanggo pelanggan sing kudu lelungan supaya bisa tekan sampeyan. 

Dhaptar Craig ngidini sampeyan ngedol piranti sing digunakake kaya baterei mobil, komputer, ponsel, lan piranti elektronik liyane. Layanan kasebut gratis kanggo para penjual lan para panuku. 

H. Kebo Exchange

Buffalo Exchange biasane fokus ing barang-barang vintage lan fashion daur ulang, nyukupi telpon kanggo industri fashion sing luwih lestari. Yen sampeyan duwe rencana ngresiki lemari gedhe, sampeyan bisa nggawe janjian kanggo adol barang sampeyan. Padha tuku sandhangan lanang lan wadon sing kualitas apik.

I. Swappa

 Swappa minangka pasar pangguna kanggo pangguna ing ngendi sampeyan bisa tuku lan adol barang elektronik bekas kalebu jam tangan, laptop, kamera, lan ponsel. Kaping pisanan, sampeyan kudu mbukak perpustakaan Swappa kanggo barang sing pengin didol. Banjur nggawe dhaptar ing ngendi sampeyan bisa ngirim gambar produk, lan deskripsi produk banjur nemtokake rega. Sampeyan bakal nampa dhuwit liwat Paypal nalika barang bekas wis didol. 

kesimpulan

Mesthi ana papan utawa situs web fisik sing cocog karo panjaluk sampeyan, preduli saka apa sing sampeyan adol. Dadi sampeyan wis weruh manawa sampeyan ora perlu ninggalake alat sing digunakake kanggo ngenggoni ruang. Amarga akeh wong sing gelem tuku. Sampeyan bisa entuk dhuwit sing bisa digunakake kanthi apik kanggo liya lan ing wektu sing padha mbebasake gratis ing omah utawa kantor sampeyan. Muga-muga saka artikel iki, sampeyan bisa nemokake platform sing cocog kanggo sampeyan. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar