16 Bab Paling Ngeri ing Donya

Foto penulis
Ditulis dening Precious Onuekwusi

 

Nyebar katresnan

bab paling medeni ing donya

Kita kabeh duwe gagasan beda babagan apa sing dianggep paling medeni ing donya.

Nalika nerangake wedi, iku ora tansah gampang kanggo pracaya apa kita mikir lan aran, nanging ana sawetara wedi utawa crita medeni sing kabeh wong ngerti. Pojok sing peteng bisa luwih medeni tinimbang bolam sing kedhip-kedhip.

Artikel iki bakal ngomong babagan sing paling medeni ing donya. Dhaptar iki ora nyoba dadi definitif utawa kabeh-kalebu; iku mung kumpulan saka iku paling medeni sing wis teka ing pikiran liwat wektu nalika aku mikir maneh pengalaman medeni. 

Saben bab sing medeni iki nduweni crita dhewe-dhewe, sing bisa diwaca ing ngisor iki. Muga-muga wong sing maca crita-crita kasebut bakal nemoni katentreman kanthi ngadhepi rasa wedi lan golek pepadhang sing katon mung peteng, siji-sijine wektu sing medeni.

Deloken sisan: 13 Panggonan Paling Serem ing Donya

Bab Paling Serem Ing Donya

Donya kebak barang sing nggumunake lan medeni. Iki minangka dhaptar sing paling medeni ing donya tanpa urutan tartamtu.

1. Omah Angker

AtlanticRide

Sing ora dingerteni yaiku sing nggawe omah angker dadi medeni. Kita kabeh wis krungu crita lan ndeleng film babagan papan sing ora bisa diendheg dening wong amarga angker.

Sing paling medeni babagan papan-papan kasebut yaiku kita ora ngerti manawa papan kasebut asli. Kita ora bakal ngerti manawa, sing nggawe dheweke wedi banget. Nanging, sawetara wong mikir memedi manggon ing panggonan kaya ngono. 

Iki tegese sampeyan ora mung wedi karo apa sing bakal kelakon sabanjure, nanging uga kuwatir yen papan iki bakal nglarani awak.

Ora ana gunane nalika nyoba medeni wong kanthi nggawe rame ing wayah wengi nalika ora ana kedadeyan liyane. Sing paling medeni yaiku sampeyan ora ngerti saka ngendi asale swara kasebut, mula sampeyan ora bisa nyiyapake.

2. Tanduran Gympie

Tanduran sing diarani Gympie tuwuh ing Australia. Nyeri saka sengatane bisa nganti pirang-pirang wulan. Sing paling medeni babagan tanduran kasebut yaiku racune bakal bisa digunakake sanajan sampeyan wis disengat. Iku salah siji sing paling medeni ing donya, mesthi.

Tanduran Gympie minangka salah sawijining tanduran sing paling mbebayani ing Australia. Iki ora mung amarga rambute stinging lara banget. Sampeyan bisa nemokake makhluk cilik sing mbebayani iki ing saindenging alas udan, ing endi wit-witan sing dhuwur ing ndhuwur sirahmu. 

Kadhangkala kita nemokake dheweke ayu banget, mula kita pengin mandheg lan njupuk gambar utawa loro. Nanging sing ati-ati: dheweke uga ndhelikake bebaya sing didhelikake, kaya eri beracun ing wit anggur sing kejiret ing wit-witan sing nggandhol. 

Wong-wong sing cedhak banget padha remuk ing ngisore nalika padha mundur kanthi cepet nalika angin kenceng ngoyak wit-witan.

3. Obyek Kutuk

Akeh crita, mitos, lan legendha kandha nèk barang sing dikutuk bisa njalari wong lara karo barang sing ora apik. Ana akeh buku, film, papan, lukisan, lan malah dina.

"The Cursed Mirror of Myrtles Plantation," "The Hands Resist Him Painting," "Annabelle and the Possessed Doll," lan "The Anguished Man Painting" kabeh barang terkutuk sing kondhang.

Boneka Annabelle dianggep minangka barang terkutuk sing paling populer amarga seri film Conjuring Universe. 

Lan sampeyan ngerti apa sing paling medeni babagan kutukan kasebut? Sampeyan bisa uga ora ngerti yen dheweke wis nyerang sampeyan.  

A mantra sijine soko bisa labeled kutukan. Bisa uga saka obyek, tutul, utawa liya-liyane. Bisa uga ditindakake kanthi langsung ndeleng wong liya. Kutukan kadhangkala bisa mengaruhi sampeyan lan anak lan putu.

4. Bolton Strid

Salah sawijining jebakan alam sing paling mbebayani yaiku ing antarane Menara Barden lan Biara Bolton ing kabupaten Yorkshire ing Inggris. Bisa katon kaya aliran gunung sing dawane enem kaki.

Banyu katon ayem. Yen ana wong sing tiba ing arus sing kuwat, dheweke bisa ditarik lan tenggelam. Legenda lokal ujar manawa sapa wae sing nate mlebu ing aliran iki, wis ditarik dening arus.

5. Otak-Mangan Amoeba

AtlanticRide

Amoeba sing mangan otak medeni amarga bisa mateni wong. Ana akeh amoeba ing banyu tawar; sing paling medeni yaiku mung siji tetes bisa nyebabake infeksi. Iku salah siji sing paling medeni ing donya, mesthi.

Sing paling medeni babagan makhluk kasebut yaiku sampeyan ora bisa ngerti yen sampeyan wis sesambungan karo siji amarga gejala ora katon nganti 24 jam sawise paparan, sing bisa uga kasep kanggo nambani.

Iki tegese kita kabeh kudu ngati-ati sabisa sadurunge ndemek banyu supaya kemungkinan kita lara luwih murah.

Elinga ngombe banyu saka botol utawa nggodhok banyu saka kran dhisik.

6. Jellyfish kothak

Jellyfish kothak paling medeni amarga bisa mateni sampeyan. Racun ing jinis jeli kasebut diarani "Chironex," lan 50 kaping luwih kuwat tinimbang sianida. Iki uga unik amarga ora nanggepi perawatan apa wae sing saiki.

Ing stingers, utawa tentacles, duwe racun kuat iki. Kéwan iki urip ing saindenging jagad, mula manungsa uga ora bisa nyingkiri. Sanajan ubur-ubur kothak ora umum kaya makhluk laut liyane, angel banget kanggo medeni wong nalika katon ing pesisir sing ora ana perlindungan, kayata ing Australia utawa ing wilayah Asia.

7. Dhuwur

Wong pancen duwe acrophobia utawa wedi marang dhuwur. Wong sing wedi karo dhuwur ora katon mudhun saka teras utawa malah saka lantai loro utawa katelu bangunane. Kandhane mung nyawang ngisor nggawe dheweke rumangsa bakal tiba lan cilaka awake dhewe.

Wong-wong sing wedi karo sing dhuwur, angel numpak sepeda utawa olahraga petualangan. Nanging rasa wedi iki bisa uga ora sehat lan ora ana gunane yen ora bisa ditindakake. Yen sampeyan wedi karo dhuwur, sampeyan kudu nyoba kanggo ngatasi kanthi cepet.

8. Gereja Bone

Sampeyan bisa uga kaget karo liyane. Sedlec Ossuary minangka jeneng gereja, sing ana ing Republik Ceko. Ing njero gréja digawe saka balung manungsa, sing ndadekake panggonan iki medeni.

Dadi, kenapa iki kedadeyan ing papan suci kaya gréja? Wong-wong ngomong yen kuburan iki akeh banget, mula ora ana papan kanggo ngubur kabeh. Para pemimpin gereja kandha nèk balung-balungé dadi bagéan saka pasamuan, kuwi bakal luwih cedhak karo Gusti Allah.

9. Codex Gigas

Codex Gigas minangka acara nggegirisi liyane sing bisa njaga sampeyan ing wayah wengi. Kitab Suci Iblis minangka jeneng liya kanggo buku Latin legendaris iki. Wong-wong kandha yèn kuwi kedadéan merga ana bhikkhu sing gawé perjanjian karo Sétan.

Ing taun 1300-an, sawijining bhikkhu bakal dieksekusi amarga kejahatane, kajaba dheweke bisa nulis karya gedhe sajrone sewengi. Dheweke masrahake nyawane marang Iblis lan nggawe buku sing dawane 3 kaki, 165 kilogram iki, supaya dheweke bisa nindakake perkara sing ora mungkin. Crita iki kaya mitos, nanging ora. "Alkitab Iblis" iku buku sing nyata. Muni edan, bener?

10. Senjata nuklir

Amarga bisa ngrusak akeh, senjata nuklir medeni. Iku salah siji sing paling medeni ing donya, mesthi.

Kabeh sing kita ngerti babagan perang wis owah amarga bom kasebut. Sing paling medeni yaiku dheweke bisa lunga kapan wae.

Donya wis weruh efek nggegirisi saka perang nuklir lan ngerti yen bisa kedadeyan maneh. Hiroshima minangka conto sing apik babagan apa sing bisa kedadeyan yen wong ora ngati-ati. 

Yen ana siji-sijine sing kudu dingerteni wong babagan senjata kasebut, yaiku radiasi bisa ngrusak sampeyan sanajan adoh banget amarga efeke luwih suwe tinimbang senjata liyane sing kita kenal.

11. Kuburan lan Kuburan

Kita biasane ora mikir babagan kuburan lan kuburan sing medeni nganti ana kedadeyan sing medeni, kayata ing wayah wengi Halloween, nalika crita hantu dicritakake ing sekitar api unggun, lan film medeni ditampilake.

Sawetara wong percaya karo memedi tinimbang liyane, nanging angel dipungkiri yen kuburan lan kuburan minangka papan sing paling medeni ing donya yen sampeyan mikir babagan kabeh memedi sing mlaku-mlaku ing wayah wengi.

12. Panggonan Ninggalake

AtlanticRide

Sawetara bangunan meh katon duwe daya urip. Wong-wong sing biyen manggon ing kono lan seneng banget nanging kudu cepet-cepet lunga kaya-kaya ngganggu. Salah sawijining perkara sing paling medeni babagan papan sing ditinggalake yaiku kita ora ngerti sebabe wong-wong mau ninggalake papan kasebut. Iku salah siji sing paling medeni ing donya, mesthi.

Omah sing ditinggal kosong bisa dadi medeni amarga sing paling medeni yaiku kedadeyan sadurunge ditinggal kosong utawa nalika wong anyar mlebu.

13. Krokodil lan obat liyane sing mateni

Sing paling medeni ing jagad iki yaiku obat, dudu obyek. Sing paling medeni babagan obat iki yaiku sawetara wong sing nggunakake obat kasebut kanggo nyuntikake obat kasebut, sanajan dheweke ora ngerti bahaya kasebut.

Krokodil digawe kanthi nyampur tablet codeine karo bensin lan thinner cat. Sing paling medeni babagan Krokodil yaiku wong-wong ora ngerti apa sing bakal ditindakake nalika nggunakake campuran sing mateni iki. 

Krokodil minangka obat sing bisa disuntikake langsung menyang vena. Yen kedadeyan kasebut, kulit lan jaringan liyane rusak banget. Wong sing nggunakake Krokodil duwe kemungkinan gedhe mati amarga efek samping kaya gagal jantung utawa stroke sing disebabake gumpalan getih ing arteri sing cedhak karo otak. 

Dheweke uga duwe kemungkinan gedhe kena HIV / AIDS yen nuduhake jarum karo wong liya amarga Krokodil ngrusak jaringan kanthi parah nganti kuman bisa mlebu aliran getih liwat tatu sing mbukak. 

Obat sing mbebayani iki dikenal minangka "Sihir Rusia," sing mbantu nyebarake babagan iki. Nanging, sapa wae sing ngerti babagan iki wedi banget, utamane amarga ora bakal ana sihir.

14. Sampah radioaktif

Amarga tes nuklir ing taun 1940-an lan 1950-an, isih ana sampah radioaktif ing saubengé. Sing paling medeni babagan polusi iki yaiku bisa teka ing macem-macem wujud.

Bisa ditemokake minangka bledug utawa gas sing ora katon sing ngambang ing udara. Nanging sanajan ora ana pratandha, isih bisa mbebayani. Iku salah siji sing paling medeni ing donya, mesthi.

Babagan sing paling medeni babagan wilayah sing kontaminasi iki, sing bisa uga ora ditinggalake dening wong, yaiku sampeyan ora ngerti sepira akeh radiasi sing wis dibangun ing wektu utawa jenis radiasi apa wae sing ana ing wektu tartamtu. 

Para ilmuwan ujar manawa "meh ora ana risiko" saka dosis cilik, kaya sing ditindakake sajrone kegiyatan saben dina, nanging paparan dosis sing dawa bisa nyebabake kita lara utawa malah mateni kita.

Sing paling medeni babagan limbah radioaktif iki yaiku ora dadi aman nalika kena hawa. Nanging, saya suwe saya suwe saya suwe saya mbebayani. Salah sawijining conto yaiku kacilakan Chornobyl sing kondhang.

Sakwisé bencana kuwi, luwih saka 200 wong lara banget, lan udakara 50 wong sing tiwas. Kita durung ngerti sepira alane lingkungan, nanging kita ngerti manawa akeh perkara sing paling medeni ing jagad iki ora mung dadi mode.

15. Meteoroid

Ing taun 2021, meteoroid minangka barang sing paling medeni ing donya amarga ora bisa diprediksi. Kita ora ngerti sepira karusakan sing bisa ditindakake nalika mabur ing udara.

Sisih paling medeni yaiku yen kita ora bisa ndeleng nganti telat kanggo reaksi utawa siyap. Siji-sijine pangarep-arep yaiku yen ana wong sing bisa ngelingake kita luwih dhisik, nanging amarga kedadeyan kasebut kedadeyan tanpa peringatan, mula ora bakal ana wektu sing cukup kanggo nyiapake.

Sing paling medeni saiki yaiku film kaya "Armageddon" nggawe wong luwih ngerti babagan acara kaya ngono. Iki tegese meteorit bisa teka kapan wae tanpa peringatan, lan ora ana sing siap.

16. Serangga gedhe

Amarga carane cokotan, kewan omo gedhe sing paling medeni. Laba-laba, semut, lan kecoak medeni kita amarga bisa cepet lara utawa lara. Sepira cepete bisa lara utawa lara, ndadekake dheweke luwih medeni. 

Sawetara wong bisa uga ora wedi karo kewan omo ing umum, nanging iki ora ngganti kasunyatan manawa nyamuk nggawa penyakit kaya malaria lan Zika sing kudu dihindari ing kabeh biaya! Mung amarga iki, serangga gedhe pantes ana ing dhaptar.

Serangga bisa uga duwe cangkeme sing luwih cilik tinimbang kewan liyane, dadi luwih gampang kanggo cairan mlebu ing awak yen sampeyan digigit. Iki ndadekake pencegahan paling penting nalika nangani kewan sing nggawa penyakit kayata serangga.

Sing paling medeni yaiku dheweke ana ing endi wae, dadi angel nyingkiri.

kesimpulan

Artikel iki mung ngomong bab nembelas bab sing paling wedi wong. Iku ora kabeh. Akeh prekara liyane sing nggegirisi wong nganti suwe ngalami trauma.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar