Top 15 Rapper Kanada Paling Kondhang Taun 2023

Foto penulis
Ditulis dening Uzoamaka Ezenobi

 

Nyebar katresnan

Musik minangka unifier sing ngluwihi basa, wilayah, utawa ras. Paling wong tresna rmusik ap kanggo ak√®h alasan. Bisa uga amarga beat, bar, utawa puisi sing nyenengake. 

Musik rap lair ing Kanada ing taun 1980-an nanging, amarga akeh alasan, tetep ana ing njero lemah nganti awal 2000-an. Nanging ing jaman saiki wis entuk akeh pangenalan internasional. 

Mangkene 15 rapper Kanada sing paling misuwur sing nyebarake pesona musik ing ndonya. 

1. Drake

Iki minangka gambar rapper Kanada, Drake.

Nomer siji ing dhaptar iki yaiku Drake. Jeneng asline yaiku Aubrey Drake Graham, lan dheweke minangka salah sawijining rapper Kanada sing paling misuwur. 

Break gedhe Drake teka ing 2007 nalika dheweke ngrilis album pisanan, "Room for Improvement," bebarengan karo "Comeback Season" lan "So Far Gone," sing saben duwe telung singel sing disebut "Ever had," "I'm Goin ', "Lan" Sukses, sing rangking 2, 40, lan 17 ing US Billboard Hot 100.

Ing taun 2009, Drake nandatangani perjanjian rekaman karo Young Money Entertainment, perusahaan produksi sing diduweni Lil Wayne. Lan ing 2010, dheweke ngrilis album Studio pisanane, "Thank Me Later," sing langsung menyang No. 

Asosiasi Industri Rekaman Amerika lan Asosiasi Industri Rekaman Kanada nganggep album kasebut minangka Platinum.

Album studio nomer loro Drake, "Take Care," metu ing taun 2011. Iki minangka album nomer loro sing debut ing No. 

Album sing padha, "Take Care," disertifikasi Platinum ing Inggris, Irlandia, lan Australia.

Ing 2013, dheweke ngrilis album studio kaping telune, "Nothing Was the Same." Iku dadi album No.1 ing Amerika Serikat lan Kanada kanggo kaping telu ing saurutan, lan wiwit iku, Drake tetep ing ndhuwur.

Sampeyan bisa ngrungokake musik Drakes ing host platform streaming online kaya Spotify lan Audio Mac. Yen ngimpi dadi rapper misuwur, iku apike kanggo upload lagu menyang Spotify, lan platform streaming liyane lan tetep ngarep-arep break gedhe.

2. Kardinal Offishall

Perwakilan bergambar Kardinal Offishall

Kardinal Offishall minangka penulis lagu lan rapper Kanada. Dheweke wis ana ing industri musik wiwit taun 1994. 

Ing Desember 1997, Kardinal Offishall ngrilis album pisanan "Eye & I". Sawise iku, dheweke mlebu karo Music Corporation America (MCA) Records lan ngrilis album nomer loro, "Quest for Fire Vol. 1.‚ÄĚ 

Wiwit iku, dheweke wis ngrilis papat album maneh. Dheweke duwe enem album lan luwih saka 90 singel jenenge.

Kardinal Offishall dipuji amarga katrampilan rap. Lagu "Dangerous" disertifikasi kaping telu platinum, "Body Bounce" disertifikasi emas, lan "Nomer 1" uga disertifikasi emas. 

Dheweke wis menangake pirang-pirang penghargaan musik kanggo promosi hip-hop ing Kanada lan kanthi bener entuk papan ing dhaptar rapper Kanada sing paling misuwur.

3. Dina Minggu

Gambar kasebut nggambarake rapper the Weeknd.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

The Weeknd minangka penulis lagu lan rapper Kanada. Dheweke minangka rapper bakat sing dirayakake amarga gaya musik sing unik.

Wiwit dheweke entuk dalan menyang paling dhuwur ing donya musik ing 2014, Weeknd ora nate mandheg ngarahake sing paling dhuwur. Dheweke menang penghargaan artis Kanada taun suwene rong taun ing 2016 lan 2017. 

web:  Top Rappers Ing Inggris: 13 Amazing UK Rappers Nggawe Ombak

Dheweke uga wis menang wolung penghargaan musik papan reklame, rong penghargaan musik Amerika, sepuluh penghargaan Juno, lan limang penghargaan Grammy.

Telu saka album kang debut ing No.. 1 ing Billboard Music Awards, lan kang digawe dhaftar kita siji saka rapper Canadian paling misuwur.

Uga maca: 7 Rapper Paling Cepet ing Donya

4. NAV

Iki rapper Kanada NAV

Navraj Singh Goray yaiku panulis lagu, penyanyi, lan rapper Kanada kanthi jeneng panggung NAV. Dheweke miwiti karir minangka produser, bareng-bareng mrodhuksi single Drake "Back to Back" sadurunge ngrilis lagu-lagu pisanane, "Take Me Simple" lan "Myself," sing ndadekake dheweke dadi pusat perhatian. 

Wiwit iku, dheweke dadi pemain sing misuwur ing industri hip-hop. Dheweke saiki mlebu label rekaman XO, diduweni dening Weeknd, lan label rekaman Republic, label rekaman Amerika sing diduweni dening grup Universal Music.

Album katelu NAV, "Good Intentions", debut ing 2020 lan dadi nomer 1 ing tangga lagu Billboard 200 lan nomer 1 ing Apple Music lan Spotify USA. 

Saiki, dheweke duwe loro Album Emas lan enem lagu Platinum sing paling laris. Bakat kasebut mbedakake dheweke ing industri lan jenenge ora bisa diilangi nalika rapper Kanada sing paling misuwur kasebut.

5. Klasifikasi

Classified minangka rapper Kanada sing kondhang.

Classified minangka rapper Kanada sing wis sukses. Dheweke miwiti label produksi, Half-Life Records, ing 1995 lan, ing taun sing padha, uga ngrilis album kanthi sepuluh lagu sing diarani "Time Up."

Ing 2003, dheweke mlebu kontrak rekaman karo Urbnet Records lan ngrilis album liyane sing diarani "Trial & Error," album Rap independen sing paling laris ing Kanada. Saiki, dheweke duwe 14 album rekaman kanggo jenenge.

Sajrone karir dawa ing industri musik, dheweke wis dinominasiake kanggo akeh penghargaan. Ing antarane yaiku penghargaan Rap Recording of the Year sing dimenangake kanthi "Inner Ninja," sing debut ing taun 2013. 

Dheweke uga menangake East Coast Music Award of the Year kanthi "No Pressure," Rap lan Hip Hop Recording of the Year kanthi "Grateful," sing debut ing 2016, lan Hip hop Recording of the Year kanthi "Tomorrow Could Be the Day Things Change, "sing dirilis ing 2018.

Kanthi kabeh prestasi kasebut, Classified wis sukses ngamanake papan minangka salah sawijining rapper Kanada sing paling misuwur.

6. Tory Lanez

Perwakilan bergambar Tory Lanez tampil ing panggung.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

Tony Lanez minangka rapper Kanada sing misuwur kanthi musik sing apik. Dheweke dadi misuwur nalika taun 2011 nalika Justin Bieber nemokake bakate. Sawisé iku, Sean Kingston mlebu marang label rekaman "Time is Money Entertainment". Lan wiwit iku, dheweke wis ngrilis sawetara lagu hit.

Tory Lanez wis ngrilis limang album studio nganti saiki. Loro pungkasan dheweke, Chixtape 5 lan Daystar, rangking nomer 2 lan nomer 10 ing Billboard AS 200.

Dheweke menang penghargaan Juno kanggo Rap Recording of the Year kanggo lagu-lagune "Shooters," "Love Me Now," "Freaky," lan "Feel It" ing taun 2017, 2019, 2019, lan 2020. Kontribusi kanggo musik rap wis entuk papan iki ing antarane rapper Kanada sing paling misuwur. 

7. Haviah Kuwasa

Iki rapper Kanada Haviah Mighty

Haviah Mighty minangka rapper wanita Kanada sing misuwur ing taun 2016 sawise menang ing Kompetisi Bakat Nasional "Dadi sampeyan mikir sampeyan bisa Rap Kanada" lan tampil ing CBE Rising Star Talent. 

web:  20 Proyek sing ngasilake $150k- $200K setahun.

Banjur, dheweke diakoni dening Canadian Broadcasting Corporation(CBC) Music minangka salah sawijining pasuryan anyar saka Hip Hop Kanada.

Ing taun 2019, dheweke ngrilis album studio pertama, "13th Floor." Album iki menangaké Bebungah Musik Polaris. Dheweke dadi artis Hip Hop pisanan sing menangake Hadiah Musik Polaris lan wanita kulit ireng pisanan sing entuk prestasi ing industri kasebut.

Haviah Mighty minangka salah sawijining rapper wanita Kanada sing paling apik lan uga rapper wanita paling berpengaruh ing adegan hip-hop Kanada. Dheweke wis nyithak jejak ing pasir wektu kanthi musik lan dianggep minangka salah sawijining rapper Kanada sing paling misuwur ing taun 2022.

8. PartyNextDoor

PartyNextDoor iku salah siji saka rapper Canadian paling misuwur.

PartyNextDoor minangka artis rap, produser, lan penulis lagu Kanada. Drake minangka sing pisanan mlebu ing label rekaman OVO Sound ing 2013. 

Wiwit iku, dheweke wis ngrilis akeh lagu-lagu hit lan nyumbang banget kanggo album artis top kaya Drake, Rihanna, lan Big Sean. Dheweke trampil nalika nerangake lagu lan rap.

9. Roy Woods

Roy Woods iku salah siji saka rapper paling misuwur ing Kanada.

Denzel Spencer minangka penulis lagu lan rapper Kanada kanthi jeneng panggung Roy Woods. Kaya PartyNextDoor, dheweke mlebu ing Label Rekam Swara Ovo Drake.

Ing 2015, bakaté ditemokake sawisé album debuté "Exis", peringkat No. 27 ing papan reklame album hop paling dhuwur ing AS. Wiwit iku, dheweke wis ngrilis rong lakon lengkap (EP), album, lan akeh singel, sing ndadekake dheweke dadi rapper paling misuwur ing Kanada.

10. KO-S

KO-S iku salah siji saka rapper Kanada paling misuwur.

Kelvin Brereton minangka rapper lan panulis lagu Kanada kanthi jeneng panggung K-os. Dheweke kalebu wong pisanan sing nindakake rap alternatif ing Kanada. 

Dheweke miwiti karir musik ing taun 1993, nalika dheweke ngrilis single pertama, "Musical Essence." Wiwit iku, dheweke wis ngrilis sawetara EP, akeh singel, mixtape, lan enem album studio.

Dheweke wis ing genre musik kanggo dangu. Lan wis menang akeh penghargaan amarga kreatifitas lan kontribusi kanggo industri musik. Dheweke wis nulis akeh lagu kanthi lirik sing apik, sing mbantu dheweke menang penulis lagu paling apik kaping pindho. Dheweke uga dadi pemain sing apik. 

Prestasi kasebut mbedakake dheweke ing industri musik. 

11. Perut

Iki gambar Belly, rapper Kanada.

Belly minangka rapper Kanada. Dheweke ngrilis album studio pisanane, "The Revolution", ing taun 2007 lan kerja bareng karo Kurupt lan DJ Drama ing rong mixtapes, "The Lost Tapes" lan "The Greatest Dream I Never Had".

Ing 2015, dheweke mlebu kontrak rekaman karo XO. Banjur, dheweke mlebu kontrak kaping pindho karo Roc Nation. Iki sawise dheweke mbantu nulis lagu kanggo The Weeknd lan Beyoncé.

Rapper Kanada dijenengi penulis lagu paling apik ing 2016 Society of Composers, Authors, and Music Publishers of Canada (SOCAN) Awards kanggo kontribusi sing signifikan lan luar biasa kanggo musik rap ing taun kepungkur.

Belly uga wis menangaké Juno Award, telung MuchMusic Video Awards, lan rong panggonan paling dhuwur ing Much Music Countdown nasional.

12. 88GLAM

Gambar iki nggambarake duo 88GLAM

Derek Wise lan 88 Camino mbentuk duo hip-hop ing 2017. Dheweke mlebu menyang XO Records lan Republic Records.

Wong loro kasebut wiwit nggunakake jeneng "88Glam" ing Nopember 1, 2017, nalika Billboard nampilake video musik pertama, "12," ing The Weeknd nampilake cameo. 

Sawise iki, video musik liyane kanggo "Bali" karo Nav debut, lan tanggal 7 November 2017, mixtape 88Glam kanthi irah-irahan dhewe dirilis.

web:  12 tanduran awis kanthi cepet sing bisa diwiwiti dina iki

88Glam ngrilis lagu 88Glam 2 kanthi irah-irahan "Racks". Sawisé iku, peringkat No. 8 ing iTunes All Genre Chart, No. 6 ing iTunes Hip Hop Chart, lan ing limang ndhuwur ing Spotify's New Music Friday playlist.

13. Killy

Perwakilan bergambar Killy, salah sawijining rapper Kanada sing paling misuwur.

Killy minangka seniman hip-hop lan rap saka Kanada. Lagu hit "Killamonjaro," sing disertifikasi Emas dening Music Canada, nggawa dheweke dadi pusat perhatian. 

Ing 2016, dheweke ngrilis lagu pertama, "Big Bux," ing SoundCloud. Ing taun sing padha, dheweke uga ngrilis telung lagu maneh. Iki lagu-lagu sing entuk perhatian Killy.

Ing Maret 2018, wis disertifikasi Emas ing Kanada. Amarga lagu kasebut misuwur banget, dheweke dijaluk dadi ing podcast Adam22 "No Jumper" lan "OVO Sound Radio" Drake.

Lagu "Surrender Your Soul" minangka album studio pisanane lan dirilis ing 5 Maret 2018. Album kasebut nyebabake artikel ing warta Komplek lan Pitchfork, lan lagu "No Sad, No Bad" peringkat nomer 65 ing Canadian Hot 100. bagan lagu.

Killy kondhang lan dirayakake amarga kontribusi gedhe kanggo musik rap lan entuk papan ing dhaptar rapper Kanada sing paling misuwur.  

14. Pratama

Preme minangka rapper Kanada sing duwe bakat.

Preme minangka produser, penulis lagu, lan rapper Kanada. Ing taun 2008, dheweke ngrilis singel pisanane minangka artis solo kanthi irah-irahan "You Know I'm Fly," lan iku lagu sing paling populer ing saluran musik interaktif Kanada PunchMuch. 

Dheweke duwe single hit liyane kaya "Money in My Pocket" (2009) lan "In My Hood" (2010), loro diprodhuksi dening T-Minus. 

Dheweke tampil ing "Alone Again," sing dadi hit internasional gedhe. Single dadi nomer 2 ing UK Singles Chart lan dadi hit gedhe ing Kanada lan akeh negara Eropah liyane. 

Dheweke duwe akeh lagu liyane sing jenenge lan misuwur amarga musik rap.

15. Jazz Cartier

Gambar iki nggambarake Jazz Cartier, sing dadi salah sawijining rapper Kanada sing misuwur.

Jazz Cartier minangka rapper, penyanyi, lan penulis lagu Kanada sing berbasis ing Toronto. Mixtapes Marauding in Paradise lan Hotel Paranoia nggawa dheweke dadi bintang.

Single pisanan Cartier, "Set Fire," metu ing 2014. Lan dheweke dadi luwih populer nalika dheweke wiwit main ing papan musik Toronto.  

Lagu "Switch" asring diputer ing game Toronto Raptors dening tim DJ 4Korners, lan ing Maret 2015, dheweke dikenalake ing acara Toronto Red Bull Sound Select dening rapper Kardinal Offishall.

Dheweke kaping pindho nominasi kanggo Hadiah Musik Polaris, ing 2015 kanggo Marauding in Paradise, lan ing 2016 kanggo Hotel Paranoia. Hotel Paranoia uga menangaké Penghargaan Juno 2017 kanggo Rap Recording of the Year. Lan ing tanggal 27 Juli 2018, dheweke ngrilis album studio pisanane, Fleurever.

Salah sawijining lagune, "Dead or Alive," dicekak kanggo Penghargaan Penulisan Lagu SOCAN 2016. Lan ing taun 2017, albumé Hotel Paranoia menangaké Penghargaan Juno.

Dheweke minangka pasukan sing kudu dipikirake, lan ora bisa diilangi saka dhaptar rapper Kanada sing misuwur.

Summary

Yen sampeyan wis maca nganti saiki, muga-muga sampeyan saiki wis kenal karo rapper Kanada sing paling misuwur sing kudu diwaspadai ing taun 2023. Penyanyi iki wis ninggalake jejak ing wedhi wektu dening para pecinta musik sing nyenengake ing saindenging jagad kanthi rap lan warisan. kanggo artis mbesuk liyane kanggo tindakake. 


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar