14 Cara Wong Nigeria Bisa Nggawe Dhuwit Ing Facebook Saiki

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Apa sampeyan ngerti yen ana cara sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit ing Facebook? Ing artikel iki, aku bakal nuduhake sampeyan cara sampeyan bisa nggawe dhuwit ing Facebook sing sah lan ndhuwur papan. Terus maca.

Facebook iku platform media sosial ngendi wong nyambungake karo kanca lawas utawa kolega lan uga njaluk kanggo nggawe kanca anyar, sosialisasi, mbangun sesambetan ngluwihi mung kekancan. Sajrone pirang-pirang taun, individu tartamtu wis nggunakake kesempatan sing ditawakake ing Facebook kanggo njupuk karir lan bisnis menyang tingkat sabanjure kanthi ngetrapake sawetara teknik free nalika sawetara mbayar kanggo njaluk sawetara alat Integrasi kanggo entuk gol.

iklan

Merek / organisasi nggunakake platform sosial iki uga kanggo nyambungake karo calon pelanggan.

Tanpa mboseni sampeyan kanthi akeh tembung, ing ngisor iki ana 14 cara sampeyan bisa miwiti golek dhuwit ing Facebook saiki.

Gabung yuta sinau kode ing Codecademy!

1. Jaringan Pemirsa Facebook:

Iki minangka platform ing Facebook ing ngendi pangembang disambungake karo penerbit. Pangembang utamane pangembang aplikasi sing pengin golek dhuwit saka konten lan lalu lintas sing digawe liwat aplikasi, dene ing sisih liya yaiku penerbit sing pengin nyedhaki luwih akeh wong kanthi ngiklanake produk utawa layanan kasebut.

Dadi, kanthi jaringan pamirsa Facebook, sampeyan bisa entuk dhuwit minangka pangembang.

Facebook Audience Network minangka cara kanggo nggawe dhuwit ing facebook

Langkah-langkah kanggo gabung karo jaringan pamirsa lan miwiti nggawe dhuwit ing Facebook

  • Setel akun sampeyan: Nggawe akun manager Facebook utawa mlebu nganggo akun sing wis ana.
  • Tambah aplikasi sampeyan: ing tahap iki, sampeyan kudu nambah rincian aplikasi sing pengin dimonetisasi. Sawise sampeyan ngisi kabeh rincian kanthi bener, wektune ngirim lan ngenteni jaringan pamirsa Facebook kanggo mriksa rincian aplikasi sampeyan.
  • Nggawe panggonan sampeyan: yen sampeyan wis disetujoni, nyiyapake panggonan pisanan sampeyan kanthi milih saka macem-macem format fleksibel iklan sing disedhiyakake dening platform kayata video sing diganjar, bisa diputer lan interstisial.

NB Sampeyan uga kudu nggabungake SDK Jaringan Pemirsa (aplikasi) utawa kode (web).

  • Nerbitake app sampeyan kanggo miwiti entuk revenue iklan. Pembayaran bakal disetor saben wulan menyang pilihan sampeyan akun bank.

Kanggo miwiti ngunjungi: utawa

2. Mitra Facebook:

Mitra Pemasaran Facebook kanggo Agensi dirancang khusus kanggo agensi sing ngatur kampanye iklan atas jenenge merek utawa bisnis liyane. Iki dibangun kanggo ndhukung agensi kasebut, ngembangake keahliane lan mbantu para klien supaya sukses liwat pendhidhikan khusus agensi, praktik paling apik, pelatihan lan liya-liyane.

Sawise sampeyan gabung karo Mitra Pemasaran Facebook kanggo Agensi, sampeyan bakal entuk akses menyang macem-macem keuntungan sing dirancang khusus kanggo ningkatake pertumbuhan agensi.

Kanggo gabung karo mitra pemasaran Facebook lan ngerti luwih lengkap babagan syarat lan kahanan, bukak: https://web.facebook.com/business/agencies/about?

3. Pemasaran Konten Facebook:

Kaca lan akun sing nuduhake konten karo pamirsa ing Facebook minangka bagean penting saka ekosistem kita, nambah nilai kanggo komunitas lan pengiklan. Kita nggawe alat monetisasi kanggo mbantu individu lan organisasi kasebut ngasilake bathi sing migunani lan bisa dipercaya, sing lestari saka wektu.

Facebook Marketing

Ana rong cara utama kanggo miwiti nggawe dhuwit ing Facebook liwat marketing konten

  1. Kalebu iklan ing video sampeyan.

Iklan in-stream mbantu sampeyan entuk dhuwit kanthi kalebu iklan singkat sadurunge, sajrone utawa sawise video sampeyan. Kita kanthi otomatis ngenali jeda alami ing konten sampeyan kanggo nyelehake iklan, utawa sampeyan bisa milih panggonan sampeyan dhewe. Penghasilan sampeyan ditemtokake dening prekara kayata jumlah tampilan video lan sapa sing dadi pengiklan.

web:  COWRYWISE VS PIGGYVEST, apa sampeyan kudu ngerti sadurunge nandur modal dhuwit

Uga maca: 5 Poin sing Perlu Dielingake Nalika Lelungan menyang Negara Manca

  1.  Tambah langganan mbayar menyang Kaca sampeyan.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Langganan penggemar ngidini pamirsa sing paling peduli babagan Halaman sampeyan langsung mbiayai liwat pembayaran saben wulan, bola-bali sing sampeyan aturake. Ngenali panyengkuyung kanthi lencana khusus sing diwenehake ing komentar, lan menehi ganjaran kanthi tunjangan kayata konten eksklusif lan diskon.

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap, ngerti luwih lengkap babagan kritéria sing nduweni hak ngunjungi: https://web.facebook.com/business

4. Pemasaran Afiliasi:

cara sing apik kanggo nggawe dhuwit ing Facebook karo affiliate marketing (Ie sade produk wong liya kanggo komisi tartamtu). Iki banget ing sisih ngendi sampeyan ora kudu nggawe produk. Lan asring sampeyan ora kudu nangani logistik lan keluhan apa wae sing muncul. Kabeh sing sampeyan lakoni yaiku njaluk pelanggan kanggo ngurmati produk / merek lan pemilik / pabrikan produk bakal nindakake tugas liyane sing dibutuhake nganti tahap pungkasan transaksi karo pelanggan.

Tinimbang mung nindakake obrolan normal ngunggah gambar, lan aktivitas liyane kanggo sosialisasi ing Facebook, sampeyan bisa kanthi gampang miwiti nggawe dhuwit dina iki kanthi menehi rekomendasi wong (grup sosial sampeyan) kanggo ngreksa merek lan entuk bayaran.

5. Adol produk dhewe: 

Cara liya kanggo nggawe dhuwit ing Facebook yaiku ngedol produk / layanan sampeyan dhewe. Iki meh padha karo pemasaran afiliasi, nanging bedane mung sampeyan duwe produk, lan sampeyan ora kudu mbayar sapa wae kajaba sampeyan entuk afiliasi kanggo produk sampeyan. Kanthi adol produk sampeyan dhewe ing Facebook, sampeyan nangani proses penjualan saka wiwitan nganti pungkasan. Nanging sampeyan bisa luwih nyuda beban karya ing njupuk sawetara bagéan saka proses dodolan kanggo wong rampung nalika sampeyan mbayar. Contone, aspek logistik bisa diwenehake marang perusahaan logistik utawa individu sing mbukak logistik minangka bisnis.

iklan

6. Pay per click (PPC) jaringan:

iklan

Jaringan mbayar saben klik minangka platform sing mbayar sampeyan kanggo ngarahake lalu lintas menyang situs web utawa situs web partner. (Mitra sing digunakake ing kene tegese situs web / platform sing gabung karo platform Pay per klik kanthi tujuan nambah lalu lintas situs web. Dadi, dheweke mbayar platform PPC minangka imbalan. Nalika ing sisih liya PPC mbayar sampeyan minangka individu kanggo entuk tugas (ngklik link web sing ndadékaké menyang situs web utawa konten mitra.

Cara sing apik kanggo ngleksanakake iki kanggo nggawe dhuwit ing Facebook yaiku kanthi ngirim lan promosi link sampeyan (Ie link sing diwenehake dening platform PPC) menyang kanca, grup, lan liya-liyane. Nalika link nampa klik, sampeyan bakal dibayar.

Petunjuk kanggo sukses lan entuk dhuwit luwih akeh ing Facebook nganggo platform PPC.

  1. Aja nge-spam grup nganggo tautan sampeyan: utamane kanggo promosi situs web utawa platform pihak katelu ing Facebook, cara sing paling apik yaiku liwat iklan Facebook. Aja viral banget karo tautan sampeyan supaya ora diblokir dening Facebook.
  2. Sampeyan bisa ngirim sawetara rincian babagan link lan nggunakake layanan shortening URL kanggo shorten pranala
  3. Pilih platform mbayar saben klik sing paling apik.
  4. Ndhaptar nganggo luwih saka siji Per platform klik pihak katelu
  5. Kirim tautan menyang grup kanthi relung sing ana gandhengane karo konten ing tautan kasebut. Nindakake tegese sampeyan menehi konten sing bener menyang pamirsa sing bener, lan minangka imbalan, iki bakal nyebabake akeh klik saka grup kasebut.
web:  Carane Sukses lan golek dhuwit karo Oriflame

7. Platform shortening URL:

Cara liya sing bisa dibuktekake kanggo miwiti nggawe dhuwit ing Facebook saiki yaiku nggunakake layanan shortening URL (URL shortener). Entuk tautan kanggo konten sing sampeyan seneng bareng lan entuk dhuwit ing platform shortening URL.

Uga Waca: Youtubers mbayar paling dhuwur ing Nigeria

Monetizing tegese, sampeyan ngidini platform shortening URL kanggo nampilake pariwara menyang pamirsa sadurunge njupuk menyang konten utama.

Iki paling apik kanggo wong sing ngirim konten / pranala saka situs web liyane (pihak katelu) ing spasi Facebook. Bisa uga dadi tautan platform Pay per klik (PPC) nanging wektu iki ora diwatesi karo tautan PPC. Bisa uga minangka tautan menyang berita utawa acara sing lagi tren, lsp.

Cara sing apik banget kanggo nggawe dhuwit luwih akeh ing Facebook nggunakake strategi iki yaiku;

  1. Pilih platform mbayar dhuwur (Ie platform sing mbayar banget saben klik)
  2. Pilih ceruk
  3. Pilih pamirsa sing bener
  4. Feed wong-wong mau karo isi sing ora bisa nolak (Ie isi padha ora pengin nggulung adoh saka tanpa ngeklik ing kanggo ndeleng liyane).
  5. Konsisten, teka kanthi rutin lan supaya sampeyan dikenal.

iklan

Yen wis rampung kanthi efektif, pariwara bakal ditampilake menyang pamirsa yen sampeyan ngeklik tautan kasebut sadurunge dialihake menyang konten kasebut.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

8. Kiriman Sponsor, seneng, lan enggo bareng:

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

iklan

Sampeyan uga bisa nggawe dhuwit ing Facebook kanthi ngirim kiriman sing disponsori ing timeline sampeyan. Kiriman sing disponsori bisa uga saka kanca, kolega, merek utawa wong sing saingan kanggo jabatan politik ing Nigeria, ing negara sampeyan, pemerintah lokal, utawa ing sekolah sampeyan, lan liya-liyane. jaringan, lan sampeyan bakal mbayar. Strategi iki ora diwatesi kanggo pamirsa sing maca kiriman kasebut, bisa uga ditujokake kanggo ngasilake seneng utawa nuduhake liwat kiriman kasebut.

9. Pengaruh Facebook:

Salah sawijining cara paling apik kanggo golek dhuwit ing Facebook yaiku minangka influencer. A influencer Facebook yaiku wong sing duwe akeh pengikut minangka pamirsa. Dheweke uga kudu duwe pengaruh marang pamirsa, supaya bisa nindakake tumindak tartamtu, tuku pendapat lan rekomendasi.

Pawulangan Wutah Saka Top 10 Influencer Facebook

Sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit ing Facebook uga kanthi dadi influencer. Ing ngisor iki ana tips kanggo miwiti

  1. Pilih ceruk: bagean penting kanggo miwiti iku aspek ngendi sampeyan njaluk kanggo milih niche Panjenengan. Niche minangka area spesialisasi sampeyan sing nggawe konten kanggo dituduhake karo pamirsa. Niche sing sampeyan pilih kudu dadi sing sampeyan tresnani, sing sampeyan senengi. Yen sampeyan nuduhake konten sing disenengi, sampeyan ora bakal gampang bosen nuduhake konten sanajan ana tantangan.
  2. Pilih lan atur medium sampeyan: yen sampeyan wis milih niche, iku apik kanggo mutusaké carane sampeyan arep kanggo nuduhake isi, salah siji timeline pribadi, kaca Facebook, utawa grup, lan nyetel iku kalebu rincian perlu.
  3. Nuduhake konten sing migunani: sawise sampeyan milih niche lan medium sampeyan wis disetel kanthi apik. Wektu kanggo miwiti kanthi nuduhake konten sing penting karo pamirsa. Isi sing bakal nggawe dheweke tansah ngenteni kiriman sampeyan.
  4. Gawe jaringan / pengikut sampeyan: nuduhake konten sing migunani ora kabeh, nanging sampeyan kudu mbangun pengikut, konten sing apik bakal mbantu nuduhake lan menehi rekomendasi nanging sampeyan kudu entuk cara kanggo nambah pengikut sampeyan. Eg dening Nuduhake lan uga nyengkuyung pamirsa saiki kanggo nuduhake uga etc.
  5. Dadi konsisten lan terus-terusan melu pamirsa: supaya para pamirsa ngrasakake kehadiran sampeyan kanthi konsisten lan melu konten lan kegiatan sing beda-beda supaya bisa ngetutake lan aktif.
web:  Cara nggawe dhuwit ing Instagram

Sawise tips ing ndhuwur bakal posisi sampeyan kanggo merek lan pengiklan liyane utamane ing niche sampeyan kanggo mbayar sampeyan kanggo ngirim postingan utawa menehi rekomendasi menyang pamirsa. Sampeyan uga bisa gabung karo jaringan afiliasi lan promosi produk sing ana gandhengane karo niche sampeyan.

10. Nggawe kaca Facebook:

iklan

ana macem-macem cara kanggo nggawe dhuwit ing Facebook kanthi nggawe kaca Facebook sing kalebu minangka influencer, promosi link PPC, promosi produk afiliasi, lsp. Kajaba iku, sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit ing Facebook ing Nigeria kanthi;

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

  1. Sade kaca Facebook: sawise sampeyan bisa uga wis nggawe kaca Facebook, melu pamirsa lan mbangun nomer apik saka Facebook seneng, sampeyan bisa ngedol kaca kanggo panuku niat kayata merek, pemasar jaringan, individu etc. Merek iki utawa individu tuku kaca readymade karo nomer apik saka seneng lan engagement tinimbang kudu liwat kaku lan wektu kanggo miwiti kaca bangunan saka ngeruk.

11. Nggawe lan adol grup Facebook:

strategi iki banget padha karo kaca Facebook kang dianggo, prabédan utama kene sing menehi hasil karo kelompok lan ora kaca. Ing grup Facebook, sampeyan bisa nindakake luwih akeh kegiatan kaya komunitas lan uga duwe hak istimewa kaya nampa kiriman saka pamirsa lan bentuk kontribusi liyane saka pamirsa.

12. Pasar Facebook:

iki bagean Facebook ngendi sampeyan bisa tuku utawa ngedol item anyar lan digunakake gampang ing Facebook lokal utawa saka bisnis, golek tawaran apik ing item anyar dikirim saka luar negeri, etc.. Bagean saka Facebook ora dikenal mayoritas yen pangguna Facebook.

Nanging, nalika nulis artikel iki, pasar Facebook ora kasedhiya kanggo kabeh wong kanthi kritéria utama watesan / ora kasedhiya minangka akun sing mentas digawe lan pasar mung kasedhiya kanggo pangguna aplikasi Facebook lan pangguna desktop.

13. Nyopir lalu lintas menyang situs web utawa blog:

sampeyan uga bisa nggawe dhuwit ing Facebook kanthi nyopir lalu lintas saka kaca grup Facebook utawa grup menyang situs web sampeyan. Kanggo entuk dhuwit nggunakake strategi iki, blog utawa situs web sampeyan kudu ngaktifake AdSense lan siap entuk. Sumber lalu lintas bisa uga saka kiriman pribadi ing garis wektu Facebook, kiriman ing kaca utawa grup sampeyan.

iklan

Kanggo entuk lalu lintas kualitas sing ngowahi kanthi apik, priksa manawa kiriman sing digunakake kanggo narik wong saka Facebook ana hubungane karo isi blog / situs web.

iklan

LANJUT MACA ING ngisor iki

14. Setelan kaca Facebook:

sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit ing Facebook dina iki kanthi nyetel kaca kanggo merek, organisasi, lan individu (bisa dadi selebriti utawa lambang sosial). Sanajan kasunyatane Facebook dibangun kanthi ramah pangguna, akeh wong sing isih angel nyiyapake kaca kanthi profesional, dene sawetara ora mung duwe wektu. Minangka pangguna Facebook sing ngerti platform kasebut lan uga wis ngerti apa kaca profesional, sampeyan bisa mbantu persiyapan lan entuk bayaran.

15. Manajer Facebook:

iki salah siji saka mbayar paling dhuwur saka wong-wong mau, lan iku mung melu sampeyan ngatur kaca, kanggo merek, selebriti etc.. Akèh selebriti lan organisasi ing Nigeria ora mbukak kaca dhewe, biasane amarga sibuk etc jadwal lan kadhangkala mung arep menehi proyek kanggo pakar kanggo nangani. Iki bisa ditindakake kanthi jarak adoh lan uga mbutuhake kehadiran fisik.

Kanggo njaluk proyek minangka manager Facebook, posisi dhewe minangka pakar padha kudu, sampeyan uga bisa pasar dhewe (Ie pendekatan wong). Sampeyan uga bisa masang pariwara ing timeline babagan iki utawa gabung karo platform freelance lan kerja minangka media sosial manager.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar