11 Negara sing Ora Bisa Dipercaya Ngendi Prostitusi Sah

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Wis pirang-pirang taun, wong ora nggatekake lan ngremehake tembung "prostitusi". Kasunyatan sing angel yaiku amarga kemiskinan sing nemen lan kahanan sing ora bisa diramalake sawetara individu, prostitusi tansah nemokake omah ing pirang-pirang negara, tanpa preduli saka status hukume. 

Prostitusi minangka laku nglakoni aktivitas seksual apa wae kanthi tujuan kanggo nampa bayaran. Senajan prostitusi luwih umum antarane wadon, bab 20% saka prostitusi global sing lanang.  

Prostitusi nduweni macem-macem wujud, lan saben negara nduweni hukum dhewe sing ngatur, sing bisa uga beda-beda ing antarane negara ing negara sing padha. Kontradiksi iki nyorot macem-macem sudut pandang negara babagan topik sing ana gandhengane karo prostitusi, kayata eksploitasi, peran jender, etika lan moralitas, kebebasan milih, lan norma-norma sosial.

Sawetara negara luwih seneng nglarang, dene liyane cenderung menehi tunjangan jaminan sosial lan nganggep para pekerja seks padha karo proyek liyane.

Artikel iki bakal mbukak sawetara negara sing prostitusi sah. Negara-negara kasebut wis menehi hak sing padha karo pelacur lan ngakoni prostitusi minangka profesi.

negara ngendi prostitusi legal
Peta nuduhake negara miturut sikap ing prostitusi sumber saka review populasi donya.

Sikap babagan prostitusi

Macem-macem negara duwe lensa sing beda-beda kanggo ndeleng prostitusi. Nalika sawetara negara wis nampa prostitusi minangka Profesi, sawetara wis outrightly nglarang, nalika sawetara tiba ing antarane. Ing ngisor iki sawetara sikap sing ditindakake ing macem-macem negara nalika nerangake prostitusi.

1. Legalisasi

Legalisasi tegese prostitusi ing pirang-pirang bentuk ing hukum dianggep sah. Iki mbebasake prostitusi bocah, kekerasan, perdagangan, lan kabeh jinis prostitusi paksa. Prostitusi sing sah biasane ngidini tuku, adol, lan organisasi prostitusi, sing paling kerep diatur dening pemerintah.  

2. Larangan

Kanthi larangan, prostitusi dianggep ilegal lan dikriminalisasi ing kabeh wilayah. Iki kalebu kriminalisasi tuku, adol, lan ngatur apa wae sing nyebabake ijol-ijolan dhuwit kanggo jinis. Iki umum ing negara kanthi setelan agama sing dhuwur.

3. Dekriminalisasi

Iki luwih kaya legalisasi prostitusi sing ora ditulis. Negara-negara sing wis dekriminalisasi prostitusi ora ngatur prostitusi; nanging, ora ana hukum sing criminalizes tumindak utawa industri. 

4. Abolisionisme

Abolitionisme ngidini kanggo tuku lan ngedol jinis nanging nglarang kabeh bentuk organisasi kayata pimping lan pelacuran paksa, minangka cara kanggo nyegah eksploitasi pekerja seks. Mulane, negara-negara sing nindakake iki ngidini prostitusi individu nanging nglarang operasi rumah bordil utawa panjaluk umum.  

5. Neo-abolisionisme

Sikap iki absolves perek nyalahke lan nganggep pidana kanggo tuku jinis. Mula, klien pelacur lan mucikari dianggep nindakake pelanggaran nalika kejiret karo pelacur. Sikap kaya iki mbatesi panjaluk para pelacur. 

Uga maca 13 Negara Eropa sing Bisa Digawe

11 negara ngendi prostitusi legal

1. Australia

Ing Australia, legalitas prostitusi beda-beda ing saben negara. Ing sawetara wilayah Australia kaya Queensland, prostitusi sah lan diatur, dene ing sisih kulon Australia, prostitusi independen sah nanging ora diatur. Rumah bordil lan pimping dianggep ilegal. 

Ing negara kaya Victoria lan New South Wales, prostitusi wis rampung decriminalized. Ing taun 2023, negara bagian Victoria ngarep-arep mbusak registrasi bisnis kerja seks lan ngidini adol minuman beralkohol ing hotel ing sangisore RUU dekriminalisasi kerja seks saka 2021. Iki bakal nggawe prostitusi perdagangan bebas sah ing negara.

Australia

2. Jerman

Ing 2016, Jerman ngliwati Undhang-undhang Prostitusi Prostitusi. Undhang-undhang iki ditrapake kanggo nglindhungi hak-hak pelacur kanthi mesthekake yen kabeh pelacur duwe sertifikat registrasi lan individu ing perdagangan kerja seks entuk ijin. 

Wiwit kuwi, prostitusi ing Jerman tetep legal lan diatur. Proyek prostitusi saiki bisa diiklanake ing perusahaan HR, lan rumah bordil saiki diijini dienggo ing Jerman sanajan ana penempatan iklan. 

Jerman uga salah siji saka sawetara negara sing prostitusi dikenai pajak lan wis dadi sumber penghasilan sing bisa dipercaya.

3. Hongaria

Pelacur ing Hongaria makarya ing kahanan sing ketat lan biasane mung operasi ing wilayah tartamtu sing adoh saka sekolah utawa gréja. Iki ora ateges profesi kasebut ilegal. Nyatane, prostitusi wis sah lan diatur dening pemerintah Hongaria wiwit taun 1999. 

Ing Hongaria, pelacur diwajibake mbayar pajak lan nyimpen dokumen hukum sing bisa diteliti dening agen penegak hukum. 

Kanggo dadi pelacur ing Hongaria, sampeyan kudu umur nganti 18 taun, duwe ijin wirausaha, lan njupuk tes STI lan HIV wajib paling ora kaping papat saben taun.

Senajan prostitusi dianggep sah ing Hongaria, iku kejahatan kanggo nggawe dhuwit saka prostitusi wong liya; mula, mbukak bordil dianggep ilegal. 

Hongaria minangka salah sawijining negara sing sah prostitusi.

4. Eritrea

Ing abad kaping 19, nalika Italia ngjajah Eritrea, prostitusi didhukung amarga nggawe hukum rasial Italia ing negara sing nglarang perkawinan campuran. Iki nyumurupi paningkatan rekrutmen wanita lokal sing didaftarkan kanthi paksa ing rumah pelacuran kanggo dadi pelacur. Akeh pelacur iki bocah-bocah wadon sing durung umur.

Kanthi mundhake kasus HIV nalika taun 1990-an, pamrentah mlebu lan wiwit ngatur industri kasebut. Keterlibatan pemerintah njamin yen para pelacur duwe pemeriksaan kesehatan saben wulan; Nanging, prostitusi ing sakubenge sekolah, gréja, lan rumah sakit dilarang.

5. Mozambik

Didorong dening tingkat kemiskinan umum ing negara kasebut, prostitusi ing Mozambik tetep dadi bisnis sing berkembang kanggo akeh. Sanajan prostitusi sah lan diatur dening pemerintah, bentuk ilegal isih tetep berkembang. Bentuk kasebut yaiku prostitusi bocah lan perdagangan seks.

Masalah prostitusi ilegal teka ing wacana internasional ing pertengahan 1990-an nalika penjaga perdamaian PBB dituduh nglindungi pelacur sing durung umur.  

6. Yunani

Dumunung ing Eropah tenggara, negara iki ngidini prostitusi minangka kesempatan kerja kanggo wanita sing umure 18 taun lan luwih. Kanggo sukses dadi pekerja seks ing Yunani, sampeyan kudu ndhaptar lan tundhuk pemeriksaan medis. Kajaba saka umur, sampeyan kudu durung nikah, certified mental fit lan duwe cathetan pidana resik. 

Rumah bordil, ing ngendi kegiatan prostitusi ditindakake, uga kudu dilisensi dening negara lan minangka sumber pendapatan kanggo pemerintah. Pimping, solicitation, trafficking anak, lan prostitusi dalan dianggep ilegal ing Yunani. 

Sanadyan prostitusi sah lan diatur dening negara, prostitusi ilegal isih tetep berkembang ing sawetara wilayah Yunani.   

7. Walanda

Kunjungan menyang Kecamatan lampu merah saka ibukutha negara (Amsterdam) bakal langsung mbukak ngendi negara ngadeg ing prostitusi. Walanda dadi salah sawijining negara pisanan sing nglegalaké prostitusi ing taun 1999 kanthi ngilangi larangan ing rumah bordil, ngakoni prostitusi, lan ngatur industri seks.  

Nalika prostitusi ing Walanda sah lan diatur, prostitusi sing dipeksa lan prostitusi sing durung umur dianggep minangka penyalahgunaan lan kanthi mangkono ilegal ing Walanda. Kanggo njamin safety para pekerja seks ing industri kasebut, pamrentah Walanda wis nggawe rancangan a RUU peraturan kerja seks. RUU iki ngupaya kanggo mesthekake yen pelacur lan pekerja seks liyane ing industri duwe ijin lan umure nganti utawa luwih saka 21 taun. Buruh seks sing gagal nyukupi kritéria kasebut bakal dianggep nglanggar.   

Distrik lampu abang ing Walanda

8. Kolombia

Kolombia minangka salah sawijining negara ing Amerika Selatan sing wis nglegalake prostitusi. Pamrentah Kolombia ngatur industri lan rumah bordil diwatesi ing wilayah tartamtu sing diarani "zona toleransi."

Sayange, aspek ilegal prostitusi ing negara iki terus berkembang. Iki minangka perdagangan manungsa, perbudakan seks, lan prostitusi bocah. Jaringan kejahatan terorganisir wis mbajak industri lan perdagangan individu sing rawan, utamane wanita, ing njero lan internasional, nyebabake korban kekerasan lan penyakit.

Ing jaman saiki, pamrentah Kolombia wis ngupayakake mbatesi kejahatan seks kanthi kerja sama karo pamrentah manca kanggo nyelidiki kasus perdagangan manusia lan mbalekake korban perdagangan.       

Kolombia minangka salah sawijining negara ing Amerika Selatan sing wis nglegalake prostitusi. Pamrentah Kolombia ngatur industri kasebut, lan rumah bordil uga diwatesi.   

9. Peru

Sah dadi pelacur lanang utawa wadon ing Peru yen sampeyan umure nganti 18 taun. Pamrentah ngatur prostitusi ing Peru lan para pelacur diwajibake ndhaptar kotamadya lan duwe sertifikat kesehatan sing kudu digawa nalika tugas.

Rumah bordil sah nanging kudu dilisensi, nanging akeh pelacur ing Peru sing kerja sacara informal ing ngendi ora ana campur tangan pemerintah lan omah bordil sing ora dilisensi. Iki ndadekake umume para pelacur ing sektor iki beresiko kanggo kekerasan lan bebaya kesehatan. 

Prostitusi bocah lan perdagangan seks dianggep ilegal kanthi ukuman penjara nganti 8 taun kanggo pelanggar seks. Sanajan ana paukuman, prostitusi ilegal isih ana ing Peru. 

10. Bangladesh

Dadi pelacur ing Bangladesh kalebu penandatanganan affidavit sing nyatakake yen pelacur sing dituju durung dipeksa mlebu ing profesi kasebut. Uga diwajibake yen perek kasebut nyatakake yen dheweke ora bisa nemokake karya liyane. Sawise sumpah affidavit iki, prostitusi sing dituju didaftar ing negara. 

Sanajan prostitusi sah ing Bangladesh, negara kasebut nglarang perdagangan seks, prostitusi bocah, lan rumah bordil tanpa lisensi.

Pelacur ing Bangladesh rusak sacara sosial amarga alasan budaya lan agama. Iki ndadekake wong-wong mau ana risiko kekerasan saka masyarakat lan malah lembaga penegak hukum. 

11. Panama

Amarga legalitas prostitusi ing Panama, ora umum kanggo ndeleng pelacur ing wilayah sing luwih dhuwur ing kutha, kalebu ing dalan lan ing omah bordil. Dheweke kerep kerja ing panti pijet lan bar lobi hotel ing saindenging kutha.

Saliyane aturan liyane, panguwasa pemerintah mbutuhake kabeh pelacur kanggo mriksa kesehatan saben minggu, nanging kasus AIDS lan penyakit kelamin liyane kanthi cepet mundhak ing Panama.

Wong manca uga diijini laku prostitusi ing Panama. Kanggo nindakake iki, dheweke butuh visa khusus sing diarani visa 'alternadora'. Visa iki ngidini wong manca nindakake prostitusi kanthi bebas ing negara kasebut.

kesimpulan

Prostitusi minangka salah sawijining profesi paling tuwa sing terus berkembang nglawan kabeh rintangan lan kemungkinan pungkasane ora bakal teka.

Apa kudu diakoni sacara global minangka profesi sing pantes kanggo legalisasi mesthi bakal tetep dadi topik debat kanggo wektu sing suwe, nanging perlu kanggo mesthekake yen pelacur dilindhungi lan bisa ngrasakake hak asasi manungsa lan keuntungan sing padha karo warga liyane ing negara liya. profesi.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar