11 Manfaat Kacang Macan sing nggumunake

Nyebar katresnan

Iki gambar kacang Macan seger.

Manfaat kacang macan ora bisa diremehake. Kacang-kacangan iki dadi populer ing donya amarga mupangat kesehatan. Sanajan diarani "kacang", kacang macan iku "umbi". Umbi yaiku potongan saka gagang tanduran sing biasane dikubur ing lemah. 

Kacang Macan yaiku umbi saka tanduran Cyperus esculentus, uga dikenal minangka kacang kuning. Rasane manis, kaya kacang almond. Ing Mesir kuna, kacang macan minangka sumber panganan utama. Akèh-akèhé wong mangan saiki ing bagéan Afrika, Eropah, lan Mediterania.

Ing Spanyol diarani kacang chufa, "aya" ing Hausa, "aki awusa" ing basa Igbo, lan "ofio" utawa "ajemunmi" ing basa Yoruba. Iki minangka bahan utama ing minuman sing diarani horchata de chufa, digawe saka susu kacang macan. Ing China lan papan liya, susu kacang macan digunakake kanggo mbantu ati.

Kacang macan bisa dipangan mentahan utawa dimasak, nanging ing umume pasar Kulon, biasane mung didol garing utawa digiling lan ora mentah. Glepung kacang macan, sing bisa digunakake kanggo baking, lan kacang macan mentah garing, sing bisa dipangan minangka cemilan renyah. 

.........................

Iku pilihan apik kanggo cemilan amarga padha rasa nutty lan ono krime lan menehi kabeh serat sing perlu kanggo dina.

Wong-wong nggoleki apa sing bisa ditindakake kacang iki kanggo sampeyan. Wong-wong sing seneng karo kesehatan kaya dheweke amarga akeh nutrisi sing apik. Temokake luwih akeh babagan kacang-kacangan iki, apa gunane, lan carane mangan. Terus maca.

Manfaat Kacang Macan kanggo Kesehatan

Mupangat kesehatan saka kacang Macan akeh banget.

Kacang macan wis digunakake ing obat tradisional nganti pirang-pirang taun, nanging para ilmuwan ora nganggep akeh manfaate kanggo kesehatan. Amarga kacang macan sugih ing vitamin lan mineral, luwih akeh manfaat kesehatan bakal ditemokake nalika diteliti luwih akeh.

1. Mbantu ing bobot mundhut

serat minangka bagéyan penting saka apa kita mangan saben dina. Iku mbantu awak nyerna lan nyingkirake sampah sing luwih apik lan nyuda risiko kolesterol dhuwur, kayata penyakit jantung.

Kira-kira 10 gram serat ana ing sajian kacang macan. Serat uga bisa mbantu ngilangi bobot. Iku nggawe sampeyan krasa kenyang luwih suwe lan nggawe sampeyan kurang luwe kanthi nambah rasa kenyang.

.........................

Panaliten ing taun 2009 nuduhake yen kacang macan minangka bagean penting saka diet sehat amarga akeh serat.

2. Ningkatake pencernaan

Ana akeh serat ing kacang macan. Serat nggawe bangkekan dadi luwih gedhe lan nggampangake panganan sing dicerna weteng kanggo pindhah liwat usus. 

Uga mbantu awak entuk luwih akeh nutrisi saka panganan sing wis dicerna lan nyuda kemungkinan konstipasi kanthi nambah jumlah "bakteri apik" ing usus.

web:  Kepiye miwiti bisnis utangan gaji online lan tips supaya bisa sukses

Kacang macan uga duwe enzim kaya lipase, amilase, lan katalase, sing mbantu ngrusak panganan ing weteng lan nyuda gas, diare, lan gangguan pencernaan.

3. Nyuda tingkat gula getih

Serat ing kacang-kacangan nggawe wektu luwih suwe kanggo gula mlebu aliran getih. Kacang macan ngandhut akèh arginine, sawijining asam amino sing ndadekake awak luwih sensitif marang insulin.

Panaliten anyar ditindakake ing tikus diabetes kanggo ndeleng manawa campuran glepung kedelai lan glepung kacang macan bisa nyuda tingkat glukosa. Nalika tikus diabetes mangan adonan sing digawe saka campuran glepung kasebut, tingkat gula getih mudhun banget.

.........................

4. Ngapikake kesehatan jantung

Ana akeh MUFA ing kacang macan (asam lemak monounsaturated). Dikenal yen MUFA nyuda jumlah kolesterol ala (LDL) ing awak lan nambah jumlah kolesterol apik (HDL). Iki nyuda risiko penyakit jantung lan stroke ing jangka panjang.

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, kacang macan uga akeh arginin lan asam amino sing mbantu awak nggawe oksida nitrat. Nitric oxide ndadekake pembuluh getih luwih amba lan nyuda tekanan getih.

5. Dianggo minangka Aphrodisiac

Ing jaman biyen, kacang macan digunakake minangka afrodisiak kanggo nggawe wong luwih seneng seksual. Wong Afrika wis mangan kacang macan nganti pirang-pirang generasi kanggo nambah jumlah sperma lan ngobati masalah nalika entuk lan njaga ereksi.

Sawetara studi babagan tikus nuduhake yen mangan kacang macan kanthi rutin bisa ningkatake aktivitas seksual, sing dituduhake kanthi kenaikan tingkat testosteron.

6. Ningkatake Kekebalan

Sistem kekebalan bisa entuk dorongan saka kacang macan. Ing panaliten sing ditindakake ing taun 2009, ekstrak kacang macan ditemokake paling efektif nglawan bakteri E. coli, Salmonella, lan Staphylococcus.

.........................

Mangkene sawetara perkara sing apik babagan kacang macan. Salah siji cara kanggo ngedongkrak kesehatan yaiku nggawe dheweke dadi bagian penting saka diet saben dina. Ing bagean sabanjure, kita bakal ndeleng macem-macem nutrisi ing kacang macan sing menehi kualitas sehat.

7. Perang nglawan Kanker Payudara

Umbi kasebut duwe glikosida flavonoid sing larut ing banyu sing dhuwur, menehi kapasitas antioksidan sing dhuwur. Iki ndadekake dheweke dadi obat sing apik kanggo benjolan payudara lan kanker.

Kacang macan uga minangka sumber antioksidan sing apik, nglindhungi awak saka penyakit kaya kanker payudara lan tuwa.

8. Susu tanpa laktosa

Sajrone meteng, susu minangka panganan sing penting. Nanging intoleransi laktosa ndadekake ora kabeh wanita ngandhut bisa ngombe susu.

Amarga ora ana laktosa, susu kacang macan bisa dijupuk sapa wae. Susu kacang macan ora ngandhut laktosa, fruktosa, utawa gluten, lan amarga kacang macan dudu kacang, iku panganan sing apik kanggo wong sing alergi kacang.

Panliten nemokake yen kacang macan nduweni lemak, protein, kalsium, fosfor, lan asam oleat sing luwih sehat tinimbang alternatif non-susu liyane. Dheweke uga duwe tingkat kalsium, fosfor, lan asam oleat sing paling dhuwur. Susu sapi ora ngandhut vitamin C lan E, nanging susu kacang macan.

.........................

9. Sumber sugih Magnesium

Magnesium minangka mineral penting sing miwiti luwih saka 300 reaksi biokimia ing awak. 

Kekurangan magnesium bisa nyebabake masalah serius ing awak, kayata kram otot sing kerep lan palpitasi jantung. Iki amarga magnesium mbantu otot lan saraf bisa mlaku kanthi cara sing kudu ditindakake.

web:  Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Akun Domisili ing Nigeria

Wong-wong uga ujar manawa panganan sing akeh magnesium, kayata kacang macan, bisa mbantu nyuda kram menstruasi lan mungkasi dysmenorrhea.

10. Nambah produksi ASI

Susu ngandhut nutrisi penting kanggo bayi. Nduweni akeh antibiotik lan nguatake sistem kekebalan bayi.

Kacang macan ngandhut nutrisi lan vitamin penting, sing bisa mbantu payudara wanita ngandhut nggawe susu luwih akeh.

11. Ningkatake kesehatan balung

Diet sing akeh kalsium digandhengake karo balung sing luwih kuwat. Kacang macan minangka cara sing apik kanggo nambah kalsium ing diet amarga ngemot 80% kalsium saben dina.

Kalsium penting kanggo balung sing sehat lan mbantu nyegah osteoporosis, penyakit sing balung dadi lemes lan rapuh saka wektu. Iki penting banget kanggo wanita amarga luwih cenderung ngalami osteoporosis tinimbang wong lanang.

.........................

Kalsium mbantu balung tetep sehat, nanging uga mbantu pembekuan getih lan kontraksi otot. Penting kanggo fungsi saraf lan ngontrol detak jantung, lan mbantu sel tuwuh lan tetep sehat ing kabeh awak. 

Mangan panganan kaya kacang macan sing akeh kalsium mbantu njamin awak duwe kalsium sing cukup kanggo njaga proses kasebut.

Uga maca: Manfaat mangan kola pait ing wayah esuk diterangake

Profil Gizi Kacang Macan

Kita wis ngerti yen kacang macan nduweni serat sing akeh, nanging ora mung iku sing apik. Isine liyane gizi banget.

Uga, kacang-kacangan iki nduweni jumlah asam lemak omega-6 lan omega-9 sing apik, sing apik kanggo jantung. Mangkene sampeyan kudu ngerti babagan nutrisi kacang macan.

NutrisiNilai saben 100 g
serat23-32g
protein5.5g
Sugar18g
Kalori450 kkal
karbohidrat46g
lemak23g
Asam lemak omega 612%
Asam oleat (Omega 9)71%

Saiki kita ngerti manawa kacang macan bisa migunani kanggo sampeyan. Kepiye carane sampeyan mangan? Kepiye carane sampeyan mangan saben dina?

.........................

Kepiye Mangan Kacang Macan?

Sampeyan bisa nikmati kacang sing enak iki kanthi macem-macem cara.

1. Sampeyan bisa mangan wong-wong mau minangka lagi. Iki carane sampeyan kudu mangan kacang macan. Padha pilihan apik kanggo cemilan sehat lan sedhep. Sampeyan uga bisa dilebokake ing campuran trail karo kacang.

2. Sawetara wong bisa uga ora seneng mangan mentah amarga kudu dikunyah. Ing kasus iki, sampeyan bisa rendhem ing banyu lan sprinkle sawetara uyah ing. Iki bakal nggawe kacang luwih gampang dipangan lan luwih enak kanggo rasa.

3. Nggawe Horchata ing gaya Spanyol. Susu iki digawe saka kacang macan lan misuwur banget ing Spanyol. Iku manis lan krim. Iki digawe kanthi nyampur gula, banyu, lan kacang macan sing alus.

4. Sampeyan bisa nggawe mentega kacang karo kacang macan kaya kacang, almond, utawa kacang mete. Sampeyan bisa mangan kacang macan kanthi cara iki, sing cara sing sehat banget.

.........................

5. Sampeyan bisa duwe kacang iki karo sarapan. Sampeyan bisa nyelehake ing bubur, sereal, utawa smoothie.

6. Yen wis garing lan digiling dadi bubuk, kacang macan bisa kanggo gawe glepung.

Iki mung sawetara cara kanggo mangan kacang macan kanthi rutin kanggo entuk manfaat kesehatan. Cara sing paling umum kanggo mangan kacang macan yaiku ing susu.

web:  Logo Negara Oyo: Gambar, katrangan lan makna

Sampeyan bisa nggunakake susu kacang macan tinimbang susu sapi biasa ing omah. Iku bakal apik kanggo mesthekake sampeyan entuk kabeh nutrisi apik saka kacang macan.

Ing bagean sabanjure, kita bakal ngrembug babagan carane nggawe susu kacang macan.

Carane Sampeyan Bisa Nggawe Susu Kacang Macan

Horchata, jeneng liya kanggo susu kacang macan, minangka minuman sing enak banget. Sampeyan bisa mangan biasa tanpa nambah rasa utawa pemanis utawa nambah rasa sing dikarepake. Nyampur susu kacang macan dadi smoothie, milkshake, utawa kopi nggawe rasane enak.

Requirements

  • 2 cangkir kacang macan
  • 4 cangkir banyu resik 
  • 1/4 sendhok teh. saka uyah segara
  • Sampeyan bisa nambah rasa apa wae, kayata kayu manis, vanila, madu, maple, lsp.
  • A mason jar
  • A sifter
  • Blender

tata cara

1. Sijine kacang lan uyah ing jar mason sawise nyampur.

.........................

2. Nutupi banyu lan direndhem nganti 24 nganti 48 jam. Sing luwih apik, saya suwe saya rendhem.

3. Pour wong liwat strainer lan menehi wong mbilas apik sawise padha wis direndhem.

4. Sijine kacang macan lan rong cangkir banyu ing blender. Sampeyan uga bisa menehi rasa apa wae.

5. Nyampur kacang lan banyu nganti campuran alus lan krim.

6. Tuang campuran iki liwat saringan kanthi bolong kanggo misahake susu. Yen sampeyan butuh luwih akeh susu saka kacang, campur maneh.

7. Sijine susu ing jar kaca lan simpen ing kulkas. Bisa tetep seger nganti telung dina.

Prosedur kasebut ora ana alangan. Ana sing kudu dingerteni sadurunge mangan kacang macan.

Apa Kacang Macan Nduwe Efek Samping?

Siji-sijine sing bisa dadi ala yaiku serat sing akeh, sing bisa dadi ala yen sampeyan mangan akeh banget. Serat sing berlebihan bisa nyebabake gas, nyeri weteng, utawa malah konstipasi.

.........................

Ora ana sing nyinaoni jumlah kacang macan sing bisa dipangan. Saben dina, sakepel kacang kudu cukup. Amarga akeh serat, mangan luwih akeh bisa nyebabake kram weteng lan masalah liyane.

Kacang macan minangka umbi manis sing rasane kaya kacang. Kacang macan apik kanggo sampeyan amarga ngandhut vitamin, mineral, serat, lan antioksidan. 

Bisa mbantu ngilangi bobot, mbantu awak nyerna panganan, nyuda gula getih, ningkatake kesehatan jantung, nambah tingkat testosteron, lan nguatake sistem kekebalan awak. 

Nanging isi serat sing dhuwur bisa nyebabake lara weteng, gas, lan masalah menyang jedhing. Dadi, aja mangan akeh banget.

kesimpulan

Kacang macan dudu kacang, sanajan jenenge. Nanging, iku tubers sing katon lan rasa kaya kacang.

Dheweke duwe macem-macem nutrisi, kayata serat, antioksidan, vitamin E, magnesium, wesi, kalium, magnesium, seng, lan vitamin C.

Ana akeh keuntungan saka kacang macan. Iku apik kanggo wong lanang lan wadon. Lan bisa mbantu nyegah kanker, nyuda kram menstruasi, ngontrol tekanan getih, mbantu sampeyan tetep bobote sehat, lan nggawe ASI luwih akeh.

.........................

Kacang macan rasane kaya kacang nanging luwih dhuwur ing karbohidrat lan luwih murah tinimbang kacang. Kajaba iku, padha ora kurang gula utawa lemak. Wong-wong sing ndeleng jumlah gula, karbohidrat, utawa lemak sing dipangan kudu ngerti yen kacang macan akeh telu.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar