Tim Bal-balan College paling tuwa ing Amerika [14 paling ndhuwur]

Foto penulis
Ditulis dening Godfrey

 

Nyebar katresnan

Sajrone musim 2018-19, bal-balan ing tingkat perguruan tinggi peringkat nomer loro ing antarane olahraga paling populer ing Amerika.

Yen sampeyan ora ngerti olahraga kasebut, sampeyan bisa nganggep manawa bal-balan kuliah mung versi cilik saka National Football League (NFL). Nanging ora kaya ngono.

Sampeyan ndeleng, nalika bal-balan liga lan bal-balan kuliah loro-lorone, uga, bal-balan, bisa uga dadi rong olahraga sing beda.

Kasunyatan sing nyenengake: bal-balan College duwe basis penggemar massive karo pertandhingan biasane narik kawigaten 100,000+. Iku ora umum ing game NFL.

Kabeh ing kabeh, popularitas pinunjul ana hubungane karo kasunyatan sing bal-balan College iku olahraga tenan lawas. Wis jero banget ing sajarah Amerika.

Kanggo ngurmati warisan sing luar biasa iki, kita wis nyusun dhaptar patbelas tim bal-balan paling tuwa ing AS.

Sampeyan uga bisa kaya: 13 Sekolah Nyopir Truk CDL paling apik ing Philadelphia

1. Princeton Tigers (Universitas Princeton)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1869
AtlanticRide

Universitas Princeton, lan Ivy League institusi, tim bal-balan paling tuwa ing sajarah bal-balan College. Ya, dheweke dadi sing pertama main bal-balan kuliah ing Amerika.

Program bal-balan universitas kasebut main game bal-balan pisanan ing November 1869. Nalika iku, Princeton nganggo jeneng, The College of New Jersey.

Tanggal 6 November 1869, anggota tim The College of New Jersey tindak menyang New Brunswick kanggo main nglawan Rutgers College tetanggan. Saiki dikenal minangka Universitas Rutgers lan dianggep minangka papan kelairan bal-balan kuliah.

Game iki umume dianggep minangka game bal-balan intercollegiate pisanan. Iku misuwur minangka "game Princeton / Rutgers".

Princeton bali kanggo ngalahake Rutgers seminggu sawise game pisanan ing ngendi dheweke kalah. Pertandhingan pisanan kasebut nyebabake salah sawijining perselisihan bal-balan sing paling suwe. 

2. Bal-balan Rutgers Scarlet Knights (Universitas Rutgers)

Dheweke main musim pisanan ing taun 1869

Bal-balan Rutgers Scarlet Knights main bal-balan intercollegiate pisanan

Uga dikenal amarga main game bal-balan intercollegiate pisanan nglawan Princeton ing taun 1869, lan menang, tim bal-balan Rutgers University College (bal-balan Rutgers Scarlet Knights) dianggep minangka salah sawijining tim bal-balan kuliah paling tuwa ing AS lan maneh, papan kelairan bal-balan kuliah. . Dheweke uga dianggep pisanan sing resmi menang bal-balan kuliah.

Ing wektu kasebut, dheweke jenenge Queensmen lan menang game pertama nglawan Princeton. Kira-kira seminggu sabanjure, ana pertandingan ulang, nanging wektu iki, Princeton menang.

Nanging iku mau, padha wiwitane ngrancang kanggo duwe game 3rd marang saben liyane, nanging universitas ora gelem amarga padha mikir iku mengaruhi aktivitas akademisi mahasiswa. Meh rong abad mengko, kene kita.

3. Harvard Crimson (Universitas Harvard)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1874
Klub bal-balan paling tuwa ing Harvard Crimson

Universitas Harvard, veteran ing bal-balan kuliah, minangka salah sawijining institusi paling awal sing main game kasebut. Ing wektu nalika aturan bal-balan padha murky, Harvard Crimson main ing pedoman improvised dhewe.

Nalika Harvard wis main olahraga ing taun 1873, aturan pribadine ndadekake universitas ora bisa main karo wong liya.

Nanging, tanggal 14 Mei 1874, Harvard ketemu karo tim saka McGill kanggo sawetara game. Pertandhingan kasebut kalebu aturan individu loro tim.

4. Michigan Wolverines (Universitas Michigan)

Klub bal-balan paling tuwa ing Michigan Wolverines
  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1879
Michigan Wolverines minangka salah sawijining Tim Bal-balan College paling tuwa ing Amerika

Universitas Michigan miwiti saingan ing bal-balan kuliah ing 1879.

Tanggal 30 Mei 1879, Michigan Wolverines ketemu karo tim bal-balan Racine College ing White Stocking Park ing Chicago. Iki minangka pertandhingan pisanan sing dimainake Michigan ing tingkat bal-balan intercollegiate.

Michigan Wolverines wiwit nuntut 11 gelar juara nasional lan menang 42 gelar liga. Iki wis ditetepake minangka pasukan dominan ing sajarah game.

5. Minnesota Golden Gophers (Universitas Minnesota) 

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1882
klub bal-balan College Amérika paling tuwa

Ing taun 1878, Universitas Minnesota wis kenal karo bal-balan. Siswa ing institusi kasebut pancen main game kanthi rekreasi.

Ing taun 1882, universitas kasebut nggawe tim bal-balan resmi pisanan. Dheweke bakal terus bersaing ing musim bal-balan intercollegiate 1882.

Tanggal 30 September 1882, Minnesota Golden Gophers ketemu karo rong tim liyane ing King's Fair Ground. Tim liyane teka saka Universitas Hamline lan Carleton College. 

Minnesota metu kanthi gampang kamenangan nglawan Universitas Hamline ing game bal-balan sing sepisanan.

6. Bal-balan Lafayette Leopards (Lafayette College)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1882
Bal-balan Lafayette Leopards minangka salah sawijining Tim Bal-balan College paling tuwa ing Amerika

Bal-balan Lafayette Leopards temtu salah sawijining tim bal-balan kuliah paling tuwa ing Amerika Serikat. Dheweke main musim pertama ing taun 1882, nanging ora menang ing taun kasebut. Dheweke pungkasane menang game pertama ing taun sabanjure nglawan Rutgers tanggal 10 November.

7. Cincinnati Bearcats (Universitas Cincinnati)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1885
Cincinnati Bearcats (Universitas Cincinnati)
3 Okt 2020; Cincinnati, OH, USA; Pungkasan pertahanan Cincinnati Bearcats Myjai Sanders (21) ngrayakake karung sajrone kuartal kaping telu nglawan Bulls Florida Kidul ing Stadion Nippert. Kredit wajib: Joseph Maiorana-USA TODAY Sports

Cincinnati Bearcats seneng lungguh ing meja ing antarane program bal-balan paling tuwa ing AS. Tim kasebut pisanan main ing Universitas Cincinnati ing taun 1885 minangka independen.

Nanging, pertandhingan bal-balan intercollegiate pisanan Bearcats ditindakake ing Ohio nalika Desember 1888.

8. Notre Dame Fighting Irish football (Universitas Notre Dame)

Salah sawijining Tim Bal-balan College paling tuwa ing Amerika yaiku Notre Dame Fighting Irish bal-balan (Universitas Notre Dame)
  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1888

Tim bal-balan Irlandia Notre Dame Fighting main musim pisanan ing taun 1887. Dheweke wis menang wolung kejuaraan nasional layanan kabel (AP utawa Pelatih), sing nomer loro paling akeh ing jaman polling pasca-1936.

Kajaba iku, dheweke dikreditake kanthi total 13 juara nasional konsensus. 1938 lan 1953 minangka salah sawijining sebab sing nyebabake kesenjangan kasebut. Ing musim 1938, Notre Dame nyetak rekor 8-1 lan diakoni minangka juara nasional dening Dickinson System, tim bal-balan ngarep The Texas Christian University Crimson, sing diwenehi juara sawise menang Divisi College dening Associated Press.

9. Iowa Hawkeyes (Universitas Iowa)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1889

Tim bal-balan Universitas Iowa, Iowa Hawkeyes, miwiti debut ing bal-balan kuliah ing 1889. Nanging dheweke ora anyar ing game kasebut. Dheweke main bal-balan sacara lokal minangka olahraga rekreasi karo perguruan tinggi liyane wiwit taun 1882.

Saka 1882 nganti 1887, Hawkeyes main ing Asosiasi Sepak Bola Universitas Interstate Barat, sing minangka salah sawijining konferensi atletik antar perguruan tinggi paling awal.

Game bal-balan resmi pisanan sing nglibatake Hawkeyes dianakake ing Grinnell, Iowa tanggal 16 November 1889. 

Universitas Iowa main nglawan Grinnell College tetanggan ing papan asale.

10. Universitas Colorado Buffaloes

Universitas Colorado Buffaloes

Dheweke duwe 28 penampilan ing game bowl lan menang 27 juara konferensi, 5 juara divisi lan juara nasional.

11. NC State Wolfpack (Universitas Negeri Carolina Utara)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1892
AtlanticRide
sajrone babak pertama pertandhingan NC State nglawan Universitas Carolina Timur ing Stadion Carter-Finley ing Raleigh, NC, Setu, 31 Agustus 2019.

Program bal-balan North Carolina State University diwiwiti wiwit taun 1892. 

Dina iki dikenal minangka NC State Wolfpack. Nanging nalika iku, iku North Carolina College of Agriculture and Mechanic Arts. 

Tanggal 12 Maret 1892, Wolfpack nglawan Raleigh Male Academy lan menang.

12. Alabama Crimson Tide (Universitas Alabama)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1892
Alabama Crimson Tide (Universitas Alabama) 1892

Tim bal-balan Alabama Crimson Tide, sing saiki nganggo jeneng tim bal-balan Kadet Alabama, makili Universitas Alabama ing bal-balan kuliah wiwit taun 1892.

Kadet Alabama, sing diadegake taun sadurunge, wis siyap kanggo miwiti musim 1892.

Lan ing November 11, 1892, Cadets menang nglawan Birmingham High School. Iki dianggep minangka game pisanan ing sajarah bal-balan Alabama.

13. LSU Tigers (Louisiana State University)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1893
Tim bal-balan paling tuwa ing LSU Football Americas

Program bal-balan LSU Tigers saiki saka Louisiana State University wiwit taun 1893.

Tanggal 25 Nopember 1893, Louisiana State University nglawan Universitas Tulane. 

LSU kalah ing pertandhingan kasebut lan menehi tandha wiwitan saka apa sing bakal dadi saingan sing wis suwe kanggo sawetara generasi.

Ing wektu iku, tim bal-balan Louisiana State University durung nggunakake jeneng "Macan". Jeneng kasebut pisanan digandhengake karo tim 1896.

14. Washington State Cougars (Universitas Negeri Washington)

  • Dheweke main musim pisanan ing taun 1894

Tim bal-balan Washington State University miwiti debut ing adegan bal-balan kuliah ing musim 1894.

Universitas negara kasebut biyen dikenal minangka Washington Agricultural College lan School of Science. 

Ing pertandhingan bal-balan resmi pisanan sing dimainake ing November 18, 1894, WACSS lunga kanthi kamenangan nglawan Universitas Idaho.


kesimpulan

Saiki, bal-balan kuliah ing AS cenderung narik jutaan penggemar sing nonton langsung ing stadion sing rame lan ndeleng ing TV. 

Tontonan bisa nggawe hard kanggo mbayangno olahraga wis wiwitan andhap asor, ing kaping narik kawigaten kurang saka 200 wong. 

Saiki wis luwih saka 150 taun wiwit pertandhingan bal-balan kuliah pisanan dimainake lan olahraga kasebut wis dadi warisan bangsa.

Dadi, yen ana wong sing takon sampeyan ing ngendi papan kelairan bal-balan kuliah, ujar manawa papan kelairan bal-balan kuliah yaiku game Princeton/Rutgers ing New Brunswick ing taun 1869.

Bio penulis

Adam marshall minangka panulis lepas sing duwe spesialisasi ing kabeh organisasi apartemen, real estate, lan saran kuliah. Dheweke saiki nggarap Grove ing Flagstaff kanggo mbantu marketing online.


Nyebar katresnan

5 pikirane babagan "Tim Sepak Bola Kolej Amerika Paling Tua [14 Paling Top]"

Ninggalake Komentar