10 Pakunjaran Paling Mbebayani Ing Dunia

Nyebar katresnan

Pakunjaran sing paling mbebayani ing donya diarani Penjara Gitarama Rwanda sing nampung sekitar 7000 narapidana ing fasilitas kapasitas 700. Iki nyebabake sawetara narapidana ngadeg sajrone ukara sing nyebabake gangren sikil sing kadhangkala mbutuhake amputasi. Pembunuhan narapidana, kelaparan, lan kanibalisme uga dilaporake ing pakunjaran iki.

Pakunjaran, utawa fasilitas pemasyarakatan kaya sing saiki dikenal, minangka papan ing ngendi para penjahat ditahan kanggo wektu sing ditemtokake minangka paukuman kanggo kejahatan. Sanajan iki kudu dadi bagian saka program kanggo mbantu wong-wong mau bisa ngganti lan nggabungake maneh menyang masyarakat, ana uga sing nyebabake narapidana luwih elek tinimbang sadurunge mlebu.

Pakunjaran mesthine minangka fasilitas pemasyarakatan, nanging kadhangkala uga mbebayani banget nganti narapidana luwih rusak fisik, mental, lan liya-liyane. Ing sawetara kasus, narapidana pungkasane dipateni utawa bunuh diri.

Pakunjaran saiki luwih apik tinimbang biyen, nanging ora ana sing bisa ngalahake sejatine gratis. Artikel iki bakal ngomong babagan sawetara pakunjaran paling mbebayani ing donya sing kudu dihindari ing kabeh biaya. Dhaptar iki ditulis ing urutan tartamtu.

Apa sing nyebabake pakunjaran mbebayani?

Kabeh pakunjaran bisa nyebabake sawetara tingkat bebaya, nanging sawetara luwih mbebayani tinimbang liyane. Kene sawetara fitur sing nggawe pakunjaran mbebayani.

1. Kekerasan dening sesama narapidana

Narapidana pakunjaran dikenal kanggo mbentuk kelompok lan kultus ing antarane awake dhewe. Sawetara klompok kasebut kalebu penjahat sing paling angel sing nggawe urip neraka kanggo narapidana liyane.

Penjahat sing keras iki rudo pekso, nyolong, digebugi, lan kadhangkala mateni narapidana liyane sing dipilih. Ing fasilitas kuwi, iku kaslametané saka fittest.

2. Panganiaya dening staf pakunjaran

Sawetara pejabat sing kasar bisa banget kejem lan nglanggar hukum. Staf pakunjaran nindakake macem-macem bentuk kekerasan, kalebu nyiksa narapidana penjara, korupsi, narapidana pakunjaran sing keluwen, lan akeh perawatan ala liyane.  

Nalika penjaga penjara sing kasar ora tanggung jawab, budaya impunitas sing mbebayani tuwuh sing bisa mbebayani kanggo pendhudhuk penjara.

3. Penyakit

Fasilitas pemasyarakatan meh ora nindakake protokol keamanan amarga kahanan sing kasedhiya ing fasilitas kasebut. 

Kahanan kasebut kalebu saka kamar mandi bareng lan duwe sel sing dienggo bareng utawa sempit nganti wilayah umum sing cilik. Iki nyebabake kemungkinan wabah penyakit sing dhuwur. 

4. rame

Tambah populasi lan tingkat kejahatan nyebabake luwih akeh wong sing dilebokake ing bar. Negara-negara sing ora duwe fasilitas penjara sing cukup bakal dadi penjara sing rame. 

Sing nyebabake pakunjaran sing akeh banget mbebayani yaiku tingkat kahanan sing ora higienis sing bisa ditindakake para tahanan. Uga, ana kemungkinan kekerasan sing luwih dhuwur ing antarane narapidana ing pakunjaran sing rame. 

Rudo pekso, kanibalisme, kekerasan geng, keluwen, lan sesak napas minangka sawetara bebaya sing diadhepi para tahanan ing pakunjaran sing rame saben dina.

5. kurungan dhewekan

Kurungan dhewekan kaya tentrem yen dibandhingake karo pakunjaran sing rame nganti sampeyan ngerti suwene para narapidana iki mesthine tetep sepi lan tingkat kejahatan sing ditindakake.

Umume wong sing dikurung ing pakunjaran dhewe minangka penjahat sing keras, sawetara sing wis dihukum mati. Kahanan sing diadhepi mbatesi supaya ora ninggalake sel cilik nganti pirang-pirang jam saben dina. 

Kahanan kasebut nyebabake macem-macem gangguan kesehatan lan psikologis sing nglarani banget kanggo sapa wae. 

Sampeyan uga kaya: 11 Penjahat Paling Kondhang: Pikiran Pidana Ing Sejarah

10 pakunjaran paling mbebayani

1. pakunjaran pulo Patak, Rusia

Ing sawijining pulo ing Tlaga Novozero ana Penjara Pulo Petak. Sawetara penjahat paling kondhang ing Rusia disimpen ing kene, nanging ora wedi karo siji liyane amarga padha nglampahi 22.5 jam dina ing sel cilik karo mung siji wong. 

Jam pungkasan lan setengah wis ngginakaken ing kandhang. Nalika wong urip ing kahanan sing ala, bisa nyebabake karusakan psikologis sing ndadekake dheweke luwih elek tinimbang sadurunge. 

Para tahanan ora entuk pendhidhikan, mung bisa ndeleng kulawargane kaping pindho saben taun, ora duwe kamar mandi sing resik, lan disiksa nganti pecah.

pakunjaran pulo Patak, Rusia

2. Camp 22 Korea Lor

Kamp konsentrasi Hoeryong, uga dikenal minangka "kamp 22," minangka pakunjaran ing Korea Lor sing bisa ditutup ing taun 2012. Kamp 22 minangka papan ing ngendi hak-hak wong dilanggar, eksperimen ditindakake, lan dheweke dirawat ing a cara kejem. 

Nanging, pamrentah Korea Utara nolak anane fasilitas iki. Sawetara kondisi paling awon sing tau katon ana ing Camp 22. Saben taun, antarane 1500 lan 2000 wong, biasane bocah-bocah, mati amarga ora entuk cukup pangan.

Sawetara cara narapidana disiksa yaiku kanthi digantung, dilebokake ing banyu, dilebokake ing kamar kothak, lan digawe tumungkul. Dheweke uga digunakake minangka babi guinea dening dokter enom sing sinau babagan operasi. Paling asring, tahanan iki mati.

Camp 22 Korea Utara

3. Penjara Keamanan Maksimum Kamiti, Kenya

Pakunjaran Kenya dikenal kanthi kasar, lan Penjara Keamanan Maksimum Kamiti ing Konstituensi Roysambu umume dianggep paling ala. Iki dibangun dening Inggris ing 1954, lan adhedhasar sistem kolonial lawas. 

Iki digunakake kanggo omah-omah para penjahat nalika kahanan darurat ing Oktober 1952. Tiang gantungan asli ing Kamiti isih ana, sanajan eksekusi pungkasan ing taun 1987. Sing kondhang, akeh banget lan ora rapi. 

Pakunjaran kasebut dibangun kanggo nampung 1,200 tahanan, nanging laporan ujar manawa ana 1,800 nganti 2,500 wong ing kana. Kakehan ing pakunjaran nyebabake masalah kesehatan serius kaya HIV lan AIDS, gonore, sifilis, tuberkulosis, lan disentri dadi gampang ditularake. 

Sanajan Kamiti wis kondhang amarga nyekel tawanan politik lan ngukum wong kanthi cara nggantung, reputasi ala kasebut saya tambah nalika taun 2008 nalika video kerusuhan sing dicetusake dening panelusuran narkoba ditampilake ing TV. 

Uga ana ing warta maneh ing taun 2021 nalika telung wong sing disalahake amarga terorisme oncat. Pitu pengawal banjur dicekel amarga mbantu dheweke lolos.

Penjara Keamanan Maksimum Kamiti, Kenya

4. pakunjaran Diyarbakir Turki

Ing taun 1980, Kamentrian Kehakiman Turki mbangun Penjara Diyarbakir. Sawisé kudeta Turki tanggal 12 September 1980, Diyarbakir diowahi dadi pakunjaran militèr miturut hukum militer. Torture asring digunakake kanggo nggawe wong Kurdi cocok. 

Sawise kudeta September, 650,000 wong dilebokake ing kunjara, lan akeh sing digebugi utawa disiksa. Luwih saka 500 wong mati, lan akeh sing tiwas ing Diyarbakir. Sajrone "periode barbarity," sing nuduhake awal lan pertengahan 1980-an nalika Diyarbakr isih dibangun, para tahanan disiksa kanthi cara sing nggegirisi. 

Mantan narapidana Diyarbakir wis nyritakake pirang-pirang crita babagan penyalahgunaan fisik lan mental lan kurang turu, banyu, lan panganan. Eksekusi mock, kejut listrik menyang alat kelamin, narik metu kuku lan untu sing sehat, rudo pekso utawa ancaman rudo pekso, lan luwih elek uga wis dilaporake. Kisah-kisah kasebut arang banget dikonfirmasi dening wong sing luwih dhuwur. 

Saiki, Diyarbakir isih dadi pakunjaran, lan dikenal amarga akeh pelanggaran hak asasi manungsa saben narapidana. Nanging ing taun 2021, Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan ujar manawa bakal dadi pusat budaya, sing ditindakake kanthi reaksi campuran.

pakunjaran Diyarbakir Turki

5. Teluk Guatanamo, Kuba

Pakunjaran iki diduweni dening Amerika Serikat lan dumunung ing Kuba. Iki dibangun kanggo nyekel tersangka Taliban lan Al-Qaeda sing kejiret ing Afghanistan. Sanajan Obama janji bakal nutup pakunjaran nalika dheweke kapilih, nanging isih mbukak lan nyekel 40 wong nganti saiki. 

Sajrone dadi presiden, Trump tetep mbukak pakunjaran. Presiden Joe Biden saiki duwe tujuan kanggo nggayuh tujuan Obama, yaiku nutup pusat tahanan kontroversial ing ngendi "teknik interogasi sing ditingkatake" kayata waterboarding lan kekurangan sensori digunakake kanggo wong sing ditahan.

Sawetara sumber warta ngandhani yen ing Mei 2011, paling ora enem wong mati ing Guantanamo. Ing Agustus 2003, 23 wong nyoba bunuh diri.

AtlanticRide

6. San Quentin State Prison, USA

San Quentin minangka pakunjaran paling tuwa ing California, lan dikenal kanthi kekerasan. Akeh penjahat kondhang sing manggon ing kana, kaya Charles Manson, Scott Peterson, lan Sirhan Sirhan, sing mateni Robert F. Kennedy. 

Iki minangka siji-sijine papan ing California sing bisa tetep ana ing baris pati. Iki uga minangka fasilitas baris pati paling gedhe ing Amerika Serikat lan mung duwe kamar gas ing negara kasebut. Ing wiwitan taun 2022, telung taun sawise gubernur California mandhegake eksekusi ing negara kasebut, negara kasebut miwiti proses nutup baris pati lan mindhah wong-wong sing ana ing kono. 

Sajrone pirang-pirang taun, lan utamane ing taun 1960-an lan 1970-an, San Quentin entuk jeneng ala amarga korupsi lan kerusuhan antar ras sing ditindakake dening petugas pemasyarakatan.

Penjara Negara San Quentin, AS

7. Pakunjaran Gitarama, Rwanda

Gitarama minangka pakunjaran paling rame ing donya. Iki ngemot luwih saka 7,000 wong ing sawijining bangunan sing mung dimaksudake kanggo nampung 600. Umume wong sing ana ing kunjara dianggep melu ing Pembantaian Rwanda 1994

Amarga rame banget, wong lanang lan wadon sing ngladeni wektu kene kudu ngadeg tanpa alas ing lemah sing reged sadina-dina, sing ndadekake sikile bosok. Akeh tawanan sing kudu amputasi, nanging amarga mung ana siji dokter full-time kanggo pakunjaran, akeh sing ora bisa ngobati perawatan sing dibutuhake, lan nem wong mati saben dina.

Narapidana uga dikabarake mateni lan mangan tawanan liyane kanthi tumindak kanibalisme nalika penyakit nyebar kanthi gampang. 

Penjara Gitarama, Rwanda minangka pakunjaran paling mbebayani ing donya

8. Dolphin Ireng, Rusia 

Penjara Dolphin Ireng, uga dikenal minangka Penal Colony No. 6, cedhak karo tapel wates antarane Rusia lan Kazakhstan. Iki mung kanggo para penjahat sing paling kasar lan mbebayani ing negara kasebut, kayata pembunuh berantai, kanibal, pedofil, lan teroris Chechnya. 

Jeneng kasebut dijupuk saka patung lumba-lumba sing digawe dening tahanan sing lungguh ing suket ing ngarep resepsi penjara. Kamera video nonton tawanan ing kene watara jam, lan pengawal mriksa wong-wong mau saben 15 menit. 

Loro tahanan dilebokake ing saben sel 50 kaki persegi (4.6 meter persegi), sing nduweni telung lawang baja kanggo njaga penjaga lan tahanan liyane. Tahanan mung bisa ninggalake sel kanggo 90 menit saben dina kanggo olahraga ing pekarangan beton kosong. 

Yen kudu dipindhah ing fasilitas kasebut, dheweke diborgol, ditutupi mripate, lan mlaku-mlaku kanthi mbengkongake supaya ora ngerti kepiye carane pakunjaran diatur, ngobrol karo narapidana liyane, utawa nglawan penjaga. Dikira Dolphin Ireng minangka siji-sijine pakunjaran sing nggunakake metode iki.

Dolphin Ireng, Rusia

9. Pakunjaran La Sante, Prancis

Pakunjaran La Sante minangka salah sawijining pakunjaran sing paling misuwur ing Prancis. Wis akeh kerusuhan, eksekusi, lan uwal saka pakunjaran iki. 

Amarga narapidana mung bisa adus kaping pindho saben minggu lan sel-sele ora duwe aliran udara sing cukup, mula ora kaget yen dheweke lara amarga kahanan urip sing gila iki. Ing taun 1999, luwih saka 100 wong ing La Sante tiwas amarga nglalu. 

Sistem pakunjaran wis nggawe sistem kelas dhewe, sing nggawe luwih angel kanggo narapidana kelas ngisor manggon ing kono.

Penjara La Sante, Prancis

10. United States Penitentiary, Administrative Maximum Facility (ADX), USA

Iki minangka pakunjaran paling aman ing Amerika Serikat. Sawetara penjahat sing paling mbebayani ing donya, kayata Ted Kaczynski (Unabomber), Ramzi Yousef (World Trade Center pengebom ing 1993), lan Zacarias Moussaoui (sing melu serangan 9/11), dikunci ing fasilitas iki, sing dibukak ing taun 1994. 

Para narapidana ing fasilitas iki dikunci ing sel beton 7-by-12-foot (2.4-by-3.6-meter) suwene 23 jam saben dina. Jendhela cilik banget, lan para tahanan njaluk panganan liwat bolongan cilik ing lawang logam sel.

Nalika tahanan diuculake metu saka sel sajrone jam wektu luang, dheweke kudu nganggo akeh larangan lan dipimpin dening sawetara pengawal menyang kandhang ruangan cilik. Robert Hood, sing biyen nglakokaké pakunjaran, tau nyebat penjara kasebut minangka "versi neraka sing resik".

ADX

Liyane final

Weruh kabeh sing kedadeyan ing pakunjaran sing paling mbebayani ing donya, jelas yen ora ana wong sing mlebu ing kono sing tetep padha. Mesthi bakal dadi ide sing apik kanggo tetep netepi hukum supaya ora mlebu ing salah sawijining pakunjaran neraka kasebut.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar