10 Negara Paling Aman ing Donya Kanthi Tingkat Kejahatan Paling Ngisor

Foto penulis
Ditulis dening Chinyere Akalugwu

 

Nyebar katresnan

Wangsulan: Islandia minangka negara paling aman ing donya lan dadi negara paling aman ing donya sajrone 13 taun berturut-turut, kanthi skor indeks 1.107 kanggo 2022, miturut indeks perdamaian global. 

Ora preduli saka ukuran, sikap politik, utawa kahanan ekonomi, saben bangsa ing planet iki wis ngatasi kejahatan ing sawijining titik utawa liyane. Ing Institut Ekonomi lan Perdamaian wis nglaporake manawa jagad iki kurang tentrem 3.2% ing indeks perdamaian global 2022. Sanajan katentreman ambruk, tingkat kejahatan ing macem-macem negara wis mudhun banget amarga upaya pemerintah sing ora kesel kanggo nglawan kejahatan.

Kanggo pamrentah lan masarakat, kejahatan minangka ancaman sing bisa mengaruhi ekonomi negara lan warga negara. Sawetara negara wis nggawe persiapan kanggo ngatasi kejahatan sipil lan sosial. Nalika sawetara berjuang kanggo njaga katentreman, akeh liyane sing wis sukses nggawa kejahatan nganti minimal.

Ing artikel iki, kita bakal ngrembug sawetara faktor sing mengaruhi kejahatan ing saindenging jagad lan kepiye sawetara negara ngatasi faktor kasebut kanggo ngalahake kejahatan. 

Iku cukup tantangan kanggo nuduhake alesan kanggo angkara utawa apa tarif angkara ing negara bisa munggah luwih saka liyane; Nanging, sawetara faktor wis dikenal kanggo mengaruhi tingkat angkara adhedhasar riset.

Negara kanthi tingkat kejahatan paling murah ing donya

Faktor sing mengaruhi tingkat kejahatan

1. Kemiskinan

Kemiskinan minangka salah sawijining faktor sing nyebabake kejahatan. Data nuduhake yen negara miskin duwe tingkat kejahatan sing luwih dhuwur. Kadurjanan iki kalebu nyolong, prostitusi, lan racketeering. Iki bisa dadi asil saka kepinginan kanggo entuk kabutuhan dhasar manungsa kayata pangan, sandhangan, papan perlindungan, lan obat-obatan. 

2. Sistem nilai 

Iki minangka norma, gagasan, lan kapercayan saka klompok wong tartamtu ing lingkungan tartamtu. Diklasifikasikake miturut moralitas lan toleransi sosial tumrap angkara, negara-negara sing nduweni moralitas sing luwih dhuwur, apa wae sing dipengaruhi agama utawa budaya, katon luwih murah tinimbang liyane. Dipuntedahaken bilih persepsi saged mangaruhi kados pundi moralitas ingkang positif utawi negatif. Contone, Sawetara percaya yen nyolong ora salah yen sampeyan butuh.

Ing urat sing padha, toleransi sosial tumrap angkara bisa mangaruhi tingkat kejahatan nalika kegiatan pidana dilindhungi dening anggota kulawarga utawa tanggane. Kadhangkala, tutupan iki minangka akibat saka wedi dendam utawa mung srakah kanggo bahan sing dicolong. 

3. Kurang penegakan Hukum

Lembaga penegak hukum kaya polisi bisa nyengkuyung tingkat kejahatan mundhak nalika ora cukup nangani kejahatan utawa nindakake praktik korupsi. Penegakan hukum sing ketat bisa nyegah wong-wong saka tumindak kriminal. 

Kepiye cara ngitung tingkat kejahatan?

Kanthi mbagi kabeh kejahatan sing dilapurake kanthi gunggung populasi lan ngasilake asil kanthi 100,000, tingkat kejahatan sakabèhé diitung. Akeh variabel sing mengaruhi tingkat kejahatan, sing beda-beda gumantung saka negara menyang negara. Contone, tingkat pengangguran lan kemiskinan sing dhuwur cenderung ngluwihi tingkat kejahatan ing sawijining negara.

Nanging, penegakan hukum sing ketat lan paukuman sing abot asring nyebabake nyuda tingkat kejahatan. Kajaba iku, ana korélasi sing signifikan antara umur lan kejahatan, karo wong-wong sing umure antara 20 lan 30 biasane dadi pelaku kejahatan serius.

Uga ndeleng Apa iku ilegal kanggo ngobong dhuwit ing AS?

Ndhuwur 10 negara kanthi tingkat kejahatan paling murah

10. Jepang

Jepang minangka negara paling aman nomer sepuluh ing donya kanthi tingkat kejahatan sing sithik banget. Dheweke misuwur amarga mbatesi akses menyang senjata api. Amarga para imigran uga bisa nindakake kadurjanan, tingkat imigran sing sithik ing Jepang uga ateges para imigran nindakake tingkat kejahatan sing sithik. 

Ing Jepang, ndhuweni bedhil ora dianggep minangka hak asasi manungsa. Iki bisa dadi salah sawijining alesan kenapa Jepang relatif tentrem lan wis mlebu ing dhaptar negara kanthi tingkat kejahatan paling murah.

Jepang minangka salah sawijining tingkat kejahatan sing paling murah ing donya

9. Singapura

Singapura minangka negara tenggara kanthi populasi 5.7 yuta lan tingkat kejahatan 1.326, dadi negara nomer 9 ing donya kanthi tingkat kejahatan paling murah. 

Negara iki nduweni salah sijine tingkat kejahatan sing paling murah ing donya, sing bisa uga ana hubungane karo paukuman sing abot sing ditindakake kanggo pelanggaran cilik. Pamrentah lan polisi kanthi ketat ngatur bedhil lan senjata liyane, lan kejahatan kekerasan lan konfrontasi ora umum ing Singapura. Tingkat pembunuhan mung 0.3 saben 100,000 wong, lan kejahatan cilik ora tau krungu. 

Warga Singapura ngrasakake keamanan pribadi sing paling dhuwur lan duwe interaksi sing paling apik karo penegak hukum saka warga negara apa wae, miturut survey Gallup saka 2018. 

8. Republik Ceko

Kanthi skor indeks 1.318 tingkat kejahatan Republik Ceko katon mudhun saben taun. Negara kasebut minangka salah sawijining negara paling aman ing Eropa lan ing saindenging jagad. 

Negara iki nduweni tingkat konflik internasional sing kurang lan kemungkinan serangan teroris sing sithik. Dheweke uga duwe sistem kesehatan lan kesejahteraan sing efisien sing mbantu nyukupi kabutuhan warga. 

7. Slovenia

Dibandhingake karo tingkat pembunuhan global 5.8 saben 100,000, Slovenia nduweni tingkat pembunuhan 0.5 saben 100,000 sing cukup sithik yen dibandhingake karo negara liya. 

Negara iki nduwèni populasi udakara 2.1 yuta jiwa kanthi tingkat kejahatan 1.316, dadi negara nomer 7 paling tentrem ing donya. 

Slovenia

6. Portugal

Ing dhaptar negara kanthi tingkat kejahatan paling murah, Portugal saiki rangking kaping 6. Portugal ana ing peringkat 18 ing saindenging jagad ing 2014, nanging wiwit saiki wis nggawe kemajuan sing signifikan kanggo nambah peringkat.

Ora kaya negara sing ora ana polisi, Portugal nduweni kehadiran polisi bersenjata sing signifikan, sing bisa dadi sebabe tingkat kejahatan ing negara kasebut suda. 

Enem taun kepungkur wis ngalami pemulihan ekonomi sing kuat ing Portugal, nyuda tingkat pengangguran saka luwih saka 17% dadi udakara 7%.

5 Austria

Austria mlebu ing dhaptar minangka negara paling aman nomer lima ing donya. Nalika protes kekerasan sawise kerusuhan sosial terus dadi kuwatir, iki cukup gampang dihindari, lan Austria minangka negara sing aman banget kanggo dikunjungi. 

Kadurjanan gedhe arang banget kajaba copet lan rebutan dompet. Kajaba iku, durung ana serangan teroris sing signifikan ing Austria bubar. Austria saiki duwe skor peringkat 1.3 sawise munggah rong papan.  

4. Denmark

Salah sawijining negara sing paling aman lan paling seneng ing donya yaiku Denmark ing ngendi wong nglaporake rasa aman. Apa awan utawa wengi, wong sing manggon ing Denmark, kalebu bocah-bocah, ora rumangsa kaancam amarga tingkat kejahatan sing sithik. 

Negara iki nduweni tingkat kesetaraan sing dhuwur lan rasa tanggung jawab sing kuat kanggo kesejahteraan sosial, yaiku rong ciri sing ningkatake keamanan lan rasa seneng.

Wiwit integritas lan kapercayan banget dihargai ing Denmark, ora umum nemokake korupsi ing bisnis utawa politik. Kemakmuran negara uga ndadekake saben wong bisa urip kanthi nyaman sing dianggep kesejahteraan saben wong. 

Ing Denmark, kabeh wong duwe akses gratis menyang perawatan kesehatan lan pendidikan, lan wong tuwa diwenehi pengasuh ing omah.

Denmark

3. Irlandia

Irlandia ngalami perbaikan sing signifikan ing penurunan kejahatan ing 2021, sing mbantu dheweke munggah rangking - saka kaping 11 nganti kaping telu ing 2022. Ing njaba sawetara tetanggan metropolitan, kejahatan cukup minimal, sanajan, kaya ing negara liya, kudu ditindakake. ing jaga kanggo pickpockets lan con seniman ing hotspot wisata. 

Ora ana risiko terorisme utawa kekerasan budaya. Sejatine, tebing sing nggumunake lan dalan negara sing nggumunake ing Irlandia kudu dihormati, utamane yen ana udan sing ora dikarepke utawa ing wilayah sing layanan sel sing ora apik. Bisa uga luwih mbebayani tinimbang pedunung negara kasebut.

2. Selandia Anyar

Negara paling aman nomer loro ing donya yaiku Selandia Baru. Selandia Anyar nduweni tingkat kejahatan sing padha karo Islandia, lan kejahatan kasar jarang kedadeyan. Sanajan ana risiko sakabèhé, nanging kudu ati-ati, utamané ing wilayah wisata (iki bener ing saben negara ing donya). 

Selandia Anyar ora duwe spesies sing bisa nyebabake pati, beda karo tetanggan Australia, sing misuwur amarga keanekaragaman hayati sing mbebayani, kalebu ubur-ubur kotak, ula taipan, iwak watu, laba-laba corong, lan liya-liyane. Wong Selandia Anyar biasane liberal lan duwe undang-undang sing nglindhungi hak saben wong kanggo bebas ngomong lan ekspresi. Kaya ing Islandia, polisi ing Selandia Baru ora duwe senjata pribadi.

1. Islandia

Miturut indeks perdamaian global, Islandia wis dadi negara paling aman ing donya sajrone 13 taun berturut-turut, kanthi skor indeks 1.107 kanggo 2022, miturut indeks perdamaian global. 

Negara Nordic iki nduwe populasi udakara 340,000 lan nandur modal ing standar urip sing dhuwur. Islandia nduweni sikap sosial sing kuat nglawan kejahatan sing nyebabake tingkat kejahatan sing sithik banget. Islandia pancen aman, ora umum yen bayi-bayi turu ing kasur dhewe ing dalan.

Polisi sing dilatih lan dididik kanthi apik, lan ora ana konflik antarane lapisan sosial lan ekonomi.

Polisi ing Islandia tanggung jawab kanggo ngetrapake hukum; Nanging, dheweke ora nggawa gaman kajaba baton sing bisa dipanjangake lan semprotan mrica. Negara iki uga salah siji saka sawetara negara tanpa militer.

Gaji sing padha kanggo lanang lan wadon, perkawinan sing padha karo jinis sing sah, lan adopsi padha-jinis mung sawetara saka undang-undang sing njamin kesetaraan lan mbantu njaga urip sing seimbang ing Islandia.

Iceland nduweni tingkat kejahatan paling murah ing donya

Tembung pungkasan

Saiki sampeyan ngerti negara endi sing duwe tingkat kejahatan sing paling murah, sampeyan bisa rumangsa kepenak nalika ngunjungi salah sawijining negara kasebut kanggo liburan utawa kerja, dene negara liya ngupayakake supaya negarane luwih aman kanggo wargane.


Nyebar katresnan

Ninggalake Komentar